Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tuff helg på Korsika för Tidemand.
PRESSRELEASE

Förhållandena under VM-helgen på Korsika beskrevs av många som de svåraste på flera år i världsmästerskapet. Efter en strålande start i ovädret, tog SKODA Motorsports Pontus Tidemand ledningen i WRC 2, men några timmar senare tog tävlingen en tvär vändning och blev en problemfylld upplevelse tills Pontus slutligen tvingades bryta på den näst sista sträckan.

Regnet slog till mot Medelhavsön, som inte haft regn på fem månader, redan på torsdagen och utvecklades under natten till en "medicane" som de våldsamma ovädren i området kallas. Korsika hade inte upplevt en liknande storm sedan 1983 och det satte givetvis sina spår på tävlingen med översvämningar och bortspolade vägar.

Det regnade fortfarande kraftigt när ekipagen begav sig mot den första sträckan av tre på fredag morgon. Förhållandena var väldigt svåra och många beskrev det som bland det värsta de varit med om i rallysammanhang. Pontus, som var snabbast på shakedown och startade tävlingen med en positiv känsla, tog sig igenom den nästan tre mil långa sträckan utan incidenter och satte den bästa tiden i WRC2-klassen.
- Jag kan verkligen inte säga att det var lätt i ett sådant här extremt väglag, berättar Pontus. Men bilen fungerade bra på underlaget och vi fick med oss rätt bra fart ur kurvorna. Trots det var det svåraste att veta hur fort vi körde, svaret kom när vi gick i mål och fick tiden.

Kort därefter kom beskedet att sträcka två var tvungen att strykas på grund av skadorna från ovädret. Med det försvann dagens längsta utmaning och bara en sträcka återstod av dagen. Pontus startade i samma tempo som på föregående sträcka och var överlägset snabbast på den första splittiden när tävlingen tog en snabb vändning. En vattensamling på en snabb raksträcka orsakade vattenplaning och bilen slog hårt i en bergvägg som kantade vägen. Både styrstag och länkarm slogs sönder i smällen och även fast Pontus och kartläsaren Emil Axelsson kunde fixa till det temporärt med hjälp av reservdelarna de hade med sig i bilen, så tog det såpass lång tid att det kloka beslutet var att bryta.
- Det var en stor besvikelse, säger Pontus. Allt gick perfekt och det kändes som vi naggade på något riktigt bra, men när vattenplaningen slog till hade vi inget att sätta emot.

Pontus var tillbaka på lördagen, men de tre sträckor som stod på programmet hade blivit två då den första av dem var fredagens strukna sträcka som fortfarande var i så dåligt skick att den fick tas bort. Eftersom Pontus nu startade långt bak i fältet fick han tackla lera, grus och sten som bilarna före honom hade dragit ut på vägen och det blev nästintill omöjligt att hålla den hastighet han ville. Han körde så kontrollerat han kunde och tog sig igenom första sträckan utan problem, men på den andra sträckan, som även var rallyts längsta, åkte han på en punktering.

Söndagen startade han på tolfte plats med målet att ta sig till topp tio. Efter en kanontid på sträcka sju såg det ut som att planen skulle gå i lås, men på följandet sträcka blev det totalstopp när den hala leran i en kurva fick honom att glida ner i ett djupt dike. Utan chans att komma upp på vägen igen tvingades han bryta årets Tour de Corse med bara en sträcka kvar.
- Det här var verkligen inte vår helg, säger Pontus besviket. Tyvärr är sådana här tävlingar något man får tåla ibland i rally, även om man aldrig vänjer sig vid det. När man är i mitt i det är man så taggad och vill bara fighta på varje sträcka. Men vi har ändå en del positivt att ta med oss härifrån, först och främst att vår Fabia R5 fungerade väldigt bra och att det gick riktigt fint på de sträckor där vi inte hade problem, men också erfarenheten. Som tur är så är det inte alltför ofta man kör i förhållanden som nu, men bra träning, det är det absolut.

Fram tills nu har Pontus uteslutande kört till sig toppresultat och slutat på pallen i alla årets tävlingar, både i WRC 2 och i Asia-Pacific Rally Championship, där han för bara ett par veckor sedan korades till mästare med ett event kvar i serien.
- Det har kanske gått för bra så det var väl dags att jämna ut det, säger Pontus med ett leende. Vi tar nya tag och ser fram emot nästa VM-tävling som går i Spanien om tre veckor. Vi har fortfarande chans på den totala pallen så nu är det upp till kamp. Förhoppningsvis har vi avverkat årets oflyt efter den här helgen!


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-10-04 17:53


Fernandez siktar på WRC2 program med Toksport WRT.
Nu 30-årige Emilio Fernández från Chile körde 2018 Junior WRC serien och slutade sjua, bytte till Skoda Fabia R5 och tävlande på hemmaplan under fjolåret.

Nu satsar Emilio internationellt igen, siktet ligger på WRC2 serien ihop med Toksport WRT, samma team som Pontus Tidemand körde första deltävl...

Publicerad: 2020-02-23 11:40


Drive VXO Motorsport anmäler team i Rally-SM!
© emotorsport.seDrive VXO Motorsport som hittills varit ett enbilsteam med Hans Bååth och Andreas Sigfridsson i en BMW M3, trimmat 2WD, växlar upp till säsongen 2020.

I teamet ingår från och med premiären i Rally Vännäs även Emrik Smedberg/Carl Eriksson i en Honda Civic Type-R, otrimmat 2WD och Robin Adolfsson/N...

Publicerad: 2020-02-22 21:40


Andervang vann totalt i Jämtnatta, många jagade SM tempot.
© Anders Westlund.Jämtlands MK arrangerade Jämtnatta över två fina specialsträckor på lördagen. Klassiska I5 skogen på 13,6km kördes som första och sista sträcka, mellan gick 7,1km långa Västerkälen. Totalt 44 ekipage till start varav några passade på att få lite extra mil inför stundande SM premiär.

Stig Andervan...

Publicerad: 2020-02-22 21:02


Veiby snabbast i Norska fjälläventyret, svenska klassegrar i Numedalsrally.
© Marianne Ihlen. En strulig dag i Numedalsrallyt, åtta sträckor blev sju, när transporten över fjället till Smådøla stängdes. Istället fick ss7, Jønndalen agera powerstage. Ytterligare en sträcka ströks för flera klasser, där blev det idealtider.

Det blev fem sträcksegrar för Ole-Christian Veiby och Jonas Anders...

Publicerad: 2020-02-22 20:06


VOC seger totalt i Lappkastet, Widgren snabbast.
Lycksele Motorklubb var snabba att avverka sin tävling för helgen, Lappkastet, med bara 12 deltagare inklusive en debutant avgjordes tävlingen med totalt fyra sträckor och en körtid om 15 minuter för de snabbaste.

VOC åkare Robert Widgren avverkade tävlingen på 15:15 minut och vann totalt, åtta s...

Publicerad: 2020-02-22 14:48


FIA Rally Star, ny FIA satsning på rallyjuniorer världen runt.
© Vittorio SanguinetiIgår kom så de första officiella nyheterna kring FIA Rally Star, en satsning från internationella bilsportförbundet på rallysporten. Finansierad från FIAs innovations fond inleds jakten på rallystjärnor världen över. Aktiva mellan 17-25 år är välkomna att ansöka.

Nästa generations rallyförare ges...

Publicerad: 2020-02-22 13:45


Adam Westlund redo för Jämtnatta, visar upp årets bil!
© Adam Westlund.Adam gör årets andra tävling, inledde året i NM premiären för att köra igång tempot i januari. Men dålig vinter och inställda tävlingar har gjort det svårt att hitta fler tillfällen att få köra.

Strax startar Jämtnatta, de tävlande har nu haft chansen att köra sträckorna och skriva noter.
- R...

Publicerad: 2020-02-22 12:35


Regn, fortkörningar och stopp för snöstorm, allt händer i Numedalsrallyt.
Numedalsrallyt bjuder på många ingredienser, när morgonen startade i Rödberg var det plusgrader och regn. När de tävlande kom ut i skogen, uppe i bergen var det andra förhållanden. Men redan ett 50-tal ekipage in på ss2 tog det stopp, då blev det stopp på transporten med anledning av snöstorm.

Ef...

Publicerad: 2020-02-22 11:00


Renproblem för Rally Vännäs, stuvar om i programmet för lördagen.
© Anders Blomqvist.Alla rallyarrangörer har sina problem, inför SM premiären Rally Vännäs är inte snö och is en bristvara. Under fredagen fick arrangören ett annat problem. Tävlingsledningen blev uppmärksammad på att rennäringen stoppar en sträcka som skulle körts under lördagen.

Sådana här problem kan dyka up...

Publicerad: 2020-02-22 07:39


Radio & Resultat, Numedalsrallyt & Jämtnatta två tävlingar att följa!
© Preben Berg, norsk-rally.comFölj Numedalsrallyt och Jämtnatta, lördagens två rallyn med resultaten live under dagen. Den Norska NM deltävlingen bjuder på flera Svenska ekipage, i såväl R5 som Otrimmat 4wd, Nationella 2wd och appendix K. Från tävlingen sänds rallyradio, se länk nedan.

Jämtnatta i Mellan Norrlands DM blir lit...

Publicerad: 2020-02-22 07:01


Tidigare nyheter:
Sunnyside Experience med Ford Fiesta WRC?
50-talet ekipage till Jämtnatta.
Flera Svenskbilar i lördagens Numedalsrally.
Sierra, Delta, 911 och 997, fullspäckad rallysäsong väntar Myrsell!
WRC comeback för Villagra, satsar mot Toyota Yaris WRC i Rally Argentina.
5ss på 4 mil, Finspångs MS redo Finspångsrundan 23:e maj!
Märkesdemo Rallyteam kör för vinst i SM seriens teammästerskap.
Tidsplan och Karta för Neste Rally Finland 2020.
Svalt intresse för lördagens Lappnatta.
Många vill göra vårpremiär i Anderslövsrallyt, redan 145 anmälda!
Danska och Norska WRC åkare anmälda till Hässleholms GP.
Tabelläget i WRC2/3 efter Rally Sweden.
Karta, så köra Rally Guanajuato Mexico.
Så körs Numedalsrallyt, karta inför helgens NM rally.
Filmspecial med Rovanperä, från Starlet som 8-åring till pallen i Rally Sweden.
Hyundai utökar, även Gryazin följer Tänak och Sordo i Rali Serras de Fafe.
Mattias Adielsson satsar på Svenska juniorer i Rally-SM, bilder eget team.
Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.