Mastertrailer.   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Jonna, en av dom snabbaste tjejerna i öken.
PRESSRELEASE

Efter en vecka i Sealine Qatar där Cross Country Rally Selection höll till, är Jonna nu tillbaka i Sverige med otroligt mycket nya erfarenheter och kontakter inför framtiden.

Veckan i Qatar började på måndagen med välkomstmiddag i Doha och för första gången fick alla tjejer träffa varandra. En kortare presentation från teamet som låg bakom denna uttagning och som tjejerna skulle jobba med under veckan hölls.

Då tjejerna inte fått någon direkt information om hur dagarna skulle se ut under veckan delades det ut ett tidsprogram och det kan man verkligen säga var fullspäckat...

Tidigt på tisdag morgonen var 18 glada tjejer redo att ta bussen ut till öken där dem skulle bo till på fredagen!

En stor överraskning var hur mycket bil förarna verkligen skulle få köra under veckan, varje dag skulle alla köra en specialsträcka ute i öknen en dag var det till och med två sträckor. Underlaget var för det mesta på sand och sanddynor men det kunde också vara väldigt stenigt och lite mer som grus vägar ibland.

"Förväntningarna var blandade, jag visste inte riktigt vad vi hade och vänta oss då jag inte fått någon information hemma innan jag åkte. Jag vart väldigt imponerad av hur mycket bil vi verkligen fick köra, direkt från första dagen vart vi utskickade i öknen och fick köra våran första specialsträcka på drygt 3 mil.

Känslan första gången jag satte mig i bilen bakom ratten och åkte ut mot första sträckan var väldigt speciell, jag är van vid att personen bredvid mig hela tiden sitter och beskriver exakt hur vägen svänger. I Cross Country Rally handlar det om så mycket mer. Du måste verkligen ha en bra kommunikation med din Co-Driver. Du stöter hela tiden på nya problem som du måste lösa fort, exempelvis om Co-drivern säger att du ska åka 120 grader åt höger och du som chaufför ser att det är helt omöjligt att ta sig upp eller över sanddynan, då gäller det verkligen att kommunicera och hitta nya lösningar fort, samtidigt som du ska hålla dig till din rutt! "

En mentalt tuff vecka, men vi alla visste att Jonna inte är den personen som ger upp utan bara kämpar vidare. Hon visade även att hon var att räkna med, då hon från första dagen var en av dem snabbaste!

Jonna höll en jämn nivå och var i toppen under hela veckan.
"För mig var det otroligt tufft mentalt under veckan, jag har aldrig tidigare varit utanför Sverige och tävlat och denna gång var jag i Qatar och skulle köra ökenrally samt med ett helt nytt team där jag inte kände någon. Det vart väldigt mycket att ta in samtidigt som man alltid vill göra sitt bästa, det gällde att försöka koppla bort allt runt omkring när jag satte mig bakom ratten vilket jag tror jag lyckades med då jag verkligen kunde prestera och ge resultat!"

En ny erfarenhet och omställning var också att inför varje ny specialsträcka tjejerna skulle köra byte dem även kartläsare. Så under veckan kördes 5 specialsträckor med 5 olika kartläsare.

7,5 mil var veckans längsta sträcka som skulle köras på fredagen som avslutning, Jonna hade vunnit prologen på torsdagen och fick därmed välja startposition och bil till fredagen. I högerstolen fick Jonna Australiensiskan Rhianon Gelsomino hon är sedan fem år tillbaka professionell rally Co-Driver och åker i VM och det Amerikanska mästerskapet.
" Rhianon är en jättehärlig person och vi hade verkligen superkul tillsammans, vi båda var väldigt nervös på morgonen innan start men efter att vi kört en bit på sträckan kände jag mig lugn och vi hade en väldigt bra samarbete mellan varandra. Efter att vi varit ute i drygt 2 timmar och kört når vi äntligen mållinjen. Den känslan är helt obeskrivlig vi bara jubla av glädje! Vi hade dels klarat den längsta sträckan för veckan men också klarat av allt som hela veckan bjudit på.

Jag hoppas att jag och Rhianon en dag kanske får möjlighet att köra ett Rally tillsammans i skogen som vi är vana vid då vi verkligen hade en toppen dag tillsammans.

Vi får se vad framtiden har att ge. Summering av veckan och efter kommit hem till Sverige och fått andas och tänka efter vad man gjort och åstadkommit, kan jag inte mer än vara nöjd och stolt över mig själv som gjorde detta för det fanns ögonblick det var extra jobbigt och tankarna snurrade om jag verkligen var på rätt plats. Men jag gjorde det och visade att jag som yngsta deltagare kunde köra ifrån dem andra och vara snabbast! "


» Pressrelease från Jonna Eson Brådhe.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2015-11-20 17:26


Drive VXO Motorsport anmäler team i Rally-SM!
© emotorsport.seDrive VXO Motorsport som hittills varit ett enbilsteam med Hans Bååth och Andreas Sigfridsson i en BMW M3, trimmat 2WD, växlar upp till säsongen 2020.

I teamet ingår från och med premiären i Rally Vännäs även Emrik Smedberg/Carl Eriksson i en Honda Civic Type-R, otrimmat 2WD och Robin Adolfsson/N...

Publicerad: 2020-02-22 21:40


Andervang vann totalt i Jämtnatta, många jagade SM tempot.
© Anders Westlund.Jämtlands MK arrangerade Jämtnatta över två fina specialsträckor på lördagen. Klassiska I5 skogen på 13,6km kördes som första och sista sträcka, mellan gick 7,1km långa Västerkälen. Totalt 44 ekipage till start varav några passade på att få lite extra mil inför stundande SM premiär.

Stig Andervan...

Publicerad: 2020-02-22 21:02


Veiby snabbast i Norska fjälläventyret, svenska klassegrar i Numedalsrally.
© Marianne Ihlen. En strulig dag i Numedalsrallyt, åtta sträckor blev sju, när transporten över fjället till Smådøla stängdes. Istället fick ss7, Jønndalen agera powerstage. Ytterligare en sträcka ströks för flera klasser, där blev det idealtider.

Det blev fem sträcksegrar för Ole-Christian Veiby och Jonas Anders...

Publicerad: 2020-02-22 20:06


VOC seger totalt i Lappkastet, Widgren snabbast.
Lycksele Motorklubb var snabba att avverka sin tävling för helgen, Lappkastet, med bara 12 deltagare inklusive en debutant avgjordes tävlingen med totalt fyra sträckor och en körtid om 15 minuter för de snabbaste.

VOC åkare Robert Widgren avverkade tävlingen på 15:15 minut och vann totalt, åtta s...

Publicerad: 2020-02-22 14:48


FIA Rally Star, ny FIA satsning på rallyjuniorer världen runt.
© Vittorio SanguinetiIgår kom så de första officiella nyheterna kring FIA Rally Star, en satsning från internationella bilsportförbundet på rallysporten. Finansierad från FIAs innovations fond inleds jakten på rallystjärnor världen över. Aktiva mellan 17-25 år är välkomna att ansöka.

Nästa generations rallyförare ges...

Publicerad: 2020-02-22 13:45


Adam Westlund redo för Jämtnatta, visar upp årets bil!
© Adam Westlund.Adam gör årets andra tävling, inledde året i NM premiären för att köra igång tempot i januari. Men dålig vinter och inställda tävlingar har gjort det svårt att hitta fler tillfällen att få köra.

Strax startar Jämtnatta, de tävlande har nu haft chansen att köra sträckorna och skriva noter.
- R...

Publicerad: 2020-02-22 12:35


Regn, fortkörningar och stopp för snöstorm, allt händer i Numedalsrallyt.
Numedalsrallyt bjuder på många ingredienser, när morgonen startade i Rödberg var det plusgrader och regn. När de tävlande kom ut i skogen, uppe i bergen var det andra förhållanden. Men redan ett 50-tal ekipage in på ss2 tog det stopp, då blev det stopp på transporten med anledning av snöstorm.

Ef...

Publicerad: 2020-02-22 11:00


Renproblem för Rally Vännäs, stuvar om i programmet för lördagen.
© Anders Blomqvist.Alla rallyarrangörer har sina problem, inför SM premiären Rally Vännäs är inte snö och is en bristvara. Under fredagen fick arrangören ett annat problem. Tävlingsledningen blev uppmärksammad på att rennäringen stoppar en sträcka som skulle körts under lördagen.

Sådana här problem kan dyka up...

Publicerad: 2020-02-22 07:39


Radio & Resultat, Numedalsrallyt & Jämtnatta två tävlingar att följa!
© Preben Berg, norsk-rally.comFölj Numedalsrallyt och Jämtnatta, lördagens två rallyn med resultaten live under dagen. Den Norska NM deltävlingen bjuder på flera Svenska ekipage, i såväl R5 som Otrimmat 4wd, Nationella 2wd och appendix K. Från tävlingen sänds rallyradio, se länk nedan.

Jämtnatta i Mellan Norrlands DM blir lit...

Publicerad: 2020-02-22 07:01


Sunnyside Experience med Ford Fiesta WRC?
© Sunnyside Experience / #FkkCancer.Sunnyside Experience med bland annat Lars Stugemo bakom spakarna lade i eftermiddag upp bilder på en i teamets färger skissad Ford Fiesta WRC, en bil av senaste modellen.

Högst troligt skulle det kunna handla om den Fiesta WRC JanPro Racing med Janne Tuhiono köpte inför Rally Sweden förra året oc...

Publicerad: 2020-02-21 15:54


Tidigare nyheter:
50-talet ekipage till Jämtnatta.
Flera Svenskbilar i lördagens Numedalsrally.
Sierra, Delta, 911 och 997, fullspäckad rallysäsong väntar Myrsell!
WRC comeback för Villagra, satsar mot Toyota Yaris WRC i Rally Argentina.
5ss på 4 mil, Finspångs MS redo Finspångsrundan 23:e maj!
Märkesdemo Rallyteam kör för vinst i SM seriens teammästerskap.
Tidsplan och Karta för Neste Rally Finland 2020.
Svalt intresse för lördagens Lappnatta.
Många vill göra vårpremiär i Anderslövsrallyt, redan 145 anmälda!
Danska och Norska WRC åkare anmälda till Hässleholms GP.
Tabelläget i WRC2/3 efter Rally Sweden.
Karta, så köra Rally Guanajuato Mexico.
Så körs Numedalsrallyt, karta inför helgens NM rally.
Filmspecial med Rovanperä, från Starlet som 8-åring till pallen i Rally Sweden.
Hyundai utökar, även Gryazin följer Tänak och Sordo i Rali Serras de Fafe.
Mattias Adielsson satsar på Svenska juniorer i Rally-SM, bilder eget team.
Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.
Johan bäste svensk och på pallen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.