Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Mats Myrsell, snabbt och smidigt med fina linjer ger resultat - tar nattvila som ledare efter första sträckan.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Kjell Fransson 12:a totalt - bra start för hemmaföraren.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Andrew Siddall i Datsun 260Z hade tuff start i sin Safaribil.
Myrsell snabbast på Vimmerbys gator - så startade Midnattssolsrally.

Midnattssolsrallyt inledde med behagligt sommarväder, men avslutade dagen i regn, lagom till första start. Den inledande publiksträckan strax utanför stadskärnan i Vimmerby gav en härlig inramning och publiken höll sig väl framme med täta och mångdubbla led utefter sträckan.
Sträckan bjöd på utslagsgivande vägar, drygt 2km lång och mycket kom att hända - lagom till Historic skulle inleda sträckan ökade regnet i intensitet och gav en hel blöt vägbana - något som fick de mest taggade att bli nervösa inför däcksvalet. Många var de som laddade upp med rejäla slicks men började fundera i banor kring grusdäck.

Halt för klassikerna - 4wd räckte in till.
Många var taggade, smått nervösa och förväntansfulla - bara tiondelar skiljde på sträckan i topp - länge höll Fredrik Ros täten men när de potentare bilarna trillade in sjönk tiderna sakta men säkert. Med ett 10-tal bilar kvar körde Tom Axelsson in på dagens bästa tid, han i en vass Audi Quattro och många trodde nog att det var han som skulle gå till nattvila som ledare.

Porscheåkarna körde fortast.
En efter en putsade de tiden, värst var Mats Myrsell och Erik Pedersen som då tvålade till kollegorna med sex sekunder på den korta sträckan.
- Nått ska vi väl ha lärt oss efter alla år på asfalt i EM, konstaterade Mats tillbaka på serviceplatsen men fortsatte.
- Här var det vårat underlag, i morgon blir det värre, att åka blint på grus utan noter är vi inte vana vid - och så på dessa Småländska vägar.

Thelin hänger på.
Men kanske stressar det någon inför fortsättningen, sträckan gillades av Porscheåkarna, 3,9 sekund bakom kör Thomas Thelin in - BMK Uddevalla åkaren är vrålsnabb i skogen och kommer nå högt i listan, har kört fort under en längre tid med Porschen och har vanan vid onotat. Räkna med att han kommer hålla till i toppen och nu med vägar som passar Porsche under stora delar av tävlingen - kanske med undantag för någon av fredags sträckor.

Mäster Jonsson tillbaka i Mazda.
Mats Jonsson kör in som trea, nu i en Mazda 323 som han laddade hårt med.
- Visst är det skillnad på den här och Escorten, men ändå är de rätt lika. Men nu har jag plötsligt den nyaste bilen i fältet, brukar vara tvärt om i SM, svarade Mats på frågan om helgens bil.
Är tillförlitligheten i bilen är Mats ett givet toppnamn när ekipagen på torsdagens morgon går på grus.

Rådström åkte hårt.
Det räckte för fjärdetid till Tom Axelsson som kör fjolårets vinnarbil. Sju sekunder från ledning är en av favoriterna, Värmlänningen Arne Rådström som laddade hårt, kanske väl hårt men bjöd den tålmodiga publiken på valuta för pengarna i regnet. Sporadiskt tävlande Anders Prick kör in som sexa, tre platser bättre än västgötakollegan Kenneth Bäcklund.

Fransson med i topp.
Som 12:a totalt ses bygdens stolthet i Klassikern, Kjell Fransson som kör sin gula VW i ilfart, klassleder och laddar nu om för gruset. Klassledare gör också Markku Taipale, Bo Warmenius, Krister Wennman, Stig Blomqvist, Mathias Engh, Pelle Jonsson, Geoff Bell, Ragnar Glav, Roland Appelskog, Ola Stokka och Larsgöran Frid.

Två gånger Karlsson borta.
Otursmännen i tävlingen var två gånger Mats Karlsson - först Nässjö MK ekipaget, en Volvo 240 som strandade med trasig bakaxel. Senare hemmahoppet Mats "Hoppe" Karlsson i en potent Audi Quattro, vad som hände är oklart men fronten tog något hård och båda ekipagen står som brutna, bara km efter start.
Problem hade Patrik Flodin med den Volvo 240 han rattar ihop med Morgan Olsson, trilskande växellåda satte stopp för en kanontid. Men lyckas mekanikerna med kvällens arbete är han att räkna med.

Följ Midnattssolsrallyt 2016:
»
Nyheter från Midnattssolsrallyt 2016.
» De senaste bilderna direkt från tävlingen, (främst serviceplatsen på onsdagen).
» Resultat, sträcka för sträcka Historic, (resultatservice.com).
» Resultat, sträcka för sträcka Regularity, (resultatservice.com).
» Tidsplan för Regularity.
» Rallyradio från Midnattssolsrallyt.
» Kamera från bilar, serviceplats och sträckor.
» Officiell hemsida, midnattssolsrallyt.com.

Publicerad: 2016-06-29 23:46


Hansen summerar 3-Städte Rallyt.
© emotorsport.se3-Städte Rallyt hade Freyung som huvudort nära gränsen till Tjeckien och Österrike. Tävlingen kördes på asfalt i väldigt kuperad terräng. För Victor Hansen och Victor Johansson var detta tredje utlandsstarten. Första utlandstävlingen kördes på regnhala och leriga asfaltvägar, den andra starten avbrö...

Publicerad: 2019-10-23 17:37


Inför SSRC finalen.
Inför slutspelet, finalen, som körs nu på lördag den 26 oktober med Hovmantorp utanför Växjö som tävlingscentrum, skall vi ta en titt på läget i de olika klasserna I alla fyra bilklasser slåss man om 18.000 kr, sju till ettan, fem till tvåan och fallande ner till femte plats.

I A-klassen för VOC...

Publicerad: 2019-10-23 17:33


Final i Svenska RallyCupen, tät poängkamp i Elektrikerna Marknadsnatta!
© Svenska RallyCupen-Final för Svenska RallyCupen 2019, hos Västra Östergötlands MK i Skänninge rullar 160-talet ekipage ut för fem sträckor i Elektrikerna Marknadsnatta. Det kommer bjudas dramatik in till mål, sista sträckan ger extra bonuspoäng för de snabbaste!

I fyrhjulsdrivna klassen ses Stig Andervang gå för cu...

Publicerad: 2019-10-22 22:38


Binbach enda svenkekipage till Lausitz Rallye, sju norska till start.
© emotorsport.seNordiskt populära Int. ADMV Lausitz Rallye körs för 22:a gången, centrum i Boxberg för de 16 milen special på grus och jordvägar. En 11km lång sträcka kallad RK Arena körs dubbelt under fredagens den 1:a november när tävlingen inleds. Lördagen tar tävlingen till mål där åtta sträckor körs på 14 mil,...

Publicerad: 2019-10-22 21:32


VM kan avgöras i Spanien, startfält och tider inför Spanska WRC rallyt.
© Toyota Gazoo Racing.13 mil special under fredagen, mestadels på grus innan teamen på 75 minuters service under kvällen ska bygga om bilarna för asfalt. Lördagen med sju sträckor om 12 mil körs på lördagen. Avslutning med söndagens fyra sträckor över 7,4 mil väntar, sista två mil långa La Mussara 2 direktsänds som power...

Publicerad: 2019-10-22 20:23


Fogdeby och Norén ska värma publiken i Marknadsnatta.
© Alexander Fogdeby.I helgen är de dags att avsluta säsongen 2019 för Alexander Fogdeby och Dennis Norén. Man avslutar ett riktigt bra och lärorikt år med att åka Volvo 940 Evo i Marknadsnatta.
- Ska bli kul att åka bakhjulsdriven bil med ordentlig ork i maskineriet! Stort tack till Tommy Eliasson som lånar ut sin...

Publicerad: 2019-10-22 20:17


Flera nya Svenska namn i listan för East African Safari Classic Rally.
© emotorsport.seAnmälningslistan för East African Safari Classic Rally fyller på, just nu 26 ekipage där Ian Duncan som vi tidigare berättat i år kör Rover Vitesse och allra sist med drygt en månad till start är Rommy Bamrah i Datsun 280Z.

Mest intressant är de anmälningarna som går för Svenska Team Tidö / Race4...

Publicerad: 2019-10-22 18:56


Här säljs Karta & Program för Elektrikerna Marknadsnatta 2019.
© emotorsport.sePå lördag avgörs Elektrikerna Marknadsnatta 2019, stor final för Svenska RallyCupen och Östergötlands FM/DM serie. Fem sträckor väntar de tävlande under lördagen, en spännande final och starkt startfält på 160-talet bilar väntas rulla ut från Skänninge klockan 10:00!

Programförsäljning kommer att...

Publicerad: 2019-10-21 22:03


Stort intresse för nya Volvo Euro Cup 2020, spännande europaserie med VOC bil.
© Dominik Autengruber. Nordic West Euro Cup var VOC åkarnas egna EM serie höll igång en bra bit in på 2000-talet men försvann så, de Svenska åkarna var oerhört populära i Europa bland publiken. Vilda Svenska rallyåkare som kom på sladd med stora Volvobilar på asfalten. De senaste åren har tävlandet med bilarna utomlands ...

Publicerad: 2019-10-21 21:35


Rallyklassikerna på gång, sex deltävlingar klara i kalendern.
© emotorsport.se Många serier jobbar för fullt för att säkra sina kalendrar för nästa säsong, en av dem är Rallyklassikerna med Klassiska & Historiska Rallycuperna.

Sex deltävlingar ses nu i kalendern där man inleder med två vintertävlingar. Hittills finns fyra grustävlingar på agendan, återstår gör att säkra en...

Publicerad: 2019-10-20 21:35


Tidigare nyheter:
TV tider för Spanska VM Rallyt, startar med SVT ikväll!
Kreim stannade inte vid olycka, uteslöts från 3-Städte-Rallye men klarade titeln.
Stark debut av nya Dacia Sandero R4 i Spanien.
Solberg utklassade alla i Lake Superior Performance Rally - trea i mästerskapet.
Grahn körde hem Falsterbo Rallysprint.
Wilke vinnare i Längbergsprinten.
Sebastian 4:a i 3-Städte-Rallye och 4:a i Adam Cup 2019.
Ljungström vassast i Lundhsprinten hos Laxå MK.
Liiten snabbast i Hälsingeseriens final.
Persson körde hem Finalsprinten.
Solberg leder stort i Lake Superior Performance Rally.
26 bilar till WRC finalen i Australien.
Tävlingsrik rallylördag, följ dem som kör resultaten live.
Sträckseger och 4:a i Opel Rallye Cup, 3-Städte-Rallye har inlett.
VOC SverigeSerien avgjordes med Rikspokalen.
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
Östberg ska hjälpa Ogier till guld, kör C3 WRC i Australien.
Finalsprint i Eskilstuna Sprintcup under lördagen.
60-talet åkare i sydliga Falsterbo Rallysprint.
JR Motorsports Pokalen avgör Gotlands DM.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - 01/01


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
RallyRACC Catalunya - Costa Daurada 24-27/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.