Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Sydsvenska Rallycupens Mästarmöte 2016 en succé.
PRESSRELEASE

I fredags, den 5 augusti, var det så dags för en av nyheterna i 2016 års Sydsvenska Rallycup, Mästarmötet på Millebygden Raceway strax utanför Älmhult. De bästa i varje klass var inbjudna och strax under 50 förare kom till start för att tävla om äran och prischeckar där segrarna i de nio klasserna garanterades en check med värdet 4.000 kr och beroende på antalet startande i klassen delades också ut checkar längre ner i prislistan, en per påbörjat tretal i klassen.

Tävlingen kördes som en sprint med två kvalificeringsåk där tiderna slogs ihop och slutligen en avslutande finalomgång för varje klass där sammanlagda tiden från två körningar korade segraren.

Publiktillströmningen var mycket stor, uppskattningsvis 2000 personer tog sig till Millebygden plus alla som följde tävlingen genom Rallyradion runt om i landet.

Segern i R4 gick helt enligt tipsen till Stoffe Nilsson, Hässleholm. Intressant kan vara att jämföra hans tid med tillfällen då sträckningen ingått i SSR och då är den helt i nivå med till exempel Mats Östbergs några år tillbaka i tiden vilket ändå visar att Stoffe tog det hela på största allvar och givetvis ville vara totalsnabbast för dagen.

Segraren i ny bil
I R3 A- och B-förare fanns en handfull möjliga segrare framför allt bland de etablerade A-förarna. I första kvalheatet var Robin Thörjesson, Ryd snabbast men sedan tog Kristian Johansson, Kind över taktpinnen och var snabbast i både andra kvalheatet och i de två finalåken. Segermarginalen ner till tvåan Pierre Fransson, Vimmerby blev till slut ”hela” 2,2 sekunder. Kristian kom till Millebygden med ny bil efter svänghjulsraset i Kulling, en av tretton byggda KitCar Golf modell IV, i rätt händer en grym bil vilket bevisades denna eftermiddag. Tuffaste kampen var den om tredje plats mellan Thomas Grönberg, Oskarshamn och Mattis Olsson, Gullabo. Thomas ledde med en tiondel innan sista åket men tappade och Mattis passerade och gick in på tredje plats, 0,5 sekunder före Thomas.

När Victor Karlsson, Vimmerby fick problem i R2 klassen segrade Filip Håkansson, Asarum.

Dyrbara tiondelar för Alexander
I R1b/Volvo Original för A och B-förare hade Alexander Axelsson, Skillingaryd initiativet hela vägen fram till sista finalheatet då Robin Liljegren, Karlskrona gjorde en riktig urladdning och passerade Alexander till en segermarginal på 0,9 sekunder. Det var dyrbara tiondelar för Alexander.

Tobias bäst i alla åken
I samma bilklass men för C-förarna dominerade den 30-årige truckteknikern Tobias Pettersson, Wäxjö helt med snabbaste tiderna i alla fyra körningarna.

- Jag började köra rally 2006, berättar Tobias, och har sedan dess med några års uppehåll fått ca 25 tävlingar bakom ratten. Tävlat ett par år i Folkrace och även som kartläsare till storebror Daniel.

- Min kartläsare och också svägerska är Linda Söderström, 24 år. Linda är född in i rallysporten och fast i det på alla håll och kanter bland annat genom att stötta sin sambo Erik Telehagen i hans satsning på Rally SM.

- Bilen är en Volvo 242 från 1975. Standard, Grupp F. Vi skulle börjat resan tillsammans redan förra året men eftersom man måste säkra framtiden med så fick det bli ett extra uppehåll för att få barn. Detta år satsar vi på att köra alla SSRC tävlingar och se hur långt det kan räcka. Givetvis är målet också att köra upp mig till B-förare.

Tobias avslutar med att tacka alla våra nära och kära som gör det möjligt för honom och Linda att åka rally överhuvudtaget. Med små barn är det skönt med alla runtomkring som ställer upp och ha en sambo som förstår vad det handlar om.

Från Rallycross till Rally – ett bra val
I R1a/GruppE klassen för A och B-förare var det helt omöjligt att utse segrare i förväg. Men ganska snart visade det sig att denna dag skulle det handla om två förare. Magnus Sigvardsson, Hörby var snabbast i de två kvalåken medan Andreas Olsson, Kalmar tog hem båda finalåken och eftersom det är i finalen det gäller så fick Magnus vara nöjd med andraplatsen.

Vem är då segraren i A/B-förare R1a
- Jag heter Andreas Olsson är 26 år gammal, kommer från Kalmar och jobbar som snickare. Jag kör med en VW golf 4 med 2.0l motor, helt standard på 115hk. Inget speciellt mer än bytt Coiloversben och bilstein dämpare. Den går ju i Grupp E så vi får inte göra så mycket med dom. Annars en väldigt bra och optimal bil i klassen.

Började med folkrace när jag var 15 år innan jag gick över och körde rallycross i några år. Och för tre år sedan så köpte jag Golfen och har kört rally sen dess. Martin Olsson är kartläsare och har åkt med sen förra året. Har kört cirka 25 tävlingar med den största meriten hittills var när vi vann Bilsports Cupen som C-förare helt obesegrade. Ambitionen med tävlandet är ju att utvecklas och hitta mer och mer fart. Sen får vi se hur långt man kan gå.

Vill förstås tacka alla sponsor som är med och gör allt detta möjligt, avslutar Andreas som inte ångrar bytet från rallycross till rally

Kamp mellan barndomsvänner
Precis som tippats stod kampen i C-klassen R1a mellan de två klubb- och barndomskamraterna Erik Ohlsson och Robin Håkansson, Gullabo.

Erik vinner i sin sjätte tävling och det får man säga är raskt marscherat för 26 åringen från Gullabos rallyskogar

- Jag bor ett stenkast från föräldrarna och där finns också mitt rallygarage, inleder Erik. När jag inte kör rally eller hänger med vänner så jobbar jag som bilplåtslagare i Kalmar på Bilkompani.

Bilen köpte jag frontsmälld i slutet av förra året då jag inte kunde hålla mig längre från att köpa en rallybil. Efter många timmar arbete och slit så blev den rullande igen och fick en ny lack.

Det är första året jag kör rally och har än så länge bara kört sex tävlingar. Trodde aldrig att jag och min kartläsare Michael Johansson skulle vara med och fightas i toppen bland C-förarna första året så vi är otroligt nöjda men det är verkligen stenhård fight från första sträckan till målet på varje tävling och framförallt mellan mig och min barndomsvän Robin Håkansson. Vi hoppas kunna hålla ledningen i klassen men som sagt de är inte lätt när alla kör så bra.

Innan jag började med rallyt så har jag kört motorcross och även lite folkrace.

Vi är otroligt glada och tacksamma för de sponsorerna vi har fått som stödjer oss och för stödet från min farsa Stefan Ohlsson och Håkan Eriksson. De är bäst för de ställer alltid upp.

Mästarmötet var helt klart en riktigt rolig och spännande tävling som jag gärna skulle vilja köra igen, avslutar Erik från Gullaboskogen.

Lyckad comeback för rallyveteran
Liksom i några av de andra klasserna fanns det också i C-förare R3 en dominant i den 57-årige polisen och egenföretagaren Jerry Bengtsson, Ryd. Även han ledde från start till sista finalheat och segrade till slut med mer än åtta sekunder före Tom Tallberg, Hässleholm.

- Efter 22 års uppehåll lockade min gamle vän Mattis Olsson fram begäret igen då han erbjöd mig att köpa den Golf han köpte inför SSRC 2012, säger Jerry. Så direkt efter finalen blev den min och sedan har den renoverats och byggts om både maskinellt och för maximal väghållning!

Genom åren har det blivit några hundra tävlingar, men det var som sagt 22 år sedan jag körde sist! Det kändes fantastiskt skönt att vinna. Trodde jag hade tappat hela ledningen då jag missade 2:ans växel direkt efter start i sista finalåket och fick sedan inte i några växlar förrän 5:an hoppade i. Bestämde mig för att ta i vad jag vågade resten av sträckan och det gick ju vägen!

Jag vill passa på att tacka alla som anordnat detta fantastiska Mästaremöte! En sådan publiktillströmning! Otroligt roligt att få köra inför så många människor, avslutar en mycket nöjd Jerry Bengtsson.

32 tävlingar och ändå bara 16 år
I Ungdomsklassen fanns två av de ungdomar som tävlar mest i Sverige för tillfället Isac Nordström, Kullings och Victor Hansen, Hörby. Isac höll i taktpinnen men segermarginalen blev till slut bara 0,7 sekunder före Victor.

Isac presenterades med hela sin meritlista efter sin seger i SilverKongen så nu låter vi Victor träda fram i ramljuset.

Värste konkurrenten Isac Nordström har inte tidigare blivit så pressad av Victor, de har mötts flera gånger under säsongen men då med betydligt större segermarginal för Isac. Vad är det som hänt frågar vi Victor?

- Sen debuten i september förra året har jag kört 32 tävlingar, berättar Victor, och det är det som börjar ge resultat. Jag (han menar pappa och farfar) håller ju igång två bilar, en Polo och en Volvo, för att under tiden som Ungdomsåkare kunna lära mig att behärska både fram- och bakhjulsdrivet. Än så länge känner jag mig mest bekväm med Volvon och det var väl det som märktes i Mästarmötet.

Isac och jag var faktiskt tredje och fjärde otrimmade bil före både A, B och C-förare och det visar ju att farten var god.

Även Victor, ännu inte fyllda 17 år, avslutar med att tacka dels alla sponsorer men framför allt mamma, pappa och farfar från vilka han ärvt sitt rallyintresse och som hjälper honom i denna satsning.

TV-svängen nästa
Nu hälsar vi förare och publik välkomna till nästa tävling i Sydsvenska rallycupen som är TV-svängen i Hörby den 3 september


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-08-11 10:01


Följ resultaten från shakedown inför RallyRACC Catalunya.
© Citroen Racing.Klockan 9:01 rullar ekipagen ut för shakedown i 55:e RallyRACC Catalunya - Costa Daurada, årets 13:e VM deltävling där allt kan avgöras. Det är en 2km grussträcka som nyttjas för shakedown inför helgens mixade rally.

Tävlingen inleds senare med sex sträckor under fredagen på mestadels grus, en s...

Publicerad: 2019-10-23 20:18


Hyundai jobbar hårt, två 'nya' i20 R5 på ett år, siktar mot WRC2 2020!
© emotorsport.seHyundai i20 R5 blev inte den succé som väntades för Hyundai Motorsports kundavdelning, planen var att sätta tempot mot klassens etablerade konkurrenter och generera pengar åt bolaget för nya satsningar. Trots detta har 80-talet bilar lämnat bandet och bilen har både vunnit tävlingar och mästerskap u...

Publicerad: 2019-10-23 19:53


Hansen summerar 3-Städte Rallyt.
© emotorsport.se3-Städte Rallyt hade Freyung som huvudort nära gränsen till Tjeckien och Österrike. Tävlingen kördes på asfalt i väldigt kuperad terräng. För Victor Hansen och Victor Johansson var detta tredje utlandsstarten. Första utlandstävlingen kördes på regnhala och leriga asfaltvägar, den andra starten avbrö...

Publicerad: 2019-10-23 17:37


Inför SSRC finalen.
Inför slutspelet, finalen, som körs nu på lördag den 26 oktober med Hovmantorp utanför Växjö som tävlingscentrum, skall vi ta en titt på läget i de olika klasserna I alla fyra bilklasser slåss man om 18.000 kr, sju till ettan, fem till tvåan och fallande ner till femte plats.

I A-klassen för VOC...

Publicerad: 2019-10-23 17:33


Final i Svenska RallyCupen, tät poängkamp i Elektrikerna Marknadsnatta!
© Svenska RallyCupen-Final för Svenska RallyCupen 2019, hos Västra Östergötlands MK i Skänninge rullar 160-talet ekipage ut för fem sträckor i Elektrikerna Marknadsnatta. Det kommer bjudas dramatik in till mål, sista sträckan ger extra bonuspoäng för de snabbaste!

I fyrhjulsdrivna klassen ses Stig Andervang gå för cu...

Publicerad: 2019-10-22 22:38


Binbach enda svenkekipage till Lausitz Rallye, sju norska till start.
© emotorsport.seNordiskt populära Int. ADMV Lausitz Rallye körs för 22:a gången, centrum i Boxberg för de 16 milen special på grus och jordvägar. En 11km lång sträcka kallad RK Arena körs dubbelt under fredagens den 1:a november när tävlingen inleds. Lördagen tar tävlingen till mål där åtta sträckor körs på 14 mil,...

Publicerad: 2019-10-22 21:32


VM kan avgöras i Spanien, startfält och tider inför Spanska WRC rallyt.
© Toyota Gazoo Racing.13 mil special under fredagen, mestadels på grus innan teamen på 75 minuters service under kvällen ska bygga om bilarna för asfalt. Lördagen med sju sträckor om 12 mil körs på lördagen. Avslutning med söndagens fyra sträckor över 7,4 mil väntar, sista två mil långa La Mussara 2 direktsänds som power...

Publicerad: 2019-10-22 20:23


Fogdeby och Norén ska värma publiken i Marknadsnatta.
© Alexander Fogdeby.I helgen är de dags att avsluta säsongen 2019 för Alexander Fogdeby och Dennis Norén. Man avslutar ett riktigt bra och lärorikt år med att åka Volvo 940 Evo i Marknadsnatta.
- Ska bli kul att åka bakhjulsdriven bil med ordentlig ork i maskineriet! Stort tack till Tommy Eliasson som lånar ut sin...

Publicerad: 2019-10-22 20:17


Flera nya Svenska namn i listan för East African Safari Classic Rally.
© emotorsport.seAnmälningslistan för East African Safari Classic Rally fyller på, just nu 26 ekipage där Ian Duncan som vi tidigare berättat i år kör Rover Vitesse och allra sist med drygt en månad till start är Rommy Bamrah i Datsun 280Z.

Mest intressant är de anmälningarna som går för Svenska Team Tidö / Race4...

Publicerad: 2019-10-22 18:56


Här säljs Karta & Program för Elektrikerna Marknadsnatta 2019.
© emotorsport.sePå lördag avgörs Elektrikerna Marknadsnatta 2019, stor final för Svenska RallyCupen och Östergötlands FM/DM serie. Fem sträckor väntar de tävlande under lördagen, en spännande final och starkt startfält på 160-talet bilar väntas rulla ut från Skänninge klockan 10:00!

Programförsäljning kommer att...

Publicerad: 2019-10-21 22:03


Tidigare nyheter:
VM kan avgöras i Spanien, startfält och tider inför Spanska WRC rallyt.
Fogdeby och Norén ska värma publiken i Marknadsnatta.
Flera nya Svenska namn i listan för East African Safari Classic Rally.
Här säljs Karta & Program för Elektrikerna Marknadsnatta 2019.
Stort intresse för nya Volvo Euro Cup 2020, spännande europaserie med VOC bil.
Rallyklassikerna på gång, sex deltävlingar klara i kalendern.
TV tider för Spanska VM Rallyt, startar med SVT ikväll!
Kreim stannade inte vid olycka, uteslöts från 3-Städte-Rallye men klarade titeln.
Stark debut av nya Dacia Sandero R4 i Spanien.
Solberg utklassade alla i Lake Superior Performance Rally - trea i mästerskapet.
Grahn körde hem Falsterbo Rallysprint.
Wilke vinnare i Längbergsprinten.
Sebastian 4:a i 3-Städte-Rallye och 4:a i Adam Cup 2019.
Ljungström vassast i Lundhsprinten hos Laxå MK.
Liiten snabbast i Hälsingeseriens final.
Persson körde hem Finalsprinten.
Solberg leder stort i Lake Superior Performance Rally.
26 bilar till WRC finalen i Australien.
Tävlingsrik rallylördag, följ dem som kör resultaten live.
Sträckseger och 4:a i Opel Rallye Cup, 3-Städte-Rallye har inlett.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - 01/01


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
RallyRACC Catalunya - Costa Daurada 24-27/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.