Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Fredrik Åhlin kunde ratta hem South Swedish Rally med slutlig stor marginal, han gjorde det med god hjälp från co-driver Joakim Sjöberg och CA1 Sports teamet.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Patrik Flodin och Göran Bergsten kunde äntligen ta hem en SM seger i 2wd, åkte fort och bjöd publiken på sladd i skogen med BMW M3:an.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Jari Liiten körde fort helgen igenom, lotsad av Mikael Kjellgren.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Tre bilar till mål i senior SM för Otrimmat 2wd, segern i klassen till Jonas Bodin och Madelene Buskas.
Åhlin körde hem segern i 43:e South Swedish Rally.

South Swedish Rally visade sig från en av de bättre sidorna, flytt till Älmhult gav större närhet till specialsträckor, hårda fina vägar, soligt och varmt men minimalt med damm, de allra flesta milen av de 12 var också nya för de 70-talet startande.

Mycket publik i skogen.
Storpublik mötte upp i skogen och förgyllde tävlingen. Tävlingen blev dock aningen kapad på slutet där sista sträckan ströks efter en olycka - detta då den skulle varit powerstage.
Det var Amerikanen Sean Johnston i Opel Adam R2 som åkte av vägen på sista sträckan, sträckan stoppades och besättningen togs för kontroll och uppges senare vara ok. Innan dess hade Sean verkligen också kommit underfund med körning på grus och presterade allt bättre tider och gillade de Svenska vägarna.
Avslutningen med målramp på torget blev också en avslagen historia, dels med anledning av uppehållet. Men varken pokaler eller champagne vid målgången inför publik, såväl tävlande som publik verkade besvikna och förvirrade - detta verkade ha varit en av få svagheter i årets rally som i övrigt fick bra betyg!

Åhlin öste på till seger, nu blir det EM.
I topp var det Fredrik Åhlin och Joakim Sjöberg i LeoVegas Skoda Fabia R5:an som tog täten från första metern. Hammaröbon satte tempot på fredagskvällen och höll det tävlingen igenom, bjöd stundtals på rallyunderhållning av högst sort när ekipaget laddade för utökad marginal. På lördagsmorgonen sågs en stukad front,
- Bara en höbale som var för nära, såg mer dramatiskt ut än vad det var. En liten touch och fronten ryker på sådana här bilar. Det har gått bra, riktigt kul och fina vägar och arrangemang. Nu laddar vi om för fortsättningen i EM, här näst Italien, avslutade Fredrik rallyt.

Kampen som kom av sig.
Med den sista sträckan struket fick vi aldrig se fighten mellan Martin Berglund och Johan Holmberg - de båda jagade bakom Åhlin på slutet, detta sedan Mattias Adielsson bröt. Där var det stenkontakt och brusten länkarm som förstörde, han hade dock efter en snurrning i hög fart också tappat en del tid mot ledare.
Med Göteborgaren borta stod kampen mellan Holmberg och Berglund - den sistnämnde tappade tid redan på första sträckan, en miss kostade sekunder där. Han jagade under lördagen och närmade sig Johan, på näst sista sträckan smet Gävlebon om med 0,4 sekund och med avslutningen struken kunde Berglund gå in som tvåa om än 1.19,2 minut bakom Åhlin. En rullning uti skogen för Jörgen Jonasson och framvagnsproblem för Anders Karlsson i klassen.

Varmgång hindrade inte Tobias.
Lika säker mot seger var Tobias Johansson som toppade från start i "4wd övriga". Men resan var för det inte enkel för Ludvikabon och co-driver Bo Holmstrand. Motorn gick varm redan under fredagen och har så fortsatt under tävlingen, Tobias riktar ett stort tack till hela teamet som gjort segern möjlig. In som tvåa är Johan Rudengren i en av fältets två WRC bilar, en Skoda Fabia WRC. På en tredjeplats tar mer lokale Robin Adolfsson målgång efter en stabil körning.
En fjärdeplats körde Thomas Lahti hem efter härlig attack på sin Mitsubishi, problem drabbade Mats Adielsson som bara kort före sonen Mattias också träffade stenar, här med dubbelpunktering som orsak till att han hamnade bland de brutna.

Flodin åter en SM vinnare.
Åtta totalt är forne VM åkaren Patrik Flodin, han har många gånger försökt men först nu fick han en SM seger i tvåhjulsdriven bil. Tidigare har han fallit ifrån med tekniska problem men nu höll det hela vägen ihop med Göran Bergsten. De var trea efter första etappen men ökade under lördagen, redan på ss3 var de i topp och drygade ut. Kristian Johansson försvann med motorproblem, Robin Sandberg tappade tid på ett sidlägg när jakten var igång. Istället kunde Patrik mer avslappnat gå mot mål, vinna 49 sekunder före Daniel Wall och 15 sekunder bakom Volvokollegan Stefan Alenmalm - trippelt bakhjulsdrivet på pallen.

Kristensson och Smedberg bröt, Bodin tog hem klassen.
I Otrimmat 2wd höll Tom Kristensson tempot från start, EM åkaren för Opel Motorsport körde fort men hade trots det SM kollegorna i hasorna. När så ett elfel fick ekipaget att styra åt sidan kunde Emrik Smedberg gå till topp - sista sträckan blev dock avgörande för Växjöföraren, punktering på sista sträckan stoppade färden - detta var då sträckan som senare ströks!
In till mål ses endast tre ekipage kvar, Jonas Bodin och Madelene Buskas tar segern före Samuel Gustavsson och Andreas Andersson på SM pallen.

Liiten snabb också på grus.
Även i Junior SM blev det glesare in till mål, 13 bilar till målgång med Jari Liiten som vinnare, ihop med Mikael Kjellgren infriade de förväntningarna om ännu en seger. Från snö till grus spelade ingen roll, de lämnade konkurrenterna bakom sig tidigt och körde stabil, mitt på vägen utan onödiga risker. Albin Nordh hotade under lördagens förmiddag och var också i topp innan han tappade tid på en visit vid sidan om vägen.
Till mål är Jari 43 sekunder före Eddie Lundqvist samtidigt som en hård kamp stod mellan Victor Karlsson och en jagande Albin Nordh - Victor stod emot forceringen på sista och senare strukna sträckan.
Tuff helg i klassen hade Hampus Jakobsson som med punktering tappade tid på fredagskvällen och bara kort efter start på ss3 försvann en drivaxel.

Lönnström snabbast!
Volvo så långt ögat når i JSM för Trimmade bilar, Pontus Lönnström stod som slutlig segrare med närmare tre minuter till Simon Andersson och på tredjeplatsen Simon Karlsson. Pontus Jakobsson ledde tidigt, bröt med bromsproblem och hård attack satte Markus Theorin innan han rullade ur rallyt. Utan servo var Daniel Röjsel som också han bröt.

Nästa deltävling i Rally SM är Rally Askersund med Rönne MK som arrangör den 2:e juni!

» Resultatlista, se
''Resultat''.


Publicerad: 2018-05-12 23:31






Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.