Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Ingemar Svensson tog första större totalsegern med sin årsnya Ford Fiesta WRC.
Ingemar snabbast i EMK Kannan - en av lördagens många vinnare.

Över 200 bilar till start i årets andra stora Eskilstunatävling - EMK Kannan, denna gång huserad hos Eskilstuna MK. Flera serier ingick, huvudnumret för tävlingen stod Svenska RallyCupen för, men med i tävlingen var också flera populära cuper så som Suzuki 1300 RallyCup, Klassiska RallyCupen, Historiska Rallycupen och RM serien för de äldre bilarna. Södermanland / Västmanlands och Gotlänningarnas DM serier ingick också. Tävlingen bestod av sex sträckor, dock tvingades man stryka en av sträckorna på grund av en olycka tidigt i fältet. Sträckorna var i övrigt av varierande karaktär, från de smala till bredaren - och flertalet kände nog igen vägarna när de för tredje gången på ett år användes.
Först ut i fältet var som sig bör Ungdomsrally, ännu en seger för Henrik Johansson som hade klubbkompisen Victor Johansson efter sig, trean Gustav Thorsell var bäste icke Volvo. Efterföljande "småbilsklass", det handlar då om Suzuki 1300 RallyCup var en tät kamp mellan Martin Lundqvist och Niklas Pettersson, två fortåkare i klassen som delades med tre sekunds marginal efter de drygt 25 minuters körning.

Seger för Westlund i appendix K.
På tur stod klassikerna med flertalet klasser, Bo Rönnbäck vann sin klass med en inte allt för smidig Ford Starliner, klassen bakom till Fredrik Ekendahl med ett par sekunder till Stefan Segerljung. Friskt åkande Leif B Andersson var före Mats Lundgren i "Cortinaklassen", i "Amazonklassen" - klass5 var Håkan Holm kvickast runt tävlingen. Tvåan Per-Henrik Hedberg var knappt två sekunder från vinnaren, samtidigt en större marginal bakåt där Olle Andersson följde som trea. Där efter två små klasser i antal deltagare, seger för Pelle Jonsson och Göran Huggare. Näst snabbaste klassiker var klass8 vinnaren Håkan Larsson, en bil som är både snygg och snabb och låter bra. I klassen följd av Claes Molin - en bil med samma egenskaper, 20-talet sekunder skiljde. Janne Westlund gick till seger bland de äldre bilarna totalt, med en härlig körstil var han 20-talet sekunder före tidigare nämnde Håkan, i klassen ännu några sekunder till Håkan Lind som hade hård kamp med Ola Axelsson.
Bakom de äldre bilarna hittar vi grupp E där Jesper Samuelsson var före Max Nensén i elitklassen, dubbelt Gotlands MF BK bland c-förarna där Emil Lagerqvist var före Sebastian Johansson.

Ingemar snabbast i Eskilstuna!
Först en bit över 100 startade de trimmade modernare bilarna, först 4wd där slaget om totalsegern skulle hamna. Med Eddie Hörbing som lämnat återbud stod Joachim Grahn och Jacob Jansson som de största segerkandidaterna. Jacob hänge med från start men bröt efter halvtid. Grahn åkte fort men inte snabbast, det gjorde Ingemar Svensson som var riktigt snabb redan ute på ss1. Var precis bakom Grahn på ss3 och ledde vid halvtid. Med två ytterligare sträcksegrar tog Ingemar en välförtjänt seger med sin Ford Fiesta WRC. Småstrul har sinkat honom i tidigare tävlingar, men nu lossnade det rejält vilket också syntes på körningen ute i skogen. Marginalen ned till tvåan Grahn var 5,5 sekund. Tredjeplatsen tog Martin Berglund som verkar hitta allt bättre i sin Mitsubishi, bakom skuggade näste Mitsubishi åkare, Mikael Lindqvist.
Det blev en ny delseger för Jimmy Olsson i trimmat 2wd, ende med full pott i Svenska Rallycupen och segertåget rullade vidare. Den här gången var marginalen 14 sekunder till Christopher Zeijlon som trots lite tävlande håller tempot uppe och radar upp topplaceringar i cupen. Patrik Larsson var snabbast på ss4 i klassen men tappade några sekunder på de övriga sträckorna mot täten, ändå trea. Fredrik Eriksson fyra och Simon Johansson femma, här delad tid med bäste grupp N bil, det Christoffer Jackobsson med en Ford Fiesta som femma. Enligt inbjudan skulle dock Christoffer placerats före, då man där angav särskiljning efter ss1.
Det såg inte alltid snabbt ut i skogen, men väl på resultatlistan för Mattias Olsson som toppade Volvo Original Elit klassen, han gjorde det 11 sekunder före Johan Gunnarsson och ännu en bit till Andreas Pettersson. Vad det gäller c-förarna så åkte Robert Blomberg fortast - tider för en fjärdeplats i tidigare klass. I klassen följde Emil Karlsson och Frederik Eckhardt.
Storseger bland b/c-förare i 4wd blev det för Ulf Pettersson, rejäl marginal till Mats Attlebrant och med Peter Encrantz som trea.

Wilen snabbast i b/c-förare.
Med nästan halvminuten tillgodo åkte Per Wilén hem den trimmade 2wd klassen i b/c-förare. Debut med nyförvärvet, en minst sagt potent VW Golf och tider för en fjärdeplats i a-förarklassen - då delad tid med fyran i a-klassen enligt resultatlistan. (precis som för a-förarklassen stämmer dock inte totalplaceringen här enligt utsatt inbjudan.) Bakom i Wiléns klass var Joakim Larsson och Robin Wallón. Som bäste c-förare ser Christian Gabrielsson ut att sluta som åtta i klassen, närmast bakom med samma licens var Mattias Sundberg.

* Resultatlista, se
"Resultat".


Publicerad: 2012-09-02 11:51






McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
© Anders Johnsen.Andra deltävlingen i FIA European Historic Rally Championship, EM serien för historiska bilar. Tjeckien med Historic Vltava Rallye från Klatovy den 19-20:e april. Anmälningarna har börjat trilla in och bland de 40-talet för historiska rallyt finns två Svenska ekipage.

Anders och Ingrid Johnsen gö...

Publicerad: 2024-03-26 19:57


Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
© emotorsport.sePå skärtorsdagen, som är helgdag i Danmark, inleds danska Yokohama Mästerskapet, avdelning öst med tävling hos Brøndby Motor Club. Det är kortare sprintar på asfalt som gäller och allt som oftast med Svenska deltagare, så även i Påskens premiär med totalt 60-talet bilar. Det blir cirka 4 mil totalt,...

Publicerad: 2024-03-26 19:48


WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
© Oliver Solberg Rally.Onsdag morgon klockan 08:01 Svensk tid inleds Safari Rally Kenya med shakedown, det är 5,4km långa Loldia som körs där de tävlande får testa gränserna mot den Kenyanska tuffa naturen.

Tre rundor för Rally1 ekipagen och fritt för övriga väntar, resultaten går live, lika så sänder WRC Promotorn liv...

Publicerad: 2024-03-26 19:44


Tidigare nyheter:
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.
Följ Hansen, Andervang och Brittiska Mästerskapet.
Andervang segerfavorit i tyska Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Hansen ses i lördagens Holländska Zuiderzee Rally.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.