Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Händelserik rallyfest när VOC körde säsongspremiär.
PRESSRELEASE

Det blev den utlovade vinterrallyfesten i Sundsvalls skogar när VOC Mekonomen Rally körde premiär i såväl sin SverigeSerie som Europaserie. Tuffa fajter och underhållande rally för publiken. Men hela åtta mil utmanande specialsträckor av absolut toppklass krävde också sin tribut, det var mer än en som fick användning för såväl snöspadar som av bärgningshjälp.

Det allmänna omdömet bland förarna och teamen var nära nog enhälligt efter årets premiärtävling i Sundsvall, fantastiskt bra tävling. Väl utvalda vägar. Otroligt fint underlag, något som en vinter som denna verkligen inte skämt bort någon rallyförare med. Trevliga och duktiga funktionärer. Och ovanpå allt så sken solen och satte den riktiga pricken över i.

– Det är bara att gratulera SMK Sundsvall, eldsjälen Henrik Hedström och hela det härliga teamet runt honom. Ni går från klarhet till klarhet och VOC Mekonomen Rally är som klass stolta att få vara med och bidra i er utveckling. En av startfältets allra mest rutinerade och meriterade förare sammanfattade dagen med orden ”en av de bästa vintertävlingar jag kört”, de orden fångar det mesta, säger klassansvarig Roger Fransson.

Med detta blev Sundsvall en väldigt värdig premiärtävling för VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie liksom i klassens Europaserie, VOC Nordic West Euro Cup.

Patrik Adolfsson vann högsta elitklassen

I fjol körde den unge värmlänningen Patrik Adolfsson i Elit B i Sundsvall, men det hindrade honom inte från att ändå vara totalsnabbast. Detta skapade förstås ett favorittryck även i år.

– Eftersom att Patrik nyss klassat upp och det här var premiärtävling så gick han lågt seedad i klassen. I Elit A innebär det att man startar väldigt tidigt och därför knappt har några spår att hitta driv i. Det hindrade inte Patrik. Han var ändå snabbast och körde till sist in med en ganska komfortabel seger.

Men det fanns fler som imponerade.

– Ett annat namn som fanns med i försnacket var Pär Nordahl. Och han öppnade också med en sträckseger på dagens första långa sträcka och körde till sist in på en total andraplats. Men, sträcksegern på första sträckan delade Pär med den joker som nämndes i ”inför reportaget”. Nils Fransson som numera är gift och därför heter Östgård gjorde något som få lyckats med tidigare. Han kom tillbaka för ett gästspel i klassen efter ett uppehåll på flera år och var med i det grymma tempot redan från första metrarna, och detta trots att han fick gå ut först av alla och spåra. Nisse följde upp med en sträckseger till på dagens sista sträcka och säkrade med detta en fin tredjeplats. Hoppas vi får se mer av Nils i SverigeSerien.

Andreas Broberg i Elit B

Ett par avåkningar påverkade resultatet i den lägre elitklassen. Ett av de hetaste namnen i försnacket var Dennis Askling. Men Dennis var tvungen att skotta snö i två minuter redan halvvägs in på dagens första sträcka. Överraskade i inledningen gjorde istället Rickard Gustafsson som kom till Sundsvall med minst sagt begränsad erfarenhet av rally på snö och is, och trots det låg med i toppstriden, starkt! Men allra mest imponerade Andreas Broberg som tog sträcksegern redan på första sträckan.

– På dagens tredje sträcka så parkerade Rickard ordentligt och skottade snö i en dryg halvtimme, bara för att parkera igen, ännu stabilare i vallen på dagens sista sträcka. Med detta så handlade den lägre elitklassen väldigt mycket om Andreas Broberg som klassat upp efter att han vann Cupklassen i fjol och om Fredrik Eckhardt. Båda imponerade stort hela dagen, Andreas allra mest. När snöröken lagt sig så vann Andreas tämligen komfortabelt, med Fredrik på andra plats. Och en annan Fredrik med efternamnet Jansson, som också fanns med redan i försnacket, på tredje plats.

Patrik Westerberg ohotad i Cupklassen

I VOC Mekonomen Rallys cupklass blev inte striden riktigt så tät som många hade trott på förhand.

– Det är bara att lyfta på hatten för Patrik Westerberg. Han dominerade hela dagen stort. Visserligen hann rutinerade tyske föraren Karl-Friedrich Beck med att knipa en knapp sträckseger på dagens andra sträcka men Patrik var egentligen aldrig hotad. Och när Karl-Friedrich i upphetsningen satte bilen i en stolpe på dagens avslutande sträcka så var han inte längre att räkna med. Patrik vann med komfortabla 1 minut och 34 sekunder före Dennis Rådström, som i sin tur var stabila 37 sekunder före tredjeplacerade Mikael Bodén.

Bara att konstatera att återväxten är stabil även i VOC Mekonomen Rally. Nästa år heter den uppklassade unge talangen med stor sannolikhet Patrik i förnamn och Westerberg i efternamn. Den tid han körde in på i Sundsvall skulle redan nu ha placerat honom på andra plats i Elit B. Vad månde bliva?

Något av ett antiklimax bland våra juniorer

Även bland våra duktiga rallyjuniorer så brukar det vara riktigt hårda fajter. Här tävlar ju dessutom juniorerna mot andra juniorer i andra bilmärken och klasser, men just våra VOC Mekonomen Rally ungdomar är nästan alltid snabbast. Men i helgen kom striden av sig redan på dagens andra sträcka.

– På första sträckan för dagen tog klassens jätteduktiga juniortjej, Lina Björklund ett grepp om handlingarna med sträckseger på knappa 12 sekunder. Men Lina körde av ordentligt på den andra sträckan och kom inte upp innan rallyts slutbil. Efter det blev rallyt en ren defilering för Mattias Jacobsson som körde smart och kontrollerat, höll ihop det ända in i mål och bärgade 30 välkomna poäng.

Tack Sundsvall för i år. Jag tror och hoppas att vi ses igen vid den här tiden nästa år.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-02-25 12:04


Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
© Hyundai Motorsport.Tre timmar avverkade på shakedown inför WRC Tet Rally Latvia, för Rally1 klassen är minst tre åk gjorda, om än att fler inte genomfört sträckan i full fart. Dubbelt Hyundai Motorsport i topp där Ott Tänak är 0,3 sekund före Thierry Neuville, bakom bäste Toyota med Takamoto Katsuta. En sen fjärde run...

Publicerad: 2024-07-18 09:41


Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
© Toyota Gazoo Racing.Finska HYA Center Ralli körs helgen före Secto Rally Finland, ett perfekt genrep för den Finska WRC deltävlingen. Som vi tidigare berättat finns det flera Svenska intressen i rallyt, Isak Reiersen och Lucas Karlsson likt Fredrik Grahn och Jonas Magnér samt Jonas Andersson bredvid Gus Greensmith.

...

Publicerad: 2024-07-17 21:27


Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing. Tidig uppstigning för både tävlande, publik och rallyfans när shakedown inför Tet Rally Latvia inleds, sträckan med namnet Cimdenieki och en längd på 3,58km ska avverkas under morgonen, tre gånger av WRC-klassen.

Redan klockan 06:31 svensk tid är det dags för dem tävlande att sitta i bilen redo ...

Publicerad: 2024-07-17 21:11


Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
© Hyundai Motorsport.Torsdag morgon, redan klockan 06:31 svensk tid är det dags för dem tävlande att sitta i bilen redo för start på shakedown. VM ledande Thierry Neuville först ut på sträckan Cimdenieki som mäter 3,58km.

En första och sista chans att känna av bilen inför rallyt start som sker under kvällen. Tre åk g...

Publicerad: 2024-07-17 20:57


Solberg jagar en historisk uppföljare.
© Oliver Solberg Rally.Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling ska Oliver Solberg försöka vinna den första VM-tävlingen någonsin på samma plats i Lettland.

Lettland är värd för landets första tävling någonsin i World Rally Championship denna vecka.

2019 vann 17-åriga Oliver Sol...

Publicerad: 2024-07-17 13:55


Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
© Nils-Brage Pettersson.Hällefors nästa! Den vi ska träffa nu är killen som alldeles nyss gift sig och är tvåbarnsfar. Med en väl kontrollerad sladd och vänster framhjulslyft, bäddade han för seger totalt i HMK:s sprintserie 2024 i B-2WD. Hans namn är Rasmus Holm och kör för Hällefors MK i en koboltblå Volvo 940 grupp H.
...

Publicerad: 2024-07-16 18:39


Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTET Rally Latvia drar igång på torsdag, tidig morgon svensk tid ses shakedown följt av rallyts första sträckan vid 19-tiden på kvällen, Bikernieki Track på 11km. Fredagen på 12 mil special med tre sträckor dubbelt följt av en ny sträcka på kvällen. 10 mil på lördagen med totalt åtta sträckor varav e...

Publicerad: 2024-07-16 18:26


Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm en månad körs Lahti Historic Rally som deltävling i FIA Historic Sporting Rally Championship med totalt 12 sträckor på 14 mil väntar under dagarna två jämt fördelat mellan dagarna.

10-talet anmälda hittills varav få registrerade för EM serien, Norske Petter Fausko i Opel Kadett är en av få EM-...

Publicerad: 2024-07-16 14:08


Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
© emotorsport.seTill helgen är det dags för Rally Isla de Los Volcanes på Lanzarote, det handlar om sex olika sträckor som nyttjas flera gånger, totalt 12 sträckor körs under fredag och lördag på nio mil.

Förra årets vinnare Mads Östberg återvänder, men den här gången tar han rollen som föråkare med lokale David...

Publicerad: 2024-07-15 21:57


TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTill helgens körs årets åttonde WRC deltävling av totalt 13 för säsongen, det Lettiska Tet Rally Latvia körs över 20 specialsträckor på 30 mil från torsdag till söndag.

Shakedown kan ses i vår WebTV & Video avdelning tidigt på torsdag morgon. När rallyt drar igång är det sedan TV4 gruppen med TV4...

Publicerad: 2024-07-15 21:44


Tidigare nyheter:
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.
De var snabbast uppför Vårdkasbacken i Härnösand.
Foto från Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
Fyra svenskar anmälda till KOMO Rallysprint, anmälan stänger vid midnatt.
Inställda deltävlingar ersätts ej i Svenska Sprintrallycupen.
Andervang sexa totalt i GTC Rally.
Sex prickade chicaner, Lappi ändå ohotad vinnare i Orlen Lietuva Rally.
Hästkrafternas dag på på Arena Hagmyren, 20-talet rallyåkare kör uppvisning under måndagen.
Mille kungen av somrig Slottssprint, Nygren bäst med 2wd.
Hälsingeserien uppför Vårdkasbacken under söndagen.
Följ Slottssprinten, resultat, radio och WebTV från sommarklassikern.
Tidemand och Levin snabbast uppför Marknadsbacken.
Tobias Johansson snabbast i Slottssprintens fredagsrally.
Följ fredagen med Hästkraftshelgens rallysprint, klassisk Slottssprint och GTC Rally.
185 ekipage för lördagens Slottssprint, fem sträckor väntar runt Ericsbergs Slott.
40 klassiker kör fredagsrally runt Eriksbergs Slott.
Enhetsdäck i Rally SM, Svensk Bilsport ingår avtal med Hankook för säsongerna 2025-27.
Lappi testar i helgens Orlen Lietuva Rally.
Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
TET Rally Latvia 18-21/07


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.