Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© VW Motorsport.
© VW Motorsport.
VW flyger mot ny seger - Latvala och Ogier kämpar om förstaplatsen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Allt annat än en uppåt pekande formkurva för Nandans team - mekanikerna får dyka djupt i Hyundiaernas motorrum under kvällen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Nasser Al-Attuyah, arkivfoto, är poängplockar för DMack i WRC2, gör det med bravur - leder klassen stort inför fortsättningen.
Dubbel glädje hos VW - dubbel trubbel hos Hyundai.

Rally Argentina var på förhand upplagt för att bli hårt, men kanske inte riktigt så hårt som flera av toppekipagen fick smaka idag, spänningen försvann direkt ut på ss2, fredagens första sträcka under eftermiddagen, Svensk tid. De tre Volkswagen bilarna gick till topp, Sebastien Ogier följdes av Jari-Matti Latvala och Andreas Mikkelsen - åtta sekunder delade dem efter sträckan, den dubbla marginalen till fyran Thierry Neuville.

Många som bröt.
Men de som försvann var det värre för, Mads Östberg och Jonas Andersson gick av vägen, skadad hjulupphängning och fick parkera, det samma gällde för Ott Tänak som jagade ledningen i WRC2 klassen, Estländaren parkerade bredvid Östberg efter att ha träffat samma sten. En jordvall stoppade massivt Mikko Hirvonen som var taggade inför helgen, finländaren flyttade hjul och fick åka bärgningsbil tillbaka till serviceplastsen för att kunna starta om under lördagen, även Östberg väntas göra så.
För Tänaks bil såg det värre ut, där krävs en massiv insats om det ska finnas en chans att få bilen körklar. Även WRC2 åkande Abdulaziz Al-Kuwari gick av vägen på sträckan och bröt.
En med motorproblem och tappad tid var Daniel Sordo men som dock tog sig genom sträckan. De flesta klagade vid sträckmålet om stora stenar på vägen som rivits upp, två som tog det extra försiktigt var Elfyn Evans i Ford och Kris Meeke i Citroen, båda med order att ta sig till mål.

Ny trippel för VW.
På nytt var de tre VW åkarna i topp på ss3, utan en stenträff för Mikkelsen som stukade styrningen hade marginalerna varit mer än utklassning, Latvala var tio sekunder före Ogier och gick till topp totalt, där på 7 ned till Mikkelsen. Neuville var ny sträckfyra och håller platsen också totalt. Lorenzo Bertelli bröt på sträckan, Sordo hade allt värre motorstörningar och för WRC2 åkande Jari Ketomaa blev det punktering, efter byte startade inte bilen och över nio minuter försvann!

Dubbel trubbel för Hyundai.
Efter välbehövlig service rullade ekipagen ut mot en andra vända på sträckorna, nu väntas ännu tuffare förhållanden, ordningen de fem i topp fortsatte med VW åkarna före Neuville och Kris Meeke.
Åter dramatik på dagens sista sträcka, närmare 38 minuters körtid och en medelhastighet runt 82km/h för Jari-Matti Latvala som gjorde jobbet bäst, en grym push och sträckseger med 18,2 sekunder till Ogier, det innebär att finländaren åter är i ledning med knappa 18 sekunder inför fortsättningen.
- Vi hade en riktigt god känsla på den här sträckan. Så härligt att köra och tack till Michelin för goda råd, myste Latvala vid sträckmålet!

Mikkelsen bryter.
Mycket såg i tidigt skede av sträckan ut att vara avgjort, endast VW´s misstag skulle kunna hota dem från en trippel när båda Hyundaibilarna tvingades stanna, båda förarna fällde upp motorhuven och konstaterade problem, så stora problem att de tvingades bryta på sträckan.
Kort efter kom de första rapporterna om att också Andreas Mikkelsen stannat, även han med tekniska problem och där med försvann chansen till en trippel för Jost Capitos gäng även om norrmannen startar om under lördagen.
Kris Meeke var sträcktrea och bara sekunden bakom världsmästaren, lugnare gick det för landsmannen Evans som var minuten från sträckseger men kör med målet att se och lära, är fyra och nästan samma antal minuter från ledaren. Robert Kubica kör med förstånd, ska också han lära under helgen och kör in som femma följd av Martin Prokop som ärver placeringar på andra problem.

Nassers show i WRC2.
Nasser Al-Attiyah åker åttor runt kollegorna i WRC2 klassen, den alltid nöjde Qatariern toppade dagens sista sträcka med minuten till Yuriy Protasov och Jari Ketomaa, den sistnämnde med spökande elektronik i sin Fiesta. Nasser toppar klassen totalt med tre minuter till Ukrainaren Yuriy. Finländaren ligger en bit ned, åtta minuter bakom men kommer att klättra när bilen är frisk.

Ny hård dag att vänta.
Fem sträckor väntar under lördagen, två sträckor följs av service innan man går på dem igen. Avslutar kvällen gör man på superspecialen. Start efter lunch och målgång vid midnatt Svensk tid. Följ hela tävlingen hos oss, direktlänkar här nedan till det mesta, lägg där till att topp 5 resultaten "just nu" alltid publiceras på startsidan tillsammans med nedan länkar i "Aktuell-rutan"!


Rally Argentina!
»
Resultat, Tider & Info!
»
Officiell hemsida
»
Rally Radio.
»
LIVE video.
»
WRC Video.
»
Anmälningslista
»
Tidsplan
»
WRC - officiell.WRC - Resultat, sträcka för sträcka!

Torsdag:
Totalt
WRC2
21:00 - SS1 Super Especial Fernet Branca 1.
SS1
SS1


Fredag:
Totalt
WRC2
14:08 - SS2 Santa Catalina / La Pampa 1.
14:51 - SS3 Speedagro Ascochinga / Agua de oro 1.
19:41 - SS4 Santa Catalina / La Pampa 2.
20:24 - SS5 Speedagro Ascochinga / Agua de oro 2.
SS2
SS3
SS4
SS5
SS2
SS3
SS4
SS5


Lördag:
Totalt
WRC2
13:33 - SS6 San Agustin - Villa del Dique 1.
14:41 - SS7 Amboy - Yacanto 1.
19:59 - SS8 San Agustin - Villa del Dique 2.
21:07 - SS9 Amboy - Yacanto 2.
00:03 - SS10 Super Especial Fernet Branca 2.
SS6
SS7
SS8
SS9
SS10
SS6
SS7
SS8
SS9
SS10


Söndag:
Totalt
WRC2
13:56 - SS11 Giulio Cesare - Mina Clavero 1.
15:14 - SS12 El Condor - Copina.
16:17 - SS13 Giulio Cesare - Mina Clavero 2.
18:05 - SS14 VW Power Stage El Condor.
SS11
SS12
SS13
SS14
SS11
SS12
SS13
SS14

Publicerad: 2014-05-09 21:39


Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
© Hyundai Motorsport.Tre timmar avverkade på shakedown inför WRC Tet Rally Latvia, för Rally1 klassen är minst tre åk gjorda, om än att fler inte genomfört sträckan i full fart. Dubbelt Hyundai Motorsport i topp där Ott Tänak är 0,3 sekund före Thierry Neuville, bakom bäste Toyota med Takamoto Katsuta. En sen fjärde run...

Publicerad: 2024-07-18 09:41


Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
© Toyota Gazoo Racing.Finska HYA Center Ralli körs helgen före Secto Rally Finland, ett perfekt genrep för den Finska WRC deltävlingen. Som vi tidigare berättat finns det flera Svenska intressen i rallyt, Isak Reiersen och Lucas Karlsson likt Fredrik Grahn och Jonas Magnér samt Jonas Andersson bredvid Gus Greensmith.

...

Publicerad: 2024-07-17 21:27


Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing. Tidig uppstigning för både tävlande, publik och rallyfans när shakedown inför Tet Rally Latvia inleds, sträckan med namnet Cimdenieki och en längd på 3,58km ska avverkas under morgonen, tre gånger av WRC-klassen.

Redan klockan 06:31 svensk tid är det dags för dem tävlande att sitta i bilen redo ...

Publicerad: 2024-07-17 21:11


Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
© Hyundai Motorsport.Torsdag morgon, redan klockan 06:31 svensk tid är det dags för dem tävlande att sitta i bilen redo för start på shakedown. VM ledande Thierry Neuville först ut på sträckan Cimdenieki som mäter 3,58km.

En första och sista chans att känna av bilen inför rallyt start som sker under kvällen. Tre åk g...

Publicerad: 2024-07-17 20:57


Solberg jagar en historisk uppföljare.
© Oliver Solberg Rally.Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling ska Oliver Solberg försöka vinna den första VM-tävlingen någonsin på samma plats i Lettland.

Lettland är värd för landets första tävling någonsin i World Rally Championship denna vecka.

2019 vann 17-åriga Oliver Sol...

Publicerad: 2024-07-17 13:55


Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
© Nils-Brage Pettersson.Hällefors nästa! Den vi ska träffa nu är killen som alldeles nyss gift sig och är tvåbarnsfar. Med en väl kontrollerad sladd och vänster framhjulslyft, bäddade han för seger totalt i HMK:s sprintserie 2024 i B-2WD. Hans namn är Rasmus Holm och kör för Hällefors MK i en koboltblå Volvo 940 grupp H.
...

Publicerad: 2024-07-16 18:39


Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTET Rally Latvia drar igång på torsdag, tidig morgon svensk tid ses shakedown följt av rallyts första sträckan vid 19-tiden på kvällen, Bikernieki Track på 11km. Fredagen på 12 mil special med tre sträckor dubbelt följt av en ny sträcka på kvällen. 10 mil på lördagen med totalt åtta sträckor varav e...

Publicerad: 2024-07-16 18:26


Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm en månad körs Lahti Historic Rally som deltävling i FIA Historic Sporting Rally Championship med totalt 12 sträckor på 14 mil väntar under dagarna två jämt fördelat mellan dagarna.

10-talet anmälda hittills varav få registrerade för EM serien, Norske Petter Fausko i Opel Kadett är en av få EM-...

Publicerad: 2024-07-16 14:08


Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
© emotorsport.seTill helgen är det dags för Rally Isla de Los Volcanes på Lanzarote, det handlar om sex olika sträckor som nyttjas flera gånger, totalt 12 sträckor körs under fredag och lördag på nio mil.

Förra årets vinnare Mads Östberg återvänder, men den här gången tar han rollen som föråkare med lokale David...

Publicerad: 2024-07-15 21:57


TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTill helgens körs årets åttonde WRC deltävling av totalt 13 för säsongen, det Lettiska Tet Rally Latvia körs över 20 specialsträckor på 30 mil från torsdag till söndag.

Shakedown kan ses i vår WebTV & Video avdelning tidigt på torsdag morgon. När rallyt drar igång är det sedan TV4 gruppen med TV4...

Publicerad: 2024-07-15 21:44


Tidigare nyheter:
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.
De var snabbast uppför Vårdkasbacken i Härnösand.
Foto från Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
Fyra svenskar anmälda till KOMO Rallysprint, anmälan stänger vid midnatt.
Inställda deltävlingar ersätts ej i Svenska Sprintrallycupen.
Andervang sexa totalt i GTC Rally.
Sex prickade chicaner, Lappi ändå ohotad vinnare i Orlen Lietuva Rally.
Hästkrafternas dag på på Arena Hagmyren, 20-talet rallyåkare kör uppvisning under måndagen.
Mille kungen av somrig Slottssprint, Nygren bäst med 2wd.
Hälsingeserien uppför Vårdkasbacken under söndagen.
Följ Slottssprinten, resultat, radio och WebTV från sommarklassikern.
Tidemand och Levin snabbast uppför Marknadsbacken.
Tobias Johansson snabbast i Slottssprintens fredagsrally.
Följ fredagen med Hästkraftshelgens rallysprint, klassisk Slottssprint och GTC Rally.
185 ekipage för lördagens Slottssprint, fem sträckor väntar runt Ericsbergs Slott.
40 klassiker kör fredagsrally runt Eriksbergs Slott.
Enhetsdäck i Rally SM, Svensk Bilsport ingår avtal med Hankook för säsongerna 2025-27.
Lappi testar i helgens Orlen Lietuva Rally.
Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
TET Rally Latvia 18-21/07


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.