SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Årets första SM tävling på grus för Wilén.
PRESSRELEASE

Årets första Rally-SM på grus skulle köras när Kolsvarundan gick av stapeln i helgen. Teamet hade gått igenom Golfen, så den var i toppskick och vi var revanschsugna efter katastrofhelgen i Östersund. Här kommer Pelles ord från tävling:

På Torsdagskvällen besiktades bilen och teamet åkte tillbaka till Eskilstuna för att sova (Skönt med tävling "Hemmaplan"). Fredagsmorgonen började med rekognosering av sträckorna för mig och Miriam. Under tiden vi åkte igenom sträckorna och korrigerade noterna så byggde servicepersonalen upp serviceplatsen. Taktiken var spikad innan start. Vi skulle bara ta oss i mål! Eftersom JSM går ut först skulle det vara mycket lösgrus och därmed halkigt första vändan under både Fredag och Lördagen. Hela 10mil specialsträcka skulle köras innan resultatet kunde fastslås på Lördag eftermiddag.

Fredag, etapp 1: Det blev ingen kanonstart för mig och Miriam när Kolsvas SM-Rally inleddes under fredagskvällen. På första sträckan låste sig växellådan på tredje växeln och mycket dyrbar tid gick förlorad, 10sek efter Branteström som var snabbast i JSM. Vi svarade upp med en sträckseger på andra sträckan när alla växlar fungerade!

Inför Lördagen låg vi på en tredje plats i JSM, 9,6sek upp till ledaren Branteström och 0,2 till tvåan Theorin.

Lördag, etapp 2: Dagen började med en sträcka på 1,6mil som var riktigt halkig. Jag och Miriam körde in på exakt samma tid som Branteström, men tog oss förbi Theorin i totalen. Dagens andra sträcka (SS4) var också grymt halkig, Åhman som startade före oss hade åkt av vägen rejält och Röjsels bil hade brunnit. Men väl i mål var vi 2,8sek snabbare än Branteström.

Inför SS5 var avståndet till Branteström minskat till 6,8 sekunder och nu väntade två korta sträckor innan service, var enda sekund är guld värd att plocka innan serviceuppehållet. SS5 kördes under Rally-SM 2012, så jag kände igen mig. Tempot höjdes och det var bra flyt i körningen, blev en liten aha-upplevelse när jag missade en bromspunkt. Men vi körde in på 3:08,6. En tid som visade stod sig riktigt bra mot "seniorerna" som kommer senare i startfältet, endast Leffe P och Victor Henriksson som var dryga sekunden före.

Tyvärr slutade min och Miriams fight mot Branteström och hans Co-driver Christensen när dom for av vägen inne på SS5, riktigt tråkigt! Theorin hade krökt bakaxeln på sin Corsa i målet på SS4, så han tappade tid men kämpade sig in till servicen.

SS6, ett kort publikprov på asfalt kördes inne på Kolswas Bruk, vi körde lugnt och fint över alla hål och slag så att ingenting skulle gå sönder.

Serviceuppehåll: Teamet gick igenom bilen, inte en enda skruv satt löst = FANTASTISKT! För första gången på väldigt länge kändes allt verkligen kanon. Bilen hade inte ens dragit olja trots den höga värmen och de höga varvtalen! Nya Kumhohjul monterades på driven (En något svårövertalad chaufför bestämde sig tillslut för Mediumdäck på drivhjulen).

Vi ledde JSM med 30sekunder ner till Theorin och låg på en överraskande 3:e i Trimmat 2WD efter Corollafantomerna Henriksson och Leffe P. Skulle vara enormt kul att försöka prestera någon sträcktid mot de stora grabbarna nu när vi skulle ut och köra samma sträckor en gång till. Nu visste vi att det skulle vara fäste när flera bilar kört! Men vi bestämde oss för att köra på i samma stadiga tempo, för att verkligen ta oss i mål!

Lördag, etapp 3: SS7, samma som SS4. Sinnessjukt roligt att åka när det var fäste i backen. Och sträckan är bara för underbar! Vi utökade ledningen med 3 sekunder. Sträckan efter var riktigt snabb och det fanns ett fullfartsparti där man åkte MAX riktigt länge. Nu slog jag av på gasen där för att spara på motorn. Vi körde återigen med stora säkerhetsmarginaler, men så händer det som inte får hända....

200meter från mål så stannar bara bilen...

Såhär någon dag efter händelsen finns det fortfarande inte ord för att kommentera det här. Östersund var sjukt jobbigt och så får man kliva ut ur bilen nu, i ledning och se målskyltarna på sträckan...

Varför stannade bilen bara? Har vi kunnat förebygga felet? Det visade sig att tändspolen gav upp, inget vi har kunnat förebygga... Men vi tar de säkra före det osäkra och skickar upp hela motorn till Ultra Motors för renovering. (Så jäkla trött på att bryta nu).

Hur som helst, TACK till alla sponsorer, mitt underbara team, min bästa Co-driver Miriam, alla hjältar som vevat på oss i skogen i helgen, är verkligen sjukt kul att se så många heja på oss (Jag har försökt göra tummen upp tillbaka så många gånger som möjligt). Servicepersonal och allt folk som vi känner vill tacka Rallyradion för underbar underhållning. Tack Kolsva för en grym tävling som vanligt, det borde vara lagstiftat att alla människor ska köra rally på era vägar!

Vi får helt klart vara nöjda med våran prestation ändå, 3:a totalt i stora 2WD är inte illa pinkat med vårat tidiga startnummer. Nu ska vi klappa oss själva på axeln och behålla självförtroendet till Hässleholm, där MÅSTE vi imål, även om det känns tungt att inte köra för seger!


» Pressrelease från Pelle Wilén.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-06-16 12:40






Sydsvenska Mästerskapet tillbaka i Sydsverige.
Behövs det verkligen en cup till i Småland och Södra 2024? Det är en fullt berättigad fråga! De två distrikten som har en femtedel av klubbarna i Sverige har också nästan en tredjedel av planerade rallytävlingar. Nästan alla cuper och serier i Sverige har också en eller flera deltävlingar i dessa di...

Publicerad: 2024-04-23 21:48


PG Andersson kör DRIVE VXOs BMW i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.Tvåfaldige Juniorvärldsmästaren och flerfaldige Svenske Mästaren PG Andersson kommer till start i Rally-SM:s gruspremiär den 10-11 maj i Nyköping. PG kommer att tävla tillsammans med sin rutinerade codriver Anders Fredriksson i DRIVE VXOs BMW 1M i den tvåhjulsdrivna klassen.

Bilen, byggd av svens...

Publicerad: 2024-04-23 20:31


48 ERC ekipage till Rally Islas Canarias, tre Svenska ekipage.
© Torbjörn Carlberg.48 av de 80-talet anmälda för Rally Islas Canarias, årets andra EM deltävling kör om poäng i EM klasserna - resterande i nationella klasser och serier.

Jakten kan börja för Östberg och Barth.
29 ekipage går för Rally2 i EM tävlingen som inleds med Hayden Paddon och följer med Efren Llaren...

Publicerad: 2024-04-23 20:23


90 bilar totalt, 18 ekipage från Norge, Finland och Danmark nu i listan för Rally Nyköping.
© emotorsport.se90 ekipage ses nu i listan för Rally Nyköping, den kommande Rally SM deltävlingen men också deltävling i Nordiska Mästerskapet, något som denna gång lockats startande från Norge, Finland och Danmark. Anmälan stänger på söndag kväll och än väntas ett antal ekipage fylla på.

Fler namn väntas för SM...

Publicerad: 2024-04-23 18:53


Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
© Ryds MK.Sträckinformation och programförsäljning till helgens Vilda Ryd Racet.

SS1 ONE Nordic AB, 8,51 km:
Startar på en krokig byväg, som efter ett par kilometer övergår till en mindre väg med mycket sten i kanterna i ett par kilometer. För att efter ca halva sträckan återgå till byväg igen, som är någ...

Publicerad: 2024-04-22 21:10


Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
© emotorsport.seUnder söndagen körde SMK Eksjö en test och träningsdag för framför allt klubbens medlemmar men också ett par gästande ekipage. De tävlande fick chansen att känna på bilarna efter vinteruppehållet och se att allt fungerar innan tävlandet drar igång under våren.
Åtta ekipage tog chansen att köra strä...

Publicerad: 2024-04-22 17:56


Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Fiesta Rally1.
© M-Sport.24-årige Lettländaren Martins Sesks får en drömchans, han kommer köra Ford Puma Rally1. Starterna sker med stöd av WRC Promotorn och i samarbete med M-Sport, där kommer Martins göra två starter.

Han inleder i Polen i slutet på juni med en Ford Puma Rally1 utan hybrid för att se och lära och att s...

Publicerad: 2024-04-22 09:22


WRC tabellerna efter Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing.WRC tabellerna summerade efter Croatia Rally, fyra deltävlingar som kan ge en fingervisning om hur året kan sluta. Thierry Neuville hade en tung söndag, samlade bra med poäng från första två dagarna och körde hem 19 poäng precis som jagande Elfyn Evans, fortsatt sex poäng mellan dem. Adrien Fourmaux...

Publicerad: 2024-04-21 21:19


Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde sin säsong hos Vimmerby MS, fem tävlingshelger och två deltävlingar per arrangör är upplägget för säsongen. Första gången i Vimmerby för de 90-talet åkarna som kom för start - så här gick det i rallyklasserna.

"Lången" på pallen båda dagarna i trimmat 2wd.
Stö...

Publicerad: 2024-04-21 20:45


Tidigare nyheter:
Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.