Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Klart för East Sweden Rally - så ser banan och startfältet ut.
PRESSRELEASE

Årets SM-säsong I rally närmar sig sin fjärde och näst sista deltävling. East Sweden Rally har Linköping som nav, liksom förra året. Men i år är banan lagd norr och öster om Linköping vilket innebär att inte mycket går att känna igen från fjolårets succétävling.

Banan.
Tävlingen avgörs under två dagar och serviceplats, sekretariat och pressrum ligger alla samlade vid Saab Arena, fd Cloetta Center. Därifrån rullar första tävlingsbil ut kl 17.30 på fredagen för att direkt kasta sig över parksträckan som körs på asfalt vid Saab Arena. En helt ny sträcka vid Ringstorp blir nästa utmaning och den har allt, från snabb bred väg, ett jättelyft till riktigt tuffa kurvor och luriga krön. Därefter åter till serviceplatsen för övernattning.

Dag två, lördagen, bjuder på en repris av gårdagens nya sträcka, nu som SS 3, och sedan bär det iväg norrut, mot Finspång. Sträckorna 4 Yxviken och 5 Olstorp går på vägar som har sett rallybilar många gånger, men SS 6 Rösjö, har inte använts som rallyväg på 40 år. SS 7 Häggetorp är också en klassisk sträcka som avslutar förmiddagens etapp.

Efter service vid Saab Arena återstår två sträckor, även dessa norr om Roxen. SS 8, Tjällmo-Älgmyra, och den avslutande sträckan SS10 Häggetorp 2, som startar på samma sätt som SS7, men slutet är annorlunda. Snabbare väg av typ ”finlandsväg” som blir en utslagsgivande avslutning av årets näst sista SM-rally. SS 9 har tyvärr fått strykas. Vid fyratiden rullar första ekipage in i mål vid Saab Arena.

SM-klassen trimmat 4wd
Den snabbaste klassen med fyrhjulsdrivna och trimmade bilar har alla toppåkarna på plats, Jerker Axelsson, SMK Trollhättan, Subaru, Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford, och trean i tabellen Johan Rudengren, Eskilstuna MK, Skoda. Här får Jerker Axelsson finna sig i att bära favoritskapet, men en ung norrman kan vara värt att hålla ögonen på. Frank Tore Larsen kommer i en Ford efter uppmärksammade körningar i norska mästerskapet.

Otrimmat 4wd
I klassen för otrimmade fyrhjulsdrivna bilar hittar vi tävlingen största lokala hopp, Mikael Lindqvist, Östgöta BF i en Mitsubishi. I kraft av sin seger i den senaste SM-tävlingen i Hässleholm har han höga ambitioner på hemmaplan. Han har god chans att blanda sig i toppstriden inför avslutande tävlingen i Uppsala om en månad. Leder klassen gör idag Jan-Erik Folkesson, SMK Örebro, Mitsubishi, och tvåan Niklas Hägg, SMK Hälsinge finns också på plats.

Trimmat 2wd
Klassen för trimmade tvåhjulsdrivna bilar är tävlingens största klass. Ett riktigt getingbo med fram- och bakhjulsdrivna bilar, nyare och äldre och med stora eller små motorer. En spännande och oviss klass. Ett snöpligt slut i Hässleholm för Victor Henriksson, MK Speed, i en Toyota, gjorde att Leif Peterson Göteborgs MF, med Toni Sundqvist, SMK Motala, vid sin sida, fortfarande leder klassen i en likadan bil. Kampen fortsätter i Linköping.
Lokal anknytning har även tredjeplacerade ekipaget, Johan Holmberg, Gotlands MF i en Suzuki, som har Henrik Appelskog från Linköping vid sin sida. Efter ett uppehåll har Jimmy Joge, SMK Motala, bestämt sig för att prova krafterna i en Golf och han om någon känner väl till vägkaraktären på sträckorna i norra Östergötland.

Otrimmat 2wd
Klassen för otrimmade tvåhjulsdrivna bilar har två klubbkompisar i ledningen. Gustav Thorsell, i en Peugeot, och Martin Jansson, Skoda och båda kör för Rasbo MK. På tredje plats ligger Mattias Ledin, MK Kopparberg, Ford. Varning för norske Steve Rökland, i en Peugeot. Han far fram som en virvelvind i norska mästerskapen och kan mycket väl skrälla här.

JSM
Stort intresse har juniorerna visat för East Sweden Rally. På startlinjen finns 17 anmälda ekipage och här är det många som kan vara med och slås om topplaceringarna. Leder tabellen gör Sebastian Johansson, Gotlands MF, i en Ford med Emil Karlsson, Hällefors MK, Volvo, på en andraplats. Smålänningen Markus Theorin, Skillingaryds MK, Opel ligger tre, men det är tätt på given bakom dessa tre. Victor Liljesson, Linköpings MS, gör sin första start i JSM, påhejad av hemmapubliken


» Pressrelease från East Sweden Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-08-31 14:19






Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
© emotorsport.seUnder söndagen körde SMK Eksjö en test och träningsdag för framför allt klubbens medlemmar men också ett par gästande ekipage. De tävlande fick chansen att känna på bilarna efter vinteruppehållet och se att allt fungerar innan tävlandet drar igång under våren.
Åtta ekipage tog chansen att köra strä...

Publicerad: 2024-04-22 17:56


Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Fiesta Rally1.
© M-Sport.24-årige Lettländaren Martins Sesks får en drömchans, han kommer köra Ford Fiesta Rally1. Starterna sker med stöd av WRC Promotorn och i samarbete med M-Sport, där kommer Martins göra två starter.

Han inleder i Polen i slutet på juni med en Ford Fiesta Rally1 utan hybrid för att se och lära och a...

Publicerad: 2024-04-22 09:22


WRC tabellerna efter Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing.WRC tabellerna summerade efter Croatia Rally, fyra deltävlingar som kan ge en fingervisning om hur året kan sluta. Thierry Neuville hade en tung söndag, samlade bra med poäng från första två dagarna och körde hem 19 poäng precis som jagande Elfyn Evans, fortsatt sex poäng mellan dem. Adrien Fourmaux...

Publicerad: 2024-04-21 21:19


Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde sin säsong hos Vimmerby MS, fem tävlingshelger och två deltävlingar per arrangör är upplägget för säsongen. Första gången i Vimmerby för de 90-talet åkarna som kom för start - så här gick det i rallyklasserna.

"Lången" på pallen båda dagarna i trimmat 2wd.
Stö...

Publicerad: 2024-04-21 20:45


Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde säsongen med dubbla tävlingar hos Vimmerby MS, träningsåk följt av två åk på tid gäller i serien. Ett 90-tal åkare gjorde upp under lördagen. I serien körs både rally och rallycross bilar, helgens tävling innebar start på klubben folkracebana innan man tog tunneln ut och...

Publicerad: 2024-04-21 19:05


Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
© emotorsport.seSkänningeknixen med tre omgångar på varvlopp, knappt fyra minuters körtid per åk för de snabbaste i rallyt. Just snabbast var Tobias Pettersson och Åke Kjellgren i Mitsubishi Lancer EVO6 som tog hem totalsegern 15,2 sekunder före Heidi Ryrlén som B-förare i Trimmat 2wd. För 4wd klassen var det Mikae...

Publicerad: 2024-04-21 17:35


Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
© Toyota Gazoo Racing.Toyota Gazoo Racing tog många poäng under söndagen när Croatia Rally avslutades, dagens andra sträcka blev den som kastade om resultaten. Sebastien Ogier gick från sin tredjeplats till ledning, samtidigt föll ledaren Thierry Neuville till tredjeplatsen sedan han sladdat av vägen. Elfyn Evans behöll ...

Publicerad: 2024-04-21 16:33


Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
© Hässleholms MK.Nytt för i år är att man vänder på körriktningen samt att vi kör tre varv/sträcka. Det gör att tävlingen är 7,5km längre än i fjol.

Skall fjolårssegraren, Stig Andervang ta hem det i år också, eller kommer hemmafavoriten Rolf Grybb att segra?

Skall Joakim Kristiansson ta sin andra asfaltseger...

Publicerad: 2024-04-21 07:53


Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
© Helin Motorsport.Resultaten för Danska Yding Rally som avgjordes under lördagen drog ut på tiden, strul med tidtagning och protester skapade oreda långt in på lördagens kväll.

Svenskt till start genom Lucas Helin och Mikael Kjellgren i Opel Corsa OPC, en bil man under vintern hämtade i Danmark. Bilen ersatte den ...

Publicerad: 2024-04-21 07:49


Tidigare nyheter:
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.