Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mats Jonsson och Johnny Johansson kunde fira ännu en totalseger i SM sammanhang.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Robin Friberg laddade hårt, tar segern i för helgen tätaste klassen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Leif Peterson och Toni Sundqvist kunde säkra SM guldet i Linköping.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mattias Aidelsson laddade hårt, tog segern i otrimmat 2wd.
Spännande SM kamper in till mål i East Sweden Rally.

Mest morgonpigga i East Sweden Rallys andra dag var två Ford Fiesta R5, M-Sports senaste skapelse toppade dubbelt när Ringtorp sträckan gick en andra vända, den var fredagens enda "riktiga" sträcka. Norske Frank Tore Larsen öppnade bäst under lördagen, tog det lite försiktigt under fredagen, tog nu sträcksegern tre tiondelar före Per-Arne Sääv, gårdagens överraskning - Kjell Sandberg var trea. För Kjell slutade dock färden på sträckan efter med en avåkning.
Sääv, Mats Jonsson och de båda grupp N åkarna Robin Friberg och Mikael Lindqvist tog var sina sträcksegrar innan ekipagen tog välbehövlig service - det hade då kostat på material. Till service kom aldrig Sääv för egen maskin, med slagen front och trasig kylare på sin hyrda R5:a var det färdigkört. Frank-Tore hade också han problem, en allt för vild landning efter ett sprätt slog sönder bromsarna bak, in till service kom man efter ett par långsamma sträckor för byte och där efter attack för att åter komma in i tempot innan det var dags för hemfärd och uppladdning för NM avslutningen - det Norska ekipaget ledde totalt när bromsproblemen anlände - de drog också med sig en punktering under avslutande långsträckan.
- Vilka häftiga vägar, det svänger, hoppar och far, ett kanon bra arrangemang på jättefina vägar menade co-driver Torstein Eriksen som var nöjd med tävlingen även om de själva jagade segern.

Jerker stressade?
Mats Jonsson såg ut att gå för seger efter service, hade 10 sekunds ledning inför avslutningen, närmast i klassen var Jerker Axelsson som var 20 sekunder bakom men samtidigt hade god marginal bakåt för säkrat SM guld till Trollhättan. På servicen såg det ut att vara febril aktivitet i teamet på samtliga plan, men nedmonterade bromsar verkade det krångla.
För Jonsson och Johnny Johansson höll sig såväl nerver som bil hela vägen tillbaka till mål - för Trollhätteåkaren Axelsson gick det sämre. Chansen att komma till Uppsala som klar mästare grusades med att sätta sig i diket, en kostsam avåkning för Jerker som till helgen kom i en Mitsubishi Lancer EVO X R4 efter tekniska problem med sin Subaru.
Mats tar segern 13,2 sekund totalt, i klassen var marginalen närmare tre minuter för Johan Rudengren och Joacim Längberg, de båda fick en tät kamp sedan Rudegren punkterat på avslutningen.

Jämnaste klasen i helgen - otrimmat 4wd.
I den otrimmade 4wd klassen är det Robin Friberg som slutligen vinner fighten, Dalaföraren jagade Jan-Erik Folkesson som slog till med kanontid på fredagsetappen, med en sträcka kvar hade Robin avancerat förbi. Men det var Östgöten Mikael Lindqvist som med bred marginal var snabbast på avslutningen, en klass som sett att vara på utgående blommade i helgen upp, det har varit benhård - 4,3 sekunder skiljde de tre snabbaste. Lindqvist fick nöja sig med tredjeplatsen som kanske var en seger i sig efter en vådlig dikesåkning ett par sträckor från mål som kunde slutat illa. Folkesson går upp i ensam SM topp efter sin andraplats, var bara 1,4 sekund bakom vinnaren, konkurrenten i SM, Niklas Hägg föll bort med tekniska problem.
Robin sken med solen i Linköping, äntligen höll det hela vägen och segern kunde säkras, Ludvikaföraren ihop med Stefan Gustavsson stod överst på pallen efter ett struligt SM år.
- Det är åter så otroligt jämt i den här klassen, man måste hålla i hela tiden, annars tappar man direkt mot de andra säger Robin nöjt. Snart ska man också inleda testerna med nästa års bil, men någon tävlingsstart i år lär det knappast bli menade co-drivern med den nya bilen som står i garaget - då blir det både klass och märkesbyte.

Henriksson till skogs - SM guldet till Peterson.
Victor Henriksson gjorde "comeback" med besked i vintras, toppade SM och många trodde guldet skulle hamna i Nynäshamn när hösten stod för dörren. Victor öppnade också helgens tävling bäst, ledde efter fredagens sträckor men redan på lördagens första sträcka bar det ordentligt till skogs. Vad som sägs ha varit en vattenflaska under bromspedalen slutade med en rullning och ordentligt tilltygad bil, det blir många tråkiga timmar i garaget för teamet. Efter motorproblemen i Hässleholm jagade Victor seger för att hålla SM kampen till sin för del, men nu gällde det att hoppas på andras missöde för att ha en chans på ädlaste valör.
Martin Berglund tog över ledningen, hade den någon sträcka innan Leif Peterson övertog kommandot, när så Berglund gick på sten under ss6 var det färdigåkt. Leif kunde gå till servicevila med 8,2 sekunder till Johan Holmberg, där på Västgötarna Mikael Ericsson och Philip Haag som alla hade slagläge. För Mikaels del slutade tävlingen i diket, Holmberg kämpade tappert men åt Göteborgsexpressen gick inget att göra - Leif och Toni Sundqvist tar sitt fjärde SM guld när de når Linköping. Aningen förvånade och fundersamma innan också de själva kunde räkna och konstatera, guldet är i hamn. Sprudlande glada tog de mot helgens pokaler och var de enda klara mästarna inför finalen i Uppsala om knappt en månad.

Adielssons show i otrimmat 2wd.
Norske talangen Steve Røkland öppnade den otrimmade 2wd klassen bäst på fredagens första sprintsträcka, tappade lite tid på grussträckan och gick till nattvila som trea i klassen. Mattias Adielsson chocköppnade på dagens inledande sträcka, drygade ut sin ledning till gotlänningen Christoffer Jacobsson men också till nye trean Gustav Thorsell. Mattias och co-driver Bo Holmstrand har malt ner konkurrenterna i helgen, det har varit hård attack i skogen av sällan skådat slag av Peugeotföraren. Under dagen försvann norrmannen Steve efter en avåkning - för övrigt en av få i klassen som föll bort. Om Adielsson körde på attack var det också något Christoffer gjorde, han hängde med fint i tempot, tappade en aning på slutet men kunde enkelt säkra en andraplats i SM klassen och var sjätte snabbaste 2wd bil. Gustav Thorsell är en som under året kört upp sig som en given förare på pallen, han infriade förväntningarna och står som trea vid målgång.

Röjsel och Theorin i JSM.
I JSM klasserna var det i stort samma namn från start till mål, efter fredagens andra sträcka hade Daniel Röjsel avancerat till topp i trimmat. Det var en ledning Daniel och Nicklas Edvardsson aldrig släppte, tar segern halvminuten före Emil Karlsson och med Morgan Eriksson som klasstrea. I otrimmat var det Markus Theorin och Henrik Söderkvist som tog kommandot från ss1, släppte bara en strckseger uner tävlingen och kör in som tredje snabbaste JSM ekipage totalt - i klassen var David Pettersson minuten bakom och med Sebastian Johansson som trea.

Rolfsen snabbast i NEZ.
Seger i NEZ klassen blev det för Norske Petter Rolfsen som var en av få som valde den Europeiska delen.

Wiberg vann "Östgötaklassen"
Bara fem ekipage ses slutligen i listan för Östgötaklasserna, den "lokala" tävlingen för de som ville göra lördagens sträckor. Mikael Wiberg vann före Per-Åke Ring.

» Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2014-09-06 23:35


Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
© Hyundai Motorsport.Tre timmar avverkade på shakedown inför WRC Tet Rally Latvia, för Rally1 klassen är minst tre åk gjorda, om än att fler inte genomfört sträckan i full fart. Dubbelt Hyundai Motorsport i topp där Ott Tänak är 0,3 sekund före Thierry Neuville, bakom bäste Toyota med Takamoto Katsuta. En sen fjärde run...

Publicerad: 2024-07-18 09:41


Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
© Toyota Gazoo Racing.Finska HYA Center Ralli körs helgen före Secto Rally Finland, ett perfekt genrep för den Finska WRC deltävlingen. Som vi tidigare berättat finns det flera Svenska intressen i rallyt, Isak Reiersen och Lucas Karlsson likt Fredrik Grahn och Jonas Magnér samt Jonas Andersson bredvid Gus Greensmith.

...

Publicerad: 2024-07-17 21:27


Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing. Tidig uppstigning för både tävlande, publik och rallyfans när shakedown inför Tet Rally Latvia inleds, sträckan med namnet Cimdenieki och en längd på 3,58km ska avverkas under morgonen, tre gånger av WRC-klassen.

Redan klockan 06:31 svensk tid är det dags för dem tävlande att sitta i bilen redo ...

Publicerad: 2024-07-17 21:11


Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
© Hyundai Motorsport.Torsdag morgon, redan klockan 06:31 svensk tid är det dags för dem tävlande att sitta i bilen redo för start på shakedown. VM ledande Thierry Neuville först ut på sträckan Cimdenieki som mäter 3,58km.

En första och sista chans att känna av bilen inför rallyt start som sker under kvällen. Tre åk g...

Publicerad: 2024-07-17 20:57


Solberg jagar en historisk uppföljare.
© Oliver Solberg Rally.Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling ska Oliver Solberg försöka vinna den första VM-tävlingen någonsin på samma plats i Lettland.

Lettland är värd för landets första tävling någonsin i World Rally Championship denna vecka.

2019 vann 17-åriga Oliver Sol...

Publicerad: 2024-07-17 13:55


Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
© Nils-Brage Pettersson.Hällefors nästa! Den vi ska träffa nu är killen som alldeles nyss gift sig och är tvåbarnsfar. Med en väl kontrollerad sladd och vänster framhjulslyft, bäddade han för seger totalt i HMK:s sprintserie 2024 i B-2WD. Hans namn är Rasmus Holm och kör för Hällefors MK i en koboltblå Volvo 940 grupp H.
...

Publicerad: 2024-07-16 18:39


Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTET Rally Latvia drar igång på torsdag, tidig morgon svensk tid ses shakedown följt av rallyts första sträckan vid 19-tiden på kvällen, Bikernieki Track på 11km. Fredagen på 12 mil special med tre sträckor dubbelt följt av en ny sträcka på kvällen. 10 mil på lördagen med totalt åtta sträckor varav e...

Publicerad: 2024-07-16 18:26


Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm en månad körs Lahti Historic Rally som deltävling i FIA Historic Sporting Rally Championship med totalt 12 sträckor på 14 mil väntar under dagarna två jämt fördelat mellan dagarna.

10-talet anmälda hittills varav få registrerade för EM serien, Norske Petter Fausko i Opel Kadett är en av få EM-...

Publicerad: 2024-07-16 14:08


Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
© emotorsport.seTill helgen är det dags för Rally Isla de Los Volcanes på Lanzarote, det handlar om sex olika sträckor som nyttjas flera gånger, totalt 12 sträckor körs under fredag och lördag på nio mil.

Förra årets vinnare Mads Östberg återvänder, men den här gången tar han rollen som föråkare med lokale David...

Publicerad: 2024-07-15 21:57


TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTill helgens körs årets åttonde WRC deltävling av totalt 13 för säsongen, det Lettiska Tet Rally Latvia körs över 20 specialsträckor på 30 mil från torsdag till söndag.

Shakedown kan ses i vår WebTV & Video avdelning tidigt på torsdag morgon. När rallyt drar igång är det sedan TV4 gruppen med TV4...

Publicerad: 2024-07-15 21:44


Tidigare nyheter:
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.
De var snabbast uppför Vårdkasbacken i Härnösand.
Foto från Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
Fyra svenskar anmälda till KOMO Rallysprint, anmälan stänger vid midnatt.
Inställda deltävlingar ersätts ej i Svenska Sprintrallycupen.
Andervang sexa totalt i GTC Rally.
Sex prickade chicaner, Lappi ändå ohotad vinnare i Orlen Lietuva Rally.
Hästkrafternas dag på på Arena Hagmyren, 20-talet rallyåkare kör uppvisning under måndagen.
Mille kungen av somrig Slottssprint, Nygren bäst med 2wd.
Hälsingeserien uppför Vårdkasbacken under söndagen.
Följ Slottssprinten, resultat, radio och WebTV från sommarklassikern.
Tidemand och Levin snabbast uppför Marknadsbacken.
Tobias Johansson snabbast i Slottssprintens fredagsrally.
Följ fredagen med Hästkraftshelgens rallysprint, klassisk Slottssprint och GTC Rally.
185 ekipage för lördagens Slottssprint, fem sträckor väntar runt Ericsbergs Slott.
40 klassiker kör fredagsrally runt Eriksbergs Slott.
Enhetsdäck i Rally SM, Svensk Bilsport ingår avtal med Hankook för säsongerna 2025-27.
Lappi testar i helgens Orlen Lietuva Rally.
Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
TET Rally Latvia 18-21/07


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.