GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
East Sweden Rally på hockeyområdet i Linköping blir basen för premiären av Landskampen i Rally, första deltävlingen är East Sweden Rally.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
East Sweden Rally är populärt, redan i år gästade såväl R2 som R5 åkare från Norge tävlingen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
R5-bilarna ingår i den fyrhjulsdrivna klassen, inga namn är klara men nog kan man räkna med att Norske mästaren 2014 finns med på startlinjen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Att få till bra mediatäckning för Landskampen är något man jobbar för högtryck med, Svenske initiativtagaren Mikael Lindh är känd från flera tv produktioner inom rallysporten i Sverige.
Landskampen i Rally ska bli verklighet, ''- vi jobbar för fullt!''

Säsongen 2015 är det dags för den första Landskampen i Rally för de Svenska och Norska rallyåkarna - ett initiativ som växt fram under året och de två personerna bakom idéen jobbar för högtryck för att ro projektet i hamn. Östgöten Mikael Lindh och Norske Henning Isdal är männen bakom landskampen, både med erkänt intresse och engagemang för rallysporten, bland annat driver Henning TV Media som producerar TV programmet Injection i ViaSat.
Diskussioner har förts under en längre tid mellan de två parterna, efter vidare snack och diskussioner med de berörda förbunden och tilltänkta arrangörerna gjorde man slag i saken och pratade officiellt om Landskampen i samband med de båda ländernas SM/NM finaler 2014.

Sverige mot Norge - två klasser och totalt 20 ekipage.
Landskampen handlar om ett möte mellan Sverige och Norge, ett utbyte som ska öka intresset, få upp statusen på rallysporten samt få våra förare närmare varandra, det ska bli en perfekt mötesplats för våra toppåkare att göra upp på. Planen var från början två klasser, R5 och R2 med fem förare per klass och land. Är läget fortsatt så frågar vi Mikael.
- Ja, det ska avgöras i två klasser, en 2wd och en 4wd klass. I 2wd gäller enbart R2 bilar och i 4wd följer vi det Internationella WRC2 reglementet. Det innebär att R5, RRC, S2000, R4 och de sista Grupp N bilarna är godkända i Landskampen. Detta gör att vi får ett internationellt fokus på tävlingen och att alla kan tävla på lika villkor.
- Precis som du också säger så innebär det 20 förare som gör upp i denna Landskamp. 10 från varje land, fem i varje klass/land, fortsätter Mikael.

East Sweden Rally och Rally Hedemarken.
Landskampen startar första helgen i september, där East Sweden Rally är den Svenska deltävlingen - där efter väntar Rally Hedemarken sista helgen i september. Vet du något om tävlingarnas upplägg ännu?
- Henning Isdal var nu i veckan och besökte Linköping och tittade på start och mål platsen vid Saab Arena, fd Cloetta Center. Han blev imponerad av hur kompakt allt är för de aktiva och även närheten till hotell i centrala Linköping. Jag var och hälsade på i Norge under årets Rally Hedemarken och kan konstatera att tävlingarna kommer bli riktigt bra. Vägkaraktären skiljer sig en del. Vägarna i Östergötland är erkänt krokiga medans vägarna runt Hamar är följsamma och överlag rätt snabba. Runt 20 mil SS kommer avgöra Landskampen.

Förberedelserna i full gång.
Det är långt kvar, men hur långt har ni kommit i arbetet att välja ut tilltänkta aktiva?
- Eftersom tävlingarna körs i september så har vi i nuläget enbart gjort intresseanmälningar och lagen kommer presenteras under våren. Det vi har märkt nu är ett enormt intresse där team hör av sig och frågar om Landskampen. Många vill tävla för sitt land och samtidigt få erfarenheten att åka utomlands på ett bra sätt i detta upplägg. Mats Thorszelius som har hand om Landslaget i Sverige har jag kontakt med och han ser också mycket positivt på detta, fortsätter Lindh.

Vad jag förstår på dig så jobbar ni hårt bakom kulisserna för att få till ett bra koncept med många intressanta idéer för att nå ut med kampen i media?
- Ja, just nu jobbar vi med sponsorbiten och hur vi ska presentera Landskampen under våren, TV-produktionsarbetet fortsätter också. Det finns en del trådar som behöver fixas i god tid innan vi kommer på plats och kan starta kamerorna. Det är inte bara två tävlingar som ska köras utan det blir en del överraskningar och bra mediaexponering för både teamen och sponsorerna!

Publicerad: 2014-12-04 21:29


Hansen summerar 3-Städte Rallyt.
© emotorsport.se3-Städte Rallyt hade Freyung som huvudort nära gränsen till Tjeckien och Österrike. Tävlingen kördes på asfalt i väldigt kuperad terräng. För Victor Hansen och Victor Johansson var detta tredje utlandsstarten. Första utlandstävlingen kördes på regnhala och leriga asfaltvägar, den andra starten avbrö...

Publicerad: 2019-10-23 17:37


Inför SSRC finalen.
Inför slutspelet, finalen, som körs nu på lördag den 26 oktober med Hovmantorp utanför Växjö som tävlingscentrum, skall vi ta en titt på läget i de olika klasserna I alla fyra bilklasser slåss man om 18.000 kr, sju till ettan, fem till tvåan och fallande ner till femte plats.

I A-klassen för VOC...

Publicerad: 2019-10-23 17:33


Final i Svenska RallyCupen, tät poängkamp i Elektrikerna Marknadsnatta!
© Svenska RallyCupen-Final för Svenska RallyCupen 2019, hos Västra Östergötlands MK i Skänninge rullar 160-talet ekipage ut för fem sträckor i Elektrikerna Marknadsnatta. Det kommer bjudas dramatik in till mål, sista sträckan ger extra bonuspoäng för de snabbaste!

I fyrhjulsdrivna klassen ses Stig Andervang gå för cu...

Publicerad: 2019-10-22 22:38


Binbach enda svenkekipage till Lausitz Rallye, sju norska till start.
© emotorsport.seNordiskt populära Int. ADMV Lausitz Rallye körs för 22:a gången, centrum i Boxberg för de 16 milen special på grus och jordvägar. En 11km lång sträcka kallad RK Arena körs dubbelt under fredagens den 1:a november när tävlingen inleds. Lördagen tar tävlingen till mål där åtta sträckor körs på 14 mil,...

Publicerad: 2019-10-22 21:32


VM kan avgöras i Spanien, startfält och tider inför Spanska WRC rallyt.
© Toyota Gazoo Racing.13 mil special under fredagen, mestadels på grus innan teamen på 75 minuters service under kvällen ska bygga om bilarna för asfalt. Lördagen med sju sträckor om 12 mil körs på lördagen. Avslutning med söndagens fyra sträckor över 7,4 mil väntar, sista två mil långa La Mussara 2 direktsänds som power...

Publicerad: 2019-10-22 20:23


Fogdeby och Norén ska värma publiken i Marknadsnatta.
© Alexander Fogdeby.I helgen är de dags att avsluta säsongen 2019 för Alexander Fogdeby och Dennis Norén. Man avslutar ett riktigt bra och lärorikt år med att åka Volvo 940 Evo i Marknadsnatta.
- Ska bli kul att åka bakhjulsdriven bil med ordentlig ork i maskineriet! Stort tack till Tommy Eliasson som lånar ut sin...

Publicerad: 2019-10-22 20:17


Flera nya Svenska namn i listan för East African Safari Classic Rally.
© emotorsport.seAnmälningslistan för East African Safari Classic Rally fyller på, just nu 26 ekipage där Ian Duncan som vi tidigare berättat i år kör Rover Vitesse och allra sist med drygt en månad till start är Rommy Bamrah i Datsun 280Z.

Mest intressant är de anmälningarna som går för Svenska Team Tidö / Race4...

Publicerad: 2019-10-22 18:56


Här säljs Karta & Program för Elektrikerna Marknadsnatta 2019.
© emotorsport.sePå lördag avgörs Elektrikerna Marknadsnatta 2019, stor final för Svenska RallyCupen och Östergötlands FM/DM serie. Fem sträckor väntar de tävlande under lördagen, en spännande final och starkt startfält på 160-talet bilar väntas rulla ut från Skänninge klockan 10:00!

Programförsäljning kommer att...

Publicerad: 2019-10-21 22:03


Stort intresse för nya Volvo Euro Cup 2020, spännande europaserie med VOC bil.
© Dominik Autengruber. Nordic West Euro Cup var VOC åkarnas egna EM serie höll igång en bra bit in på 2000-talet men försvann så, de Svenska åkarna var oerhört populära i Europa bland publiken. Vilda Svenska rallyåkare som kom på sladd med stora Volvobilar på asfalten. De senaste åren har tävlandet med bilarna utomlands ...

Publicerad: 2019-10-21 21:35


Rallyklassikerna på gång, sex deltävlingar klara i kalendern.
© emotorsport.se Många serier jobbar för fullt för att säkra sina kalendrar för nästa säsong, en av dem är Rallyklassikerna med Klassiska & Historiska Rallycuperna.

Sex deltävlingar ses nu i kalendern där man inleder med två vintertävlingar. Hittills finns fyra grustävlingar på agendan, återstår gör att säkra en...

Publicerad: 2019-10-20 21:35


Tidigare nyheter:
TV tider för Spanska VM Rallyt, startar med SVT ikväll!
Kreim stannade inte vid olycka, uteslöts från 3-Städte-Rallye men klarade titeln.
Stark debut av nya Dacia Sandero R4 i Spanien.
Solberg utklassade alla i Lake Superior Performance Rally - trea i mästerskapet.
Grahn körde hem Falsterbo Rallysprint.
Wilke vinnare i Längbergsprinten.
Sebastian 4:a i 3-Städte-Rallye och 4:a i Adam Cup 2019.
Ljungström vassast i Lundhsprinten hos Laxå MK.
Liiten snabbast i Hälsingeseriens final.
Persson körde hem Finalsprinten.
Solberg leder stort i Lake Superior Performance Rally.
26 bilar till WRC finalen i Australien.
Tävlingsrik rallylördag, följ dem som kör resultaten live.
Sträckseger och 4:a i Opel Rallye Cup, 3-Städte-Rallye har inlett.
VOC SverigeSerien avgjordes med Rikspokalen.
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
Östberg ska hjälpa Ogier till guld, kör C3 WRC i Australien.
Finalsprint i Eskilstuna Sprintcup under lördagen.
60-talet åkare i sydliga Falsterbo Rallysprint.
JR Motorsports Pokalen avgör Gotlands DM.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - 01/01


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
RallyRACC Catalunya - Costa Daurada 24-27/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.