Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
East Sweden Rally på hockeyområdet i Linköping blir basen för premiären av Landskampen i Rally, första deltävlingen är East Sweden Rally.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
East Sweden Rally är populärt, redan i år gästade såväl R2 som R5 åkare från Norge tävlingen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
R5-bilarna ingår i den fyrhjulsdrivna klassen, inga namn är klara men nog kan man räkna med att Norske mästaren 2014 finns med på startlinjen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Att få till bra mediatäckning för Landskampen är något man jobbar för högtryck med, Svenske initiativtagaren Mikael Lindh är känd från flera tv produktioner inom rallysporten i Sverige.
Landskampen i Rally ska bli verklighet, ''- vi jobbar för fullt!''

Säsongen 2015 är det dags för den första Landskampen i Rally för de Svenska och Norska rallyåkarna - ett initiativ som växt fram under året och de två personerna bakom idéen jobbar för högtryck för att ro projektet i hamn. Östgöten Mikael Lindh och Norske Henning Isdal är männen bakom landskampen, både med erkänt intresse och engagemang för rallysporten, bland annat driver Henning TV Media som producerar TV programmet Injection i ViaSat.
Diskussioner har förts under en längre tid mellan de två parterna, efter vidare snack och diskussioner med de berörda förbunden och tilltänkta arrangörerna gjorde man slag i saken och pratade officiellt om Landskampen i samband med de båda ländernas SM/NM finaler 2014.

Sverige mot Norge - två klasser och totalt 20 ekipage.
Landskampen handlar om ett möte mellan Sverige och Norge, ett utbyte som ska öka intresset, få upp statusen på rallysporten samt få våra förare närmare varandra, det ska bli en perfekt mötesplats för våra toppåkare att göra upp på. Planen var från början två klasser, R5 och R2 med fem förare per klass och land. Är läget fortsatt så frågar vi Mikael.
- Ja, det ska avgöras i två klasser, en 2wd och en 4wd klass. I 2wd gäller enbart R2 bilar och i 4wd följer vi det Internationella WRC2 reglementet. Det innebär att R5, RRC, S2000, R4 och de sista Grupp N bilarna är godkända i Landskampen. Detta gör att vi får ett internationellt fokus på tävlingen och att alla kan tävla på lika villkor.
- Precis som du också säger så innebär det 20 förare som gör upp i denna Landskamp. 10 från varje land, fem i varje klass/land, fortsätter Mikael.

East Sweden Rally och Rally Hedemarken.
Landskampen startar första helgen i september, där East Sweden Rally är den Svenska deltävlingen - där efter väntar Rally Hedemarken sista helgen i september. Vet du något om tävlingarnas upplägg ännu?
- Henning Isdal var nu i veckan och besökte Linköping och tittade på start och mål platsen vid Saab Arena, fd Cloetta Center. Han blev imponerad av hur kompakt allt är för de aktiva och även närheten till hotell i centrala Linköping. Jag var och hälsade på i Norge under årets Rally Hedemarken och kan konstatera att tävlingarna kommer bli riktigt bra. Vägkaraktären skiljer sig en del. Vägarna i Östergötland är erkänt krokiga medans vägarna runt Hamar är följsamma och överlag rätt snabba. Runt 20 mil SS kommer avgöra Landskampen.

Förberedelserna i full gång.
Det är långt kvar, men hur långt har ni kommit i arbetet att välja ut tilltänkta aktiva?
- Eftersom tävlingarna körs i september så har vi i nuläget enbart gjort intresseanmälningar och lagen kommer presenteras under våren. Det vi har märkt nu är ett enormt intresse där team hör av sig och frågar om Landskampen. Många vill tävla för sitt land och samtidigt få erfarenheten att åka utomlands på ett bra sätt i detta upplägg. Mats Thorszelius som har hand om Landslaget i Sverige har jag kontakt med och han ser också mycket positivt på detta, fortsätter Lindh.

Vad jag förstår på dig så jobbar ni hårt bakom kulisserna för att få till ett bra koncept med många intressanta idéer för att nå ut med kampen i media?
- Ja, just nu jobbar vi med sponsorbiten och hur vi ska presentera Landskampen under våren, TV-produktionsarbetet fortsätter också. Det finns en del trådar som behöver fixas i god tid innan vi kommer på plats och kan starta kamerorna. Det är inte bara två tävlingar som ska köras utan det blir en del överraskningar och bra mediaexponering för både teamen och sponsorerna!

Publicerad: 2014-12-04 21:29


Jonna Eson Brådhe och Julia Thulin redo för Rally Sweden lockdown.
© RallyJonna.Som många andra så har vi längtat efter att få vara tillbaka i rallybilen igen och att få höra lite vrålande ljud i skogen. Vi kommer köra våran Mitsubishi Mirage.

Detta är ett publikfritt evenemang så ni kan följa oss gärna på SVT 1 och www.svtplay.se på söndag 7 juni 15.45-17.55. Det kommer äve...

Publicerad: 2020-06-06 20:45


Foto från arkivet, Silverratten, Gränsfejden & SSR 2000.
© emotorsport.seVi fortsätter att fylla på fotoarkivet med gamla rallybilder, nu är vi inne på starten av 2000, den vårens tävlingar som Silverratten hos Älmhults MK, Gränsfejden med Gullabo RC och South Swedish Rally / Sydrallyt med SSR klubbarna som arrangörer. Totalt ett 30-tal foto från de tre tävlingarna är ad...

Publicerad: 2020-06-06 20:01


När Finland ställer in, Rally DirtFish flyttar för att nå mer tävlande och publik.
© Toyota Gazoo Racing. Rally DirtFish flyttar, den Estniska arrangören ihop med media partnern DirtFish flyttar nu sitt nya rally till augusti. Anledningen till flytten är att Rally Finland ställts in.

Den Estniska tävlingen var tänkt att vara upptakt och testtävling för VM teamen inför det Finska VM Rallyt, redan tid...

Publicerad: 2020-06-06 14:39


Från racket till motorsport, Coolbet erbjuder betting - Solberg favorit.
Efter att ha visat racketsporter som tennis, bordtennis och padel byter SVT nu riktning och ställer in siktet på rally till det sista Utmanarmötet.

På söndag väntar den fjärde och sista delen av SVT:s specialsatsning "Utmanarmötet" – och veckans evenemang blir en tävling mellan sex rallyförare, ...

Publicerad: 2020-06-05 18:24


Regularity resten av 2020 – Ljungby MK är ny RM-arrangör.
Det blir flera tävlingar i höst, men vi kan i dag meddela att den svenska tävlingssäsongen ser ut som följer.

8/8: Killingen, Kils MK Bil. (RM)
29/8: Ljungbyrundan, Ljungby MK. (RM)
26/9: Finspångsrundan, Finspångs MS. (RM)
17/10: Hårdingen, Vara MK. (ej RM)

Ljungby MK är nya som arrangörer...

Publicerad: 2020-06-05 14:38


Rally-SM får ny promotor från 2021 – utökar till tre mästerskap.
Det står klart nu när avtalet för de kommande tre åren är påskrivet mellan nya promotor SRM, Svenska Rally Mästerskapen AB och Svensk Bilsport, där det även framgår att det kommer bli fler mästerskap i kalendern.

Rallysporten har en stark förankring bland det svenska folket där sändningar i TV al...

Publicerad: 2020-06-05 13:54


Oliver och Pernilla Solberg redo för Rally Sweden Lockdown.
© Oliver Solberg Media Office.Monster Energy föraren Oliver Solberg sitter bakom ratten på en rallybil på söndagen. Den här gången är det inte virtuellt utan ratten på sin Volkswagen Polo GTI R5 som 18-åringen sätter sig!

Oliver har blivit inbjuden att delta i Rally Sweden Lockdown - organiserat av Rally Swedens VD Glenn Olss...

Publicerad: 2020-06-04 21:40


Rally Sweden Lockdown, söndagsrally med bl.a. Tidemand, Ekström & Solberg.
© PontusTidemand.se Rally Sweden Lockdown, ett spännande koncept som presenterades av Rally Swedens VD Glenn Olsson under torsdagen, stort hemlighetsmakeri för att inte locka publik - med anledning av Corona pandemin är också tävlingen helt publikfri!

Man har samlat sex åkare, Oliver Solberg ses med mamma Pernilla ...

Publicerad: 2020-06-04 21:11


South Swedish Rally ställs in, gör inget nytt försök 2020.
© emotorsport.se- South Swedish Rallys tävlingsledning har tagit beslutet att ställa in tävlingen 2020 under rådande omständigheter. Det är olyckligt, men beslutet är taget efter noga övervägande,förklarar arrangören.

Efter långa diskussioner har arrangören alltså tagit beslutet att ställa in även sitt an...

Publicerad: 2020-06-04 17:59


Äntligen rally, livesänt Utmanarmöte i SVT på söndag med Svenska rallystjärnor.
© emotorsport.seNu är det klart. Det blir en fjärde och sista del av Utmanarmötet. Och nu tar vi steget från racketsporter till rally. På söndag, 15:45 i SVT1, bjuds det på dueller mellan flera av Sveriges bästa förare.

Det är ett spännande och ovanligt rallyformat, med kval, kvartsfinal, semifinal och final. Fö...

Publicerad: 2020-06-04 17:38


Tidigare nyheter:
Äntligen rally, livesänt Utmanarmöte i SVT på söndag med Svenska rallystjärnor.
Även Nya Zeeländska WRC rallyt inställt, VM start i Turkiet.
JWRC promotorn jobbar för full säsong åt juniorerna.
Neste Rally Finland ställs in, ingen Finsk WRC fest i sommar.
Svensk seger i Castrol Rally Jämsä, Jonsson går för segern i Solberg World Cup.
Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
Jonsson historisk SM-segrare.
EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.