Onebet

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
ABS Motorsport AB

   
Onebet

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  SCALEXTRIC
       RALLYCUP

  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  SPECIALSITE OM
   RALLY SWEDEN
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© FIA ERC / Gregory Lenormand.
© FIA ERC / Gregory Lenormand.
Snabbast total i helgen var Nicolay Gryazin, segern före Kalle Rovanperä.

© Henrik Appelskog.
© Henrik Appelskog.
På väg in till slutmålet efter stabil och snabb körning levererar co-driver Henrik Appelskog en bild på nöjd besättning - seger i R2 och EM debuten!
Kristenssons succédebut i EM - snabbaste R2 bil.

I helgen, under lördag och söndag har Lettiska Rally Liepaja körts, stor EM final men också dubbel deltävling för Lettiska Mästerskapet som tog målgång under söndagen.

Nikolay Gryazin och Kalle Rovanperä var två namn som körde i topp av tävlingen, de var jämna och körde om tiondelarna ute på sträckorna. De båda öppnade starkt men hade Alexey Lukyanuk med sig från start. Men på lördagens sjätte sträcka tog det stopp, det var en publiksträcka inne i centrala Liepaja som skulle köras dubbelt som två favoriter försvann.

Ändrade förutsättningar, två krascher.
Alexey och Bruno Magalhaes körde båda av och bröt, båda hamnade i träd som kantade sträckan och slutligen ströks sträckan efter de båda olyckorna. Anledningen till i alla fall ryske Lukanyuks avåkning innebar ändrad sträckning efter rekognoseringen, att gatan var översvämmad gjorde inte saken bättre när ryssen kom på sträckan. När den tilltänkta linjen genom en kurva var täckt av stora reklamskyltar blev det vattenplaning ut bland stora träd och en hård krasch.
Det här är inte första gången ekipage drabbas av ändrade förhållanden, för något år sedan skedde en allvarlig olycka då man byggt ett hopp mellan två naturliga lyft.

Gryazin vinner.
I topp hade Nikolay kört ifrån 18,3 sekunder på lördagens etapp, mest tappade 17-årige Kalle på ss5 där tio sekunder försvann i ett missat vägbyte. Söndagens avslutande sex specialsträckor blev jämna, Finländaren tappade bara två tiondels marginal på ryske Gryazin som vinner EM finalen 2017.
Ned till trean Lukasz Habaj skiljde närmare tre minuter, Jose Suares som fyra. På en total sjätteplats återfinns den från Rallycross kände Reinis Nitiss.

Succédebut för Kristensson.
En imponerande åttondeplats totalt för Tom Kristensson och Henrik Appelskog, de båda gjorde bejublad debut i R2 bil, detta med en Opel Adam R2 från Audex teamet. EM och R2 debut som gav mersmak, snabba från start och höll ett högt tempo helgen igenom på de bitvis vrålsnabba grusvägarna. Segern i R2 klassen tar de 32,6 sekunder före EM mästaren Chris Ingram, han tävlandes för Opel Motorsport. Närmare minuten bakom är snabbe hemmaåkaren Märtin Sesks och som fyra tjecken Filip Mares.
- Vägarna är galet snabba och den där känslan när man sätter linjen och bara drar i en ny växel mitt i svängen är bara brutal. Helt galet tempo bitvis och känslan i bilen är kanon, summerade Tom med tre sträckor kvar. Inte mindre nöjd vid målgång kommenterar han.
- Klasseger i Rally Liepaja i vår allra första tävling med en Opel Adam R2 och dessutom vår absolut första start i EM!

Här näst står finalen i Opel Adam Cup på spel, då tillbaka i en cup bil när ADAC 3-Städte Rallye körs 20-21 oktober.

Huttunen punkterade.
Först på femteplats Jari Huttunen som gjorde sista starten för Opelteamet innan bytet till Hyundai Motorsport, men resultaten var tack vare en dubbelpunktering. Finländaren toppade klassen efter lördagen men sen bar det iväg på tre hjul och tidstapp på ett par sträckor innan man kom till service och kunde få nya hjul.

Dubbelt Gryazin i Lettiska Mästerskapet.
I samband med helgens tävling avgjordes två deltävlingar i Lettiska Mästerskapet, lördagens sträckor innebar deltävling 6 där Gryazin och klare mästaren Rovanperä toppade totalt. I R2 klassen var Oliver Solberg åtta totalt, startade längre bak i startfältet och den unge Norrmannen hade bara EM åkande Jari Huttunen före sig med tvåhjulsdrift, då tiderna räknat ihop med EM åkarna.
Vid kvällsvilan så låg helsvenska ekipaget med Adam Westlund och Jonas Magnér 15:e totalt - de försvann dock efter en rullning under söndagen.

Rovanperä närmade sig i tempo.
Söndagens sex sträckor innebar sjunde deltävlingen, vinner där gör då Gryazin 0,2 sekund före Rovanperä. Som tvåhjulsdrivet ekipage är Sesks femma totalt.
Han avancerade förbi Solberg sedan denne rullat. Det var på dagens tredje sträcka som Norrmannen kom för fort in i en vänsterkurva, gled i diket och slog ett varv, då som sexa totalt. Några minuter försvann innan man kom till service och bilen blev lagad.

Solbergs första rullning, snabba tider.
Norrmannen fortsatt snabbt och blir nia totalt - i EM räknade hade tiderna utan en rullning räckt för att vara snabbaste R2 bil. För Oliver som rallydebuterade i vintras innebar det silvermedalj i mästerskapet.
- Ännu en bra dag, startade med sträckseger men rullade på ss3. Vi kom upp på vägen men tappade mycket tid. Vi kom i tid till service och ett jättejobb av gänget som lagade bilen. Efter nya snabba tider slutar vi tvåa i klassen ändå, tack till hela teamet, förklarar Oliver resan.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2017-10-08 23:21Rally-junioren Lönnström gasar på.
Till helgen kommer rally-junioren Pontus Lönnström, 22, till Östersund för att köra Östersund Winter Rally. Han deltar i Junior-SM för trimmade bilar. Pontus satsar i år helhjärtat på Rally-SM för att han vill verkligen fram i denna hårt konkurrensutsatta sport. Vid den senaste tävlingen i Vännäs ut...

Publicerad: 2018-02-22 12:29


Films MK kör Åkerbysprinten i Öppna Östra Sprintcupen.
© emotorsport.seFilms MK kör Åkerbysprinten ingående i Öppna Östra Sprintcupen där en 4km lång byväg körs tre gånger varav den bästa tiden räknas.
47 bilar i fem klasser väntar till start, störst är Trimmat 2wd med sina 19 bilar där Jonas Björnvad, Tommy Högström och Joakim Ivarsson ses bland A-förarna, med b-lice...

Publicerad: 2018-02-21 22:35


60-talet startande för lördagens Gestrikekanna.
© emotorsport.seStockholms DM och Nedre Norras FM kör deltävling i lördagens Gestrikekanna med Järbo MK som arrangör. 64km special väntar fördelat över tre sträckor, genomkörning med chans till notskrivning finns!

62 deltagare på 13 klasser väntar på tävlande, först ut i listan är 4wd med A-förare där Tomas Berg...

Publicerad: 2018-02-21 22:28


Opelförare Lundberg och Kristensson i nästa helgs Saarland-Pfalz Rallye.
© emotorsport.seNästa helg inleds ADAC Opel Rallye Cup med Svenskt på startlinjen - på plats är också det Tyska Mästerskapet, det handlar om ADAC Saarland-Pfalz Rallye med 80-talet anmälda ekipage. Fredagen inleder med fem specialsträckor på totalt fyra mil, sju sträckor på drygt nio mil tar över under lördagen!

...

Publicerad: 2018-02-21 21:41


Norske Rökland går för Brittiska Junior Mästerskapet.
© emotorsport.seMed bara dagar kvar tills anmälan för det Brittiska Mästerskapets första deltävling stänger presenteras det dagligen namn för serien, ännu tunt med nordbor.

Senast i raden är dock Norske Steve Rökland, han satsade mot JWRC, Junior VM serien men budgeten gick inte i hamn. Istället satsar talangen ...

Publicerad: 2018-02-21 21:18


Al-Attiyah i Yaris WRC redan till Rally Argentina?
© emotorsport.seAllt mer tyder på sex WRC starter för Nasser Al-Attiyah under 2018, sedan tidigare knuten till Toyota Gazoo Racing där han bland annat kör Dakarrallyt, men i helgen också spektakulära tävlingen Baja Russia i norra Ryssland på snö och is i en Toyota Hilux, en tävling Nasser vann.

Tävlandet i WRC s...

Publicerad: 2018-02-21 20:49


Foto från Rally Sweden, torsdag till söndag.
© emotorsport.seFyra tävlingsdagar, fyra galleri med foto - imorgon är det en vecka sedan Rally Sweden startade och nu presenterar vi sista delen av våra galleri från Rally Sweden och Rally Sweden Historic. De fyra tävlingsdagarna bjöd på härlig attack och full fart i de Värmländska och Norska skogarna innan vinnar...

Publicerad: 2018-02-21 20:29


Svenskarna leder stort i JWRC serien efter Rally Sweden.
© emotorsport.se Junior VM serien JWRC inleddes i samband med Rally Sweden, 11 deltagare tog poäng i premiären av de totalt 16 anmälda ekipagen för serien. Det var Svenskarna som dominerade, en perfekt start på året fick Dennis Rådström som körde hem segern, han tog också nio sträcksegrar. I JWRC serien ger varje s...

Publicerad: 2018-02-20 22:07


Vimmerby, 175 ekipage och 15,5 mil special väntar i Midnattssolsrallyt 2018.
© emotorsport.seI slutet av förra veckan presenterade arrangören bakom Midnattssolsrallyt sin "rallyinfo", en första kortare introduktion av sommarens stora rallyklassiker.

Precis som Lars Jonsson kunde berätta på stora torget i Vimmerby vid målgången av 2017 års rally så körs rallyt med Vimmerby som bas för tre...

Publicerad: 2018-02-20 21:42


Foto från Rally Sweden, lördag.
© emotorsport.seÅtta sträckor kördes under lördagen av Rally Sweden, mellan WRC åkarna körde också Rally Sweden Historic fyra sträckor innan de på eftermiddagen tog målgång över rampen i Torsby. Torntorp, Hagfors och Vargåsen var tre av sträckorna som nyttjades dubbelt under dagen.

Precis som de tidigare dagarn...

Publicerad: 2018-02-20 20:29


Tidigare nyheter:
Allt upplagt för fina vintervägar i Skutskärsratten.
Videospecial från Rally Sweden 2018.
Rally Sweden i bilder, galleri från fredagen.
Sandell och Axelsson rallytävlar för Subaru Rally Team USA.
PG Andersson med Fabia WRC, möter Veiby och Mikkelsen i helgens Numedalsrally.
Foto från Rally Sweden 2018, torsdag.
Östersund Winter Rally samlar svenska eliten.
1300 Rallycup summerar Örnskölden.
Två testdagar väntar i Spanien för Loeb.
Japansk rallyraket, men vem är egentligen Takamoto Katsuta?
Årets Rally Sweden var 6km/h långsammare än 2017.
Lahti körde hem Piterundan totalt, Sandow bäst med 2wd.
Evans gav sista poängen till Ogier, efter målgång.
Så gick det för Svenskbilarna i Rally Sweden, klass för klass.
Jacob och Stefan hemma efter struligt finlandsäventyr.
Mattias Adielsson WRC2 fyra i Rally Sweden.
Succéresultat i Rally Sweden för Kristoffersson.
Tidemand tvåa efter intensiv thriller i Rally Sweden.
Emil tvåa i JWRC debuten efter hård fight.
Dennis och Johan segrare i Rally Sweden!Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]
Nyheter; Norsk-Rally:
» Veiby går for seier i Numedal.
» Stort startfelt i Numedalsrally
» Veiby imponerte i Sverige
» Tredjeplass for Mikkelsen
» Mikkelsen: Tredjeplass før siste dag
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Inget Rally Vännäs för Albin Nordh.
» Evans gav sista poängen till Ogier, efter målgång.
» Nio sträckor, tio mil - följ Rally Vännäs i resultat och radio.
» Följ resultaten från Rally Sweden shakedown.
» Rena skämtet, Ogier irriterad på Historic.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Så körs Rally SM 2015 - här är preliminära kalendern.
»
Följ Rally Sweden Historic - här är resultaten.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2015.