GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
Kajs Print & Dekor

   
Kajs Print & Dekor

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  SCALEXTRIC
       RALLYCUP

  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© FIA ERC / Gregory Lenormand.
© FIA ERC / Gregory Lenormand.
Snabbast total i helgen var Nicolay Gryazin, segern före Kalle Rovanperä.

© Henrik Appelskog.
© Henrik Appelskog.
På väg in till slutmålet efter stabil och snabb körning levererar co-driver Henrik Appelskog en bild på nöjd besättning - seger i R2 och EM debuten!
Kristenssons succédebut i EM - snabbaste R2 bil.

I helgen, under lördag och söndag har Lettiska Rally Liepaja körts, stor EM final men också dubbel deltävling för Lettiska Mästerskapet som tog målgång under söndagen.

Nikolay Gryazin och Kalle Rovanperä var två namn som körde i topp av tävlingen, de var jämna och körde om tiondelarna ute på sträckorna. De båda öppnade starkt men hade Alexey Lukyanuk med sig från start. Men på lördagens sjätte sträcka tog det stopp, det var en publiksträcka inne i centrala Liepaja som skulle köras dubbelt som två favoriter försvann.

Ändrade förutsättningar, två krascher.
Alexey och Bruno Magalhaes körde båda av och bröt, båda hamnade i träd som kantade sträckan och slutligen ströks sträckan efter de båda olyckorna. Anledningen till i alla fall ryske Lukanyuks avåkning innebar ändrad sträckning efter rekognoseringen, att gatan var översvämmad gjorde inte saken bättre när ryssen kom på sträckan. När den tilltänkta linjen genom en kurva var täckt av stora reklamskyltar blev det vattenplaning ut bland stora träd och en hård krasch.
Det här är inte första gången ekipage drabbas av ändrade förhållanden, för något år sedan skedde en allvarlig olycka då man byggt ett hopp mellan två naturliga lyft.

Gryazin vinner.
I topp hade Nikolay kört ifrån 18,3 sekunder på lördagens etapp, mest tappade 17-årige Kalle på ss5 där tio sekunder försvann i ett missat vägbyte. Söndagens avslutande sex specialsträckor blev jämna, Finländaren tappade bara två tiondels marginal på ryske Gryazin som vinner EM finalen 2017.
Ned till trean Lukasz Habaj skiljde närmare tre minuter, Jose Suares som fyra. På en total sjätteplats återfinns den från Rallycross kände Reinis Nitiss.

Succédebut för Kristensson.
En imponerande åttondeplats totalt för Tom Kristensson och Henrik Appelskog, de båda gjorde bejublad debut i R2 bil, detta med en Opel Adam R2 från Audex teamet. EM och R2 debut som gav mersmak, snabba från start och höll ett högt tempo helgen igenom på de bitvis vrålsnabba grusvägarna. Segern i R2 klassen tar de 32,6 sekunder före EM mästaren Chris Ingram, han tävlandes för Opel Motorsport. Närmare minuten bakom är snabbe hemmaåkaren Märtin Sesks och som fyra tjecken Filip Mares.
- Vägarna är galet snabba och den där känslan när man sätter linjen och bara drar i en ny växel mitt i svängen är bara brutal. Helt galet tempo bitvis och känslan i bilen är kanon, summerade Tom med tre sträckor kvar. Inte mindre nöjd vid målgång kommenterar han.
- Klasseger i Rally Liepaja i vår allra första tävling med en Opel Adam R2 och dessutom vår absolut första start i EM!

Här näst står finalen i Opel Adam Cup på spel, då tillbaka i en cup bil när ADAC 3-Städte Rallye körs 20-21 oktober.

Huttunen punkterade.
Först på femteplats Jari Huttunen som gjorde sista starten för Opelteamet innan bytet till Hyundai Motorsport, men resultaten var tack vare en dubbelpunktering. Finländaren toppade klassen efter lördagen men sen bar det iväg på tre hjul och tidstapp på ett par sträckor innan man kom till service och kunde få nya hjul.

Dubbelt Gryazin i Lettiska Mästerskapet.
I samband med helgens tävling avgjordes två deltävlingar i Lettiska Mästerskapet, lördagens sträckor innebar deltävling 6 där Gryazin och klare mästaren Rovanperä toppade totalt. I R2 klassen var Oliver Solberg åtta totalt, startade längre bak i startfältet och den unge Norrmannen hade bara EM åkande Jari Huttunen före sig med tvåhjulsdrift, då tiderna räknat ihop med EM åkarna.
Vid kvällsvilan så låg helsvenska ekipaget med Adam Westlund och Jonas Magnér 15:e totalt - de försvann dock efter en rullning under söndagen.

Rovanperä närmade sig i tempo.
Söndagens sex sträckor innebar sjunde deltävlingen, vinner där gör då Gryazin 0,2 sekund före Rovanperä. Som tvåhjulsdrivet ekipage är Sesks femma totalt.
Han avancerade förbi Solberg sedan denne rullat. Det var på dagens tredje sträcka som Norrmannen kom för fort in i en vänsterkurva, gled i diket och slog ett varv, då som sexa totalt. Några minuter försvann innan man kom till service och bilen blev lagad.

Solbergs första rullning, snabba tider.
Norrmannen fortsatt snabbt och blir nia totalt - i EM räknade hade tiderna utan en rullning räckt för att vara snabbaste R2 bil. För Oliver som rallydebuterade i vintras innebar det silvermedalj i mästerskapet.
- Ännu en bra dag, startade med sträckseger men rullade på ss3. Vi kom upp på vägen men tappade mycket tid. Vi kom i tid till service och ett jättejobb av gänget som lagade bilen. Efter nya snabba tider slutar vi tvåa i klassen ändå, tack till hela teamet, förklarar Oliver resan.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2017-10-08 23:21Mäkinens nya lokaler i Estland på gång.
© Nobe, Nordecon Betoon.För ett par veckor sedan hade byggbolaget bakom Tommi Mäkinen Racing och Toyota Gazoo Racings nya lokaler i Estland taklagsfest. I slutet av september var Tommi Mäkinen på plats och tillsammans med byggbolaget Nobe firade att bygget av den nya anläggningen hade tagit fart, taket var på och väggarna ...

Publicerad: 2017-10-18 19:56


Rallysprint på Strängnäs Motorstadion.
Nu är det dags för den sjätte deltävlingen i årets Trendab Rallycup, en sprinttävling på rallycross/folkracebana. Det är endast ca.45st anmälda och i klassen 4WD hittar vi Fredrik Alsdal SMK Arboga och cupledaren Michael Holmgren Gnesta MK och utmanar gör Rikard Moberg Sams och Håkan Eriksson Örsund...

Publicerad: 2017-10-18 18:33


Adam Cup final för Kristensson i helgens 3-Städte-Rallye.
© ADAC Motorsport.Det första av två kända tyska höstrallyn avgörs i helgen, ADAC 3-Städte-Rallye med tio specialsträckor på närmare 13 mil väntar. Tävlingen har historiskt bjudit på Svenskar i startlistan, så också i år. Fyra sträckor avgörs under fredagens kväll, resterande 75km och sex sträckor på lördagen.

Tävl...

Publicerad: 2017-10-18 09:34


Ott Tänak klar för Toyota 2018.
© emotorsport.seIdag meddelat både Ott Tänak själv och M-sport att de går skilja vägar efter säsongen. Estländaren som ligger tvåa i WRC serien inför de två sista deltävlingarna byter team, han sätter sig i en Toyota Yaris WRC för Toyota Gazoo Racing 2018.

Tänak får där Jari-Matti Latvala och Esapekka Lappi som...

Publicerad: 2017-10-17 21:42


Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
© emotorsport.seRally Sweden 2018 är på gång, ikväll presenterade arrangören de första planerna för nästa års andra WRC deltävling som körs den 15-18 februari i de Värmländska och Norska skogarna. Den 15:e december öppnas anmälan till tävlingen, den 16:e januari slår man igen portarna för den samma!

Rallyveckan ...

Publicerad: 2017-10-17 19:51


Tar Grönholm över en Hyundai i20 WRC 2017?
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville har tagit tre segrar under årets säsong med 2017 års modell av Hyundai i20 WRC. Två raka segrar i Tour de Corse och Rally Argentina följdes upp av segern i Rally Poland strax före sommaruppehållet.

Inte nog med att Thierry är den som tagit flest segrar under året med sina tre, ha...

Publicerad: 2017-10-16 21:48


Foto från Scalextric Rally Cup finalen med FRRC-specialen.
© emotorsport.seUnder lördagen avgjordes Scalextric Rally Cup när FRRC-Specialen kördes som fjärde deltävling för året. Det handlade om tre åk på Tabergsbanan, olika banslingor för respektive omgång. Snabbast totalt var Daniel Karlsson som i en Subaru Impreza vann totalt, detta före Victor Karlsson i en Ford Fiesta...

Publicerad: 2017-10-16 21:41


Juho Hänninen petas från Toyota i Australien.
© emotorsport.seTill Finska nyhetskanalen MTV bekräftar Tommi Mäkinen att Juho Hänninen inte kommer till start i årets VM final, det Australiensiska VM Rallyt i november.

Redan tidigt tog Toyota beslutet att endast ställa två bilar till start i den avgörande deltävlingen, allt baserat på teamets läge i VM tabell...

Publicerad: 2017-10-16 20:36


Victor snabbast med Otrimmat i Falsterbo Rallysprint.
Falsterbo Rallysprint kördes som ett varvlopp med två sträckor där man skiftade håll och delvis sträckning, till start Ungdomsåkaren Victor Hansen.

Victor hade för dagen kompisen Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto i högerstolen. Efter första sträckan låg Victor 2:a i Ungdomsklassen 1 sekund efter Luk...

Publicerad: 2017-10-16 20:03


South Swedish Rally till Älmhult under tre år.
© emotorsport.seSouth Swedish Rally fortsätter sitt turnerande, idag uppger Sveriges Radio Kronoberg att tävlingen kommer ha Älmhult som tävlingscentrum de tre kommande åren. Det innebär att man lämnar Karlskrona som varit basen de senaste säsongerna.

Enligt SR ska det handla om en treårsplan dit tävlingen är sä...

Publicerad: 2017-10-16 17:15


Tidigare nyheter:
Foto från Scalextric Rally Cup finalen med FRRC-specialen.
Juho Hänninen petas från Toyota i Australien.
Victor snabbast med Otrimmat i Falsterbo Rallysprint.
South Swedish Rally till Älmhult under tre år.
Två Hyundai i20 WRC till Italienska HMI-teamet.
Berglund snabbast totalt i Falsterbo Rallysprint.
Veibys tidigare Skoda Fabia R5 nu i Svensk ägo.
Tänak från start till mål i Saarema - Andervang åtta totalt.
Full snurr på Tabergsbanan, Melin körde hem Scalextric Rally Cup.
Wikström snabbaste genom Allan Widéns Minne.
Andevang bäste Svensk i Saarema Rally, Tänak leder.
Hyundai med Neuville, Mikkelsen och Paddon till Australien.
Scalextric Rally Cup tar final i FRRC-Specialen.
100-talet bilar för Allan Widèns Minne.
Inför SSRC finalen – läget i R1B Grupp F VOC Mekonomen Rally.
Final i AN-trofén med lördagens Kumlasprint.
Sydligast i helgen, Falsterbo Rallysprint.
Läget i WRC2 inför Wales Rally GB, M-Sport går för två medaljer.
Hockeyprofiler stöttar rallysatsning genom STAR.
Hansen avslutade VOC-serierna bra.Nyhetsarkiv:
[
2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]
Nyheter; Norsk-Rally:
» Furuseth/Hjerpe avsluttet sesongen sterkt i Saaremaa Rally.
» Ott Tänak kjører for Toyota i 2018
» Annen- og fjerdeplass på Furuseth og Solberg i Estland.
» Frank Tore Larsen vant Rally Sokndal
» Tänak leder Saaremaa Rally. Furuseth på topp i klassen.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
» Loeb stannar i Rallycross VM 2018, inhopp i Rally Sweden möjligt.
» Ford lämnar Rallycross VM, tar de steget till WRC?
» Följ lördagens rallyn med resultat.
» 78 bilar för Wales Rally GB, Solberg i Fiesta WRC.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Rally SM 2015 - här är preliminära kalendern.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Följ Rally Sweden Historic - här är resultaten.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2015.