Onebet

   
Carless Racing Fuels.

   
Onebet

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Västras BF.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© FIA ERC / Gregory Lenormand.
© FIA ERC / Gregory Lenormand.
Snabbast total i helgen var Nicolay Gryazin, segern före Kalle Rovanperä.

© Henrik Appelskog.
© Henrik Appelskog.
På väg in till slutmålet efter stabil och snabb körning levererar co-driver Henrik Appelskog en bild på nöjd besättning - seger i R2 och EM debuten!
Kristenssons succédebut i EM - snabbaste R2 bil.

I helgen, under lördag och söndag har Lettiska Rally Liepaja körts, stor EM final men också dubbel deltävling för Lettiska Mästerskapet som tog målgång under söndagen.

Nikolay Gryazin och Kalle Rovanperä var två namn som körde i topp av tävlingen, de var jämna och körde om tiondelarna ute på sträckorna. De båda öppnade starkt men hade Alexey Lukyanuk med sig från start. Men på lördagens sjätte sträcka tog det stopp, det var en publiksträcka inne i centrala Liepaja som skulle köras dubbelt som två favoriter försvann.

Ändrade förutsättningar, två krascher.
Alexey och Bruno Magalhaes körde båda av och bröt, båda hamnade i träd som kantade sträckan och slutligen ströks sträckan efter de båda olyckorna. Anledningen till i alla fall ryske Lukanyuks avåkning innebar ändrad sträckning efter rekognoseringen, att gatan var översvämmad gjorde inte saken bättre när ryssen kom på sträckan. När den tilltänkta linjen genom en kurva var täckt av stora reklamskyltar blev det vattenplaning ut bland stora träd och en hård krasch.
Det här är inte första gången ekipage drabbas av ändrade förhållanden, för något år sedan skedde en allvarlig olycka då man byggt ett hopp mellan två naturliga lyft.

Gryazin vinner.
I topp hade Nikolay kört ifrån 18,3 sekunder på lördagens etapp, mest tappade 17-årige Kalle på ss5 där tio sekunder försvann i ett missat vägbyte. Söndagens avslutande sex specialsträckor blev jämna, Finländaren tappade bara två tiondels marginal på ryske Gryazin som vinner EM finalen 2017.
Ned till trean Lukasz Habaj skiljde närmare tre minuter, Jose Suares som fyra. På en total sjätteplats återfinns den från Rallycross kände Reinis Nitiss.

Succédebut för Kristensson.
En imponerande åttondeplats totalt för Tom Kristensson och Henrik Appelskog, de båda gjorde bejublad debut i R2 bil, detta med en Opel Adam R2 från Audex teamet. EM och R2 debut som gav mersmak, snabba från start och höll ett högt tempo helgen igenom på de bitvis vrålsnabba grusvägarna. Segern i R2 klassen tar de 32,6 sekunder före EM mästaren Chris Ingram, han tävlandes för Opel Motorsport. Närmare minuten bakom är snabbe hemmaåkaren Märtin Sesks och som fyra tjecken Filip Mares.
- Vägarna är galet snabba och den där känslan när man sätter linjen och bara drar i en ny växel mitt i svängen är bara brutal. Helt galet tempo bitvis och känslan i bilen är kanon, summerade Tom med tre sträckor kvar. Inte mindre nöjd vid målgång kommenterar han.
- Klasseger i Rally Liepaja i vår allra första tävling med en Opel Adam R2 och dessutom vår absolut första start i EM!

Här näst står finalen i Opel Adam Cup på spel, då tillbaka i en cup bil när ADAC 3-Städte Rallye körs 20-21 oktober.

Huttunen punkterade.
Först på femteplats Jari Huttunen som gjorde sista starten för Opelteamet innan bytet till Hyundai Motorsport, men resultaten var tack vare en dubbelpunktering. Finländaren toppade klassen efter lördagen men sen bar det iväg på tre hjul och tidstapp på ett par sträckor innan man kom till service och kunde få nya hjul.

Dubbelt Gryazin i Lettiska Mästerskapet.
I samband med helgens tävling avgjordes två deltävlingar i Lettiska Mästerskapet, lördagens sträckor innebar deltävling 6 där Gryazin och klare mästaren Rovanperä toppade totalt. I R2 klassen var Oliver Solberg åtta totalt, startade längre bak i startfältet och den unge Norrmannen hade bara EM åkande Jari Huttunen före sig med tvåhjulsdrift, då tiderna räknat ihop med EM åkarna.
Vid kvällsvilan så låg helsvenska ekipaget med Adam Westlund och Jonas Magnér 15:e totalt - de försvann dock efter en rullning under söndagen.

Rovanperä närmade sig i tempo.
Söndagens sex sträckor innebar sjunde deltävlingen, vinner där gör då Gryazin 0,2 sekund före Rovanperä. Som tvåhjulsdrivet ekipage är Sesks femma totalt.
Han avancerade förbi Solberg sedan denne rullat. Det var på dagens tredje sträcka som Norrmannen kom för fort in i en vänsterkurva, gled i diket och slog ett varv, då som sexa totalt. Några minuter försvann innan man kom till service och bilen blev lagad.

Solbergs första rullning, snabba tider.
Norrmannen fortsatt snabbt och blir nia totalt - i EM räknade hade tiderna utan en rullning räckt för att vara snabbaste R2 bil. För Oliver som rallydebuterade i vintras innebar det silvermedalj i mästerskapet.
- Ännu en bra dag, startade med sträckseger men rullade på ss3. Vi kom upp på vägen men tappade mycket tid. Vi kom i tid till service och ett jättejobb av gänget som lagade bilen. Efter nya snabba tider slutar vi tvåa i klassen ändå, tack till hela teamet, förklarar Oliver resan.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2017-10-08 23:21


Lundberg/Arhusiander vann den 3:e deltävlingen i ADAC Opel Rallye Cup.
© Sascha Dörrenbächer.Elias Lundberg och David Arhusiander kom till den 3:e deltävlingen i ADAC Opel Rallye Cup som ledare i cupen och tävlingen, Stemweder Berg Rallye, skulle komma att bli ännu en stor utmaning för svenskarna.

Tävlingen avgjordes på närmare 15 mil specialsträckor och svenskarna vart rejält utmanade ...

Publicerad: 2018-06-18 15:42


Rallyåkare Daniel Röjsel på pallplats i racing comebacken.
© Daniel Röjsel AB.För snart 5 år sedan körde landslagsföraren inom rally, Daniel Röjsel, sin senaste tävling inom racing på bana. I helgens tävlingar på hemmabanan i Anderstorp gjorde han comeback.

Daniel ställde upp i STCC:s supporterklass, Swedish GT, klassen för tävlingsmodifierade sportbilar, med en brittisk C...

Publicerad: 2018-06-18 12:21


Cypriotisk seger i EM, tvåan Magahaes upp i EM ledning.
© FIA ERC. Årets fjärde av totalt åtta deltävlingar i FIA European Rally Championship avverkades på Cypern, stenigt och mängder av punkteringar är vardag i tävlingen. Under söndagens sena eftermiddag körde de tävlande till mål efter 12 sträckor - en 13:e sträcka ströks under söndagen. Det var på ss12 som en t...

Publicerad: 2018-06-18 09:36


Myrsell totaltvåa i Larviksprinten med Porsche 997:an.
© Kerstin Pettersson.Larviksprinten som tävlingen också kallas inledde Asfaltcupen under lördagen, istället för sex sträckor blev det fyra då arrangören valde att stryka den kortaste av sträckorna, anledningen att man inte hade lyckats få tag i en ambulans för den här sträckan. Kvar stod två sträckor som gick dubbelt!
...

Publicerad: 2018-06-18 05:57


Nytt sträckrekord för Lahti när Marknadsrallyt avgjordes.
© Anders Jonsson.Under lördagen avgjordes Marknadsrallyt i Råneå med Luleå MS som arrangör, där blev det nytt sträckrekord av Thomas Lahti som slog Mikael Janssons tidigare rekord.

Den är den nu smått legendariska "Soptippssträckan" som är en några kilometer lång vändsträcka som kördes tre gånger och bästa tid i ...

Publicerad: 2018-06-18 05:39


Stugemo R5 tia i Pohjanmaa Ralli - seger för Asunmaa.
© Pertti KangasniemiI Finland kördes Pohjanmaa Ralli under helgen, start fredag kväll men många bilar han inte igenom första sträckan förrän det tog stopp, en avåkning där en åskådare omkom och tävlande under kvällen stoppades. Efter diskussioner tog tävlingsledningen beslutet att köra lördagens sex sträckor enligt pla...

Publicerad: 2018-06-17 22:56


Jacob och Stefan totalsegrare igen efter tung säsong.
Jacob Jansson och co-driver Stefan Gustavsson totalsegrare igen efter en tung säsong med tekniska problem.

Till helgens tävling Kopparsvängen fick grabbarna chansen att prova Mparts testbil, en Mitsubishi Mirage R5.

Duon tackade och tog emot, vann samtliga sträckor. Den totala segern skrevs t...

Publicerad: 2018-06-17 20:52


Foto från Gästabudstrofén, deltävling två i Svenska RallyCupen.
© emotorsport.seSvenska RallyCupen och Stockholms DM körde deltävling när SMK Nyköping arrangerade Gästabudstrofén under lördagen! Åter ett arrangemang på topp av klubben och dess medhjälpare - sträckorna i skogarna runt Nävekvarn, sommarväder och mängder av publik i skogen!

150-talet bilar kom till start och s...

Publicerad: 2018-06-17 19:25


Ekström vassast i Gotländska Brosprinten.
© emotorsport.seGotlands MFBK körde Brosprinten under lördagen, en kortare sprint med tre körningar på en sträcka varav enskilt bästa åk räknats som resultat, deltävling i AN-trofén!

24 deltagare och tre klasser, i grupp H2wd tog André Ekström som b-förare i Opel Kadett segern när han var 1,2 sekund före Andreas...

Publicerad: 2018-06-17 18:37


100-talet åkare gjorde upp i Kopparsvängen.
© emotorsport.seRunt Kopparberg avgjordes Kopparsvängen med just Kopparbergs MK som arrangör, två sträckor på närmare milen var gick dubbelt. Jacob Jansson testade på R5 bil, körde Mparts testbil i tävlingen och hade redan vid halvtid kört in 42 sekunders ledning. Efter ytterligare ett varv över sträckorna var sege...

Publicerad: 2018-06-17 15:51


Tidigare nyheter:
Ekström vassast i Gotländska Brosprinten.
100-talet åkare gjorde upp i Kopparsvängen.
Ny svenskseger i Adam Cup - tät kamp i Rallye Stemweder Berg.
Hårda fighter avgjorde Gästabudstrofén, deltävling för Svenska RallyCupen.
Stoffe vann totalt - Karlsson vann 2wd i Dackefejden.
Persson snabbast genom Odensprint.
Varmt, dammigt & sekundfighter - Andervang snabbast i Gästabudstrofén.
Skoda Motorsport med tre fabriksbilar på hemmaplan.
Fullmatad rallyhelg, Resultat och Info för lördagens rallyn.
Lundberg fyra efter fredagen i Stemweder Berg Rallye.
M-Sport eller inget - Ogier om framtiden i WRC.
Grahn kör söndagens race i Danska Yokohama Mästerskapet.
Högt tempo att vänta på Gästabudstroféns fem sträckor.
100-talet bilar i klassisk Kopparsväng.
Jacob debuterar med Mitsubishi Mirage R5 i Kopparsvängen.
Karta & Program, Publikinfo och sträckinfo för Gästabudstrofén.
Dags för Dackefejden och VOC serierna.
Myrsell utmanar i Larviksprinten, kör Porsche 997 GT3 mot WRC & R5 bilar!
40-talet bilar till lördagens Odensprint.
Dags för Dackefejden i Växjö, fem sträckor och 140-talet bilar.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Steve Rökland klassevinner i Larvik
»
Frank Tore Larsen vant Larviksprinten
»
Seier til Larsen i comebacket etter kræsjen på Azorene.
»
Rå oppvisning av Veiby
»
Mikkelsen reiser hjem med en god fölelse
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Karta & Program, Publikinfo och sträckinfo för Gästabudstrofén.
» Böter för Ogier efter missat tidkort - kan senare bli av med poängen.
» Radio och Resultat från bl.a. Rally Askersund & Aurskog-Høland Rally.
» Latvala bryter på transporten, tappar tredjeplatsen på Sardinien.
» Svenska RallyCupen till Nyköping - högintressant Gästabudstrofé!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Stor Svensk rallysatsning i USA - Robin Sandberg kör Mitsubishi i Rally America.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.