Västras BF-

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© FIA ERC / Gregory Lenormand.
© FIA ERC / Gregory Lenormand.
Snabbast total i helgen var Nicolay Gryazin, segern före Kalle Rovanperä.

© Henrik Appelskog.
© Henrik Appelskog.
På väg in till slutmålet efter stabil och snabb körning levererar co-driver Henrik Appelskog en bild på nöjd besättning - seger i R2 och EM debuten!
Kristenssons succédebut i EM - snabbaste R2 bil.

I helgen, under lördag och söndag har Lettiska Rally Liepaja körts, stor EM final men också dubbel deltävling för Lettiska Mästerskapet som tog målgång under söndagen.

Nikolay Gryazin och Kalle Rovanperä var två namn som körde i topp av tävlingen, de var jämna och körde om tiondelarna ute på sträckorna. De båda öppnade starkt men hade Alexey Lukyanuk med sig från start. Men på lördagens sjätte sträcka tog det stopp, det var en publiksträcka inne i centrala Liepaja som skulle köras dubbelt som två favoriter försvann.

Ändrade förutsättningar, två krascher.
Alexey och Bruno Magalhaes körde båda av och bröt, båda hamnade i träd som kantade sträckan och slutligen ströks sträckan efter de båda olyckorna. Anledningen till i alla fall ryske Lukanyuks avåkning innebar ändrad sträckning efter rekognoseringen, att gatan var översvämmad gjorde inte saken bättre när ryssen kom på sträckan. När den tilltänkta linjen genom en kurva var täckt av stora reklamskyltar blev det vattenplaning ut bland stora träd och en hård krasch.
Det här är inte första gången ekipage drabbas av ändrade förhållanden, för något år sedan skedde en allvarlig olycka då man byggt ett hopp mellan två naturliga lyft.

Gryazin vinner.
I topp hade Nikolay kört ifrån 18,3 sekunder på lördagens etapp, mest tappade 17-årige Kalle på ss5 där tio sekunder försvann i ett missat vägbyte. Söndagens avslutande sex specialsträckor blev jämna, Finländaren tappade bara två tiondels marginal på ryske Gryazin som vinner EM finalen 2017.
Ned till trean Lukasz Habaj skiljde närmare tre minuter, Jose Suares som fyra. På en total sjätteplats återfinns den från Rallycross kände Reinis Nitiss.

Succédebut för Kristensson.
En imponerande åttondeplats totalt för Tom Kristensson och Henrik Appelskog, de båda gjorde bejublad debut i R2 bil, detta med en Opel Adam R2 från Audex teamet. EM och R2 debut som gav mersmak, snabba från start och höll ett högt tempo helgen igenom på de bitvis vrålsnabba grusvägarna. Segern i R2 klassen tar de 32,6 sekunder före EM mästaren Chris Ingram, han tävlandes för Opel Motorsport. Närmare minuten bakom är snabbe hemmaåkaren Märtin Sesks och som fyra tjecken Filip Mares.
- Vägarna är galet snabba och den där känslan när man sätter linjen och bara drar i en ny växel mitt i svängen är bara brutal. Helt galet tempo bitvis och känslan i bilen är kanon, summerade Tom med tre sträckor kvar. Inte mindre nöjd vid målgång kommenterar han.
- Klasseger i Rally Liepaja i vår allra första tävling med en Opel Adam R2 och dessutom vår absolut första start i EM!

Här näst står finalen i Opel Adam Cup på spel, då tillbaka i en cup bil när ADAC 3-Städte Rallye körs 20-21 oktober.

Huttunen punkterade.
Först på femteplats Jari Huttunen som gjorde sista starten för Opelteamet innan bytet till Hyundai Motorsport, men resultaten var tack vare en dubbelpunktering. Finländaren toppade klassen efter lördagen men sen bar det iväg på tre hjul och tidstapp på ett par sträckor innan man kom till service och kunde få nya hjul.

Dubbelt Gryazin i Lettiska Mästerskapet.
I samband med helgens tävling avgjordes två deltävlingar i Lettiska Mästerskapet, lördagens sträckor innebar deltävling 6 där Gryazin och klare mästaren Rovanperä toppade totalt. I R2 klassen var Oliver Solberg åtta totalt, startade längre bak i startfältet och den unge Norrmannen hade bara EM åkande Jari Huttunen före sig med tvåhjulsdrift, då tiderna räknat ihop med EM åkarna.
Vid kvällsvilan så låg helsvenska ekipaget med Adam Westlund och Jonas Magnér 15:e totalt - de försvann dock efter en rullning under söndagen.

Rovanperä närmade sig i tempo.
Söndagens sex sträckor innebar sjunde deltävlingen, vinner där gör då Gryazin 0,2 sekund före Rovanperä. Som tvåhjulsdrivet ekipage är Sesks femma totalt.
Han avancerade förbi Solberg sedan denne rullat. Det var på dagens tredje sträcka som Norrmannen kom för fort in i en vänsterkurva, gled i diket och slog ett varv, då som sexa totalt. Några minuter försvann innan man kom till service och bilen blev lagad.

Solbergs första rullning, snabba tider.
Norrmannen fortsatt snabbt och blir nia totalt - i EM räknade hade tiderna utan en rullning räckt för att vara snabbaste R2 bil. För Oliver som rallydebuterade i vintras innebar det silvermedalj i mästerskapet.
- Ännu en bra dag, startade med sträckseger men rullade på ss3. Vi kom upp på vägen men tappade mycket tid. Vi kom i tid till service och ett jättejobb av gänget som lagade bilen. Efter nya snabba tider slutar vi tvåa i klassen ändå, tack till hela teamet, förklarar Oliver resan.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2017-10-08 23:21


RCMaskinrallyt åter succé!
© emotorsport.seTeam Skogsåkarnas tävling RCMaskinrallyt väckte stort intresse hos både publik och tävlande. Det var väldigt mycket åskådare ute i skogen och tittade på tävlingen och där fick dom se Johan Axelsson, Nässsjö MK köra allra snabbast runt banan tätt följd av Alexander Axelsson, Skillingaryds MK. Det var...

Publicerad: 2018-09-25 16:15


Franska medier, Ogier allt närmare Citroen.
© emotorsport.se Flytten från M-Sport allt närmare för Sebastien Ogier? I alla fall enligt vad franska Auto Hebdo uppger i deras nya nummer som finns ute idag. Där skriver tidningen att nyheten snart väntas bekräftas från både Citroen Racing och Sebastien Ogier.

Enligt artikeln i den franska motortidningen ska e...

Publicerad: 2018-09-25 13:15


Skoda Motorsports ändrade strategi för 2019 bakom petningen av Veiby.
© emotorsport.seI fredags presenterade sig Ole Christian Veiby som förare av en Citroen C3 R5 med drift av PH Sport för kommande Wales Rally GB, i planen fanns också efterföljande Spanska VM Rally i slutet av oktober.

Strax senare, under helgen kom också ett officiellt utskick från Skoda Motorsport där teamchef ...

Publicerad: 2018-09-24 23:10


Rallye Monte Carlo tror på ny tillverkare i WRC-serien 2019.
Under måndagen presenterade Monte Carlo Rallyt sin första rallyguide för 2019 års tävling som avgörs 24 -27:e januari. Inga direkta nyheter syntes vad det gäller de sedan tidigare presenterade planerna. Sträckor och tidsplan till största delen intakt, några justeringar vad det gäller sträckornas län...

Publicerad: 2018-09-24 22:55


Victor Hansen summerar Rally Blekinge.
Årets Rally Blekinge var finaltävling i SSRC, Sydsvenska mästerskapet och Rally-DM. För Victor Hansen och Ida Lidebjer Granberg räckte det i princip att komma i mål för att vinna klassen i SSRC och Sydsvenska mästerskapet. I Rally-DM fanns chansen att ta guld i Trimmat 2WD men då krävdes full fart o...

Publicerad: 2018-09-24 22:45


Seger för Tom & Henrik i JEM - Rally Polen.
© Josef Petru.Tom Kristensson från Hörby med co-driver Henrik Appelskog från Motala, tog första segern i den femte deltävlingen i Junior-EM i rally, Rally Polen, som avslutades sent på söndagseftermiddagen.

Paret ledde med ca 20 sekunder på lördagskvällen efter första etappen, och under söndagen blev det en jä...

Publicerad: 2018-09-24 14:57


Avåkning stoppade Westlund i Serbia Rally.
© Anders Westlund.Dan Girofan körde hem Serbia Rally, i en Skoda Fabia R5 var han storfavorit i tävlingen som bland annat ingick i Bulgariska Mästerskapet. Närmare fem minuter hade Rumänen efter 1:31 timmars körning till Mustafa Cakal i en Mitsubishi Lancer EVO9, ännu en minut till Georgi Vasilev.

Fyra och femma ...

Publicerad: 2018-09-23 21:19


Öppna Östra Sprintcupen avslutade med söndagens Fönstersprint.
© emotorsport.seDen tävlingsrika helgen avslutades med Fönstersprinten hos MK Rimo under söndagen, 60 bil till start och lika många vid målgång. När det handlar om Öppna Östra Sprintcupen gäller tre åk på en sträcka varav enskilt bästa åk gäller som resultat.
Sista åket var det snabbaste för dem flesta, så för Nil...

Publicerad: 2018-09-23 19:47


Favoritseger i Blekingeskogarna i 1300 RallyCup.
Enbart 8 Sukkaekipage åkte den långa vägen ner till Karlshamn för att ta sig an de krokiga vägarna där nere. Men samtliga i tabelltoppen var där.
Den enda som hade nära denna gång var juniorledarekipagets kartläsare Victor Johansson. Nu var det driver William Binbach som fick åka till honom iställe...

Publicerad: 2018-09-23 19:46


Kristensson vinnare i Polen, Sesks klar JEM mästare trots dubbla avåkningar.
© FIA ERC.Nikolay Gryazin var hårt jagad under sista dagen av 75:e PZM Rajd Polski - Rally Poland. Årets näst sista EM deltävling som avgjordes i Polen, samma område som tidigare varit plats för VM deltävling.

Efter lördagens etapp hade Ryske Gryazin 11 sekunder ned till Jari Huttunen, finländaren som i pr...

Publicerad: 2018-09-23 19:40


Tidigare nyheter:
Avåkning stoppade Westlund i Serbia Rally.
Öppna Östra Sprintcupen avslutade med söndagens Fönstersprint.
Favoritseger i Blekingeskogarna i 1300 RallyCup.
Kristensson vinnare i Polen, Sesks klar JEM mästare trots dubbla avåkningar.
Svenskt överst på pallen i Rally Hedemarken!
Västras FM i Rally efter fjärde deltävlingen, Rally Edane.
Foto från lördagens Mälarrally.
Johnsen klasstrea i Rally Elba Storico.
Dubbelt Axelsson i RCMaskinrallyt.
Stoffe och Åkesson snabba i Rally Blekinge.
Göthberg dominerade Mälarrallyt i Svenska RallyCupen.
Abrahamsson körde hem Rally Edane.
Bell & Adielsson tvåa i Balkan Classic Rally.
Full fart i Mälarrallyt, Göthberg och Wall 4wd respektive 2wd snabbast.
Kristensson toppar Junior EM, Sebastian bröt i Polska EM Rallyt.
Så gick det i Höstsprinten hos Hällefors MK.
Bergman åkte hem Siljasvängen.
Paddon rattar 700 hästars Hyundai i20, möter Mcrae i Ashley Forest Rallysprint!
Fönstersprinten avslutar Öppna Östra Sprintcupen på söndag.
Följ helgens rallyn, 11 tävlingar under lördagen!Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Gröndal klar for NM-avslutningen Rally Hedemarken.
»
Historisk EM: Jensen og Schiötz godt med förste dag i Italia.
»
Petter Solberg kjörer Rally Spania med VW Polo R5
»
Vellykket helg for Mathis
»
Rally Hedemarken på lördag
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Så körs 60-åriga Mälarrallyt, avslutar på klassisk rallyväg!
» Försäljningsställe för Karta & Program till Mälarrallyt.
» Följ East Sweden Rally på plats eller via Radio & Resultat.
» Missa inte Prido Varvloppet, förlängd anmälan.
» Helgens största rally, Svenska RallyCupen och Rallyklassikerna i Mälarrallyt.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.