Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Onebet

   
Kajs Print & Dekor

   
Mastertrailer.

   
Onebet

   
Malexander Rallyvideo.

   
Kajs Print & Dekor

   
ABS Motorsport AB

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  SCALEXTRIC
       RALLYCUP

  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© FIA ERC / Gregory Lenormand.
© FIA ERC / Gregory Lenormand.
Snabbast total i helgen var Nicolay Gryazin, segern före Kalle Rovanperä.

© Henrik Appelskog.
© Henrik Appelskog.
På väg in till slutmålet efter stabil och snabb körning levererar co-driver Henrik Appelskog en bild på nöjd besättning - seger i R2 och EM debuten!
Kristenssons succédebut i EM - snabbaste R2 bil.

I helgen, under lördag och söndag har Lettiska Rally Liepaja körts, stor EM final men också dubbel deltävling för Lettiska Mästerskapet som tog målgång under söndagen.

Nikolay Gryazin och Kalle Rovanperä var två namn som körde i topp av tävlingen, de var jämna och körde om tiondelarna ute på sträckorna. De båda öppnade starkt men hade Alexey Lukyanuk med sig från start. Men på lördagens sjätte sträcka tog det stopp, det var en publiksträcka inne i centrala Liepaja som skulle köras dubbelt som två favoriter försvann.

Ändrade förutsättningar, två krascher.
Alexey och Bruno Magalhaes körde båda av och bröt, båda hamnade i träd som kantade sträckan och slutligen ströks sträckan efter de båda olyckorna. Anledningen till i alla fall ryske Lukanyuks avåkning innebar ändrad sträckning efter rekognoseringen, att gatan var översvämmad gjorde inte saken bättre när ryssen kom på sträckan. När den tilltänkta linjen genom en kurva var täckt av stora reklamskyltar blev det vattenplaning ut bland stora träd och en hård krasch.
Det här är inte första gången ekipage drabbas av ändrade förhållanden, för något år sedan skedde en allvarlig olycka då man byggt ett hopp mellan två naturliga lyft.

Gryazin vinner.
I topp hade Nikolay kört ifrån 18,3 sekunder på lördagens etapp, mest tappade 17-årige Kalle på ss5 där tio sekunder försvann i ett missat vägbyte. Söndagens avslutande sex specialsträckor blev jämna, Finländaren tappade bara två tiondels marginal på ryske Gryazin som vinner EM finalen 2017.
Ned till trean Lukasz Habaj skiljde närmare tre minuter, Jose Suares som fyra. På en total sjätteplats återfinns den från Rallycross kände Reinis Nitiss.

Succédebut för Kristensson.
En imponerande åttondeplats totalt för Tom Kristensson och Henrik Appelskog, de båda gjorde bejublad debut i R2 bil, detta med en Opel Adam R2 från Audex teamet. EM och R2 debut som gav mersmak, snabba från start och höll ett högt tempo helgen igenom på de bitvis vrålsnabba grusvägarna. Segern i R2 klassen tar de 32,6 sekunder före EM mästaren Chris Ingram, han tävlandes för Opel Motorsport. Närmare minuten bakom är snabbe hemmaåkaren Märtin Sesks och som fyra tjecken Filip Mares.
- Vägarna är galet snabba och den där känslan när man sätter linjen och bara drar i en ny växel mitt i svängen är bara brutal. Helt galet tempo bitvis och känslan i bilen är kanon, summerade Tom med tre sträckor kvar. Inte mindre nöjd vid målgång kommenterar han.
- Klasseger i Rally Liepaja i vår allra första tävling med en Opel Adam R2 och dessutom vår absolut första start i EM!

Här näst står finalen i Opel Adam Cup på spel, då tillbaka i en cup bil när ADAC 3-Städte Rallye körs 20-21 oktober.

Huttunen punkterade.
Först på femteplats Jari Huttunen som gjorde sista starten för Opelteamet innan bytet till Hyundai Motorsport, men resultaten var tack vare en dubbelpunktering. Finländaren toppade klassen efter lördagen men sen bar det iväg på tre hjul och tidstapp på ett par sträckor innan man kom till service och kunde få nya hjul.

Dubbelt Gryazin i Lettiska Mästerskapet.
I samband med helgens tävling avgjordes två deltävlingar i Lettiska Mästerskapet, lördagens sträckor innebar deltävling 6 där Gryazin och klare mästaren Rovanperä toppade totalt. I R2 klassen var Oliver Solberg åtta totalt, startade längre bak i startfältet och den unge Norrmannen hade bara EM åkande Jari Huttunen före sig med tvåhjulsdrift, då tiderna räknat ihop med EM åkarna.
Vid kvällsvilan så låg helsvenska ekipaget med Adam Westlund och Jonas Magnér 15:e totalt - de försvann dock efter en rullning under söndagen.

Rovanperä närmade sig i tempo.
Söndagens sex sträckor innebar sjunde deltävlingen, vinner där gör då Gryazin 0,2 sekund före Rovanperä. Som tvåhjulsdrivet ekipage är Sesks femma totalt.
Han avancerade förbi Solberg sedan denne rullat. Det var på dagens tredje sträcka som Norrmannen kom för fort in i en vänsterkurva, gled i diket och slog ett varv, då som sexa totalt. Några minuter försvann innan man kom till service och bilen blev lagad.

Solbergs första rullning, snabba tider.
Norrmannen fortsatt snabbt och blir nia totalt - i EM räknade hade tiderna utan en rullning räckt för att vara snabbaste R2 bil. För Oliver som rallydebuterade i vintras innebar det silvermedalj i mästerskapet.
- Ännu en bra dag, startade med sträckseger men rullade på ss3. Vi kom upp på vägen men tappade mycket tid. Vi kom i tid till service och ett jättejobb av gänget som lagade bilen. Efter nya snabba tider slutar vi tvåa i klassen ändå, tack till hela teamet, förklarar Oliver resan.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2017-10-08 23:21Östberg mot WRC2 2018?
© emotorsport.seI en intervju med rallyreporter David Evans berättar Mads Östberg om valen inför 2018 års säsong, rykten har tidigare florerat om flera möjligheter - och så verkar läget fortsatt vara. Men möjligen ser vi norrmannen som är mer taggad än någonsin på 2018 i WRC2 klassen men då gäller det att vinna.

...

Publicerad: 2017-12-13 14:32


Meeke och Breen till Rallye Monte Carlo för Citroen 2018.
© emotorsport.seNågot officiellt meddelande från Citroen Racing gällande deras bemanning för WRC säsongen 2018 har inte kommit. Men när förhandlingarna med Sebastien Ogier strandade så kommer Kris Meeke fortsätta som försteförare i teamet, han gör det med sitt tredje och sista år på kontraktet med teamet.

Bakom ...

Publicerad: 2017-12-12 21:52


Skoda med Tidemand, Kopecky, Veiby, Nordgren och Rovanperä 2018!
© emotorsport.seDet blir ett fullmatat år för Skoda Motorsport när de går in i 2018 med fem kontrakterade förare, fortsätter gör Pontus Tidemand och Jan Kopecky som fortsätter efter flera års samarbete. Pontus har redan likt Ole Christian Veiby och Kalle Rovanperä genomfört de första testerna, det inför Rally Swede...

Publicerad: 2017-12-12 16:14


Tidemand förlänger med Skoda.
© Skoda Auto.Regerande världsmästaren i WRC 2, Pontus Tidemand, är klar för att förlänga det enastående samarbetet med SKODA Motorsport och inleder 2018 bakom ratten på deras oslagbara Fabia R5.

Den 27-årige rallytalangen från Värmland har gått från klarhet till klarhet under sina succékantade år som SKODA-fö...

Publicerad: 2017-12-12 16:06


Videospecial, Toyota och Citroen testar inför Rallye Monte Carlo.
© emotorsport.seToyota och Citroen har redan genomfört testdagar inför Rallye Monte Carlo, i förra veckan fick Ott Tänak genomföra två dagar med Toyota Yaris WRC för att bekanta sig med bilen innan Jari-Matti Latvala och Esapekka Lappi tog över och gjorde årets sista testdagar inför Monte Carlo, en dag var har de k...

Publicerad: 2017-12-11 23:13


Sju deltävlingar i Finska Rally Mästerskapet 2018.
© Anders Blomqvist.Det Finska Mästerskapet avgörs över sju deltävlingar 2018, serien inleds med tre vintertävlingar. En klassiker är Arctic Rally i Rovaniemi som inleder serien, ett rally som ofta lockar Svenska ekipage till start.
SM Vaakuna Ralli i Mikkeli körs i februari samtidigt med det Svenska VM Rallyt, final ...

Publicerad: 2017-12-10 20:55


Katsuta och Arai fortsätter i WRC2 med Toyota Gazoo Racing.
© emotorsport.seFem förare är fortsatt engagerade i Toyota Gazoo Racing, vid sidan om WRC satsningen med Jari-Matti Latvala, Ott Tänak och Esapekka Lappi kommer de båda Japanska förarna i WRC2 fortsätta även 2018.

Sedan ett par år tillbaka har Takamoto Katsuta och Hiroki Arai ingått i Tommi Mäkinens finska team,...

Publicerad: 2017-12-10 20:21


Rovanperä och Solberg till topp i Bettega Memorial.
© Motorshow.itFör några minuter sedan avgjordes den stora finalen i samband med Bologna Motor Show där Memorial Bettega kördes på en sprintsträcka som avgjordes flertalet gånger i kval och finaler med närmare 10-talet bilar.

De tre internationellt erkända namnen trots ung ålder höll till i topp, Kalle Rovanper...

Publicerad: 2017-12-10 19:11


Så delar Sordo och Paddon på Hyundais tredjebil 2018.
© emotorsport.seSju deltävlingar var blir det för Dani Sordo och Hayden Paddon i nästa års WRC serie och dess totalt 13 deltävlingar, det är den nu liggande planen från Hyundai. Sju för dem både innebär att teamet kommer starta med fyra bilar i en av deltävlingarna! Det magra programmet är inget som de båda förarna...

Publicerad: 2017-12-10 12:00


Solberg snabb i Italiensk Rallyshow, tvåa bakom Rovanperä.
© Motorshow.itWRC debuten gick imponerande fort för Oliver Solberg, son till Petter och Pernilla Solberg, under helgen Bologna Motor Show rattar han en Ford Fiesta WRC av 2014 års modell tillsammans med Pirelli Motorsport.

Under lördagens eftermiddag och kväll kördes Trofeo Pucci Grossi med tre framtidsnamn i ...

Publicerad: 2017-12-10 11:03


Tidigare nyheter:
Ogier siktar på Le Mans efter WRC karriären.
Opel Corsa R2 och R5 i framtiden?
Häng med, film från Tidemands test med Polo GTI R5 i Wales!
Sydsvenska Mästerskapet lever igen.
Kalendern, så körs Rally EM 2018.
FIA klubbade WRC förändringar - bl.a. däck, klasser och privata WRC team.
Sex deltävlingar, så körs Bilsport Rallycup 2018.
16-årige Solberg kör Fiesta WRC i Italien.
Serderidis planerar för ny säsong - C3 eller Fiesta WRC är valet.
Rådström en av 14 på plats vid M-Sport träff inför JWRC 2018.
Fulltecknat hos VW, 15 Polo R5 köpta till maxat pris.
Tidemand och Axelsson i nystartade PTR med Skoda Fabia R5.
Videospecial, Tänak testar Toyota Yaris WRC inför Rallye Monte Carlo.
Ingen FIA Asia Pacific fortsättning för Svenska Mpart 2018.
VW visar nya Polo GTI R5, första bilderna.
Prickad Rossi slog Mikkelsen och Neuville i Monza Rally Show.
Tre nya R5 modeller 2018, Proton Iriz, Citroen C3 och VW Polo.
33 WRC bilar av 2017 års modell tillverkade.
Så körs VOC serierna 2018.
Skoda Motorsports bästa säsong, här är mästarna 2017.Nyhetsarkiv:
[
2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]
Nyheter; Norsk-Rally:
» Veiby med ny fabrikkskontrakt med Skoda Motorsport
» Oliver Solberg imponerte i Memorial Bettega.
» Veiby starter i Romjulsrally
» Grimstad sommerrally 2018
» Pirelli Rally Cup 2018
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Tidemand och Axelsson i nystartade PTR med Skoda Fabia R5.
» Häng med, film från Tidemands test med Polo GTI R5 i Wales!
» 33 WRC bilar av 2017 års modell tillverkade.
» Fulltecknat hos VW, 15 Polo R5 köpta till maxat pris.
» Tre nya R5 modeller 2018, Proton Iriz, Citroen C3 och VW Polo.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Rally SM 2015 - här är preliminära kalendern.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Följ Rally Sweden Historic - här är resultaten.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2015.