Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Max attack i EMK Kannan, det gick inte hela vägen den gången, men tempot har varit högt i år!

© Nyberg Motorsport
© Nyberg Motorsport
Teamet redo för ett av sommarens rally, snyggt och prydligt och teamets partners får synas!

© Börje Persson.
© Börje Persson.
Full fart hela säsongen för Gotlänningen, både på ön och fastlandet.

© Nyberg Motorsport
© Nyberg Motorsport
Jonathan och Hanna Nyberg med Honda Civicen, men till nästa år väntar annan bil!
Nyberg summerar första året i Ungdomsrally, allt över förväntan.
PRESSRELEASE

Gotlänningen Jonathan Nyberg summerar sin första säsong i Ungdomsrally, en lång säsong med Honda Civic med Hanna Nyberg i högerstolen.
- Det har inte gått annat än bra, allt har gått över alla mina förväntningar, summerar Jonathan.

Säsongen inleddes med Hejdesprinten den 13:e april.
- Min absolut första rallytävling i förarstolen vilket gick väldigt bra. Det resulterade i seger i klassen och även nionde grupp E bil av 12 startande.

Fortsatt med Rally Gotland på hemmaplan.
- Våran första stortävling vilket också gick över alla förväntningar, Seger i ungdomsklassen, även sjätte snabbaste grupp E bil av 17 ekipage. Där dom flesta åkte notat. På sträcka 3 och 4 hittade vi en riktigt fin känsla och fint samspel i bilen vilket resulterade i andra snabbaste Grupp E bil på respektive sträcka.

Lundasprinten den 19:e maj tog vid. Första tävlingen på enbart asfalt.
- Vi sa innan tävlingen att vi skulle ta det lugnt och bara känna lite på det. Men vi hittade känslan direkt i bilen och var snabbaste standard, Grupp E & F, bil på alla tre åken. Eftersom vi var ensamma i ungdomsklassen så fick vi jämföra oss med de övriga. Blev då 1:a av totalt 12 Grupp E och F bilar.

In i juni och Sommarspecialen den 8/6, en riktigt rolig och bra tävling.
- Efter 2 körda sträckor så är vi snabbaste Grupp E bil. Tyvärr gick växellådan sönder så vi hade bara treans växel kvar vilket ledde till att det var väldigt svårt att sätta bra tider. Vi tog oss till slutmål och vinner ungdomsklassen.

Säsongen fortsatte med Låsta sprinten den 29:e juni.
- En sprint som bestod av en sträcka på drygt 5km som skulle köras två gånger, vi visste att vi hade ett tufft motstånd denna tävling och försökte att trycka på rejält från start och försöka att vara med i toppen. Allt flyter på riktigt fint tills när det återstår ca 500 m av sträckan så kommer vi för fort fram i en lurig kurva och kommer av vägen och blir sittande där i drygt 10 min, tack vare publiken på plats kunde vi köra vidare. Andra varvet gick riktigt bra och det visade sig att vi står oss rätt så bra mot Grupp F bilarna med. Vi slutar på en tredje plats i klassen trots allt.

Dagen efter nytt rally, nu Surasprinten.
- En sprint som bara bestod av asfalt inne i Surahammar centrum, en riktigt fin och häftig tävling på alla sätt. Körningen kändes bra och det slutar med vinst i Ungdomsklassen. Vi börjar att komma in mer och mer i att köra på asfalt, det är ett riktigt häftigt underlag, med rätt grejer så kan man åka riktigt fort. Vi kan säga redan nu att vi kommer att köra mer asfalt 2020.

Planen var Eckerölinjen Rallysprint på Åland i slutet på juli, men där blev det aldrig någon start.
- Nej, det svenska körtillståndet gäller inte på Åland. Men det hindrar inte Nyberg Motorsport att delta. Jonathan och hans bonuspappa Magnus fick byta plats och det resulterade i en tredje plats i klassen så helt okej gick det.

Istället blev Norrsprinten nästa start för Jonathan.
- En riktigt rolig tävling med fin sträckning. Vi förbättrade oss för varje sträcka, tävlingen slutar med vinst i ungdomsklassen vilket också resulterade i att vi bara slutar en tiondel efter snabbaste grupp E bil. Den bilen kördes av team kamraten och även bonuspappan Magnus Nyberg som delade bil med Jonathan.

In på fastlandet och Eskilstuna för deltävling i Svenska RallyCupen med EMK-Kannan.
- Vi var 13 ungdomar till start i klassen. Vi försökte redan från start att åka på så fort vi kunde, bara för att se om vi kunde hänga med dom duktiga ungdomarna. Hade fjärde tid i klassen på första sträckan, andra kändes bra tills vi såg förvarning mål, då kom vi lite för fort in i en kurva, vilket resulterade i att vi åkte ner i ett dike och la sidan mot en sten. Publiken hjälpte oss upp och vi kunde ta oss i mål på sträckan. Men vi valde att bryta efter det då det blev alldeles för mycket skador på bilen.

Söder ut för TV-Svängen den 14:e september i Skåne,
- Kanon fin tävling med jätte fina vägar. 13 ungdomar till start så riktigt hårt motstånd väntades. Vid service efter tre sträckor så låg vi på en sjätte plats i klassen. Men redan innan bestämde vi att denna tävling skulle vi ta oss i mål med hel bil och med en bra placering. Så vi ökade lite till på dom sista sträckorna vilket visade sig direkt på tiderna. Vi låg på en femte plats inför sista sträckan, där sa vi att vi skulle göra en riktig urladdning för att kunna klättra upp på en fjärde plats, det gick! Så vi slutar 4:a i tävlingen och det var vi riktigt nöjda med då det var så pass hårt motstånd.

Säsongens sista rally tävling, då handlade det om AN i strå i början på oktober.
- En tävling som gick lite upp och ner, vi är bra med på första sträckan som resulterade i att vi leder klassen. Sen händer något med bilen, den var stendöd när vi skulle starta upp och åka sträcka två. Så vi fick stå över den omgången och försöka fixa bilen så vi skulle kunna komma till start sista omgången. Vi får igång bilen och kan köra sista omgången då lyckades vi att sätta en bra trots att bilen hoppade ur spåren precis vid mål så vi råkade tyvärr komma emot några mindre träd som resulterade i en hel del skador på bilen, men trots det så vann vi Ungdomsklassen och blev även drygt 6 sekunder snabbare än 1:an i Grupp E klassen, vi lyckades även att vinna över alla Grupp F bilar!

Nu går teamet in på ett kort vinteruppehåll och laddar batterierna inför ett händelserikt 2020. Teamet har redan börjat att förbereda inför 2020 med att laga bilen inför kommande vintersäsong. Vid årsskiftet kommer teamet att presentera 2020 års nyheter och tävlingskalender, redan nu kan vi säga att till grussäsongen 2020 så kommer vi att köra en annan bil som vi hämtade hem nu i helgen.

Stort Tack till alla sponsorer som har hjälp mig i mitt första år i Ungdomsrally, utan er hade detta år inte ens varit möjligt!


» Pressrelease från Nyberg Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-11-18 19:44


Rådström visade klass på shakedown, dags för start i Rally Bohemia.
© Rådström Motorsport.Försenad start på Tjeckiska Mästerskapet när Rally Bohemia körs i helgen, på Skodas hemmaplan är Jan Kopecky favorit på märkets hemmaplan, han var tvåa på shakedown bakom Österrikaren Simon Wagner. Topp fyra körde alla senaste versionen av Skoda Fabia R5 där Filip Mares och Petr Semerad var bakom. I...

Publicerad: 2020-07-10 18:54


Nystart av säsongen, Victor & Jonas redo för Slottssprinten.
© Victor Karlsson.På Lördag är teamet på plats i Katrineholm där den populära tävlingen Slottssprinten ska avgöras på Ericsbergs Slott. En specialsträcka om 2,5km ska köras tre gånger där de två bästa tiderna räknas - tävlingen blir även lite av en nystart på säsongen 2020 eftersom det är 4,5 månad sedan vi kunnat tä...

Publicerad: 2020-07-10 14:35


Takamotos WRC-program klart, startar i Rally Estonia, avslutar i Rally Japan.
© Toyota Gazoo Racing.Efter Rallye Monte Carlo och Rally Sweden fick Takamoto Katsuta ett avbrott i tävlandet med Toyota Yaris WRC, ingen WRC start var planerad i Rally Mexico.

Sedan dess har inga tävlingar körts men nu när WRC serien vaknar upp och gör omstart kommer Takamoto köra Rally Estonia i september. Samtidigt...

Publicerad: 2020-07-10 10:50


Solberg gör asfaltdebut i Rom, kör EM premiären.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg har vunnit på den högsta nivån i europeiska och amerikanska rallyn, men den framgången har alltid varit på grus. Senare denna månad kommer den 18-åriga Monster Energy-backade föraren att göra debut på asfalt när han startar Rally di Roma Capitale.

Lyckligtvis för Oliver åtnjöt ha...

Publicerad: 2020-07-10 10:42


Datumen klara för Midnattssolsrallyt 2021!
© emotorsport.seUnder onsdagen skulle årets Midnattssolsrallyt startat och pågått fram till lördag, men det blev inget av det när Corona pandemin slog till. Dels riktar sig rallyt till de äldre och intresset är stort bland dem som åldersmässigt närmar sig riskgruppen. Dels lockar rallyt numera utländskt deltagande,...

Publicerad: 2020-07-09 22:32


Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
© emotorsport.seEn rejäl gallring krävdes för Katrineholm MK när de bjöd in till Slottssprinten Rally-Light. Den stora tävlingen fick ställas in, men när det gick att arrangera efter de gällande riktlinjerna valde klubben att göra en mindre version av sin tilltänkta sommarklassiker vid Ericsbergs Slott.

De 140-...

Publicerad: 2020-07-09 22:02


Dennis Rådström och Johan Johansson värmer upp inför Rally-EM i Tjeckien.
© Vandraq Studio.Värmländska rallyföraren Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik har den senaste veckan befunnit sig i Tjeckien som uppladdning inför årets Junior-EM i rally, som startar helgen den 24-26 juli i den Italienska huvudstaden Rom. Dennis och Johan, som tävlar för det tjecki...

Publicerad: 2020-07-09 12:46


Rallysporten på Gotland igång, Sommarspecial på lördag.
© Sunnyside Experience.Rallysäsongen på Gotland drar igång med Sommarspecialen hos Gotlands MFBK, men som för så många klubbar så får ingen publik finnas på plats. Det är två sträckor som ska köras dubbelt under dagen. Totalt ett 40-tal bilar där Christoffer Lilja är ensam i Ungdomsrally som är först ut i listan.

När d...

Publicerad: 2020-07-08 22:17


SMK Hörby, TV-Svängen ställs in för första gång sedan 1965.
Det blir ingen 56:e upplaga av SMK Hörbys rallyklassiker TV-Svängen i september. Detta tunga beslut fattades i går och anledningen är den pågående Corona-pandemin.

Med detta följer SMK Hörby i samma fotspår som de flesta av landets arrangörer, och väljer att följa Polisens/FHM/RF/SBF:s regelverk ...

Publicerad: 2020-07-08 14:37


TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
© emotorsport.seHistoriska RM serien i rally 2020 är inställt, det meddelar Historiska utskottet under onsdagen. Detta sedan SMK Hörby valt att ställa in TV-Svängen.
- I och med detta beslut av SMK Hörby så har Historiska Utskottet under dagen beslutat att ställa in RM för 2020 i Rally helt och hållet, vilket, ...

Publicerad: 2020-07-08 14:13


Tidigare nyheter:
TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
Kalendern för Supercupen 2021 klar!
Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!
14 tävlingar i kalendern, antalet inbjudningar ökar!
Katsuta gör WRC start i Finland, kör Kokkola 400 Juhlaralli.
Fem tävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2021.
M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
Fler foto i arkivet, nu Kvarnrundan & Sapa Rallyt 2000.
Rallyrapport världen runt, så gick det i några av helgens rallyn.
Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.
Väntans tider för Tom Kristensson om fortsättningen av årets JWRC.
Fyra WRC förare klara för 2021, så är läget i teamen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Oliver Solberg kjörer Rally di Roma Capitale
»
Seier for Ott Tänak i Viru Rally
»
Rally Estland inngår i en oppdatert WRC-kalender
»
Tänak kjörer Hyundai i20 WRC på hjemmebane
»
Andreas Mikkelsen blir Pirelli testförer med Citroën C3 WRC
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
» Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
» Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
» M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
» Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.