Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Citroen Racing.
© Citroen Racing.
Sebastien Ogier, fullföljer han sitt tvååriga avtal med Citroen, eller går han till Toyota, eller tillbaka till M-Sport?

© M-Sport.
© M-Sport.
Elfyn Evans hörs i diskussionerna kring Toyota Gazoo Racing. Men lämnar han sin trogne arbetsgivare i M-Sport?

© M-Sport.
© M-Sport.
Finns det plats för Pontus Tidemand? Fyra WRC tävlingar gjorda, bra erfarenheter och en bra lagspelare för varje team.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Hayden Paddon hoppades på WRC tävlande 2020, men Nya Zeeländaren var uppgiven när hans uppvisningstävling i Austraien ställdes in, det var där han skulle visat att han är att räkna med.
WRC silly season, lämnar Citroen och hamnar Ogier i Toyota?

Efter Ott Tänaks flytt från Toyota Gazoo Racing till Hyundai Motorsport har det varit stiltje på förarmarknaden, men närmsta veckan väntas saker hända. De stora frågetecknen ligger nu hos Sebastien Ogier och Citroen Racing.

Fortsätter Citroen?
Kommer Citroen Racing fullfölja sitt avtal och fortsätter under 2020, de har fortsatt kontrakt med Sebastien Ogier och Esapekka Lappi under säsongen. Citroen var också ett av teamen som högst manade på FIA om ett skifte till hybrid, nu är man plötsligt ett av teamen som meddelar att de inte kommer köra 2022 när de nya bilarna är klara.

Ställde krav, lämnar serien före 2022.
En av anledningarna är att PSA gruppen genom DS är aktiv i Formel E och i förra veckan presenterade Peugeot en racingsatsning med hybrid, tre så stora satsningar är för mycket för koncernen! Plötsligt var rallyintresset borta när FIA följt önskemålen.
Redan i höstas i ett pressutskick från Opel Motorsport, Opel som också ingår under PSA koncernen, kunde man mellan raderna läsa att planerna från Citroen var att dra sig ur redan efter årets säsong när planerna för PSA koncernens motorsport satsningar nämndes.

Ogier sugen på Toyota?
Ogier riktas också mot Toyota Gazoo Racing, kanske med anledning av ett nedläggningsbesked från Citroen eller för bristen på ansvar och arbete från teamledingen. Ogier sätter press när saker inte fungerar, just problem med bilen har det varit gott om. Om man då inte levererar från teamet och satsar för lösningar är vinnarskallen hård i orden, något han varit under hösten.

Mäkinen i Japan och förhandlar.
Tommi Mäkinen rapporteras från Finland nu vara på huvudkontoret i Japan men ska vara i Finland mot veckoslutet, kanske för att presentera sina tre nästa förare. Redan med Tänak fördes diskussionerna ihop med Toyotas högsta ledning, förarvalet är inget beslut Tommi själv kan göra!

Ogier och kompisen Evans?
Rykten placerar Ogier, Elfyn Evans och Kalle Rovanperä i de tre Toyota Yaris WRC för 2020, intresset för Evans finns från flera håll, många års erfarenheter och med rätt bil har han visat snabbhet förr. För övrigt även en förare Sebastien Ogier haft ett gott öga till sedan åren i M-Sport! Men även M-Sport skulle vara en möjlig arbetsgivare för Ogier, mer fritid och ett gott samarbete med Wilson kan locka - frågan är om M-Sport har pengarna efter tidigare ekonomiskt tuffa år med fransmannen.

Suninen kvar hos M-Sport.
Teemu Suninen väntas förlänga med M-Sport, det säger Timo Jouhki i en intervju med Finska Helsingin Sanomat. Skulle Citroen lämna står också förare som Esapekka Lappi ledig, likt Andreas Mikkelsen, Craig Breen, Kris Meeke, Mads Östberg och Hayden Paddon - alla redo för en plats i M-Sport.

Finns plats för Tidemand?
Fyra bra tävlingar i bagaget har också Pontus Tidemand inför nästa år, resultaten har inte varit med Svensken men han följt sin och teamets plan, ta sig runt, samla erfarenheter och med en plats i ett fabriksteam skulle han också få möjlighet till en mängd tester inför varje deltävling. Svenskens hot mot en chans i M-Sport är en nedläggning från Citroen där möjliga platser minskar.

Paddon gett upp.
En som inte tror på en comeback i WRC klassen är Hayden Paddon, inte som permanent förare. Han satsade i år allt på att samla budget för två WRC tävlingar och en i WRC2 Pro, inget gick hem. Starten i Finland grusades efter en hård krasch på test dagar före start. WRC2 starten i Wales gick inte vägen med avåkningar och dåligt tempo. När så starten i Rally Australia bokstavligen brann inne tappade Hayden sina chanser, "jag tror inte det blir något mer i WRC menade Hayden efter den inställda finalen.

Latvala till Sverige eller Finland.
Jari-Matti Latvala kan få lämna Toyota, han säger sig då ända vara klar för minst en WRC start 2020, antingen i Sverige eller Finland berättade Jari-Matti i en finsk intervju.

» Mer info om Rally VM - WRC serien, se
''Rally VM - WRC''.

Publicerad: 2019-11-18 20:23


Pirelli levererar däcken till Junior EM under tre säsonger.
© FIA ERC.Det blev inget besked om vilken däckleverantör som vunnit upphandlingen för WRC serien när FIA World Motor Sport Council hade möte i veckan, men ett avtal för Junior EM serien kunde presenteras.

Det blir en fortsättning för Pirelli på Junior EM serien ERC3 Junior, serien för R2 bilar. Redan tidig...

Publicerad: 2019-12-07 11:42


Videospecial, Hyundai och Toyota testar inför Rallye Monte Carlo.
© Hyundai Motorsport.Hyundai Motorsport och Toyota Gazoo Racing går för 2020, båda teamen har inlett testerna inför Rallye Monte Carlo med sina båda förare. Samtidigt har deras nya besättningar gjort sig hemmastadda i teamen och fått sina första tester.

VM vinnaren Ott Tänak har kört sina första riktiga tester med Hy...

Publicerad: 2019-12-07 09:16


Stig tvåa, Roger femma och Julia sexa, Safari Rallyt i mål.
© McKlein / EASR.Två sträckor återstod av East African Safari Classic Rally när de tävlande inledde fredagen, vid lunch Svensk tid tog de tävlande målgång efter åtta mil special för dagen.

Kris Rosenberger lotsad av Nicola Bleicher inledde starkt, sträckseger och övertog ledningen av Stig Blomqvist som hade 6,8 s...

Publicerad: 2019-12-06 17:39


Stig Blomqvist tvåa i Safari Rally.
© McKlein / EASR.Stig Blomqvist och Jörgen Fornander inledde sista etappen av East African Safari Classic Rally som ledare, 6.8 sekunders ledning efter 12 timmars körning, då har Stig och Kris Rosenberger kört om sekunder under flera dagar i täten och bytt placering. En tät och häftig kamp på de tuffa sträckorna i g...

Publicerad: 2019-12-05 23:54


Så körs FIA R-GT serien 2020.
© FIA ERC.FIA R-GT serie rullar vidare med ny säsong, fem deltävlingar för de tuffa bilarna där premiär och final går ihop med WRC serien. Man inleder med Rallye Monte Carlo och avslutar med Tyska ADAC Rallye Deutschland i mitten på oktober.

Mellan dessa deltävlingar åker man till Frankrike, Belgien och It...

Publicerad: 2019-12-05 22:47


Två sträckor på sex mil kvar av Safari Rallyt, ska Stig vinna?
© McKlein / EASR.Drygt sex mil inleder sista etappen i East African Safari Classic Rally, arrangören har fått korta den planerade banan efter tidigare regn som spolat bort vägar. Efter Kaloieni sträckan på sex mil blir det en liten paus, den planerade ss23 ströks efter skador från regnet där delar av vägen är bortsp...

Publicerad: 2019-12-05 22:34


Så körs de sex FIA European Rally Trophy serierna 2020.
© Gregory Lenormand / DPPI.Sex olika FIA European Rally Trophy serier går under 2020, en gemensam final med tyska ADMV-Lausitz-Rallye i början på november väntar för de tävlande. Ingen av serierna kommer till Sverige, närmast för de Svenska tävlande är Baltic Rally Trophy med tre erkänt populära Baltiska rallyn med bland anna...

Publicerad: 2019-12-05 22:34


Madelene, årets co-driver stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
© Privat.29-årige Madelene Buskas är 2019-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond. Minnesfonden förvaltas av Katrineholms Motorklubb, och utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

Denna gång går stipendiet till en "Gotlands-Töjs", en codri...

Publicerad: 2019-12-05 21:57


Så körs historiska Rally EM serien 2020.
© Tractive Motorsport.Vid FIA Historic Motor Sport Commission´s möte under onsdagen klubbades FIA mästerskapens kalendrar, de största serierna har sedan tidigare aviserats, men nu blev de regionala serierna klara!

Ett av mästerskapen som de senaste åren haft starkt Svenskt intresse är FIA European Historic Sporting Ra...

Publicerad: 2019-12-05 20:20


6,8 sekunders ledning för Blomqvist inför sista 8 milen i Safari Rallyt.
© McKlein, EASR.12 timmars körning på dålig vägar, om ens vägar, i East African Safari Classic Rally skiljer bara 6,8 sekunder mellan de två snabbaste inför fredagens sista etapp, två sträckor på 8 mil.

Stig tappade tid mot Kris Rosenberger på dagens sista sträcka, något som förde Österrikaren närmare Stig och J...

Publicerad: 2019-12-05 18:51


Tidigare nyheter:
Bilbyte och klassbyte hos FKrallysport.
66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
Näst sista etappen, ska Stig försvara Safari ledningen?
Blomqvist ny ledare i Safari Rallyt, två etapper återstår.
Elias Lundberg satsar på Volvo Euro Cup 2020.
Nya Prodrive Legends ska serva och renovera gamla rallybilar.
Safari Rallyt rullar på, Blomqvist jagar segern.
Stig, Roger och Julias kommenterer om sjätte Safari etappen.
2:a, 4:a och 6:a - Svenskarnas placeringar i Safari Rallyt efter dag 6.
Tom Blomqvists egna ord om rallydebuten, kommer köra fler rallytävlingar.
Blomqvist jagar ledningen när regndrabbad sjätte Safarietapp ska avverkas.
Sordo, Mikkelsen och Breen, dags för Monza Rally Show.
Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i KAK Midnattssolsrallyt 2020.
Tom Blomqvist rallydebuterade i Indoneisien.
Sju tävlingar i Hälsingeseriens kalender 2020.
Blomqvist tvåa i Safari Rallyt vid halvtid, Samuelsson femma och Svensson sjua.
Nyheter i SSRC 2020.
Stig och Jörgen nära ledningen i Safari Rallyt.
M-Sport med minst 2 bilar i WRC serien 2020.
Tredje etappen i Safari Rallyt inställd.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Greta Molanders Fond til Ola Nore Jr.
»
Andreas Bakkerud- Årets bilsportutöver 2019
»
Ogier, Evans og Rovanperä kjörer Toyota i 2020
»
Loeb vant Rallye du Var, Veiby på femteplass.
»
Sterk kjöring av Veiby i Frankrike.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» M-Sport med minst 2 bilar i WRC serien 2020.
» 66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
» Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i KAK Midnattssolsrallyt 2020.
» Bilbyte och klassbyte hos FKrallysport.
» Nya Prodrive Legends ska serva och renovera gamla rallybilar.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2019.