GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Citroen Racing.
© Citroen Racing.
Sebastien Ogier, fullföljer han sitt tvååriga avtal med Citroen, eller går han till Toyota, eller tillbaka till M-Sport?

© M-Sport.
© M-Sport.
Elfyn Evans hörs i diskussionerna kring Toyota Gazoo Racing. Men lämnar han sin trogne arbetsgivare i M-Sport?

© M-Sport.
© M-Sport.
Finns det plats för Pontus Tidemand? Fyra WRC tävlingar gjorda, bra erfarenheter och en bra lagspelare för varje team.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Hayden Paddon hoppades på WRC tävlande 2020, men Nya Zeeländaren var uppgiven när hans uppvisningstävling i Austraien ställdes in, det var där han skulle visat att han är att räkna med.
WRC silly season, lämnar Citroen och hamnar Ogier i Toyota?

Efter Ott Tänaks flytt från Toyota Gazoo Racing till Hyundai Motorsport har det varit stiltje på förarmarknaden, men närmsta veckan väntas saker hända. De stora frågetecknen ligger nu hos Sebastien Ogier och Citroen Racing.

Fortsätter Citroen?
Kommer Citroen Racing fullfölja sitt avtal och fortsätter under 2020, de har fortsatt kontrakt med Sebastien Ogier och Esapekka Lappi under säsongen. Citroen var också ett av teamen som högst manade på FIA om ett skifte till hybrid, nu är man plötsligt ett av teamen som meddelar att de inte kommer köra 2022 när de nya bilarna är klara.

Ställde krav, lämnar serien före 2022.
En av anledningarna är att PSA gruppen genom DS är aktiv i Formel E och i förra veckan presenterade Peugeot en racingsatsning med hybrid, tre så stora satsningar är för mycket för koncernen! Plötsligt var rallyintresset borta när FIA följt önskemålen.
Redan i höstas i ett pressutskick från Opel Motorsport, Opel som också ingår under PSA koncernen, kunde man mellan raderna läsa att planerna från Citroen var att dra sig ur redan efter årets säsong när planerna för PSA koncernens motorsport satsningar nämndes.

Ogier sugen på Toyota?
Ogier riktas också mot Toyota Gazoo Racing, kanske med anledning av ett nedläggningsbesked från Citroen eller för bristen på ansvar och arbete från teamledingen. Ogier sätter press när saker inte fungerar, just problem med bilen har det varit gott om. Om man då inte levererar från teamet och satsar för lösningar är vinnarskallen hård i orden, något han varit under hösten.

Mäkinen i Japan och förhandlar.
Tommi Mäkinen rapporteras från Finland nu vara på huvudkontoret i Japan men ska vara i Finland mot veckoslutet, kanske för att presentera sina tre nästa förare. Redan med Tänak fördes diskussionerna ihop med Toyotas högsta ledning, förarvalet är inget beslut Tommi själv kan göra!

Ogier och kompisen Evans?
Rykten placerar Ogier, Elfyn Evans och Kalle Rovanperä i de tre Toyota Yaris WRC för 2020, intresset för Evans finns från flera håll, många års erfarenheter och med rätt bil har han visat snabbhet förr. För övrigt även en förare Sebastien Ogier haft ett gott öga till sedan åren i M-Sport! Men även M-Sport skulle vara en möjlig arbetsgivare för Ogier, mer fritid och ett gott samarbete med Wilson kan locka - frågan är om M-Sport har pengarna efter tidigare ekonomiskt tuffa år med fransmannen.

Suninen kvar hos M-Sport.
Teemu Suninen väntas förlänga med M-Sport, det säger Timo Jouhki i en intervju med Finska Helsingin Sanomat. Skulle Citroen lämna står också förare som Esapekka Lappi ledig, likt Andreas Mikkelsen, Craig Breen, Kris Meeke, Mads Östberg och Hayden Paddon - alla redo för en plats i M-Sport.

Finns plats för Tidemand?
Fyra bra tävlingar i bagaget har också Pontus Tidemand inför nästa år, resultaten har inte varit med Svensken men han följt sin och teamets plan, ta sig runt, samla erfarenheter och med en plats i ett fabriksteam skulle han också få möjlighet till en mängd tester inför varje deltävling. Svenskens hot mot en chans i M-Sport är en nedläggning från Citroen där möjliga platser minskar.

Paddon gett upp.
En som inte tror på en comeback i WRC klassen är Hayden Paddon, inte som permanent förare. Han satsade i år allt på att samla budget för två WRC tävlingar och en i WRC2 Pro, inget gick hem. Starten i Finland grusades efter en hård krasch på test dagar före start. WRC2 starten i Wales gick inte vägen med avåkningar och dåligt tempo. När så starten i Rally Australia bokstavligen brann inne tappade Hayden sina chanser, "jag tror inte det blir något mer i WRC menade Hayden efter den inställda finalen.

Latvala till Sverige eller Finland.
Jari-Matti Latvala kan få lämna Toyota, han säger sig då ända vara klar för minst en WRC start 2020, antingen i Sverige eller Finland berättade Jari-Matti i en finsk intervju.

» Mer info om Rally VM - WRC serien, se
''Rally VM - WRC''.

Publicerad: 2019-11-18 20:23


Rådström visade klass på shakedown, dags för start i Rally Bohemia.
© Rådström Motorsport.Försenad start på Tjeckiska Mästerskapet när Rally Bohemia körs i helgen, på Skodas hemmaplan är Jan Kopecky favorit på märkets hemmaplan, han var tvåa på shakedown bakom Österrikaren Simon Wagner. Topp fyra körde alla senaste versionen av Skoda Fabia R5 där Filip Mares och Petr Semerad var bakom. I...

Publicerad: 2020-07-10 18:54


Nystart av säsongen, Victor & Jonas redo för Slottssprinten.
© Victor Karlsson.På Lördag är teamet på plats i Katrineholm där den populära tävlingen Slottssprinten ska avgöras på Ericsbergs Slott. En specialsträcka om 2,5km ska köras tre gånger där de två bästa tiderna räknas - tävlingen blir även lite av en nystart på säsongen 2020 eftersom det är 4,5 månad sedan vi kunnat tä...

Publicerad: 2020-07-10 14:35


Takamotos WRC-program klart, startar i Rally Estonia, avslutar i Rally Japan.
© Toyota Gazoo Racing.Efter Rallye Monte Carlo och Rally Sweden fick Takamoto Katsuta ett avbrott i tävlandet med Toyota Yaris WRC, ingen WRC start var planerad i Rally Mexico.

Sedan dess har inga tävlingar körts men nu när WRC serien vaknar upp och gör omstart kommer Takamoto köra Rally Estonia i september. Samtidigt...

Publicerad: 2020-07-10 10:50


Solberg gör asfaltdebut i Rom, kör EM premiären.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg har vunnit på den högsta nivån i europeiska och amerikanska rallyn, men den framgången har alltid varit på grus. Senare denna månad kommer den 18-åriga Monster Energy-backade föraren att göra debut på asfalt när han startar Rally di Roma Capitale.

Lyckligtvis för Oliver åtnjöt ha...

Publicerad: 2020-07-10 10:42


Datumen klara för Midnattssolsrallyt 2021!
© emotorsport.seUnder onsdagen skulle årets Midnattssolsrallyt startat och pågått fram till lördag, men det blev inget av det när Corona pandemin slog till. Dels riktar sig rallyt till de äldre och intresset är stort bland dem som åldersmässigt närmar sig riskgruppen. Dels lockar rallyt numera utländskt deltagande,...

Publicerad: 2020-07-09 22:32


Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
© emotorsport.seEn rejäl gallring krävdes för Katrineholm MK när de bjöd in till Slottssprinten Rally-Light. Den stora tävlingen fick ställas in, men när det gick att arrangera efter de gällande riktlinjerna valde klubben att göra en mindre version av sin tilltänkta sommarklassiker vid Ericsbergs Slott.

De 140-...

Publicerad: 2020-07-09 22:02


Dennis Rådström och Johan Johansson värmer upp inför Rally-EM i Tjeckien.
© Vandraq Studio.Värmländska rallyföraren Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik har den senaste veckan befunnit sig i Tjeckien som uppladdning inför årets Junior-EM i rally, som startar helgen den 24-26 juli i den Italienska huvudstaden Rom. Dennis och Johan, som tävlar för det tjecki...

Publicerad: 2020-07-09 12:46


Rallysporten på Gotland igång, Sommarspecial på lördag.
© Sunnyside Experience.Rallysäsongen på Gotland drar igång med Sommarspecialen hos Gotlands MFBK, men som för så många klubbar så får ingen publik finnas på plats. Det är två sträckor som ska köras dubbelt under dagen. Totalt ett 40-tal bilar där Christoffer Lilja är ensam i Ungdomsrally som är först ut i listan.

När d...

Publicerad: 2020-07-08 22:17


SMK Hörby, TV-Svängen ställs in för första gång sedan 1965.
Det blir ingen 56:e upplaga av SMK Hörbys rallyklassiker TV-Svängen i september. Detta tunga beslut fattades i går och anledningen är den pågående Corona-pandemin.

Med detta följer SMK Hörby i samma fotspår som de flesta av landets arrangörer, och väljer att följa Polisens/FHM/RF/SBF:s regelverk ...

Publicerad: 2020-07-08 14:37


TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
© emotorsport.seHistoriska RM serien i rally 2020 är inställt, det meddelar Historiska utskottet under onsdagen. Detta sedan SMK Hörby valt att ställa in TV-Svängen.
- I och med detta beslut av SMK Hörby så har Historiska Utskottet under dagen beslutat att ställa in RM för 2020 i Rally helt och hållet, vilket, ...

Publicerad: 2020-07-08 14:13


Tidigare nyheter:
TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
Kalendern för Supercupen 2021 klar!
Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!
14 tävlingar i kalendern, antalet inbjudningar ökar!
Katsuta gör WRC start i Finland, kör Kokkola 400 Juhlaralli.
Fem tävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2021.
M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
Fler foto i arkivet, nu Kvarnrundan & Sapa Rallyt 2000.
Rallyrapport världen runt, så gick det i några av helgens rallyn.
Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.
Väntans tider för Tom Kristensson om fortsättningen av årets JWRC.
Fyra WRC förare klara för 2021, så är läget i teamen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Oliver Solberg kjörer Rally di Roma Capitale
»
Seier for Ott Tänak i Viru Rally
»
Rally Estland inngår i en oppdatert WRC-kalender
»
Tänak kjörer Hyundai i20 WRC på hjemmebane
»
Andreas Mikkelsen blir Pirelli testförer med Citroën C3 WRC
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
» Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
» Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
» M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
» Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.