GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Privat.
© Privat.
Full fart under en regnig ”Gullringshus-Stjärnsväng” i Tomellila den 4 april 1992. Första barmarkstävlingen för året. 49 mil från Örebro, sedan hem igen samma dag! Genom snöstorm på det småländska höglandet. Då är man bra sugen på rallyåkning, kartläsare Tommy Holmén.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Vem minns inte bröderna Sture och Tord Linberg från Hällefors MK? Nu är det dags igen för Sture att sätta sig bakom ratten. Som kartläsare sonen Martin och för servicen står äldre sonen Tommy! Knästående (fr.v) Tommy Lindberg, Martin Lindberg och pappa Sture Lindberg.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Den snabbe chauffören och skicklige bilbyggaren Janne Westlund vid sin Opel Ascona A. Det här motorutrymmet går inte av för hackor, eller vad sägs om en cross-flow motor som ger 237 hkr vid 8000 r/m.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Precis så här såg Sylvia Österbergs Opel Ascona ut då hon vann damklassen i Monte Carlo-Rallyt 1973 tillsammans med Inga-Lill Edenring. – Det ska på en smal blå rand efter sidorna, berättar Janne.
Rally & Konst vid Skogshyddan 2021!

Helgen den 4-5 september, då slås portarna upp i garaget för årets Rally & Konst vid Skogshyddan, Gammelhyttan i Järnboås. Väggarna är fyllda av reportage från tävlingar under 70-talet. Resultatlistor, foton, collage med ”vassa värmlänningar” och ”snabba T-klubbars förare”. Fortsätter med Klassiska Rally Cupen under 90-talet. Utanför garaget kommer gräsmattorna vara nyklippta för rallybilarnas utställning och flaggan vara hissad! I år blir det tema ”Opel Rally”. Plus en liten överraskning. Lars Persson från Nyhyttan visar upp sin 50 år gamla Volvo lastbil N 86 i utmärkt bruksskick.

Beträffande konsten så visar Karin Pettersson, med egen ateljé i Örebro, sina naturinspirerande abstrakt målade verk. Fantastiska skapelser gjorda i akvarell. Gästutställaren Jennie Henriksson visar också sina häftiga och avancerat experimentella verk med Bergslagen i åtanke. Keramik gjort i verkstaden på KKV i Örebro.

Lindbergare från Bredsjö gör rallycomeback!
Från Järnboås till Bredsjö är det inte långt. Målet är ett besök hos Lindbergs Bil. Mitt i skogen ligger bilverkstaden, nästan granne med ”Bredsjö Gårdsmejeri & Ostcafé”. En rallyutrustade Opel Ascona B, en sådan där bil som Opelteamet hade. Vilken pärla, ska han verkligen ta ut den i skogen?
- Det ska bli spännande, säger Sture. Senast jag körde rally var för över 20 år sedan.
Vem var snabbast av er bröder, kände jag mig nästan tvingad att fråga? Sönerna skrattar då vi sitter i fikarummet hos Lindbergs Bil i Bredsjö. Jag märker att Sture blir diplomatisk, han svarar.
Under Bergslagsrallyt 1979 åkte vi sekundlika på Björnjägaren, den var nästan 10 mil lång. Vi fick båda tiden 73,41! Dock, den här bilen har jag kört 1 kilometer på grusväg! Undra hur det kommer gå?

Men det har varit karossbyte på den nya bilen. Tror det var ”PG” Anderssons pappa som rullade med den i ett Midnattssolsrally. ”Pitan” i Stockholm blev inblandad då. Hela bilen är därefter genomgången av tidigare SM-vinnaren Mats Karlsson. Den är snabb, 190hk ger motorn, har en 5 växlad ZF-låda och bakaxelutväxling 5,28 med diff.

Sture har erfarenhet både av Ascona A och Kadett GTE. Debuten i bilen har dröjt, beroende på Pandemin.

Sonen Martin kommer vara kartläsare. Själv var Martin lovande längdskidåkare, gick på skidgymnasiet i Torsby. Men nu är det kartläsare som gäller, både till pappa Sture och brorsan Tommy! Första gången jag åkte med var 2003, med brorsan. Men, det är också Enduro som gäller nu.
Jag kör en Husqvarna 350, har åkte Gotland Grand National 2 gånger.

Storebrorsan Tommy började med folkrace.
Jag kom sedan in på Motorsportsgymnasiet i Mantorp. Började skruva i STCC åt Kristoffersson Motorsport. Första rallybilen blev en Citroen, därefter Peugeot. - Golfen jag kör nu köptes i Danmark. Det är en ren grupp H-bil, motorn ger 235 hkr. Sedan blev det barn och bilen står nu här inne i garaget och väntar.
Kom och se Sture Lindbergs Opel Ascona B rally!

Fabrikare på gång i Bångbro, strax söder om Kopparberg!
Ja, de är det första man tänker på då man får se en skymt av bilen. Färgen, taklackeringen, skärmbreddarna. Jag är inte ensam på besök i verkstaden, folk kommer och går. Intresset är stort för att se hur bilen tar form. Och snart är det dags för premiär, nämligen som föråkare i Kils SM-tävling den 14 augusti.
Janne Westlund började tidigt med rally.
Jag var ju inte så intresserad av bakverk, som ”farsan” tyckte att jag kanske skulle hålla på med, Han var konditor.
Jag började åka kartläsare med en granne som heter Lars-Ove Pettersson. Jag var 13 år. Han hade bilverkstad bredvid vårt Värdshus. Jag hängde mycket i hans verkstad. Det slutade med att jag som 17 åring köpte en Ascona A i Fredriksberg. Jag gjorde i ordning bilen, den blev klar innan jag hade körkort. Jag fick ”tvinga” brorsan att köra, det gick bra. Han körde upp sig till B-förare. Därefter körkort, då skiftade jag över brorsan till kartläsarstolen. Det var så det började.

1983 byggde vi en ny bil, provade att åka Junior SM, det gick så bra i Falun att vi blev trea. Vi körde upp oss till A-förare snabbt. Det var en rolig tid. Vi byggde en Opel Manta 1986, tyckte dock det var svårt att få till väghållningen på den. Christer Sunner föreslog att vi skulle satsa på en fyrhjulsdriven bil. Vi började bygga en Audi Quattro. Det gick bra med den, så bra att jag fick en förfrågan av Anders Kulläng om jag ville vara med i juniorlandslaget. Det här var 1987.
Nu är det 2021 och Janne Westlund är fortfarande aktiv. Han har kört både framhjulsdrivet, bakhjulsdrivet och fyrhjulsdrivet. Han behärskar allt och åker fort! Nu snart åter redo i en Opel, en ”fabrikare”, med en cross-flow motor på 237 hkr. Det här blir något att bita i för konkurrenterna i Appendix k, den saken är klar!

Kom och se Janne Westlunds Opel Ascona A CF rally!

Publicerad: 2021-08-02 19:03


Mikkelsen tvåa i Azores Rally - Ola och Lucas kom aldrig till start.
© Jorge Cunhac / FIA ERC.Azores Rallye avslutar första etappen, regn och dimma har gjort dagen spännande, sex sträckor och 11 avverkade mil. Hemmaföraren Ricardo Moura öppnade bäst under förmiddagen, efter tre sträckor toppade han 28 sekunder för Dani Sordo. Förare som Andreas Mikkelsen och Alexey Lukyanuk var då långt bako...

Publicerad: 2021-09-17 21:40


Följ Rally Hedemarken, GPS tracking och resultat!
© emotorsport.seDe tävlande i Rally Hedemarken, Norska mästerskapsfinalen har just rullat iväg från start och mål. Efter en tur till Hamar för officiell start beger de sig mot fredagens två sträckor, de båda sträckorna mäter milen. Först ut Ekeberg följt av Rokosjön - en av tävlingens snabbaste sträckor med flertal...

Publicerad: 2021-09-17 19:51


SuperCupen 2022 klar, sex deltävlingar i kalendern.
© emotorsport.seIdag duggar kalendrarna för nästa års cuper tätt, SuperCupen presenterar under fredagskvällen sin säsong för 2022, precis som flera andra har de två senaste åren ställts in.

Sex deltävlingar väntar i cupen, halva året på snö och is och andra på grus. Start med Hälsingerallyt i januari följt av Ti...

Publicerad: 2021-09-17 18:29


Kristensson hjälper Calle Carlberg till start i SM finalen.
© Tom Kristensson Motorsport.Under ungefär ett år har Tom Kristensson hjälpt och supportar Calle Carlberg, som är en 21 år ung lovande junior. Han har presterat långt över sina egna och alla andras förväntningar, inte minst denna säsong, där man har kunnat se att utvecklingskurvan pekat rakt uppåt.
Den största anledninge...

Publicerad: 2021-09-17 15:19


Ingen start i SM-Finalen för Dennis Rådström och Johan Johansson.
© Content Unify.Efter sin krasch i SM-deltävlingen South Swedish Rally i Älmhult i augusti fick Dennis Rådström och Johan Johansson stå över den senaste tävlingen i Rally-SM, Snapphanerallyt i Hässleholm förra veckan. Kraschen tog hårt på både bil och besättning, och ännu är alla inte tillräckligt återhämtade för a...

Publicerad: 2021-09-17 14:43


Pontus Tidemand efteranmäld, tre världsmästare till finalen.
Tre världsmästare på startlinjen i finalen i Rally-SM! Det står klart sedan Pontus Tidemand efteranmält sig till Göhlins Skilling 500 i Skillingaryd.

– Det är ju en dröm som uppfylls! Tre världsmästare hos oss, plus alla andra i den svenska rallyeliten, säger tävlingsledare Mats Bergman.
Redan t...

Publicerad: 2021-09-17 14:40


Fem deltävlingar, så körs MAS Cupen 2022.
© emotorsport.se Kalendern för MAS Cupen 2022 är här!
- Vi ser att premiären blir Tierprundan första helgen i februari. För att två veckor senare styra mot Sandviken den 19/2.

Grus premiären blir ute på Gotland 22-23/4. Sen blir det ett uppehåll fram till 20/8 då vi besöker Hässleholm och Snapphanerallyt. Seda...

Publicerad: 2021-09-17 09:19


Gryazin, Kaur och López i Finska mästerskapets final.
© Gregory Lenormand / DPPIKokkolan UA 60-v ralli, final i Finska Mästerskapet nästa helg, när anmälan stängde visades 100-talet ekipage i listan. Arrangören drog en vinstlott när Finska VM helgen flyttades till kommande månadsskiftet, flera meriterade Rally2 chaufförer värmer upp i Kokkolan UA 60-v ralli.

Ryske Nikolay Gr...

Publicerad: 2021-09-17 06:04


MAS Cupen debuterar i lördagens East Sweden Rally, 70-talet tävlande.
© emotorsport.seUtan SM går årets East Sweden Rally med Västra Östergötlands MK bland klubbarna som arrangerar i en mindre upplaga. Tävlingen går nu i nya MAS Cupen som första och samtidigt näst sista deltävling. Knappt 80 anmälda inkluderat fyra föråkare.

Lördagens rally utgår från Boxholm, tre sträckor på komp...

Publicerad: 2021-09-17 05:54


Co-driver karusell, Solberg byter co-driver inför Finska VM Rallyt.
© Oliver Solberg Media Office.Byte av co-drivers har blivit populärt, senast i raden är Oliver Solberg som efter tre säsonger lämnar samarbetet med Aaron Johnston. De har ihop radat upp framgångar men nu får samarbetet ett slut, det bekräftade Oliver under torsdagen. Något besked om varför de båda valde att avsluta samarbetet ha...

Publicerad: 2021-09-16 23:05


Tidigare nyheter:
MAS Cupen debuterar i lördagens East Sweden Rally, 70-talet tävlande.
Co-driver karusell, Solberg byter co-driver inför Finska VM Rallyt.
60-talet åkare redo för Karlskronapokalen.
Tidemand kör Skilling 500, årets SM final nästa helg.
Inget Tabergshopp, finalen för E-Cupen ställs in.
Vallentuna MK laddade för söndagens YRC sprinten.
40-talet ekipage till Films LMBAB-sprint.
Försäljning av Karta & Program för East Sweden Rally har startat, här handlar du.
Välkomna till Karlskronapokalen, lördagens deltävling i Bilsport Rally Cup.
20 mil special på Azorerna väntar med Mikkelsen som favorit - Lukas ende Svensk i tävlingen.
Brynildsen spetsar NM finalen i Rally Hedemarken, Andersson ende Svensk.
WRC finalen klar, för andra året med ACI Rally Monza.
Jätteutmanande och mycket händelserikt när VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie gästade Eskilstuna.
Lyckad Rally & Konsthelg vid Skogshyddan, Westlunds Opel Crossflow drog blickarna till sig.
Hansen summerar Snapphanerallyts tredjeplats i Internationella 2wd.
74 anmälda till SM-finalen, öppet i alla rallyklasser.
Suninen till Hyundai Motorsport, gör WRC2 start i Spanien.
Oliver Solberg får en ny WRC, kör i20 WRC i Spanska VM rally.
Rutgersson i M3:an bäste Svensk i Danska Yokohamamesterskabet Øst.
WRC tabellen efter Acropolis Rallyt!Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Oliver Solberg og Aaron Johnston skiller lag
»
Rally-NM avsluttes på Hedemarken
»
Håkon Fröslid med Fiesta R5 i NM-finalen
»
OBS! Bakkelöp på Lillehammer
»
Acropolis: Mikkelsen og Östberg delte seieren på ss1
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Så sänder SVT från Acropolis Rallyt, fyra sträckor live!
» Dubbel VM-lycka för Oliver Solberg.
» Publikinformation och försäljningsställe för Karta & Program inför EMK-Kannan.
» 20-årige Melvin rallysatsar, debuterar med Peugeot 208 R2 i helgen.
» Följ fredagens Acropolis Rally, resultaten sträcka för sträcka.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Klart för East Sweden Rally - så ser banan och startfältet ut.
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.