Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Ny tuff utmanare i grupp H, en Toyota GT86 byggd av Andersers och Mikael Gustafsson på Tech Pro i Kil.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Isak Reiersen och Lucas Karlsson utmanar i Internationella 4wd i nästa års Rally SM serie.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Jakobsson Motorsport laddar för ny rallysäsong med många tävlingar, många ville ta chansen att träffa teamet på plats.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Bauhaus Royal Rally of Scandinavia tog plats och berättade om årets och kommande tävling!
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.

Lördag morgon slogs portarna upp på Nöjesfabriken för MotorsportSalongen och det blev omgående en succé, publik vällde in och fyllde lokalen. Första stoppet för dem flesta blev hos JC Raceteknik som visade upp både den Rallycross Audi S1 som Johan Kristoffersson showade med i Rallylegends, Mikaela Åhlin-Kottulinskys racing Porsche och strax efter öppnandet drogs skynket från den Skoda Fabia RS Rally2 teamet köpt.

Reiersen i SM satsning med Skoda i JC Raceteknik.
De som drog av skynket var Isak Reiersen och Lucas Karlsson, de ska åka Rally SM och Bauhaus Royal Rally of Scandinavia samt kanske också några mer tävlingar med bilen under året, för Isak blir det kliv från Ford Fiesta Rally4 till nyaste modellen av Rally2-bil.
- Ska bli riktigt spännande, vi ska köra något test med bilen i december, sa Isak. Tidigare erfarenheter av den fyrhjulsdrivna klassen var backtävling i Årjäng och att ha åkt med Oliver Solberg på test. Direkt efter pressvisningen rensades bilen och gänget började foliera bilen som under eftermiddagen visades upp i en grå kostym.

Ny tuff grupp H utmanare i TechPro´s monter - Toyota GT86.
Strax bortanför stod nästa spännande nyhet, en vit Toyota GT86 av 2017 års modell ombyggd som rallybil stod i TechPro´s monter ihop med Kils MK.
- Kul bygge för nya grupp H med mycket kul detaljer både ut och invändigt sa Mikael Gustafsson på TechPro AB i Kil som lagt många timmar på bilen, men mycket har också ägare Johan Andersers själva gjort. Självklart sitter det Reiger grejer på bilen som ska fixa väghållningen och på ratten satt paddelväxel - några av detaljerna.
En riktigt häftig modell för rallyskogen, lång, låg och bakhjulsdriven och nog ska bilen med rätt förare bli en utmanare mot Volvo 940 när den ställts in.
Bakom bygget står Andersers, nog känns rallynamnet igen sedan Patrik Flodin körde för teamet i SM, både med BMW och Skoda Fabia R5, och nog har Svenske mästaren redan testa bilen och vi vänta se honom utvärdera bilen i tävlingar utanför SM-serien under 2024.

Jakobsson Motorsport visade 2024 års Fiesta.
Mitt i hallen för motorsport på fyra hjul stod Jakobsson Motorsport och visade upp designen på 2024 års bilar, silver och svart var färgerna för Hannahs Ford Fiesta R5.
- 29 tävlingar blev det i år, förklarar Hannah när hon summerar året med R5:an och om nästa år.
- Ska försöka åka så mycket vi hinner och kan, på planen finns SM tävlingar och annat, fortsatte Hannah och teamets där många nyfikna var på plats för att träffa teamet och se bilen.

Stort prisbord i Kolsvarundan.
Självklart blir hemmatävlingen Kolsvarundan hos Kolsva MS ett givet inslag i kalendern, hastigt från idé till beslut landade rallyt som andra deltävling i Svenska RallyCupen och säkrade den säsongen.
- Vi kommer ha det största prisbordet, förklarade teamchef Ronnie Jakobsson.

Rallysprint under Hästkraftshelgen i Årjäng.
Årjängs MK fanns på plats, där snackades det bland annat Hästkraftshelgen som växt sig allt starkare för varje år, rallysprint uppför Marknadsbacken i centrala Årjäng som lockars stort i rallyts båda klasser, 12:e juli kan bokas in kommande år ihop med stora travhelgen.

Populärt med ERC på hemmaplan.
Med officiellt tävlingsdatum presenterat i torsdags fanns många representanter för Bauhaus Royal Rally of Scandinavia på plats och pratade om årets tävling och om den kommande,
- För att få en plats i årets kalender var det att ta vad som fanns ledigt, inför 2024 var vi med från början och kunde påverka mer. Att ligga innan Midsommar hjälper mycket på flera plan med publik, funktionärer och företagsaktiviteter, menar arrangören.

Oilcenter Sweden i foajén.
Vid entrén sågs Oilcenter Sweden som visade upp sitt sortiment med bland annat Jesper Samuelsson och Jim Hjerpe i montern som träffade nya och gamla kunder som var intresserade av sortimentet.

Stor succé med MotorsportSalongen.
- Över förväntan, sa Suzanne Walfridson när hon möttes i vimlet, hon är initiativtagaren som drog igång projektet som blev en stor succé.
- Nu ska vi utvärdera och se vad som händer, menade hon och idéer inför framtiden är det nog inte brist på.
Fri entré gjorde att alla kunde komma, motorsportfolket sågs vandra runt stora delar av dagen medans många kom och gick och tog bara ett eller ett par varv.


Oilcenter Sweden på plats och träffar kunder i foajén & kända ansikten pratade rally och om den nya häftiga grupp H utmanaren.


Mer från MotorsportSalongen:
»
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
» Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
» Läs mer om MotorsportSalongen här.

Publicerad: 2023-11-26 09:58


Volvo Euro Cup går mot strömmen, mer än halva startfältet i Hassela.
Det är ju fantastiskt att det finns något som går emot strömmen då det gäller detta med intresse för vintertävlingar i Sverige. För det måste man ju ändå säga när SMK Hälsinge på söndag uppnått sitt stipulerade max antal startande med 62 st anmälda ekipage.

Hassela svängen som går ut som första d...

Publicerad: 2024-02-19 21:43


Tre Svenskar i helgens Rally of Nations Guanajuato i Mexico.
© Rally Mexico.Rally of Nations Guanajuato 200 Años 2024 i México med basen i Lyon, det är den Mexikanska WRC arrangören som kör tävlingen. För tredje gången handlar det om en nationstävling ihop med nationella och regionala mästerskapen. Arrangören vill bjuda publiken på show och internationella förare även om ma...

Publicerad: 2024-02-19 21:31


Hittills fyra Svenskbilar för Numedalsrallyt, stora Norska vinterfinalen.
© emotorsport.seIntresset för Norska vinterfinalen är stort, Numedalsrallyt hos NMK Nore og Uvdal passerade under eftermiddagen 100 anmälningar och just nu toppar man på 109 ekipage.

Tidigt anmälda Ulf Backlund och Ola Persson i Citroen Ds3 R5 är ett av de Svenska ekipagen, ett annat är Mikael Hallqvist och Ronn...

Publicerad: 2024-02-19 20:17


WRC tabellen, idag och med fjolårets poängsystem.
© M-Sport.Diskussionerna om det nya poängsystemet i WRC serien rullar på, att det är betydligt krångligare är nog alla överens om, men än så länge har det visat på positiva effekter under deltävlingarna. Tempot hålls upp under lördagens andra hälft när poäng fördelas efter dagen. Det blir högt tryck även unde...

Publicerad: 2024-02-18 21:54


Rally Sweden i siffror, summering av årets WRC deltävling.
© Oliver Solberg Rally.Dags att summera Rally Sweden, årets upplaga med 18 specialsträckor på 300km och 902km transport under helgen, 57 ekipage i startlistan där sju bröt och aldrig nådde målgång. Jämfört med fjolårets tävling sågs 51 bilar till start varav 45 till mål.

Bland de brutna ses Bruno Bulacia som körde av r...

Publicerad: 2024-02-18 21:49


WRC tabellerna efter Rally Sweden.
© Hyundai Motorsport. Rally Sweden, årets andra VM deltävling - en spännande helg med ett händelserikt rally. Thierry Neuville behåller ledningen i rallyt och kommer gå först på Safarirallyts vägar i mars. Tre poäng bakom jagar Elfyn Evans, britten har i sin tur 16 poäng bak till Adrien Fourmaux - tre tillverkare topp 3...

Publicerad: 2024-02-18 20:59


Tre ekipage fick FIA-böter utdelade under Rally Sweden.
© Toyota Gazoo Racing. De flesta ärendena för domarna verkar ha varit kring hindrade ekipage, flera avslag men också några som fått sina tider justerade efter att ha hindrats av framförvarande ekipage. Att ärendena är många handlar självklart om att vi hade perfekta vinterförhållanden med höga snövallar som också göra vä...

Publicerad: 2024-02-18 19:47


Oliver Solberg försvarade segern på hemmaplan.
© Oliver Solberg Rally.För andra året i rad vann Oliver Solberg under söndagen den svenska VM-tävlingen i rally i Rally2-klassen.

22-åringen var i en klass för sig hela tävlingen på sin hemmabana i Sverige. 1.19,7 minuter var Oliver Solberg snabbare än tvåan Sami Pajari från Finland efter 300 kilometers grym körning.
...

Publicerad: 2024-02-18 17:45


Mille Johansson tog sensationell VM-seger i Rally Sweden, 'riktigt jobbigt inför sista sträckan'.
© Mille Motorsport.18-årige Mille Johansson från Katrineholm gjorde i helgen debut i Rally-VM när han körde hemmatävlingen Rally Sweden i Umeå. Efter en succéartad insats från Mille och kartläsaren Johan Grönvall från Arvika vann dom Junior-VM med nästan en minuts marginal.

Mille och Johan startade helgen starkt ge...

Publicerad: 2024-02-18 15:11


Mille och Johan kör hem Junior WRC premiären!
© M-Sport / JWRC.In i Junior WRC och WRC3 kastade sig Mille Johansson och Johan Grönvall för att testa på klass och fyrhjulsdriven bil i en VM klass. Svensken visade direkt, frånsett en sen inbromsning på ss1 visade han att de var att räkna med och har haft täten sedan sjätte sträckan.

Svensken fortsatte öka temp...

Publicerad: 2024-02-18 13:37


Tidigare nyheter:
WRC tabellerna efter Rally Sweden.
Tre ekipage fick FIA-böter utdelade under Rally Sweden.
Oliver Solberg försvarade segern på hemmaplan.
Mille Johansson tog sensationell VM-seger i Rally Sweden, 'riktigt jobbigt inför sista sträckan'.
Mille och Johan kör hem Junior WRC premiären!
Lappi tar segern i Rally Sweden, stark helg av Hyundai Motorsports tredjeförare.
Solberg vinner WRC2 klassen i Rally Sweden, sämst femma totalt.
Minutledning för Mille inför sista sträckan i Rally Sweden.
Solberg lugnt genom Västervik 2, går för seger i WRC2.
Lappi snabbast totalt, Evans bäst på söndagens sträckor.
Mille genom Västervik 1, utökar ledningen.
Solberg njuter av perfekta förhållanden genom Västervik 1.
Kalle och Toyota klart snabbast under söndagen, Lappi leder totalt.
Så sänder Rallyradion och TV kanalerna från Rally Sweden, söndag.
Så körs sträckorna Västervik 1 & 2 samt Umeå 2.
Startlistan klar, så går ekipagen ut på Västervik 1 söndag morgon.
Hedström körde hem Hällerundan, tog sjätte segern i Hällefors.
Mille avslutar lördagen bra, leder stort i WRC3 & Junior WRC.
Solbergs däckstrategi gav utökad ledning i WRC2.
Munster nära stoppa M-Sports succé, Lappi leder stort inför söndagen.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Maxad TV tablå från Rally Sweden - så sänder SVT, TV12, TV4 Motor & Sportkanalen.
» TV tablån utökad inför Rally Sweden, se live från invigningen på emotorsport.se
» Rally Sweden på gång, så ser startfältet ut i Rally1 klassen!
» 26 åkare går för Rally Sweden Historic, här är åkarna.
» Följ Rally Sweden Historic, Startlista och Resultat.
» Datum sökta, Midnattssolsrallyt 2024 en sensommartävling i Västervik?
» Thomas Rådströms 30-års jubileum firas med Celica i Rally Sweden.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.