Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

AutoExperten Rallycup summerar Swerock Sprinten.
PRESSRELEASE

Det blev en riktigt blöt rallysprint när Taxinge MK arrangerade Swerocksprinten i lördags, den tredje deltävlingen i årets AutoExperten Rallycup, det var ett ihållande regn över tävlingsområdet långt in på eftermiddagen. Trots detta så kom 85 ekipage till start för att ta sig an den 3,7 km långa och i rallykretsar välkända Aldals sträckan. Man fick tillgodoräkna sig den snabbaste tiden av tre försök och det var inte oväntat Markus Theorin Skillingaryds MK som redan i sitt första åk tog ledningen och avslutade med en ännu snabbare tid i det tredje då regnet i stort sätt hade upphört, den främste utmanaren Michael Holmgren Gnesta MK gjorde vad han kunde i det tredje åket men fick nöja sig med en andraplats 5 sek. efter, detta i klass 4 WD.

Det blev mycket jämnare i klassen A förare 2 WD det skiljde endast 2 sek mellan ettan Jens Branteström Rasbo MK och femman Andreas Broberg Värmdö MK och däremellan hittar vi i tur och ordning, Tommy Högström MK Rimo, Stefan Hanela Eskilstuna MK och Håkan Långkvist Fagersta MK som ledde efter andra omgången men lyckades inte knyta igen säcken i det tredje utan blev fyra, med Andreas Broberg Värmdö MK som femma.

Det blev inte lika jämnt bland B förarna 2 WD där Jonas Bodin Grödinge MK var tvåa inför sista omgången där han tog i det lilla extra som behövdes för att vinna före Thomas Bönnemark SMK Nyköping och trea blev Stefan Hägglöf SMK Gävle.
Det var en som överraskade i C förare 2 WD med sin seger nämligen hemmaekipaget från Taxinge MK Dennis Karlsson men det är kanske inte så konstigt då hans pappa är forne fortåkaren John ”Glas Jompa” Karlsson, det blev till slut en segermarginal på 3 sek till tvåan Martin Alarik Örsundsbro MK trean Fritjof Vikström MK Kopparberg fick inte till det i sitt sista försök blev trea endast 1 tiondel från andraplats.

En som dominerat Grp E klassen är Robin Granfors Eskilstuna MK och även denna dag gjorde han en stabil insats, tog hem segern och därmed maximalt med seriepoäng, tvåan Johan Karlsson Katrineholms MK var i sin tur knappa två sek. före Stig König SMK Vingåker.

Att ingen skulle vara snabbare än Elias Lundberg SMK Sala i klassen VOC A- B förare förstod väl alla innan start och han gjorde ingen besviken med att vinna före Marcus Johansson Fredriksbergs MK som fick jämnt göra med Rasmus Persson Eskilstuna MK där den förstnämnde avgjorde med en bättre tid i sista omgången. Andreas Hultström SMK Nyköping fortsätter att rada upp topplaceringar i klassen för C förare VOC nu före Daniel Frisk SMK Sala som först var ute och botaniserade i den Sörmländska terrängen ganska rejält med en tilltygad bil som följd men som sedan skärpte till sig och det gick bättre, Niklas Berglund Eskilstuna MK fick nöja sig med en tredje plats futtiga fyra tiondelar bakom.

Förhandstippade vinnaren Karl- Johan Lövgren Films MK var snabbast i klassen App.K App.J efter två åk men i det tredje tog Martin Berglund Skutskärs MS i lite extra och fick en segermarginal på sju tiondelar, här var Anders Frisk SMK Sala trea.

Ungdomsklassen bestod denna gång av 8 stycken ekipage och det var Pontus Florin Eskilstuna MK som vann ganska överlägset före Martin Broberg Värmdö MK och på tredjeplats Oliver Granfors Eskilstuna MK även denna gång fick dessa starta sist och det av praktiska skäl men eftersom vägen bara blev bättre så var det ingen nackdel på denna tävling men vid rallyn med större startfält och flera sträckor bör man nog tänka till hur man gör med dessa ungdomsåkare, vår rallysports framtida stjärnor och ha dom att starta först.

Hur gick det då för tjejekipagen i tävlingen, det var fem startande och bäst av dessa blev Jessica Larsson Rasbo MK före Susanne Rosèn SMK Vingåker och sedan Linda Sjölin Flens MS dessa tävlar också om poäng i vår speciella tjejcup som summeras vid seriens slut.

Avslutningsvis kan också nämnas att endast ett ekipage tvingades bryta vilket tyder på en välarrangerad tävling trots att regnet strilade ner nästan hela dagen och gjorde vägarna hala och svårkörda för de tävlande.

Nu gör serien ett uppehåll över sommaren men på återseende sedan hälsar ledningen för AutoExperten Rallycup!!


» Pressrelease från AutoExperten Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-06-20 16:58


Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
Lite positiva nyheter så här i Corona tider. Ett nytt femårigt samarbetsavtal mellan VOC Mekonomen Rally och SBF Svensk Bilsport är i hamn. Det säkrar vår drygt trettioåriga klass fortsatta framfart och tillväxt i minst fem år till. Och en förlängningsklausul öppnar för klassens fortlevnad upp mot f...

Publicerad: 2020-03-26 20:46


SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
South Swedish Rally flyttar fram sin SM-deltävling till den 30/7-1/8 med samma koncept, det vill säga start och mål i Älmhult.
Arbetet med årets tävling, den 45:e upplagan, har i stort sett pågått oavbrutet sedan målgång förra året. Arbetet fortsätter, men som en följd av Corona-viruset är tävlings...

Publicerad: 2020-03-25 21:42


Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
© emotorsport.seFörsta grustävlingen att ställa in tävling med anledning av Corona utbrottet var Rally Anderslöv med Trelleborgs MK, arrangören skulle kört första deltävlingen i Bilsport Rallycup nästkommande lördag.

Arrangören har arbetat för ett senare datum att kunna genomföra sin tävling, beslutet föll på lö...

Publicerad: 2020-03-25 21:20


Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
© Anwar Sidi Photography. Redan innan årets WRC säsong drog igång blev det klart att en av de 14 planerade deltävlingarna kom att försvinna. Det var Copec Rally Chile som ställdes in med anledning av landets politiska läge.

Men Rallye Monte Carlo inledde WRC serien 2020 utan större problem, vidare kom man precis till Sve...

Publicerad: 2020-03-24 20:44


Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
© emotorsport.seEfter ett par lugnare dagar med inställda tävlingar kom dock ytterligare ett par negativa besked under dagen, två stora tävlingar med flera ingående serier tvingas ställa in.

Ljungby MK med Midsommardansen i början på maj är nu inställd, de skulle då varit deltävling för Sydsvenska RallyCupen, Sö...

Publicerad: 2020-03-24 20:41


Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
© M-Sport.Den Italienska arrangören på Sardinien har meddelat att deras tävling inte kommer kunna köras i juni, landet som är hårt drabbat av Corona viruset måste efter samtal med nationella förbund och regering ställa in, eller hellre flytta sin kommande WRC deltävling.

Den 4-7 juni skulle rallyts körts, ...

Publicerad: 2020-03-24 18:17


Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
© emotorsport.seDet är inte bara de nordligare delarna av Värmland arrangören av Rally Sweden söker sig, Rally Swedens VD Glenn Olsson och hans organisationen har även sökt sig mer norr ut, till helt andra distrikt.

Årets tuffa väderläge gav också tuffa besked från FIA och WRC Promotorn att leverera vinter, med ...

Publicerad: 2020-03-23 22:38


Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
© FIA ERC.Under måndagen presenterade Eurosport Events att EM tävlingen på Kanarieöarna, Rally Islas Canarias kommer bli final. I förra veckan tvingades arrangören ställa in sin planerade tävling i början på maj.

Promotorn, arrangören och myndigheterna på Kanarieöarna har jobbat hårt för att lösa problemet...

Publicerad: 2020-03-23 21:56


Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
© M-Sport.M-Sports Polska filial som ansvarar för utveckling, byggnation, service och försäljning av de tvåhjulsdrivna Ford Fiesta har bråda dagar, trots Corona krisen byggs det bilar inför premiären för nya Ford Fiesta Rally4 hälsar företaget.

I förra veckan presenterades modellen och företaget meddelar a...

Publicerad: 2020-03-22 21:01


Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
© Renault Sport.Rally5 klassen gjorde debut i Rally Mexico, de Renault Clio bilar som sågs i det Mexikanska VM Rallyt var av nya Rally5 kategorin.

Först ut i klassen var Renault som uppger att de närmar sig 100-talet sålda rallybilar, främst är det de sydeuropeiska asfaltserierna som lockar bilmodellen.

Runt ...

Publicerad: 2020-03-22 20:05


Tidigare nyheter:
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.
Dennis Rådström gör ERC3 Junior satsning i nya Ford Fiesta Rally4.
Wales Rally GB ny final för Corona drabbat Brittiskt Mästerskap.
Tidemand får EM chans, i rallycross.
Fiesta R2 ersättaren klar, nya vässade Fiesta Rally4 presenterad.
Corona ställer in och ställer till även i VOCs nationella serier.

Rallyaktivitetet på Mallorca, Frankrike och Storbritannien under helgen.
Simrishamnsmixen inställd med anledning av rådande Corona läge.
Rallysäsongen får vänta, Rally Anderslöv inställt.
Tidemand ny trea i WRC2, tabellen efter Rally Mexico.
Volvo Euro Cup, en dålig nyhet kommer sällan ensam.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.