GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

STAR – Swedish Talent Award for Rally, gemensam kraft för fler stjärnor!
PRESSRELEASE

Med ekonomiskt stöd från medlemmar och ett tidigt punktbevakande av de mest talangfulla ungdomarna tänker den nybildade föreningen STAR föra Sverige tillbaka till glansdagarna med ett flertal förare i rallyns högsta lika – WRC. Många är de svenska talanger som sett sin dröm om en framtid i rallyns finrum krossas av den bistra ekonomiska verkligheten. Stora summor pengar krävs för att nå till toppen och även om föraren besitter alla övriga förutsättningar är konkurrensen om ekonomiskt stöd i många fall ett alltför stort hinder. STAR ska med gemensamma krafter hjälpa våra mest talangfulla löften till toppen.

Den nybildade föreningen Swedish Talent Award for Rally – STAR drivs helt ideellt av eldsjälar som brinner för ett mål, att med hjälp av individuellt anpassade färdplaner föra flera unga svenska rallyförare ifrån ungdomsrally och amatörtävlande till internationellt tävlande och en plats i WRC. Bekanta namn ses i föreningens styrelse; vad sägs till exempel om SM-erfarne Ola Axelsson och mannen som förde Tre Kronor till OS-guld 1994 – Curt ”Guld-Curre” Lundmark. Därutöver har Jonas Lundin, VD för STCC, tagit plats som suppleant till styrelsen och revisor för föreningen är Johan Rudengren. Ola Axelsson beskriver tanken med stor entusiasm:

”Jag har länge varit en förkämpe för att hjälpa unga rallyförare och jag tycker det är kul. Jag har lånat ut mina bilar till flera löften och det är något jag har möjlighet att göra. Var och en kan förstås göra mycket men det är med gemensamma krafter vi kan skapa riktigt bra förutsättningar för de talanger vi då och då ser komma fram. Vi kommer inte kunna hjälpa alla och det är inte ambitionen, vi måste identifiera de killar eller tjejer som har vad som krävs och inte minst vill lägga den energi som krävs för att nå toppen. När vi har hittat dessa ska vi gemensamt hjälpa dem nå så långt som möjligt.”

Det är just med kraften av det stora antalet rallyintresserad i Sverige som STAR ser att förutsättningen skapas. Curre Lundmark har genom sin aktiva roll i svenskt idrottsliv sett effekten av framgångar på nära håll och med en övertygande entusiasm ser han samma möjligheter för rally:

”När jag är med ute på tävlingar slås jag av den stora entusiasm som finns för sporten. Den delas inte bara av aktiva utan även av män och kvinnor, pojkar och flickor ute i skogen. Det är en svår sport att paketera för allmänheten men intresset finns där ute. Jag vet att med fler stjärnor kan sporten vinna status och skapa en positiv spiral av framgångar men det krävs att vi får fram de här duktiga ungdomarna hela vägen. Lyckas vi med det så kommer vi lyckas lyfta rallysporten dit den en gång var.”

Stödmedlemskap når man för endast 100 kr per månad och lösning för detta finns på STARs hemsida, www.staraward.se. Alla stödmedlemmar kommer få dekaler och en keps för att visa att man stödjer målet och visionen för svenskt rally. Initiativtagare till föreningen är Anders Banger och Andreas Liljeberg. Andreas beskriver föreningens långsiktiga tankar:

”STARs viktigaste roll är att samla den ekonomiska kraften och rikta den mot de mest lovande talangerna. Vi kommer dock inte isolera oss till detta. Höga krav kommer ställas på den som tar emot föreningens stöd och när WRC är nådd kommer stjärnan förväntas betala tillbaka, då ska nästa stå på tur. Vi jobbar också aktivt med att säkerställa t.ex. bilar och team för att maximera konkurrenskraft. Men, det här är viktigt, STAR ska inte vara en räkmacka för någon eller några varje år. Kan vi inte identifiera en tillräckligt lovande talang så sitter vi stilla i båten. Den eller de som stöds kommer också förväntas leverera och deras utveckling och entusiasm kommer att följas noga.”


» Pressrelease från STAR – Swedish Talent Award for Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-08-26 09:29


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Som en följd av Covid-19 väljer Älmhults MK samt Ungdomsteamet att ställa in premiären för Södra BF:s Sprint DM Silversprinten. Tävlingen var planerad att köras fredagen den 1 Maj , men så blir det inte.
- Otroligt tråkigt men vi gör vad vi kan för att minska smittspridning av Covid-19 säger ungdo...

Publicerad: 2020-03-29 18:26


Tidigare nyheter:
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.