Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Evo-Challenge.se
© Evo-Challenge.se
Jimmy Joge leder från start till mål.
Joge tog hem första segern i Evolution Challenge.
PRESSRELEASE

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden – Deltävling 1, LBC Ruschen Rally – 8 mars 2008

* Jimmy Joge leder från start till mål
* Ericsson tar en säker andra plats
* Weng gör en sen uppkörning och når tredje platsen
* De tävlande njuter av utmärkta förhållanden för en snötävling


Jimmy Joge och hans kartläsare Mikael Johansson vann den allra första deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge som hölls i Sverige denna helg. LBC Ruschen Rally som arrangerades i Lima nära skidorten Sälen. Efter att ha lett ända från start så slutade de 54,1 sek före Jonas Ericsson/John Stigh som kom tvåa, som i sin tur var 27,8 sek före Hans-Erik Weng/Anders Fredriksson som kom trea.

LBC Ruschen är en av de mest populära rallytävlingarna i Sverige och detta år deltog över 240 bilar, varav 8 st var deltagare i Evolution Challenge, den enda serien för Grupp N Lancer Evolutions. Det är ett av de sista vinterrallyn i Sverige och det erbjöd 100 km istäckta vägar, uppdelade på fem specialsträckor.

Joge var snabbast av Evo Challenge-deltagarna på den första sträckan, 26 sek före Ericsson, som var lite förvånad över att han var så långt efter ledaren. Tvärtemot var Andreas Magnusson/Henrik Hulterskog nöjda över att bara vara 11 sek efter Ericsson eftersom detta var deras första snörally någonsin och första gången i deras Mitsubitshi.

Den första servicen för dagen följde efter SS1, där alla EVO Challenge-tävlande rapporterade att vägförhållandena var utmärkta och därför, roliga att köra.

Specialsträcka två, den kortaste sträckan av rallyt på 11,5 km följdes av den längsta, 39,5 km genom Mosätra. Fastän topplaceringarna var de samma när bilarna anlände till den andra servicen hade flera förare massor att berätta.

Joge hade hittat, vad han trodde var ett transmissions problem som gjorde att hans bil reagerade olika i högersvängar och därför orsakade ett besök i diket på SS3. Ericsson/ Magnusson körde fortfarande bra men fjärdeplacerade Joakim Borg/Lill-Erik Gustavsson medgav att de hade kört lite för fort, i kampen för att hänga med ledarna, och var frustrerade efter att ha gjort några misstag.

På femte plats låg det norska teamet Kenneth Jonsrød/Anders Wangen. Trots att de var nöjda med sin insats, tappade de tid på SS2 när deras intercom slutade fungera och sen, på SS3 råkade de ut för en sprucken bromsskiva. Inte långt efter på sjätte plats, ökade Weng farten och förberedde sig för att köra ännu snabbare på de två avslutande sträckorna. Joachim Carlström/Jörgen Norman förstörde vad som såg ut att bli en bra sträcka med en sladd på SS2 och de tappade över en minut innan de kom igång igen. Mikael Gustavsson tappade tvåan och fyrans växel, i bilen som han endast kört några hundra meter med innan tävlingen.

Till de två sista specialsträckorna slog vädret om och temperaturen steg några grader, snön började sakta smälta men som tur var, inte tillräckligt för att påverka Evo Challenge-deltagarna.
För att ta sig igenom de resterande sträckorna utan några incidenter körde Joge mer försiktigt vilket tillät Weng att uppnå den snabbaste tiden för Evo Challenge på SS4 och Jonsrød fick den snabbaste tiden på SS5. Hur som helst, den svenska mästaren 2006 hade gjort tillräckligt och korsade mållinjen för att bli den allra första vinnaren av Swedish Evolution Challenge, där han slutade tvåa i Grupp N och hamnade på en total sjätteplats.

”Jag är väldigt nöjd med att ha vunnit den första deltävlingen av Evolution Challenge i Sverige”, sa Joge. ”Det här var första gången jag deltog i detta rally och det var roligt. Jag ser nu fram emot att få göra några små justeringar på bilen som gör att den ska gå ännu snabbare, och få göra om detta på den andra deltävlingen.”

Trots flera försök, kunde inte Ericsson ta ifatt tidsskillnaden fram till Joge och han slutade tvåa, medan Wengs körning de två sista sträckorna räckte fram till en tredje plats, bara 6,6 sek före Magnusson, som fick erfara att hans däck förlorade fästet mot slutet av tävlingen och han var förstås besviken över att ha tappat pallplaceringen.

Borg hade tur som slutade femma efter det att en bil träffade hans Evo på vägsträckan tillbaka till målet. Jonsrød var nöjd med sin insats, första säsongen i en Mitsubishi, och slutade sexa. Carlström var också nöjd med sin insats på de två sista specialsträckorna men var också orolig för att hans motor tappade kraft på slutet, medan Gustavsson var glad att över huvud taget ha tagit sig i mål efter att han varit tvungen att reparera sin trasiga växellåda.

Den andra deltävlingen av Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge i Sverige hålls den 19 april på Kong Christian Race i Kristanstad där arrangörerna förväntar sig att deltagarantalet ökar till tvåsiffrigt.

2008 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden är sponsrad av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli tyres, Sunoco fuel, Performance Friction Brakes, Speedline Corse wheels (www.ppe.com), PIAA lights, Sparco racewear, Scandinavian Tools & Tent, Mpart and RPM Promotions.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge – Resultat deltävling 1
1 Jimmy Joge (Tjällmo)/Mikael Johansson 1:00:09.8
2 Jonas Ericsson (/ John Stigh 1:01:03.9
3 Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng) 1:01:31.7
4 Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön) 1:01:38.3
5 Joachim Borg(Järfälla)/Lill-Erik Gustavsson (Örebro) 1:01:42.7
6 Kenneth Jonsrød (Sperrebotn)/Anders Wangen 1:01:47.3
7 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norma (Torsäs) 1:04:03.3
8 Mikael Gustafsson (Ludvika)/Ola Persson (Uppsala) 1:08:23.3

Ställningen i mästerskapet
Förare Poäng
1 Jimmy Joge 12
2 Jonas Ericsson 10
3 Hans-Erik Weng 8
4 Andreas Magnusson 7
5 Joachim Borg 6
6 Kenneth Jonsrød 5
7 Joachim Carlström 4
8 Mikael Gustafsson 3

Kartläsare
1 Mikael Johansson 12
2 John Stigh 10
3 Anders Fredriksson 8
4 Henrik Hulterskog 7
5 Lill-Erik Gustavsson 6
6 Jorgen Norman 5
7 Ola Persson 4


» Pressrelease från Swedish Evo Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2008-03-10 16:59


Från racket till motorsport, Coolbet erbjuder betting - Solberg favorit.
Efter att ha visat racketsporter som tennis, bordtennis och padel byter SVT nu riktning och ställer in siktet på rally till det sista Utmanarmötet.

På söndag väntar den fjärde och sista delen av SVT:s specialsatsning "Utmanarmötet" – och veckans evenemang blir en tävling mellan sex rallyförare, ...

Publicerad: 2020-06-05 18:24


Regularity resten av 2020 – Ljungby MK är ny RM-arrangör.
Det blir flera tävlingar i höst, men vi kan i dag meddela att den svenska tävlingssäsongen ser ut som följer.

8/8: Killingen, Kils MK Bil. (RM)
29/8: Ljungbyrundan, Ljungby MK. (RM)
26/9: Finspångsrundan, Finspångs MS. (RM)
17/10: Hårdingen, Vara MK. (ej RM)

Ljungby MK är nya som arrangörer...

Publicerad: 2020-06-05 14:38


Rally-SM får ny promotor från 2021 – utökar till tre mästerskap.
Det står klart nu när avtalet för de kommande tre åren är påskrivet mellan nya promotor SRM, Svenska Rally Mästerskapen AB och Svensk Bilsport, där det även framgår att det kommer bli fler mästerskap i kalendern.

Rallysporten har en stark förankring bland det svenska folket där sändningar i TV al...

Publicerad: 2020-06-05 13:54


Oliver och Pernilla Solberg redo för Rally Sweden Lockdown.
© Oliver Solberg Media Office.Monster Energy föraren Oliver Solberg sitter bakom ratten på en rallybil på söndagen. Den här gången är det inte virtuellt utan ratten på sin Volkswagen Polo GTI R5 som 18-åringen sätter sig!

Oliver har blivit inbjuden att delta i Rally Sweden Lockdown - organiserat av Rally Swedens VD Glenn Olss...

Publicerad: 2020-06-04 21:40


Rally Sweden Lockdown, söndagsrally med bl.a. Tidemand, Ekström & Solberg.
© PontusTidemand.se Rally Sweden Lockdown, ett spännande koncept som presenterades av Rally Swedens VD Glenn Olsson under torsdagen, stort hemlighetsmakeri för att inte locka publik - med anledning av Corona pandemin är också tävlingen helt publikfri!

Man har samlat sex åkare, Oliver Solberg ses med mamma Pernilla ...

Publicerad: 2020-06-04 21:11


South Swedish Rally ställs in, gör inget nytt försök 2020.
© emotorsport.se- South Swedish Rallys tävlingsledning har tagit beslutet att ställa in tävlingen 2020 under rådande omständigheter. Det är olyckligt, men beslutet är taget efter noga övervägande,förklarar arrangören.

Efter långa diskussioner har arrangören alltså tagit beslutet att ställa in även sitt an...

Publicerad: 2020-06-04 17:59


Äntligen rally, livesänt Utmanarmöte i SVT på söndag med Svenska rallystjärnor.
© emotorsport.seNu är det klart. Det blir en fjärde och sista del av Utmanarmötet. Och nu tar vi steget från racketsporter till rally. På söndag, 15:45 i SVT1, bjuds det på dueller mellan flera av Sveriges bästa förare.

Det är ett spännande och ovanligt rallyformat, med kval, kvartsfinal, semifinal och final. Fö...

Publicerad: 2020-06-04 17:38


Även Nya Zeeländska WRC rallyt inställt, VM start i Turkiet.
© emotorsport.se.Igår Finland, nu Nya Zeeland - som väntat tvingas den Nya Zeeländska WRC arrangören också ställa in sin stundande WRC deltävling. I Finland arbetade man för ett 70 års jubileum och på Nya Zeeland jobbade man för en comeback i VM serien efter år av frånvaro.

Redan tidigt i Corona pandemin satte de...

Publicerad: 2020-06-03 19:54


JWRC promotorn jobbar för full säsong åt juniorerna.
© M-Sport / JWRC.I samband med att det Finska VM Rallyt ställdes in under onsdagens förmiddag kom strax efter ett utskick från FIA Junior WRC organisationen, siktet är fortsatt en full säsong i klassen trots ännu en inställd tävling.

De tävlande som anmält sig ska kunna tävla om medaljerna även 2020 trots pandem...

Publicerad: 2020-06-03 18:14


Neste Rally Finland ställs in, ingen Finsk WRC fest i sommar.
Som väntat blev det Finska VM rallyt inställt, det blir ingen återstart av WRC serien i Finland i början av augusti. Samtidigt meddelar Finska arrangören att de ser inga möjligheter att skjuta på tävlingen senare under året utan kommer ställa in årets tävling.

Beskedet kom under onsdagen efter at...

Publicerad: 2020-06-03 13:17


Tidigare nyheter:
Svensk seger i Castrol Rally Jämsä, Jonsson går för segern i Solberg World Cup.
Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
Jonsson historisk SM-segrare.
EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.