Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tommy Vestlund summerar Karlskronapokalen.
PRESSRELEASE

När sista specialsträckan (SS) i årets andra SM-deltävling i rally körts så rullar Tommy och Fredrik över målrampen som 5:a i klassen Otrimmat 4WD. Man hade då över 9 specialsträckor kört ca 6 mil på extremt krokiga vägar runt Karlskrona. Tommy tyckte det varsvårt att hitta någon rytm i körningen på SS1 och man fick även nästan stanna på sträckan då Säters Marcus Hällbo rullat och stod tvärs över vägen.
-Man måste genast släppa det man sett och fokusera på vägen och körningen till 110% annars hamnar man där själv. Det gick väldigt kantigt hela sträckan. Vi var ändå snabbast av dom som blev hindrade av Hällbo, men vi hade inte räckt mot Andreas tid ändå tror jag, säger Tommy.

SS2 gick lite bättre och Tommy hade 4e bästa tid i klassen, men berättar att han har svårt att få till det med arrangörsnoter. Har helt enkelt åkt för lite med sådana och är mer van att skriva egna.

På SS3 hade Oskar åkt av och vi fick krypa förbi då den stod tvärs över och tappar rytm igen och åker kantigt. I slutet på sträckan blir det bättre. Men slagna av Andreas Magnussons kanontid med över 12 sekunder.
-Jag kände att Andreas var bara att glömma och vi sa att få se om det kommer att hålla hela vägen. Jag kände att vi hade inte allt för stor marginal för att kunna öka så mycket mera. Sedan hade Robin Sandberg och Jimmy Joge ”klarat” sig från att bli hindrade 2ggr och det gjorde ju inte saken lättare.

På SS4 körde Tommy på en sten mitt på sträckan men hade tur att det blev en pyspunka som höll ända till ca 2km från mål.
-Ja det blev onödigt spännande då däcket släppte från fälgen i en vänster över krön och vi for rakt ut i det gröna och åkte nästan in i en stenmur. Där hade jag jättetur att det inte var färdigt åkt där.

Tommy tappar ca 30 sekunder och rasar i listan.

På SS5 är Tommy riktigt på hugget och känner att nu har flytet infunnit sig. Här hade Andreas Magnusson åkt av och rivit uppenstor sten på vägen . Tommy är här lite över 4 sekunder efter Jimmy Joge i klassen trots att man blev hindrade, vilket Jimmy och Robininte blev. Ett steg i rätt riktning helt enkelt.
-Ja det är den största stenen jag sett mitt på en väg någonsin., det måste ha varit en jäkla smäll för Andreas. Vi fick åka slalom mellan stenarna för att komma förbi, säger Tommy.

På SS6 är Tommy 2:a efter Jimmy och börjar hitta rätt mellan stenar och träd som står som staket efter sträckorna. Endast 2,1 sekunder efter men för långt bakom 1 & 2 plats för att kunna ha en chans att åka in det. Man sitter och tittar inför SS7 att en ev. 3:e plats är inte omöjlig att köra till sig.
-Ja åkte för allt vad tygen höll och vi tog ca 4 sekunder av Hasse Gustavsson som låg 3:a och Joakim Carlström på 4:e. Bara någon tiondel från Robin som var snabbast så det kändes gött, säger Tommy.

Inför SS 8 så var Hasse och Joakim ca 6 sekunder bort och det var spänt värre. Tommy körde för allt vad han orkade, vilket även Hasse och Joakim gjorde och här delade alla tre sträckseger på exakt samma tiondel.
-Det är ganska lustigt att man kan åka så lika. Gjorde någon småmiss bara men inget stort, säger Tommy.

Inför sista sträckan kändes det att chansen fanns men ändå ganska liten, men Tommy gjorde vad han kunde och fick här se sig slagen av Joakim som var ca 3 sekunder snabbare och slutade iom det 3 i otrimmat 4WD. Hasse som sinkades något av ett något för lågt turbotryck slutade 4 i klassen.
-Vi gjorde vad vi kunde, men kanske jag körde lite för mycket på ”säkerhet” på sista sträckan då det kändes lite för långt bort.

Teamet är ändå väldigt nöjda att komma i mål då över 30 bilar bröt i den mycket svårkörda tävlingen. Många har fått smaka på rejält av den tuffa karaktären i Blekinge. Nu laddar Tommy och teamet sina batterier under sommaren och kör nästa SM-tävling i Augusti.


» Pressrelease från Team Slirej - Tommy Vestlund.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2008-06-08 22:12


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
© Alexandre Guillaumot.Italienska Rally di Roma Capitale 2020 laddar fortsatt för fullt för sin EM premiär, som arrangör står Motorsport Italia med rallyåkande Max Rendina som bas.

Tillsammans med Italienska förbundet, FIA och EM promotorn Eurosport Event jobbar man mot en säsongsstart i andra halvan av juli. För publi...

Publicerad: 2020-05-26 20:53


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
© emotorsport.seI brist på rallytävlingar har vi tittat lite i arkiven, ett album med arkivbilder från 1997 och framåt har startats upp. Just nu med 20-talet bilder från tävlingar som bland andra gamla klassiska tävlingar som Sapa Rallyt, Holavedsrallyt, MT-Specialen, Stenbocksrundan, Emiltrofén och Vätternrallyt b...

Publicerad: 2020-05-23 20:53


Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
© Subaru Motorsports USA.En deltävling kunde avverkas i American Rally Association innan den Amerikanska Rallyserien tvingades ställa in de fyra följande deltävlingarna.

Men med en ljusning också i USA tar promotorn ett nytt grepp, något man meddelade i ett utskick under fredagen. Nu laddar man för en serie om totalt sj...

Publicerad: 2020-05-23 13:00


Tidigare nyheter:
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
90 rallytävlingar hittills inställda 2020.
Historiska Rally EM-serien om läget för säsongen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
Gästabudstrofén 30/05
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.