Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Hård tätkamp i nya Rallymasters.
PRESSRELEASE

Hörbing och Ytterbring slog till i premiären av Rallymasters, när Holmenskog-Rallyt avgjordes under Lördagen i Norrköping.

I 4WD stod som väntat kampen mellan flerfaldiga mästaren Mats Jonsson och utmanaren Eddie Hörbing, en kamp som till en början leddes av Jonsson, men där Hörbing efter två sträckor fick upp ett flygande tempo och körde in 20 sekunder på Jonsson på de två avslutande sträckorna, och skrev segermarginalen till 16 sek för Jonsson, och ytterligare 37 sekunder till 3:an Jimmy Joge som blev bästa GrN-bil i klassen.
- Är mycket nöjd med dagen hälsade Hörbing efter prisutdelning, alltid skönt att slå Mats, avlutade Hörbing tillsammans med hans codriver för dagen, Bosse Holmstrand.

A 2WD såg på förhand ut som årets startfält med namnkunnigare starfält än på en SM-tävling. Och visst blev det en riktigt hård kamp, i första hand mellan SM-segraren Leif Pettersson, Gotlänningen Lars-Olof Holmberg och förra årets cupsegrare Tobias Ytterbring.
Det var Ytterbring som var den som var mest på hugget på den inledande sträckan och tog täten, en ledning som han sedan inte släppte ifrån sig, trots att Pettersson spurtade med en kanontid på sista sträckan, och där Holmberg lurade i vassen bla. men en sträckseger på sträcka två.
Nu räckte inte Petterssons spurt utan Ytterbring knep premiärseger i Rallymasters, endast 5 tiondelar före Pettersson och Holmberg knappa 5 sekunder bakom som 3:a.
- Fantastisk gruspremiär för vår del och i det här motståndet, vi hade bara kört en liten sväng i torsdags med bilen säger Ytterbring, vi har inte kört tävling sedan segern i KMK-Trofén i Oktober där vi säkrade cupsegern 2010, hälsade ett stort leende team, Tobias Ytterbring med codrivern Lasse Wickman.

B 2WD tog Stefan Hanela en säker seger med 36 sekunder. C 2WD fick ingen startande i mål, kanske en följd av de tuffa vägarna där de både var luriga och bitvis i sämre skick för de sent startande.

Även i std-klasserna blev det hårt i toppen, A/B gick segern till veteranen Lars Ohlsson före Tobias Carneling och Fredrik Egeland, och i C-klassen var det Joakim Nilsson som var klart snabbast och där Färjestads hockeystjärna Emil Kåberg blev en stark trea.
I GrE klassen var det hård kamp mellan Per Ohlsson (son till A/B-segraren Lars Ohlsson) och Andreas Norrby. Inledningsvis var det Claes Engvall som hade ledningen men som fick bryta på sträcka tre, och där Ohlsson höll undan med dryga 3 sekunder för Norrby som laddade hårt och tog in 7 sekunder på sista sträckan.

Klassiker/AppK såg flera intressanta bilar till start, där Gunnar Fredriksson vann första sträckan innan växellådan gav upp, och där Porsche-åkande Per Götberg sedan fick upp farten och körde mot en säker seger och dagens utlottade extrapris från MOCOMP.

Som första klass i tävlingen startade våra Ungdomsrallyåkare, där Victor Liljesson tog segern, Emil Bergkvist var snabb inledningsvis men tvingades bryta på sträcka tre.

Nu väntar en månads uppladdning innan Rallymasters fortsätter i Mälarrallyt den 18 juni.


» Pressrelease från Rally Masters.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-05-08 16:24


Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
© emotorsport.seNär det i mitten av oktober är dags för Lombard Rally Bath ses det med svenskt på startlinjen. Den 16-18:e oktober hoppas brittiska arrangören att eventet ska kunna köras, det handlar om en rad klassiska bilar och förare som ställer upp, redan har arrangören spikat en lång rad besättningar och bilar...

Publicerad: 2020-06-01 21:38


Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
© emotorsport.seCodemasters vann en viktig seger när upphandlingarna om rättigheterna för att göra det officiella WRC spelet nu är avgjort. Företaget fick sitt uppsving gällande motorsport när de startade Colin McRae Rally på 90-talet, en serie spel som under några år hade de officiella bilarna och tävlingarna i sp...

Publicerad: 2020-06-01 20:21


Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
© emotorsport.seVi har nu fyllt på arkivet med fler rallyfoton från 1999 års säsong. Det är nu fler foto från Bergaracet-backtävling i Aneby men också foto från bland andra Marknadsnatta, rallysprinten i samband med Bilsport Performans Show samt bilder från mässhallarna på Elmia när den årliga motorsportmässan tog ...

Publicerad: 2020-05-31 22:30


Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
© emotorsport.seInte sedan Örnskölden, Lappnatta och LBC Ruschen den 7:e mars har det körts rally i Sverige, nu var den äntligen dags för gruspremiär, om än med hårda restriktioner på hela arrangemanget. Bland annat fick ingen publik komma innanför grindarna när Stenungsunds MS körde Privatbostäders Rallyspecial.
...

Publicerad: 2020-05-30 21:24


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Tidigare nyheter:
EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.