Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Bara två tävlingar kvar innan finalen i SSRC.
PRESSRELEASE

Sydsvenska Rallycupen körde sin åttonde deltävling då Älmhults MK för 51:a gången arrangerade Silverratten lördagen den 16 augusti. Kännetecknande för vägarna i gränslandet mellan Småland och Skåne är att de krokiga och med mycket, riktigt mycket, sten i kanterna. Trots detta var det bara ett tjugotal av den 133 startande som fick bryta. Sex sträckor på sammanlagt 40 km skulle de tävlande ta sig an i det idealiska rallyvädret med ca 20 grader, lite vind och ingen strålande sol att få i ögonen. Hela tävlingen och framför allt vägarna fick bara lovord av de tävlande.

Även denna tävling vanns av Stoffe Nilsson, Hässleholm men både Ola Schön, Tomelilla och Emrik Smedberg, Växjö vann sina klasser så de tre har fortsatt en kamp om första platsen och de 25.000:- som segraren i grundserien kan kvittera ut. Den stora frågan är om någon av dem kommer att bli besegrade i sina respektive klasser i de sista tävlingarna. I C-förare Grupp E uteblev Olas värste konkurrent Per Molin, Toarp så därför blev segern hela 50 s före Keith Wennberg, Skillingaryd. I B-förare 2WD hade Emriks stora konkurrent Victor Karlsson mekaniska problem och kunde inte utmana Emrik ända till slutet. Men det skall nog hända något dramatiskt om inte det är dessa tre skall toppa grundserien även kallad prispottslistan Men, å andra sidan, när de tre i täten enligt reglerna räknar bort sitt sämsta resultat så skiljer det bara 46 poäng ner till Erik Bergman på femte plats. Det är ju också så att det utgår 25 extra poäng till de som startar i de två sista tävlingarna så det är 85+85 poäng för segrar kvar att kämpa om. Kan bli spännande in i det sista.

I den aktuella poängställningen efter Älmhult så är också markerat de som är kvalificerade till finalen i Vetlanda den 25 oktober.

En av dom som lite smugit fram till ledning i sin klass är Simon Karlsson, Gullabo i C-förare Grupp F/VOC. Han har hela säsongen haft en tät kamp med Tim Liljegren, Karlskrona men efter Kullingstrofén och Silverratten har han kopplat greppet och också avancerat till fjärde plats i prispottslistan med möjlighet att ta med sig 10.000:-hem från festen efter finalen. –” Jag är jättenöjd med säsongen och med tanke på att jag började köra förra året har jag medvetet valt att köra förståndigt och öka efterhand som rutinen kommer”, säger Simon. Den 20-årige montören från Torsås har lite folkrace från femtonårsåldern som motorsportbakgrund. Kompisen och kartläsaren Johan Eriksson delar på allt jobb i garaget och hittar allt bättre i det samarbete som notkörning kräver. –”Om inte bakaxeln rasat i Kongen så hade jag kunnat vara med i den absoluta toppen i listan”, säger Simon och avslutar med att tacka sin och kartläsaren Johans pappor för hjälpen som servicemän.

I C-förare 2WD är det ännu en förare som så sakta tagit sig upp i klassledning och också till den absoluta toppen i prispottslistan med sin sjätte plats. Andreas Axelsson, Grimslöv är trots sina 36 år nybörjare som rallyförare, däremot har han varit codriver i många år och också han har ett folkraceförflutet med tävlingar till och från i 20 år. I Emiltrofén förra året debuterade han. –”Köpte den blåa Golfen av Fredrik Frisell, Karlskrona och har hela tiden valt att, precis som Simon, skynda långsamt och skaffa erfarenhet. Med min kartläsarebakgrund hade jag en bra plattform att stå på vad gäller notkörning, även om det är skillnad på att läsa dom och köra efter dom” säger Andreas. Till vardags är han linjemaskinist och bygger el- och kraftledningar. Göran Söderström har lotsat honom de flesta tävlingarna sen debuten. –”Tycker SSRC är en bra serie, fina tävlingar och chans till prispengar och bostaden i Djura Nöbbele två mil söder om Växjö bor jag nästan mitt i tävlingsområdet”.

I Grupp F/Volvo Original Elit har Kim Nilsson, Osby och Tom Kristensson, Hörby tagits sig upp i toppen och petat ner Erik Karlström Nässjö till tredje plats. Christer Westerdahl, Skillingaryd kan ta sig till finalen om nybygget efter smällen i SSR blir färdig till Hörbys tävling

Magnus Johansson, Älmhult tog sin fösta seger för säsongen och han och flera till kan känna sig säkra på en finalplats. Joacim Kristiansson, Hörby, Robert Scholander, Eksjö och Markus Theorin, Skillingaryd har fortfarande chansen att nå dit med deltagande och bra placeringar i Vimmerby eller Hörby.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-08-18 21:17


Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
Lite positiva nyheter så här i Corona tider. Ett nytt femårigt samarbetsavtal mellan VOC Mekonomen Rally och SBF Svensk Bilsport är i hamn. Det säkrar vår drygt trettioåriga klass fortsatta framfart och tillväxt i minst fem år till. Och en förlängningsklausul öppnar för klassens fortlevnad upp mot f...

Publicerad: 2020-03-26 20:46


SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
South Swedish Rally flyttar fram sin SM-deltävling till den 30/7-1/8 med samma koncept, det vill säga start och mål i Älmhult.
Arbetet med årets tävling, den 45:e upplagan, har i stort sett pågått oavbrutet sedan målgång förra året. Arbetet fortsätter, men som en följd av Corona-viruset är tävlings...

Publicerad: 2020-03-25 21:42


Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
© emotorsport.seFörsta grustävlingen att ställa in tävling med anledning av Corona utbrottet var Rally Anderslöv med Trelleborgs MK, arrangören skulle kört första deltävlingen i Bilsport Rallycup nästkommande lördag.

Arrangören har arbetat för ett senare datum att kunna genomföra sin tävling, beslutet föll på lö...

Publicerad: 2020-03-25 21:20


Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
© Anwar Sidi Photography. Redan innan årets WRC säsong drog igång blev det klart att en av de 14 planerade deltävlingarna kom att försvinna. Det var Copec Rally Chile som ställdes in med anledning av landets politiska läge.

Men Rallye Monte Carlo inledde WRC serien 2020 utan större problem, vidare kom man precis till Sve...

Publicerad: 2020-03-24 20:44


Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
© emotorsport.seEfter ett par lugnare dagar med inställda tävlingar kom dock ytterligare ett par negativa besked under dagen, två stora tävlingar med flera ingående serier tvingas ställa in.

Ljungby MK med Midsommardansen i början på maj är nu inställd, de skulle då varit deltävling för Sydsvenska RallyCupen, Sö...

Publicerad: 2020-03-24 20:41


Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
© M-Sport.Den Italienska arrangören på Sardinien har meddelat att deras tävling inte kommer kunna köras i juni, landet som är hårt drabbat av Corona viruset måste efter samtal med nationella förbund och regering ställa in, eller hellre flytta sin kommande WRC deltävling.

Den 4-7 juni skulle rallyts körts, ...

Publicerad: 2020-03-24 18:17


Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
© emotorsport.seDet är inte bara de nordligare delarna av Värmland arrangören av Rally Sweden söker sig, Rally Swedens VD Glenn Olsson och hans organisationen har även sökt sig mer norr ut, till helt andra distrikt.

Årets tuffa väderläge gav också tuffa besked från FIA och WRC Promotorn att leverera vinter, med ...

Publicerad: 2020-03-23 22:38


Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
© FIA ERC.Under måndagen presenterade Eurosport Events att EM tävlingen på Kanarieöarna, Rally Islas Canarias kommer bli final. I förra veckan tvingades arrangören ställa in sin planerade tävling i början på maj.

Promotorn, arrangören och myndigheterna på Kanarieöarna har jobbat hårt för att lösa problemet...

Publicerad: 2020-03-23 21:56


Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
© M-Sport.M-Sports Polska filial som ansvarar för utveckling, byggnation, service och försäljning av de tvåhjulsdrivna Ford Fiesta har bråda dagar, trots Corona krisen byggs det bilar inför premiären för nya Ford Fiesta Rally4 hälsar företaget.

I förra veckan presenterades modellen och företaget meddelar a...

Publicerad: 2020-03-22 21:01


Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
© Renault Sport.Rally5 klassen gjorde debut i Rally Mexico, de Renault Clio bilar som sågs i det Mexikanska VM Rallyt var av nya Rally5 kategorin.

Först ut i klassen var Renault som uppger att de närmar sig 100-talet sålda rallybilar, främst är det de sydeuropeiska asfaltserierna som lockar bilmodellen.

Runt ...

Publicerad: 2020-03-22 20:05


Tidigare nyheter:
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.
Dennis Rådström gör ERC3 Junior satsning i nya Ford Fiesta Rally4.
Wales Rally GB ny final för Corona drabbat Brittiskt Mästerskap.
Tidemand får EM chans, i rallycross.
Fiesta R2 ersättaren klar, nya vässade Fiesta Rally4 presenterad.
Corona ställer in och ställer till även i VOCs nationella serier.

Rallyaktivitetet på Mallorca, Frankrike och Storbritannien under helgen.
Simrishamnsmixen inställd med anledning av rådande Corona läge.
Rallysäsongen får vänta, Rally Anderslöv inställt.
Tidemand ny trea i WRC2, tabellen efter Rally Mexico.
Volvo Euro Cup, en dålig nyhet kommer sällan ensam.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.