Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Klart för East Sweden Rally - så ser banan och startfältet ut.
PRESSRELEASE

Årets SM-säsong I rally närmar sig sin fjärde och näst sista deltävling. East Sweden Rally har Linköping som nav, liksom förra året. Men i år är banan lagd norr och öster om Linköping vilket innebär att inte mycket går att känna igen från fjolårets succétävling.

Banan.
Tävlingen avgörs under två dagar och serviceplats, sekretariat och pressrum ligger alla samlade vid Saab Arena, fd Cloetta Center. Därifrån rullar första tävlingsbil ut kl 17.30 på fredagen för att direkt kasta sig över parksträckan som körs på asfalt vid Saab Arena. En helt ny sträcka vid Ringstorp blir nästa utmaning och den har allt, från snabb bred väg, ett jättelyft till riktigt tuffa kurvor och luriga krön. Därefter åter till serviceplatsen för övernattning.

Dag två, lördagen, bjuder på en repris av gårdagens nya sträcka, nu som SS 3, och sedan bär det iväg norrut, mot Finspång. Sträckorna 4 Yxviken och 5 Olstorp går på vägar som har sett rallybilar många gånger, men SS 6 Rösjö, har inte använts som rallyväg på 40 år. SS 7 Häggetorp är också en klassisk sträcka som avslutar förmiddagens etapp.

Efter service vid Saab Arena återstår två sträckor, även dessa norr om Roxen. SS 8, Tjällmo-Älgmyra, och den avslutande sträckan SS10 Häggetorp 2, som startar på samma sätt som SS7, men slutet är annorlunda. Snabbare väg av typ ”finlandsväg” som blir en utslagsgivande avslutning av årets näst sista SM-rally. SS 9 har tyvärr fått strykas. Vid fyratiden rullar första ekipage in i mål vid Saab Arena.

SM-klassen trimmat 4wd
Den snabbaste klassen med fyrhjulsdrivna och trimmade bilar har alla toppåkarna på plats, Jerker Axelsson, SMK Trollhättan, Subaru, Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford, och trean i tabellen Johan Rudengren, Eskilstuna MK, Skoda. Här får Jerker Axelsson finna sig i att bära favoritskapet, men en ung norrman kan vara värt att hålla ögonen på. Frank Tore Larsen kommer i en Ford efter uppmärksammade körningar i norska mästerskapet.

Otrimmat 4wd
I klassen för otrimmade fyrhjulsdrivna bilar hittar vi tävlingen största lokala hopp, Mikael Lindqvist, Östgöta BF i en Mitsubishi. I kraft av sin seger i den senaste SM-tävlingen i Hässleholm har han höga ambitioner på hemmaplan. Han har god chans att blanda sig i toppstriden inför avslutande tävlingen i Uppsala om en månad. Leder klassen gör idag Jan-Erik Folkesson, SMK Örebro, Mitsubishi, och tvåan Niklas Hägg, SMK Hälsinge finns också på plats.

Trimmat 2wd
Klassen för trimmade tvåhjulsdrivna bilar är tävlingens största klass. Ett riktigt getingbo med fram- och bakhjulsdrivna bilar, nyare och äldre och med stora eller små motorer. En spännande och oviss klass. Ett snöpligt slut i Hässleholm för Victor Henriksson, MK Speed, i en Toyota, gjorde att Leif Peterson Göteborgs MF, med Toni Sundqvist, SMK Motala, vid sin sida, fortfarande leder klassen i en likadan bil. Kampen fortsätter i Linköping.
Lokal anknytning har även tredjeplacerade ekipaget, Johan Holmberg, Gotlands MF i en Suzuki, som har Henrik Appelskog från Linköping vid sin sida. Efter ett uppehåll har Jimmy Joge, SMK Motala, bestämt sig för att prova krafterna i en Golf och han om någon känner väl till vägkaraktären på sträckorna i norra Östergötland.

Otrimmat 2wd
Klassen för otrimmade tvåhjulsdrivna bilar har två klubbkompisar i ledningen. Gustav Thorsell, i en Peugeot, och Martin Jansson, Skoda och båda kör för Rasbo MK. På tredje plats ligger Mattias Ledin, MK Kopparberg, Ford. Varning för norske Steve Rökland, i en Peugeot. Han far fram som en virvelvind i norska mästerskapen och kan mycket väl skrälla här.

JSM
Stort intresse har juniorerna visat för East Sweden Rally. På startlinjen finns 17 anmälda ekipage och här är det många som kan vara med och slås om topplaceringarna. Leder tabellen gör Sebastian Johansson, Gotlands MF, i en Ford med Emil Karlsson, Hällefors MK, Volvo, på en andraplats. Smålänningen Markus Theorin, Skillingaryds MK, Opel ligger tre, men det är tätt på given bakom dessa tre. Victor Liljesson, Linköpings MS, gör sin första start i JSM, påhejad av hemmapubliken


» Pressrelease från East Sweden Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-08-31 14:19


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Som en följd av Covid-19 väljer Älmhults MK samt Ungdomsteamet att ställa in premiären för Södra BF:s Sprint DM Silversprinten. Tävlingen var planerad att köras fredagen den 1 Maj , men så blir det inte.
- Otroligt tråkigt men vi gör vad vi kan för att minska smittspridning av Covid-19 säger ungdo...

Publicerad: 2020-03-29 18:26


Tidigare nyheter:
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.