MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Snabbast totalt, Mats Jonsson och Johhny Johansson med sin Ford Escort WRC.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Ungdomsvinnaren Elias Lundberg med Robert Lundberg i högerstolen var först på vägarna, vinnare i klassen.
Nya och gamla vinnare när Svenska RallyCupen gästade Rally Karlstad!

Solen uteblev, trots ensiffrigt på termometern och regn bjöd Karlstads MotorClub Bil på ett rekordstort Rally Karlstad! Efter ett avhopp kom Rally Karlstad på kort tid in som ersättare i Svenska RallyCupens kalender.
- Ett stort tack till arrangörsstaben som på kort tid antog vårt erbjudandet att agera deltävling i cupen, vi är väldigt tacksamma för ert arbete och snabba beslut! Tack än en gång från oss i organisationen bakom Svenska RallyCupen!

Mäster Jonsson tog segern.
Fjolårstvåan Patrik Åkerman körde fort, ledde totalt in på sjätte specialsträckan, väl där tappade Ljusdalsföraren tid på en avåkning - ledningen försvann och blev till sekunder bakom flerfaldige Svenska mästaren Mats Jonsson. För Jonsson, co-driver Johhny Johansson och teamet blev det ännu en seger för det vinstrika gänget, 8,9 sekunder före Åkerman. Fredrik Åhlin fanns också på plats, han satte snabbaste tider dagen igenom, men för honom handlade det om att få träning och visa upp sig för rallypubliken - Fredrik körde utom tävlande då de skrivit egna noter.
I b-förarklassen skiljde 13 sekunder mellan segrande Peter Encrantz och tvåan Janne Andreasson i topp.

Vägarna passade de bakhjulsdrivna.
De Värmländska rallyvägarna var som gjorda för Volvoåkarna - breda och snabba. Storforsföraren Jimmy Olsson och Conny Sundqvist var en av favoriterna på förhand, han har redan tidigare en rad fina placeringar att skryta om i cupen. Den här gången jagade flera Volvokollegor ute på sträckorna, Ola Axelsson var den som tog sig närmast - 14 sekunder från vinst. Tätt bakom sågs såväl Kaj Banck som Östgöten Daniel Damberg - den sistnämnde som gjorde comeback under våren efter flera års uppehåll har hittat tempot fort. Toyotaåkaren och Värmlänningen Jan Johansson var den som bröt Volvodominansen, slutar femma.
Mattias Hallberg och Valkyria Edlund visar en stigande formkurva, körde till sig segern för b-förarna i trimmat 2wd där Christopher Sundberg slutar tvåa, slagen med 17 sekunder. Gotlandsvinnaren Jonny Hederstedt slutade trea i den andra deltävlingen.
En halvminut delade topp två i c-klassen, snabbast där Simon Andersson och co-driver Jimmy Glad - de före SMK Nyköpings Pontus Jakobsson.

Askling och Wiberg - två vinnare i VOC/grupp F.
Den otrimmade A/B-klassen för VOC och Gr.F bilar sågs med flest b-föraren, snabbast var Dennis Askling / Alexander Glavsjö Holm som hade 20 sekunder att gå på till Tomas Sjöberg efter dagens sju sträckor. Fjärdeplatsen tog Jan Wigertson, han i en framhjulsdriven Volvo 850.
Rönne MK´s Alex Wikvist med Madelene Buskas i kartläsarstolen åkte fort i c-klassen, inte nog med klasseger - tiderna räckte för en tredjeplats bland A/B förarna. Christoffer Olsson var 10 sekunder från vinnarna - klassen tillhör en av de större, totalt 35 startande vilket visar på god återväxt.

Kristiansen snabbast av alla i grupp E.
I Grupp E åkte SMK Edas Kenneth Kristiansen in som vinnare med 2,5 sekund till b-föraren Johannes Joons - vinnande Kenneth är själv c-förare. Henrik Carlzon slutade trea och skuggades av Hampus Böe i en Opel Vectra som var vassast av A-förarna.

Helin jagade Audi i Appendix K.
Precis som på Gotland var det en Audi Quattro i täten av Appendix K - men det var inte samma ekipage, den här gången var det Tom Axelsson och Krister Gull som körde fortast. Jagade var de av Stefan Helin i en Opel Ascona A som var halvminuten bakom, Tibroföraren i sin tur skuggad av Øistein Solberg.

Talangerna fostras i Ungdomsrally.
De var först ut på vägarna, det handlade då om de tävlande i Ungdomsrally där man övningskör. Trots avsaknaden av körkort har de ett högt tempo, helgens vinnare hittas som 65:a totalt av de 166 bilarna som tog sig genom dagen - snabbast av alla i otrimmad bil! Vann gjorde SMK Sala´s Elias Lundberg med Robert Lundberg i högerstolen. Bra fart hade de flesta i klassen, Lukas Kindgren gasade in som tvåa och följdes i sin tur av Isac Nordström.


Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
Facebook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen

Tävlingskalender 2015:
» 01/05-15: Rally Gotland. Gotlands MFBK.
» 30/05-15: Rally Karlstad. Karlstads Motor Club Bil.
» 27/06-15: Skilling 500. Skillingaryds MK.
» 25/07-15: Kullingstrofén. Kullings MS.
» 29/08-15: EMK-Kannan. Eskilstuna MK.
» 12/09-15: Rally Småland. Vetlanda RRC, Team Skogsåkarna, Vimmerby MS.
» 31/10-15: Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK.

Svenska RallyCupen 2015 i samarbete med:
Sunoco, Ferrita, PEAN Sweden, Atracco, Pirelli, Tractive, Mocomp, Öhlins, Ralphs Däck, Air Archway, Trendab, Best Promotion & Noteriet!

Publicerad: 2015-05-31 18:06






WRC träning i helgen Rali Terras d´Aboboreira.
© Citroen Racing.Helgens Portugisiska Rali Terras d´Aboboreira blir rena VM testet med 10 mil special på sju sträckor. Hyundai Motorsport satte Andreas Mikkelsen till testtävling för Kroatien, denna gång är det tredjeförare Dani Sordo som får samma chans att värma upp innan han kastas in i WRC tävlandet.

Dani kör...

Publicerad: 2024-04-25 19:00


Lördagens Hejdesprinten inleder på Gotland.
Gotlänningarna startar rallyåret med Hejdesprinten hos Gotlands MF BK där Gotland DM och Gotland Rally Cup kör om poäng. 9km special när en sträcka går tre gånger.
26 åkare ses i listan fördelade genom tre klasser, varken Ungdomsrally eller 4wd är bemannade. Istället blir det tvåhjulsdriven seger t...

Publicerad: 2024-04-24 22:04


Nyhet kring arrangörsnoter i Rally-SM, Jemba-noter resten av säsongen.
© Ivo Kivistik / Red Bull Content PoolEn av många viktiga frågor i arbetet med Rally-SM rör arrangörsnoter. Under 2024 har Styrgruppen beslutat utvärdera Jemba Inertia Notes System för framställning av arrangörsnoter. De fyra resterande tävlingarna i Rally-SM kommer skrivas med Jemba-systemet.

Användningen av Jemba-systemet i Rally-S...

Publicerad: 2024-04-24 21:36


Populärast i sommar, redan 200 anmälda för Slottssprinten.
© emotorsport.seUnder onsdagen spräckte Slottssprinten 200 anmälda ekipage exklusive tre föråkare, rallyt körs först den 13:e juli - 2,5 månad innan start är startfältet överfullt.

100-års jubilerande Katrineholms MK tar emot 180 åkare för lördagens rally med fem sträckor på 36km - start, mål och service vid Eri...

Publicerad: 2024-04-24 21:32


Sydsvenska Mästerskapet tillbaka i Sydsverige.
Behövs det verkligen en cup till i Småland och Södra 2024? Det är en fullt berättigad fråga! De två distrikten som har en femtedel av klubbarna i Sverige har också nästan en tredjedel av planerade rallytävlingar. Nästan alla cuper och serier i Sverige har också en eller flera deltävlingar i dessa di...

Publicerad: 2024-04-24 12:08


PG Andersson kör Drive VXOs BMW i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.Tvåfaldige Juniorvärldsmästaren och flerfaldige Svenske Mästaren PG Andersson kommer till start i Rally-SM:s gruspremiär den 10-11 maj i Nyköping. PG kommer att tävla tillsammans med sin rutinerade codriver Anders Fredriksson i DRIVE VXOs BMW 1M i den tvåhjulsdrivna klassen.

Bilen, byggd av svens...

Publicerad: 2024-04-23 20:31


48 ERC ekipage till Rally Islas Canarias, tre Svenska ekipage.
© Torbjörn Carlberg.48 av de 80-talet anmälda för Rally Islas Canarias, årets andra EM deltävling kör om poäng i EM klasserna - resterande i nationella klasser och serier.

Jakten kan börja för Östberg och Barth.
29 ekipage går för Rally2 i EM tävlingen som inleds med Hayden Paddon och följer med Efren Llaren...

Publicerad: 2024-04-23 20:23


90 bilar totalt, 18 ekipage från Norge, Finland och Danmark nu i listan för Rally Nyköping.
© emotorsport.se90 ekipage ses nu i listan för Rally Nyköping, den kommande Rally SM deltävlingen men också deltävling i Nordiska Mästerskapet, något som denna gång lockats startande från Norge, Finland och Danmark. Anmälan stänger på söndag kväll och än väntas ett antal ekipage fylla på.

Fler namn väntas för SM...

Publicerad: 2024-04-23 18:53


Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
© Ryds MK.Sträckinformation och programförsäljning till helgens Vilda Ryd Racet.

SS1 ONE Nordic AB, 8,51 km:
Startar på en krokig byväg, som efter ett par kilometer övergår till en mindre väg med mycket sten i kanterna i ett par kilometer. För att efter ca halva sträckan återgå till byväg igen, som är någ...

Publicerad: 2024-04-22 21:10


Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Tidigare nyheter:
48 ERC ekipage till Rally Islas Canarias, tre Svenska ekipage.
90 bilar totalt, 18 ekipage från Norge, Finland och Danmark nu i listan för Rally Nyköping.
Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Puma Rally1.
WRC tabellerna efter Croatia Rally.
Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.