Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Mattias Ekström kan bli Årets Senior.
PRESSRELEASE

På Bilsportgalan på Stockholmsmässan i Älvsjö nu på lördag den 24 november, premieras årets främsta framgångar för svenska bilsportutövare. Bland mycket annat ska Årets Senior och Årets Junior i svensk motorsport på fyra hjul utses. Efter sin andra DTM-titel är Mattias Ekström storfavorit till utmärkelsen Årets Senior.

Dalkarlen Mattias Ekström stod för en stor bragd när han i höstas säkrade sin andra DTM-titel. Det tyska standardvagnsmästerskapet ligger näst efter Formel 1 i status ute i Europa.
- Dagarna efter segern var oerhört hektiska med betydligt mer uppvaktning från media än efter min seger 2004, berättar Mattias.

Nu är han en av fyra nominerade till titeln Årets Senior 2007. En utmärkelse som röstas fram av entusiaster och motorsportfans från hela Sverige. Omröstningen pågår på www.bilsport.se ända fram till klockan 15.00 på lördag.
- Att få sådana utmärkelser gör mig väldigt glad. Det är ett kvitto på att man haft ett bra år och att man rankas högt av kompetenta människor som vet vad det handlar om, säger Mattias i en längre intervju publicerad i tidningen Bilsport som finns ute i butik just nu.

Nytt miljöpris
Närkingen Marcus Ericsson är favorit att utses till Årets Junior. 17-åringen från Kumla utklassade konkurrenterna i Formula BMW i England i år och ses som ett av Sveriges största framtidslöften.
Den stjärnspäckade galakvällen kommer att bli ett formidabelt medaljregn. Förutom SM-medaljer och utdelningar ur minnesfonder ska även Bilsport Special Award delas ut. Priset går till någon som gjort extra förtjänstfulla insatser för motorsporten.
Dessutom premieras motorsportens sedan länge kraftfulla miljöarbete genom det nyinstiftade priset Bilsportens Miljöpris. Utmärkelsen går i år till Rolf Linde och Malte Sandberg på BSR i Växjö för deras entusiastiska arbete med alternativa drivmedel för såväl tävlingsbilar som gatbilar.
Sammanlagt kommer prischeckar till ett värde av upp emot 400.000 kronor delas ut under galakvällen.
Här är de nio förare som har chans att bli Årets Senior respektive Årets Junior

Bilsport Award 2007
Årets Racingförare : Mattias Ekström, 29 år, Salenstein. Schweiz.
Motivering: "Dalkarlen gjorde det igen - vann tyska DTM för andra gången i karriären. Ekström fanns med i toppen på mästerskapet under hela säsongen och höll undan i en dramatisk avslutning."
Årets Rallyförare: Per-Gunnar Andersson, 27 år, Årjäng.
Motivering: "En missad tävling hindrade inte värmlänningen från att skriva ett stycke rallyhistoria. Tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson vann "PG" juniorernas eget mästerskap i rally-VM. Han avgjorde med kyla i finalen på Korsika."
Årets Rallycrossförare: Lars "Stinsen" Larsson, 42 år, Svenljunga.
Motivering: "Rallycrossens nya kung avslutade karriären på bästa tänkbara sätt genom att i sin Skoda Fabia köra hem andra raka EM-titeln och tredje raka SM-guldet i värstingklassen Division 1. Snacka om att lägga av på topp."
Årets Dragracingförare: Jimmy Ålund, 39 år, Norrköping.
Motivering: "Fjärde EM-guldet i Pro Stock kom i stenhård konkurrens. Det i kombination med att titeln säkrades på en körskicklighet i finalen i England gör Jimmy synnerligen kvalificerad för utmärkelsen."
Årets Racingjunior: Marcus Ericsson, 17 år, Kumla.
Motivering: "2005 utsågs närkingen till Årets Kartingförare. Nu får han ett Bilsport Award-pris till - efter ett fantastiskt debutår i Formula BMW i England. Ericsson utklassade konkurrenterna och siktar nu mot Formel 3."

Årets Rallyjunior: Andreas Sjölander, 23 år, Valbo.
Motivering: "Tillsammans med kartläsaren Håkan Jacobsson har Ford Fiesta-föraren tagit ytterligare ett steg i utvecklingen under säsongen. Segern i junior-SM säger en del liksom segern i Ford Flexifuel Cup. Två topprestationer i hård konkurrens."Årets Rallycrossjunior: Andreas Larsen, 19 år, Sysslebäck.
Motivering: "I stenhård konkurrens vann värmlänningen junior-SM för andra året i rad efter att ha levt upp till högt ställda förväntningar i finalen på Kinnekulle Ring."
Årets Dragracingjunior: Linus Eriksson, 15 år, Östervåla.
Motivering: "Linus blev under sin andra säsong i sporten årets dominant i junior dragster med seger i Toyo Racing Series, en andraplats i SM och en fjärdeplats i den Europeiska serien NDRS. Erikssons facit vittnar om såväl stabilitet som jämnhet på hög nivå."
Årets Kartingförare: Joel Johansson, 18 år, Örebro.
Motivering: "Kartingen är ett getingbo av unga talanger. Med bland annat en femteplats i EM, final i NM, en andraplats i Göteborgs Stora Pris och bra prestationer i Italien har KF2-föraren Joel stuckit ut - även om konkurrensen från fjolårets Awardvinnare Jesper Wernersson var knivskarp."

Bilsportgalan äger rum den 24 november i Victoriahallen, Stockholmsmässan med start klockan 19.30. Under helgen den 23-25 november pågår också Svenska Bilsportmässan i Älvsjö.


» Pressrelease från Svenska BilsportFörbundet, www.sbf.se.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2007-11-20 16:14


Fyra deltävlingar i Asfalts-SM.
© emotorsport.seDet blir ingen ersättningstävling för SM-datumet 5 juni i det nya mästerskapet Asfalts-SM.
Vi har jobbat med ett antal arrangörer till vårt godkända SM-datum 5 juni. Myndigheternas framflyttande av restriktioner gör att vi inte kan vänta längre utan vi väljer att satsa på de tre deltävlingar s...

Publicerad: 2021-05-16 11:15


Första bilderna på nya Hyundai i20 Rally1, från tester i Frankrike.
© Hyundai Motorsport.I södra Frankrike gjort Hyundai Motorsport i veckan första testerna med helt nya Hyundai i20 Rally1, nästa års utmanare i hybridklassen Rally1.

Företaget var sist ut med tester utanför fabrikens område, på de erkänt tuffa vägarna i södra Frankrike, där allt som oftast nya WRC bilar gör sina först...

Publicerad: 2021-05-16 10:08


Östberg fyra efter första dagen i Ózd Eger Rallye, växellådsbyte ska ge mer fart.
© Tagai Racing Technology.Mads Östberg var favorit om segern inför Ungerska Ózd Eger Rallye, men norrmannen med störst erfarenhet i fältet och backad av Citroen i satsningen ligger bara fyra inför söndagens sträckor. Sex sträckor avverkade och de fyra första vanns av hemmaförare, dagens två avslutande körde Jan Kopecky hem.
...

Publicerad: 2021-05-15 18:57


58 ekipage till Rally Italia Sardegna, Solberg och Andersson är Svenskarna.
© Oliver Solberg Media Office.58 ekipage går för start i Rally Italia Sardegna som avgörs 3-6 juni, 12 deltagare i WRC klassen där Hyundai ses med fem bilar. Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo går för fabrikens team. I privata 2c Competition ses inhoppande Oliver Solberg ihop med ordinarie Pierre-Louis Loubet.

Suni...

Publicerad: 2021-05-15 10:36


WRC Promotorn kan ta över EM serien från Eurosport.
© FIA ERC.WRC Promoter GmbH fick i år ett systerbolag i Rallycross Promoter GmbH. Det handlar om fleråriga WRC promotorn med RedBull Media House bakom och The Sportsman Media Group som fortsätter erövra världen, senast Rallycross och nu kan EM serien i rally vänta.

Från säsongen 2013 har bolaget drivit WRC...

Publicerad: 2021-05-14 21:49


Östberg favorit i helgens Ozd Eger Rallye.
© Tagai Racing Technology.Ozd Eger Rallye är andra deltävling för Ungerska Mästerskapet 2021, sex sträckor på 76km under lördagen. Avslutningen sker under söndagen med åtta sträckor över 78km.

Inleder startlistan gör Mads Östberg och Torstein Eriksen, de kör Citroen C3 Rally2 före Citroën Rally Team Hungary, ny chans för ...

Publicerad: 2021-05-14 21:18


Nya omkastningar i Rally EM kalendern, Azorerna tillbaka i september.
© Mattias Adielsson Motorsport.Eurosport Events som driver EM serien tillsammans med FIA har än en gång möblerat om i kalendern. Nu är det de båda Portugisiska deltävlingarna som flyttas om. Tredje försöket med Azores Rally blir nu den 16-18 september, samtidigt flyttas Rally Serras de Fafe e Felgueiras till den 1-3 oktober.

...

Publicerad: 2021-05-14 17:41


Positiva restriktionsbeslut för Rally Sverige att vänta.
© emotorsport.seNya restriktioner är att vänta från och med första juni. Och det blir positiva lättnader för rally när det för tävling inom idrotter på väg, vatten och i skog tillåts för 150 personer.

- Jag har varit besviken länge på att vi inte kommit längre i arbetet för oss som tävlar på väg, vatten och skog...

Publicerad: 2021-05-14 11:39


Solbergs WRC2 debut väntar, Oliver inför Rallye de Portugal.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg kommer att göra sin WRC2-mästerskapsdebut nästa vecka i en Hyundai i20 R5 i en av rally-VMs mest populära tävlingar: Vodafone Rally de Portugal.

Oliver har precis börjat sin andra säsong i Rally-VM och Rally de Portugal kommer att vara 19-åringens tionde tävling på denna mästersk...

Publicerad: 2021-05-14 11:11


Hansen nöjd med tjeckiska rallydebuten, tvåa i Rallye Sumava Klatovi.
© Vladislav MaschlEfter ett långt ofrivilligt uppehåll på grund av pandemin var det nu åter dags för tävling för Victor Hansen och Victor Johansson. Resan gick nu till den anrika tävlingen Rallye Sumava Klatovi i Tjeckien.

Tävlingen som kördes på asfalt erbjöd väldigt omväxlande sträckor med allt från snabba breda...

Publicerad: 2021-05-13 21:38


Tidigare nyheter:
Stort intresse för nya Fiesta Rally3, 20 första bilarna levererade.
Så ser WRC kontrakten ut efter 2021.
Toyota satsar hårt på Safari Rallyt.
Foto från Uddevalla City Race, från start till mål.
Tredjeplats för Carlberg i Asfalt-SM debuten.
Robin och Henrik totalvann premiären av nya Asfalts-SM.
Foto från Uddevalla City Race, del 1.
Hansen tvåa efter hård R2-kamp i Rallye Sumava Klatovy.
Veiby & Andersson snabba i i20 WRC, hängde på Neuville i Targa Florio.
Johnsens EM trea i Historic Vltava Rallye, klasseger i EM!
Svensson premiärvinnare i Asfalt SM, körde hem Uddevalla City Race.
Följ lördagens rallyn, bland andra Uddevalla City Race & Vltava Historic Rally.
Johnsens trea i Tjeckiska EM rallyt efter etapp 1.
Johnsens trea totalt efter tre sträckor i Historic Vltava Rallye.
Midnattssolsrallyt skjuts upp, siktar på 2022.
64 ekipage inleder Asfalt SM med Uddevalla City Race.
Johnsens redo för Historic Vltava Rallye, årets andra EM deltävling!
Drive VXO Motorsport gör årspremiär i Rally-SM Asfalt i helgen.
Neuville och Tänak förlänger med Hyundai efter 2021.
WRC körning för Veiby & Andersson i helgens Italienska Targa Florio.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 22/05


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 18-19/06


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 20-23/05


Svenska RallyCupen:
Gästabudstrofén 29/05
Foto från:
Uddevalla City Race, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Uddevalla City Race.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.