Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Eskilstuna nästa anhalt för VOCs nationella serier.
PRESSRELEASE

Eskilstuna är nästa anhalt för både SverigeSerien och SommarSerien i VOC Mekonomen Rally. Nu närmar sig finalerna med stormsteg och det hettar till på riktigt. Efter ett närmast succéartat återseende med EMK-kannan härom året så är det med härligt positiv förväntan som klassen återigen styr kosan mot Eskilstuna, en av svensk mekanindustris huvudstäder och Bolinder Munktells stolta födelsestad.

I Eskilstuna börjar det hetta till ordentligt i klassens båda grusserier. Det är näst sista deltävling för säsongen i både SverigeSerie och SommarSerie. Efter Eskilstuna så återstår bara SommarSeriens final i Nora i mitten av september och SverigeSeriens final i Örebro i början av oktober. Och som vanligt är det stenhårt i serierna ända in på mållinjen. Raffinerat!
– Eskilstuna har bjudit på fantastiska sträckor de senaste åren. Mycket stor andel allmän väg av riktigt härligt svängig och krönig sörmlandskvalitet. Årets upplaga ska inte bli något undantag, tvärtom! Eftersom att det är en tävling efter sommaruppehållet så kommer det återigen att delas ut SuperStage/PowerStage poäng 5-4-3-2-1 i VOC till snabbaste ekipage i respektive förarklass. Så tufft som det är i serierna så kommer dessa poäng att bli väldigt viktiga då året ska summeras och pallplatserna fördelas, säger klassansvarig Roger Fransson.

I Eskilstuna så är det den relativt långa, omväxlande och utslagsgivande sträcka 5, dagens sista sträcka, som blir den så viktiga SuperStagen för klassen.

Kristoffer Karlsson eller Emil Andersson i högsta Elitklassen?
Med stor sannolikhet så står vi inför ytterligare en värmlandsfajt i Elit A.
– Men, säger vän av ordning, Kristoffer Karlsson kommer ju från och kör för Trollhättan - det ligger inte i Värmland. Ja, men sednan Kristoffer flyttade till Torsby för något år så har farten bara ökat och klubbtillhörighet är inget man ändrar lättvindigt. Undrar om det kan vara något i det värmländska vattnet eller luften som spelar in? Eller kanske luften? Raden av bilförarlegender från landskapet är i alla händelser uppseendeväckande. Att gissa att huvudbataljen även i Eskilstuna kommer att stå mellan Kristoffer och Emil är ingen högoddsare, i synnerhet nu när Emil verkar ha kommit till rätta med finliret på sin nya bil. Och i allra största synnerhet när Patrik Fredriksson spelar tufft med sin jättefina serie, hoppar över tävlingar för att (får jag förmoda) kraftsamlar på de obligatoriskt räknade finaltävlingarna.

Det kommer att bli tufft.
– Kanske öppnar Patrik med sin strategi dörren lite för mycket för Rickard Gustafsson, och det är något som kan vara farligt att göra. Rickard är inte den som är sen att ta en chans som gives. I SommarSerien innehar han redan den eftersträvansvärda tredjeplatsen måhända kan han nå den positionen även i SverigeSerien stärkt av ett riktigt bra resultat i sin hemmatävling. Raffinerat var ordet! Och varning alltså utfärdad för en hungrig Rickard Gustafsson.

Dennis Persson eller Oscar Jansson i lägre Elit?
Dennis Persson såg länge helt oslagbar ut i Elit B där han radade upp fullpoängare, men i Kil senast bröts trenden av en jagande Oscar Jansson extra peppad av ny motor i bilen.
– I Kil stökades det om rejält i resultatlistan för Elit B gentemot vad vi har blivit vana vid. Oscar inkasserade sin första seger och att både Fredrik Alin och Johan Holm har kapacitet för pall och även seger det vet vi, och det visade dom om inte annat med eftertryck i den riktigt snabba tävlingen i Kil. Johan kommer inte till start i Eskilstuna men det är ändå riktigt svårt att tippa B-klassen. Att välja mellan stekheta Oscar, en revanschsugen Dennis eller en rutinerad Fredrik Alin är nästintill omöjligt. Topplacerade Magnus Lindkvist får vi absolut inte heller räkna bort ur ekvationen. Eller varför inte Andreas Liljeberg som har hittat rätt på flera punkter i körningen och som är den som senast var ”best-of-the-rest”. Utanpå det har han jobbat en hel del på bilen inför Eskilstuna. Kanske kan han hitta ännu lite speed och utmana den absoluta toppen? Raffinerat var ordet!

I Cupklassen tror jag Robin Bäckström tar hem det … igen!
I Cupklassen har vi för ovanlighetens skull en klar dominant i år.
– Robin Bäckström har radat upp segrar och är nu otroligt nära att inkassera en drömserie, dvs bara räknade segrar och maximala SuperStage-poäng när säsongen är över. Sedan Jacob Johannesson klassade upp så har Robin åkt i något av en klass för sig i C, men i Kil senast så var han rejält utmanad av Daniel Jonsson som så olyckligt kraschade i ett träd efter målgång på dagens allra sista sträcka. Att försöka avverka skog med hjälp av bil istället för motorsåg eller skogsmaskin, det är ingen bra idé. Det vet klassansvarig alltför väl av egen dyrköpt erfarenhet. Daniel kommer tyvärr inte till start i Eskilstuna, oklart om han är igång igen efter den rejäla smällen som gav honom och teamet ordentligt med jobb på bilen. Till start kommer inte heller Johan Vedin som också vilade i vassen i Kil senast. Med den bakgrunden så tror jag Robin vinner tämligen komfortabelt även i Eskilstuna. Andre-seedade Joel Norqvist tror jag försvarar sin andraplats. Men, det finns också några namn som inte mätt sig så mycket i klassens nationella serier så det kan komma skrällar.
Helt klart är att det blir spännande att följa.

Marcus Persson, Isak Vikman eller kanske Oscar Östlund bland Juniorerna?
I årets upplaga av SverigeSerien och SommarSerien har vi ett otroligt vitalt gäng ungdomar, detta alltså i en 30-års jubilerande klass.
– Imponerade i sig att klassen är så vital med så många år på nacken men allra mest imponerade är på det sätt som våra ungdomar kör, dessa tre och många fler med dem. Utan noter och utan körkort men på tider som är gångbara i såväl C som B. Detta om något bådar gott för svensk rallys framtid och understryker med bred penna VOC Mekonomen Rallys roll som svenskt rallys plantskola nummer ett.

Men vem vinner bland juniorerna då?
– Nästan omöjligt att säga om vi pratar de namn som jag nämnt redan i rubriken. Isak Vikman har oftast varit starkast då alla tre varit med samtidigt. Men det beror också på en del omständigheter, som en avåkning av Oscar Östlund eller att Marcus blivit hindrad. Jämnt är bara förnamnet. Den här kampen är långt ifrån avgjord och kommer inte att vara det förrän målsnöret i Nora respektive Örebro. Gissar att dessa unga talanger blir kvar i klassen och våra nationella serier även nästa år och de halva startavgifter som vinnaren i respektive serie får i samma serie kommande år ligger i potten. För att inte nämna äran att vinna en klass i VOC Mekonomen Rallys nationella serier och sälla sig till en väldigt fin skara med svensk och norsk rallyadel. Raffinerat var, som sagt, ordet!

På lördag klockan 10:00 rullar första bil ut från start på Ekebybanan. Jag vågar utlova en heldag med massor av maximalt högoktanig rallyunderhållning.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-08-28 13:00






Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Shakedown ännu inte helt avslutad inför Croatia Rally, snabbast med tre åk, även om flertalet i Rally1 klassen fick sina tredje rundor strukna då de stoppades.

Rallypensionären Sebastien Ogier slog till med snabbaste tid i sitt andra åk, 0,7 sekunder bakom Elfyn Evans. Thierry Neuville går in m...

Publicerad: 2024-04-17 21:54


Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
© emotorsport.se Till sommaren får ni se Patrik Hallberg i en R5 igen, denna gången blir det under SM-Veckan i Västerås där han fått chansen att köra Christer Hedlunds VW Polo GTI R5.

- Detta ska bli riktigt skoj! Jag har längtat sedan vi gick i mål på Gotland att få chansen igen och är otroligt tacksam för möj...

Publicerad: 2024-04-17 21:42


Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
© emotorsport.seRallyintresset håller sig på en bra nivå, om vi tittar framåt ses 160-talet ekipage anmälda för Vilda Ryd Racet där då Bilsport Rally Cup går ihop med Historiska RM serien och Klassiska / Historiska Rally Cuperna i slutet va månaden.

Den första maj körs traditionsenligt Lill Jumbo hos Falköpings ...

Publicerad: 2024-04-17 20:15


Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
© Toyota Gazoo Racing.Torsdag förmiddag innebär shakedown inför Croatia Rally, årets fjärde WRC deltävling. 3,65km långa Okic körs med start klockan 9:01 där VM ledande Thierry Neuville går först, Elfyn Evans och Adrien Fourmaux följer.

Efter Rally1 klassen följer WRC2 ekipagen, totalt tre vändor på sträckan ska göras...

Publicerad: 2024-04-17 20:11


Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
© Oliver Solberg Rally.Lagom till starten i Croatia Rally så släpps anmälningslistan för kommande WRC deltävling. Rally de Portugal körs 9-12:e maj med 22 sträckor på närmare 34 mil och 69 anmälda ekipage.

Både Rovanperä och Ogier.
Toyota Gazoo Racing kommer med fyra bilar, för fabriksteamet Elfyn Evans, Kalle ...

Publicerad: 2024-04-17 19:58


Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
© Stefan Helin.Danska Mästerskapet inleder i helgen med Rally Yding där Horsens Automobil & Motor Klub arrangerar, åtta mil special på asfalt väntar för 40-talet bilar.
Två sträckor dubbelt innan två nya sträckor under eftermiddagen går dubbelt, service mellan varven. Start vid lunchtid och målgång vid 18-tiden f...

Publicerad: 2024-04-16 22:12


Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
© emotorsport.se14,5 mil special på tjeckisk asfalt väntar i helgens Historic Vltava Rallye i Klatovy, deltävling två i FIA European Historic Rally Championship.

Tre sträckor dubbelt på fredagen kväll med 62km special, avslut på lördagen med tre sträckor dubbelt och 82km innan man vid 16-tiden rullar över målgån...

Publicerad: 2024-04-16 20:42


Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
© emotorsport.seTill helgen startar Svenska Sprintcupen säsongen i Vimmerby med två dagar och deltävlingar på Vimmerby MS motorsports arena Gnagaredalen. Nu närmar det sig med stormsteg och förberedelserna är i slutskedet.
- Vi ska ha en jobbarkväll idag där vi ska putsa till det sista så alla tävlande, publik ...

Publicerad: 2024-04-16 20:38


Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Lördagen den 15 juni är det dags för fjärde deltävlingen i SSRC. Kristianstads MK bjuder in till Minikongen som kommer att arrangeras i närheten av Osby.
Från tävlingsledningen hälsar man:
Minikongen består av två sträckor varav en ss går två gånger. Typiska Kongenvägar med kurviga, backiga o...

Publicerad: 2024-04-16 20:30


Tidigare nyheter:
Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.