Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Ford presenterar nytt team i rally VM 2008.
PRESSRELEASE

Hirvonen och Lehtinen antar utmaningen efter Grönholm och Rautiainens besked att de slutar
Jari-Matti Latvala och Miikka Anttila tar plats i Fords WRC-team för 2008
Göteborg, den 17 december 2007 - Ford Europa planerar för att WRC, Världsmästerskapet i rally, ska fortsätta att vara Fords viktigaste motorsportsaktivitet även efter 2008. Ford tillkännagav i söndags kväll några viktiga nyheter som ska göra BP Fords rallyteam konkurrenskraftigt redan från starten av nästa VM-säsong.

Marcus Grönholm och hans kartläsare Timo Rautiainen har haft enorma framgångar de senaste två säsongerna, och beskedet att de nu slutar tävla har inneburit en stor utmaning för BP Fords rallyteam. Som ett led i Fords strategi för rally-VM har man emellertid ett utbildningsprogram för unga, talangfulla förare. Mikko Hirvonen och Jarmo Lehtinen, som vann det avslutande VM-rallyt den här månaden, fyller nu tomrummet efter Marcus och Timo.

Ford meddelar även att Jari-Matti Latvala och Miika Anttila tar plats i Fords officiella team för 2008.

Lewis Booth, vice styrelseordförande för Ford Europa och Premier Automotive Group:
- Marcus Grönholm såg med sin suveräna körning till att BP Ford ledde VM-tabellen från början till slut. Om inte Marcus och Timo hade presterat så bra i tävling efter tävling skulle vi inte ha vunnit märkes-VM två år i rad. Vi var lyckligt lottade som hade båda två i vårt team, och vi är stolta över vad de åstadkommit för Ford. Marcus och Timo är ett av sportens mest framgångsrika förarpar någonsin - med sina 30 segrar ligger Marcus tvåa på listan över flest vunna rallytävlingar genom tiderna. Marcus är så värdefull för rallysporten att vi inte var beredda att släppa honom helt. Vi har därför erbjudit Marcus rollen som ambassadör för Ford Europa nästa år.

Ian Slater, informationschef för Ford Europa och Premium Automotive Group, berättar att teamets nya förare är en av de viktigaste delarna i Fords strategi.
- Ford Europa planerar för fortsatta framgångar i WRC. Vårt unga men erfarna team, med Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala, visar att vi har höga ambitioner. Vi tror att de båda unga finländarna kommer att bli rallysportens nya fixstjärnor. Vi är därför glada att kunna ge dem möjligheten att växa och utvecklas tillsammans med Ford de kommande säsongerna. Samtidigt ger förarkontraktet Fords WRC-team den stabilitet och kontinuitet som behövs.

- Jari-Matti är bara 22 år men har redan startat i mer än 50 VM-rallyn. Han är också redan nu mer erfaren än många rallyförare som är äldre än honom. De senaste två säsongerna har Jari-Matti rattat en Ford Focus RS WRC för Stobart WRT-teamet, och han har utvecklats mycket under Malcolms ledning. Mot slutet av årets säsong visade Jari-Matti att han är redo att ta en plats i Fords WRC-team: hans imponerande tredjeplats i irländska rallyt förra månaden är ett tydligt bevis för detta. Förarparets första tävling för Ford blir Monte Carlo-rallyt i januari.

Malcolm Wilson, vd för M-Sport, ger sin syn på den nyss avslutade säsongen:
- Jag vill rikta ett tack till Ford för det förtroende man visat. Jag vill även tacka Stobart för att de gav Jari-Matti chansen i år. Jari-Mattis självförtroende har växt hela tiden och den gångna säsongen har han utvecklats till den mest lovande föraren i rally-VM. Hans fina resultat den andra halvan av säsongen bidrog till att han erbjöds en plats i Fords WRC-team. Eftersom Jari-Matti kommer att få delta i merparten av testerna är jag övertygad om att han kommer att bli ännu bättre.

- Marcus och Mikko har fungerat väldigt bra tillsammans, och jag hoppas att Mikko kommer att dela med sig av sina erfarenheter till Jari-Matti. Jag är stolt över att kunna säga att både Mikko och Jari-Matti testades av M-Sport för fem år sedan, och att de nu ingår i Fords WRC-team för 2008, tillägger Malcolm Wilson.
Mark Deans, Ford Europas nya motorsportchef och ansvarig för företagets program från och med nästa säsong, kan inte dölja sin entusiasm: - Med vår fantastiska nya bil och det här teamet ser vi fram emot ett 2008 fyllt av framgångar.


» Pressrelease från Ford Motor Company AB.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2007-12-17 17:16


Första bilderna på nya Hyundai i20 Rally1, från tester i Frankrike.
© Hyundai Motorsport.I södra Frankrike gjort Hyundai Motorsport i veckan första testerna med helt nya Hyundai i20 Rally1, nästa års utmanare i hybridklassen Rally1.

Företaget var sist ut med tester utanför fabrikens område, på de erkänt tuffa vägarna i södra Frankrike, där allt som oftast nya WRC bilar gör sina först...

Publicerad: 2021-05-16 10:08


Östberg fyra efter första dagen i Ózd Eger Rallye, växellådsbyte ska ge mer fart.
© Tagai Racing Technology.Mads Östberg var favorit om segern inför Ungerska Ózd Eger Rallye, men norrmannen med störst erfarenhet i fältet och backad av Citroen i satsningen ligger bara fyra inför söndagens sträckor. Sex sträckor avverkade och de fyra första vanns av hemmaförare, dagens två avslutande körde Jan Kopecky hem.
...

Publicerad: 2021-05-15 18:57


58 ekipage till Rally Italia Sardegna, Solberg och Andersson är Svenskarna.
© Oliver Solberg Media Office.58 ekipage går för start i Rally Italia Sardegna som avgörs 3-6 juni, 12 deltagare i WRC klassen där Hyundai ses med fem bilar. Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo går för fabrikens team. I privata 2c Competition ses inhoppande Oliver Solberg ihop med ordinarie Pierre-Louis Loubet.

Suni...

Publicerad: 2021-05-15 10:36


WRC Promotorn kan ta över EM serien från Eurosport.
© FIA ERC.WRC Promoter GmbH fick i år ett systerbolag i Rallycross Promoter GmbH. Det handlar om fleråriga WRC promotorn med RedBull Media House bakom och The Sportsman Media Group som fortsätter erövra världen, senast Rallycross och nu kan EM serien i rally vänta.

Från säsongen 2013 har bolaget drivit WRC...

Publicerad: 2021-05-14 21:49


Östberg favorit i helgens Ozd Eger Rallye.
© Tagai Racing Technology.Ozd Eger Rallye är andra deltävling för Ungerska Mästerskapet 2021, sex sträckor på 76km under lördagen. Avslutningen sker under söndagen med åtta sträckor över 78km.

Inleder startlistan gör Mads Östberg och Torstein Eriksen, de kör Citroen C3 Rally2 före Citroën Rally Team Hungary, ny chans för ...

Publicerad: 2021-05-14 21:18


Nya omkastningar i Rally EM kalendern, Azorerna tillbaka i september.
© Mattias Adielsson Motorsport.Eurosport Events som driver EM serien tillsammans med FIA har än en gång möblerat om i kalendern. Nu är det de båda Portugisiska deltävlingarna som flyttas om. Tredje försöket med Azores Rally blir nu den 16-18 september, samtidigt flyttas Rally Serras de Fafe e Felgueiras till den 1-3 oktober.

...

Publicerad: 2021-05-14 17:41


Positiva restriktionsbeslut för Rally Sverige att vänta.
© emotorsport.seNya restriktioner är att vänta från och med första juni. Och det blir positiva lättnader för rally när det för tävling inom idrotter på väg, vatten och i skog tillåts för 150 personer.

- Jag har varit besviken länge på att vi inte kommit längre i arbetet för oss som tävlar på väg, vatten och skog...

Publicerad: 2021-05-14 11:39


Solbergs WRC2 debut väntar, Oliver inför Rallye de Portugal.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg kommer att göra sin WRC2-mästerskapsdebut nästa vecka i en Hyundai i20 R5 i en av rally-VMs mest populära tävlingar: Vodafone Rally de Portugal.

Oliver har precis börjat sin andra säsong i Rally-VM och Rally de Portugal kommer att vara 19-åringens tionde tävling på denna mästersk...

Publicerad: 2021-05-14 11:11


Hansen nöjd med tjeckiska rallydebuten, tvåa i Rallye Sumava Klatovi.
© Vladislav MaschlEfter ett långt ofrivilligt uppehåll på grund av pandemin var det nu åter dags för tävling för Victor Hansen och Victor Johansson. Resan gick nu till den anrika tävlingen Rallye Sumava Klatovi i Tjeckien.

Tävlingen som kördes på asfalt erbjöd väldigt omväxlande sträckor med allt från snabba breda...

Publicerad: 2021-05-13 21:38


Stort intresse för nya Fiesta Rally3, 20 första bilarna levererade.
© M-Sport.Av de 21 första tillverkade bilarna av Ford Fiesta Rally3 har nu de flesta hämtats av sina nya ägare, från M-Sport Polen lämnas bilarna ut samtidigt som produktionen av nästa omgång är i full gång.

Den nya klassen har blivit en succé och då har EM serien inte ens inletts, Ungerska Topp-Cars Rally...

Publicerad: 2021-05-12 22:04


Tidigare nyheter:
Så ser WRC kontrakten ut efter 2021.
Toyota satsar hårt på Safari Rallyt.
Foto från Uddevalla City Race, från start till mål.
Tredjeplats för Carlberg i Asfalt-SM debuten.
Robin och Henrik totalvann premiären av nya Asfalts-SM.
Foto från Uddevalla City Race, del 1.
Hansen tvåa efter hård R2-kamp i Rallye Sumava Klatovy.
Veiby & Andersson snabba i i20 WRC, hängde på Neuville i Targa Florio.
Johnsens EM trea i Historic Vltava Rallye, klasseger i EM!
Svensson premiärvinnare i Asfalt SM, körde hem Uddevalla City Race.
Följ lördagens rallyn, bland andra Uddevalla City Race & Vltava Historic Rally.
Johnsens trea i Tjeckiska EM rallyt efter etapp 1.
Johnsens trea totalt efter tre sträckor i Historic Vltava Rallye.
Midnattssolsrallyt skjuts upp, siktar på 2022.
64 ekipage inleder Asfalt SM med Uddevalla City Race.
Johnsens redo för Historic Vltava Rallye, årets andra EM deltävling!
Drive VXO Motorsport gör årspremiär i Rally-SM Asfalt i helgen.
Neuville och Tänak förlänger med Hyundai efter 2021.
WRC körning för Veiby & Andersson i helgens Italienska Targa Florio.
Hansen i helgens Tjeckiska Rallye Sumava Klatovy.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 22/05


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 18-19/06


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 20-23/05


Svenska RallyCupen:
Gästabudstrofén 29/05
Foto från:
Uddevalla City Race, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Uddevalla City Race.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.