Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Magnusson vann - ny ledare i EVO Challenge.
PRESSRELEASE

Andreas Magnusson och co-driver Henrik Hulterskog vann den andra deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden för grupp N Mitsubishi Lancers. Preem Näsby Kong Christian Race var platsen och efter segern tog han över den totala ledningen i cupen.

Kong Christian Race i Kristianstad är årets första riktiga Grustävling som körs i Sverige. Strålande sol och fina vägar gjorde tävlingen perfekt. Tävlingen innehöll 5 st specialsträckor på 45km som gick norr om Kristianstad. Sträckorna var utslagsgivande även om tävlingen inte var så lång.

Magnusson/Hulterskog satte upp ett högt tempo från start och vann första sträckan med 0.9 sekunder före vinnaren av första deltävlingen Jimmy Joge och hans nya co-driver Mathias Gårdman.

Sträcka ett var inte lika lyckosam för Joachim Borg/Lill-Erik Gustafsson, som körde bra till sista kurvan på sträckan där de åkte av vägen och rullade. Båda klarade sig utan skador men det gick tyvärr inte lika bra med bilen.

Första sträckan var snabb och följsam, andra sträckan var krokigare och mer tekniskt med mycket stenar i kanterna. Efter ca 2 km fick Joge/Gårdman punktering som gjorde att bilen blev mer och mer svårkörd, de fick stanna och byta däcket vilket gjorde att de tappade 3 minuter till Andreas.

Ericsson/Stigh missade i ett vägbyte och tappade ca 20 sekunder till ledaren. Evo Challenge nykomlingen Herman Wistrand/Anders Holmqvist fick tekniska problem på den krävande andra sträckan, motorn tappade effekt och de tvingades stanna för att inte förvärra problemet på deras Evo IV.

Vid första servicen ledde Magnusson med 9.7 sekunder förre Hans-Erik Weng/Anders Frediksson. Joachim Carlström/Jörgen Norman var ytterliggare 14.1 sekunder efter på tredje plats. Ericsson/Stigh på fjärde plats var endast 3 sekunder från trean - Ericsson säger att han fortfarande lär sig sin Evo IX, Det är hans första grusrally i en 4 hjulsdriven bil.

Förarna behöll samma positioner på sträcka tre och fyra, men alla sa att de fick jobba hårt. När Carlström kom till servicen efter SS3 var han orolig när motorn rusade ett antal gånger men man löste problemet utan tidsförlust.

Med sista sträckan kvar hade Magnusson/Halterskog 12.3 sekunders ledning före Weng/Frediksson som tänkte strida in till mållinjen. Weng avslutade med snabbaste Evo Challenge tid och andra tiden totalt på SS5 men det räcket inte för att ta över ledningen.

Med 3 sekunder mellan Carlström/Norman och Ericsson/Stigh var det full attack för båda team till målet. Carlström gick ut som segrare ur den kampen och slutade på en tredje plats.

Genom att vara snabbaste av de 240 startande på specialsträcka tre visade Jimmy Joge att han kunde ha vunnit deltävling två om han inte fått punktering, nu slutade Jimmy på femte plats. Alla Evo Challenge team hade fart i bilarna, det visar resultaten. Fyra Mitsubishi Evo Challenge Team bland de tio bästa totalt.

Men det var Magnussons och Halterskogs dag, efter en säker körning på SS5 vann de Evo Challenge deltävling två och slutade på en hedrande tredje plats totalt.

”Jag är nöjd med att ha vunnit idag” säger Magnusson”Det har varit ett tufft rally för mig, första tävlingen på riktiga grusvägar i den här bilen. Det gör att jag är mer än nöjd med resultatet och ledningen i Mitsubishi Cupen.

Tredje deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sker ca 100km norr om Kristianstad i Ljungby. Deltävlingen är South Swedish Rally den 23 & 24 Maj som ingår även i Svenska Mästerskapet för Rally.

2008 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden är supportat av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli tyres, Sunoco fuel, Performance Friction Brakes, Speedline Corse wheels (www.ppe.com), PIAA lights, Sparco racewear, Scandinavian Tools & Tent, Mpart and RPM Promotions.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden Deltävling 2
Resultat

1 Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön) 26:57.9
2 Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng) 27:07.7
3 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås) 27:39.5
4 Jonas Ericsson (Kolsva)/John Stigh (Skänninge) 27:42.2
5 Jimmy Joge (Tjällmo)/Mathias Gårdman(Norrköping) 30:03.1

Brutna
SS1 Joachim Borg(Järfälla)/Lill-Erik Gustafsson (Örebro) Avåkning
SS2 Herman Wistrand (Väsby)/Anders Holmqvist (Segeltorp) Motor

Ställning i Cupen efter deltävling 2

Förare
1 Andreas Magnusson 19
2 Jimmy Joge 18
3 Hans-Erik Weng 18
4 Jonas Ericsson 17
5 Joachim Carlström 12
6 Joachim Borg 6
7 Kenneth Jonsrød 5
8 Mikael Gustafsson 3

Co-drivers
1 Henrick Hulterskog 19
2 Anders Fredriksson 18
3 John Stigh 17
4 Mikael Johansson 12
5 Jorgen Norman 12
6 Lill-Erik Gustafsson 6
7 Ola Persson 4


» Pressrelease från Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2008-04-21 17:45


Coronasäker prisceremoni i SverigeSerien med lite enklare form än normalt.
Årets prisutdelning i SverigeSerien kommer inte att bli den normala banketten på kvällen efter finaltävlingen. Istället kommer vi att samlas på tävlingsplats i Örebro efter att tävlingens prisutdelning är avslutad för att genomföra vår prisutdelning för årets SverigeSerie. Vi ska göra vårt yttersta ...

Publicerad: 2021-09-20 22:18


Målet är SM-guld för P-G och Anders i helgen.
P-G Andersson kommer till start i SM-finalen i rally med målet att köra hem SM-guldet tillsammans med GN Motorsport och med ordinarie co-driver Anders Fredriksson åter i högerstolen.
– Prio ett blir att vinna hela tävlingen och prio två blir att vara före Mattias och ta hem SM-guldet, säger P-G.

...

Publicerad: 2021-09-20 21:58


Läget i de tre Junior SM klasserna inför finalen.
© emotorsport.seJunior SM delas ut i de tre tvåhjulsdrivna klasser, Internationella, Nationella och Standard om kriterierna för utdelning nås.

När det gäller de Internationella är det en kopia av Internationella 2wd, Juniorerna toppar båda med Calle Carlberg före Victor Hansen, Albin Nordh, Adam Westlund och Luc...

Publicerad: 2021-09-20 21:55


Carlberg, Flodin & Arvidsson toppar 2wd tabellerna inför SM finalen.
© emotorsport.seI Internationella 2wd klassen är det Calle Carlberg som toppar, två segrar och en andraplats ger 79 inkörda poäng ihop med powerstage poängen, det är då 11 poäng fler än Victor Hansen.

Fiesta Rally4 gäller i SM toppen.
Klassen bjuder på Rally4 bilar topp tre inför finalen, Albin Nordh har...

Publicerad: 2021-09-20 21:39


Rally SM ska avgöras, så är läget i 4wd tabellerna.
© emotorsport.seDags för årets fjärde och sista Rally SM deltävling, i det så kallade traditionella SM. Skilling 500 utgör final, start fredag kväll och för många första mörkertävlandet på länge. Rallyt på knappt 11 mil startar fredag kväll och tar målgång sen lördag eftermiddag. Men hur ser då läget ut i tabellen ...

Publicerad: 2021-09-20 20:28


Många cuper, kalendrar för Svenska RallyCupen, Supercupen och Mas-Cupen 2022.
© emotorsport.seI mitten på juli släppte Svenska RallyCupen kalendern för 2022 års säsong, i fredags var det dags för första MAS-Cupen och senare mot kvällen Supercupen att släppa sina kalendrar.

Svenska RallyCupen går för sju deltävlingar, samtliga på grus. En deltävling mindre för Supercupen som då kör tre del...

Publicerad: 2021-09-19 22:02


Svenskt i listan till Roger Albert Clark Rally i november.
© emotorsport.seRoger Albert Clark Rally mäter 56 mil special, rallyt startar på torsdagens 25:e november och tar målgång på måndagen den 29:e. Anmälan stänger först en bit in i november men redan är listan full av kännda namn.

Ett gäng "ungdomar" i klassiska bilar med Sebastian Perez, Rhys Yates, Osian Pryce, M...

Publicerad: 2021-09-19 21:56


Kalle Gustafsson och Jonas Björnvad segrade i YRC sprinten.
© Mats Jägerhult.YRC sprinten samlade till slut 65 st startade till söndagens tävling som skulle avgöras i bäst av 2 åk av 3 i ett något kyligt Markim i Vallentuna. Tävlingen kunde dock genomföras utan regn och lockade trots del svala vädret en hel del publik.

Totalsegern och segern i 4 WD togs inte helt otippat ...

Publicerad: 2021-09-19 17:47


Kalle snabbast i Vallentunas YRC-sprint.
© emotorsport.se Vallentuna MK arrangerade YRC-sprinten under söndagen, de två snabbaste åken av tre körningar räknades som slutresultat.

Kalle Gustafsson tog på avslutningen hem segern, före på de båda första vändorna var David Dannevall. På tredje vändan putsade Kalle tiden rejält, var 1,2 sekund före David på...

Publicerad: 2021-09-19 15:52


Rally Hedemarken tog Norska Mästerskapet till mål, Svensk seger.
© Even ManagementNorska Mästerskapet tog målgång med Rally Hedemarken, på kända vägar runt Hamar drog 80-talet ekipage iväg redan under fredagskvällen, två sträckor kördes då, resterande 12 på lördagen.

Efter fredagens två sträckor i mörker ledde klare mästaren Frank Tore Larsen ihop med barndomskompisen och VM k...

Publicerad: 2021-09-19 14:33


Tidigare nyheter:
Solberg testade nya Hyundai i20 Rally1 i Frankrike.
Foto från East Sweden Rally.
Holmgren snabbast genom LMBab-Sprinten.
Lappi visar upp grön Toyota Yaris WRC inför Rally Finland.
Mikkelsen utökar EM ledningen, vinner Azores Rally.
Saarinen körde hem East Sweden Rally.
Rönnebring snabbast i Karlskronapokalen.
Vallentuna MK kör YRC Sprinten under söndagen, 60-talet bilar.
Följ flera av lördagens rallyn, bland annat East Sweden Rally med resultat & radio.
Mikkelsen tvåa i Azores Rally - Ola och Lucas kom aldrig till start.
Följ Rally Hedemarken, GPS tracking och resultat!
SuperCupen 2022 klar, sex deltävlingar i kalendern.
Kristensson hjälper Calle Carlberg till start i SM finalen.
Ingen start i SM-Finalen för Dennis Rådström och Johan Johansson.
Pontus Tidemand efteranmäld, tre världsmästare till finalen.
Fem deltävlingar, så körs MAS Cupen 2022.
Gryazin, Kaur och López i Finska mästerskapets final.
MAS Cupen debuterar i lördagens East Sweden Rally, 70-talet tävlande.
Co-driver karusell, Solberg byter co-driver inför Finska VM Rallyt.
60-talet åkare redo för Karlskronapokalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.