Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

MAS Rallycup inför Rally Gotland.
PRESSRELEASE

Till helgen så kommer MAS Rallycup köra sin 3e deltävling på klassiska Rally Gotland.
Ett vårtecken är när Rally Gotland kommer upp i kalendern då vet man att grus säsongen kickar igång och en intensiv vår börjar ta form. På fredagen är det rek för dem som vill skriva egna noter.

110 startande ser vi ute på ön som rullar från Kneippbyn vid klockan 9.00 på lördag morgon.

I 4wd har vi ett riktigt starkt startfält där vi kommer se jämna fighter under helgen. Vem kommer gå segrande ur denna hårda klass? blir det Mascup ledaren Kalle Gustafsson eller ska hemmahoppet Sebastian Johansson visa vart skåpet ska stå eller kommer någon av följande visa att dem ska vara med och slåss om segern Chribbe Haglund, Jari Saarinen, Stig Andervang ska William Binbach kunna vara med i sin gruspremiär i sin Hyundai. 22st startande ser vi i 4wd klassen.

2wd klassen där har vi hela 63 startande 35 A-förare , 11 B-förare och 17 C-förare.
Här har vi också ett riktigt starkt startfält där vi ser fjolårets SM vinnare Hampus Jakobsson och SM 2a Emil Karlsson. Först ut i klassen är ledaren i Mascupen Linus Månsson. Vi har även hemmahoppet Christoffer "Kicken" Jacobsson som slog om segern i höstas med Mattias Hallberg som då drog det längsta strået efter en urladdning på Tofta andra gången. Sedan får vi se vad Johannes Joons som var riktigt vass i Sandviken i vintras ska kunna bjuda på för motstånd en spännande start gör också Johan Holmberg hemma sonen som har haft ett litet uppehåll från rally men ses nu tillbaka i en 240. Så här är det helt öppet vem som står som slut segrare på lördag eftermiddag finna många fler som kommer vara med och slåss om topp tider under helgen.

Bland B-föraren så blir det spännande och se den nybyggda Toyota Yarisen som Fredrik Alsdal kommer till start med. För att nämna några ur b-förare gänget där vi ser många snabb åkande Volvo förare så som Mathias Savela Som vann JSM premiären i Boden samt Rasmus Petersson som så sent som förra helgen vann klassen i Eskilstuna sprintcup.
Claes Söderqvist i sin Corolla och Tim Hammarström kommer nog också vilja va med om segern.

Bland C-Förarna så ser vi en riktigt ung talang i Patrik Hallberg som vunnit crosskart SM i extrem och slutade 2a i FIA Rally Star uttagningen för Europa en annan crosskart kille som kommer till start är Robin Tietjens och Hampus Wretman . Vi ser även många hemmaförare i denna klass som är väldigt kul. Sedan syns även rallycross åkande Daniel Gillberg och Fredrik Larsson i listan så en helt öppen klass detta.

I standardklassen så är Grupp E frånskilt från övriga standardbilar där det är 9 av 10 st kommer från öjn där Joakim Hederstedt få gälla som favorit med sin rutin. Sen är det ett getingbo där vi kan nämna några är Tom Phil, Jacob Ekström och Hugo Bruccesson.

I klassen med övriga standardbilar så är det 8 st startande. Där ser vi Jonas Segelsson som kört hela Mascupen sedan har vi en långväga gäst från Finnskoga MK Stein Frederic Akre. Lokala inslag här här bland annat Christian Buskas och Joakim Jakobsson

Ungdomsrally där ser vi 4 startande och dessa är 2 från fastlandet som är Liam Berg och Rasmus Gårdman och från Gotland ser vi Linus Erixon och Alexander Nordahl.
Cup organisationen bakom MAS rallycup hoppas alla får en kanon helg ute på Gotland och vi får en spännande tävling att se framemot.

Ska ni ut och titta så hittar ni program på följande ställen från klockan 12 den 29/4 Anmälan, ST1 Slitevägen, Visby och ST1 söderväg, Visby.

Ni som vill lyssna på rallyradion från klockan 9.00 på lördag morgon hittar den på https://www.svenskbilsporttv.se


» Pressrelease från MAS rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2022-04-27 17:28






Lokala åkarna snabbast på ss1 i Rally di Roma Capitale - Mabellini bäst av EM förarna.
© emotorsport.seUnder fredagen avgjordes kvalet inför Rally di Roma Capitale, årets femte EM/ERC deltävling. Av de 26 ekipagen som körde kvalet var Mathieu Franceschi bäst med Erik Cais och Efrén Llarena bakom - spanjoren nu på Michelin.

Ikväll har första sträckan, 1,3km korta Colosseo Aci Roma körts där det var...

Publicerad: 2024-07-26 21:56


Nästan maxat startfält i Semesterturen.
När anmälan stängde till Södra Sunnerbo deltävling ”Semesterturen” i söndags var det bara en handfull platser kvar. Antalet startande på lördag är 54 stycken som ska ta sig an sprintsträckan på 5,2 kilometer som ska köras tre gånger.

Största klassen även den här deltävlingen är standard med sina ...

Publicerad: 2024-07-25 21:31


Fredagsrallyn med KlassikerRallyt och Rally di Roma Capitale.
© emotorsport.seValdemarsviks MK kör Klassiker Rallyt ihop med Klassikerfestivalen i staden under fredagen. Från start i centrum till Toverumsbanan för två åk vid 13-tiden. Det är 19 ekipage som kommer till start, klassiska rallybilar av i stort sett 19 olika modeller. Vid 15-tiden är de tävlande tillbaka i centrum...

Publicerad: 2024-07-25 18:24


Se live från kvalet inför Rally di Roma Capitale.
© emotorsport.sePatrik Barth bredvid Mads Östberg är enda Svenska hopp i helgens EM/ERC deltävling, det Norsk/Svenska ekipaget ligger trea i EM tabellen inför helgen där andra halvan av serien inleds. Under fredagen kan de tävlandes ses live i vår WebTV & Video avdelning när de kör kvalet.

Det är 4km över sträck...

Publicerad: 2024-07-25 18:18


Lördagsrallyt med Semesterturen, 50-talet bilar och en sträcka tre gånger.
© emotorsport.seSvenska SprintRallyCupen rullar vidare med Semesterturen hos Södra Sunnerbos MK, det är en sträcka som körs tre gånger vilket ger 15,6km special.

Med 50-talet bilar är startfältet nästan fullt, Standard med 24 deltagare och en mix av alla standardbilar och licensklasser. Bland namnen Torbjörn Kar...

Publicerad: 2024-07-25 18:13


Följ fredagens kval inför Rally di Roma Capitale.
© emotorsport.seSträckan Fumone på 4km ska användas som träning, kval och shakedown under fredagens morgon och förmiddag när EM/ERC serien inleder sin femte tävlingshelg. Klockan 8:00 på fredagen har Rally2 ekipagen chans att köra den fria träningen, vid klockan 10:31 går så de tävlande ut på kvalet som kan följas ...

Publicerad: 2024-07-24 21:10


19 rallyklassiker kör fredagens Klassiker Rally i Valdemarsvik.
© emotorsport.seI dagarna två arrangeras Klassikerfestivalen i Valdemarsvik, under fredag och lördag möts bil, mc och båtfolket med utställning av gammalt och nytt. Under fredagen arrangerar SMK Valdemarsvik Klassiker Rallyt som del av aktiviteterna.

Ett gäng klassiska rallyekipage kör sprint.
19 tävlan...

Publicerad: 2024-07-24 20:51


TV-tablå för helgens Rally di Roma Capitale.
© emotorsport.seNy internationell rallyhelg, denna gång med EM serien som gästar Italien men utan Junior-EM serien som står över denna och efterföljande deltävling. Totalt 13 sträckor under helgen och TV4-gruppen med TV4 Motor och Sportkanalen sänder samtliga sträckor live.

Men innan själva rallyt drar igång sän...

Publicerad: 2024-07-24 19:55


”Konst & Rally” i Järnboås, 3:e rallyutställaren klar, en mullrande Ford rullar in.
© Nils-Brage Pettersson.Kolsva nästa! Det finns risk att tro åskan går uppe i Skogshyddan och mullret ekar mot Mutterberget helgen 7–8:e september i Järnboås! Nej, så är inte fallet. Det är ”bara” Karl-Bertil som vrider om nyckeln till sin rallyutrustade Ford Falcon Futura Sprint från 1964. Ägaren av Kolsva Rör kommer back...

Publicerad: 2024-07-23 21:59


90 bilar till helgens ERC Rally di Roma Capitale, startfält och upplägg.
© emotorsport.seRally di Roma Capitale som femte deltävling i ERC/EM serien, serien som nu går in i andra halvan. I Italien fyller man på med nationella mästerskapet vilket ger 90 bilar till start varav 76 noteras för körande om EM poäng.

Tävling fredag till söndag.
Upplägget är fredag till söndag, där k...

Publicerad: 2024-07-23 21:58


Tidigare nyheter:
90 bilar till helgens ERC Rally di Roma Capitale, startfält och upplägg.
Kristensson kör Snapphanerallyt och gör SM start i East Sweden Rally.
WRC jämförelse, fyra förare inom 10 poäng med 2023 års poängsystem!
WRC tabellerna efter Rally Latvia, tätare i toppen och Svensk WRC2 ledning.
Så gick det i Svampasprinten.
Taktisk och historisk triumf för Solberg.
Lettisk WRC seger för Rovanperä, tekniska problem sänkte Sesks, Solberg vann WRC2.
Så gick det i Danska Komo Rallysprint.
Svampasprinten och Rally Latvia att följa under söndagen.
Rovanperä och Solberg fyra sträckor från vinst i Rally Latvia.
Rovanperä och Solberg i fortsatt Lettisk ledning.
Söndagsrally med Svampasprinten.
Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
Rovanperä pressad av Sesks i Rally Latvia, Solberg flyger fram i WRC2.
90 bilar till nästa helgs Rally di Roma Capitale - Barth ende Svensk i ERC fältet.
Sex svenska ekipage när prestigfyllda Komo Rallysprint avgörs under lördagen.
Sju sträckor på 12 mil under fredagen i Rally Latvia, följ rallyt med resultat sträcka för sträcka.
Solberg överlägsen på ss1 i TET Rally Latvia, Rovanperä snabbast totalt.
Strax rallystart i Lettland - följ de Svenska deltagarna, Oliver och Jonas.
Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
Secto Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08




Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.