SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Drive Group AB.
© Drive Group AB.
Drive VXO uppställda, fem bilar till South Swedish Rally.
Drive VXO största teamet i South Swedish Rally 26-28 maj.
PRESSRELEASE

Drive VXO Motorsport med bas i Växjö kommer till start med hela fem bilar när grussäsongen i Rally-SM inleds i South Swedish Rally med start och mål i Älmhult 26-28 maj.

Äntligen är bästa ordet för att beskriva känslan inför South Swedish Rally, säger Hans Bååth, teamchef i DRIVE VXO Motorsport. Premiären körde vi i Boden redan 7-8 januari så väntan har varit lång. Och om det var långt att köra till Norrbottniska Boden så är det desto närmare nu. Älmhultsvägarna får vi klassa som hemmavägar för de allra flesta i teamet och det är den tävling som är närmast för samtliga fem ekipage i teamet. Med fem anmälda bilar är vi dessutom största teamet i tävlingen sett till antal bilar så vi är taggade allihop och kommer väl förberedda till SSR.

Det här är en av årets absoluta höjdpunkter och vi ska ge konkurrenterna en match och försöka bjuda publiken på lite underhållning. Detta är ju den första SM-deltävlingen på hemmaplan utan begränsningar på grund av pandemin.

Tre nominerade i teammästerskapet
Varje team får nominera tre ekipage för att samla poäng i teammästerskapet. I ett av dessa måste föraren vara junior vilket innebär att Lukas Hägg, som denna helg har Stefan Ahl i högerstolen, är självskriven då han är teamets enda junior. Vilka de övriga två blir beslutas närmare start.

Co-driverbyte för Lukas
Stefan Ahl ersätter Daniel Borgqvist hos Lukas Hägg i Ford Fiesta Rally4 kommande helg då Daniel fått förhinder.
Jag ser bara positivt på detta, säger Lukas. Visserligen trivs jag och Daniel väldigt bra ihop i bilen men nu blev förutsättningarna som de blev och då väljer vi att se det positiva i att det är lärorikt med en så erfaren co-driver som Stefan i högerstolen. Vi fick med en bra poängskörd från premiären i Boden så nu siktar vi på att förvalta detta på bästa sätt.

Hans och Andreas har tävlat flitigt.
Flitigast i teamet att tävla hittills under säsongen 2022 har varit Hans Bååth och Andreas Sigfridsson i BMW M3 GrH. Duon inledde med Rally-SM premiären i Boden första helgen i januari och fortsatte direkt därifrån till den finska motsvarigheten - premiären i finska mästerskapet som kördes vid Polcirkeln en helg senare.

Vi ökade tempot successivt under fjolårets kompakta SM-säsong och i finalen fick vi med oss vår första SM-poäng hem i bagaget. Det var en riktig boost för självförtroendet och ett bevis på att farten finns. De långa vintertävlingarna gav oss massor av not- och körträning och nu har vi hunnit köra ett par grustävlingar som förberedelse för SSR så vi kommer väl förberedda.

Det här ska bli riktigt kul, säger Hans Bååth, vår fart har definitivt utvecklats de senaste säsongerna. Tyvärr har ju pandemin begränsat antalet tävlingstillfällen men vi har kört så mycket vi kunnat och hoppas det gett resultat. I toppskiktet av klassen har vi dock inget att göra ännu på ett bra tag men det skadar inte att köra mot de värsta. Någonting lär man sig varje gång.

SM-premiär för Emrik, Robin och Tomas
Då Emrik Smedberg, Robin Adolfsson och Tomas Söderberg av olika skäl stod över vinterns SM-rally blir SSR SM-premiär. Samtliga har dock kört andra tävlingar under våren och testat för att vara så redo som möjligt.

Även om vi kommer med samma Ford Fiesta R2T som förra året så är mycket nytt, inleder Emrik. Vi har byggt ny motor i vinter och vet nu att den levererar full effekt, vilket den förra inte gjorde. Vi har också varit grundliga vad gäller chassi- och stötdämpartester och tror oss ha hittat mer rätt där. Därutöver innebär det en nytändning med Emil (Devell) i högerstolen. Vi är målmedvetna båda två och ska göra vad vi kan för en bra placering i tävlingen och en bunt SM-poäng med i bagaget hem.

Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo har endast hunnit med en tävling i år då leveransen av den nyrenoverade Ford Fiesta R5-motorn från England drog ut på tiden. Men i den enda tävlingen, Simrishamnsmixen, slogs man om totalsegern fram till den sista specialsträckan där duon fick ge sig och nöja sig med en andraplats totalt.

Vi har inte kört mycket så det är svårt att säga hur vi står oss i SM-konkurrensen, säger Robin. I finalen förra året testade vi ett antal olika inställningar och där lärde vi oss hur vi inte vill ha bilen. Mot slutet av tävlingen hamnade vi dock mer rätt och då kom självförtroendet allt mer.

I Simrishamn kändes det bra och vi kunde attackera, fortsätter Nicklas Jidflo. I SSR får vi skriva egna noter vilka vi litar mer på än arrangörsnoterna i Simrishamn och då ökar bestämdheten och tempot.

Tomas Söderberg och Roger Dahlberg har även de endast hunnit med en tävling tillsammans i sin ex Patrik Flodin Skoda R5 men kört desto mer test för att hantera steget från BMW i GrH.

Ett stort steg att ta såklart och man kan ju fråga sig om det var rätt, inleder Tomas. Men efter att ha lyckats komma i mål endast åtta gånger av 18 starter sedan jag började åka rally 2018 för att bilen har gått sönder så började letande efter ny bil både i Sverige och i Europa. När möjligheten att köpa Skodan dök upp kände jag att det var en chans värd att ta. Vi tävlar för att vi älskar rallysporten och när chansen kom att köra en riktig fabriksbil så tog vi den. Skodan är byggd för att köra rally med och man behöver inte uppfinna hjulet igen, dessutom har Patrik Flodin utvecklat den med sina erfarenheter vilket såklart är en stor fördel jämfört med att starta från noll.

Att köra SM-tävlingar innebär många tävlingsmil per helg med goda möjligheter att utvecklas, fortsätter Tomas. För min del handlar det mycket om att jag tyvärr inte hunnit träna så mycket på noter som är svårt att ta in och lära sig när man är lite äldre som jag.

Förutom en tävling med Tomas under våren har Roger Dahlberg varit flitig i högestolen.

Tomas och jag har åkt tillsammans ett par säsonger nu och vi vill verkligen göra vårt allra bästa, säger Roger. När valet föll på Skodan kände jag att det här är en möjlighet vi måste göra vårt allra bästa av. Därför har jag åkt ett antal tävlingar med olika förare för att träna mig själv i min notläsning och ta del av deras erfarenheter och önskemål. Allt för att Tomas och jag ska fortsätta utvecklas.

Att göra allt detta i ett team som DRIVE VXO Motorsport med den sammanhållning vi har och i en gemenskap där alla ställer upp för varandra är riktigt inspirerande. Vi ser verkligen fram emot South Swedish Rally 2022, avslutar Roger.


» Pressrelease från Drive VXO Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2022-05-20 13:37


12:e rallyt i år för Andervang, kör helgens ELE Rally.
© Cornell Hache.Veckan har knappt börjar, men redan ser vi fram emot kommande helg. Till helgen kör Stig Andervang redan årets 12:e tävling, då åter i Holland med ELE Rally. Denna gång ihop med Holländaren Johan Findhammer med ett långt CV som co-driver, de senaste åren är det flitigt tävlande i Rally2 klassen som ...

Publicerad: 2024-05-20 22:37


Far och son Kristoffersson fyller på till Rally Magic.
© emotorsport.seNamnen för Rally Magic i samband med den Svenska Rallycross VM helgen i Höljes fortsätter att trilla in, under måndagen kom Johan Kristoffersson med VW Polo GTI R5 in i listan som ska köra den 5:e juli.

Sedan tidigare sågs han pappa Tommy med en Volvo 140 för Historic, i samma klass kommer också ...

Publicerad: 2024-05-20 22:36


Calle Carlberg tillbaka i Rally-SM!
© FIA ERC.Calle Carlberg tillsammans med Norske co-drivern Jørgen Eriksen kommer till start i Rally Uppland med fabriksteamets Opel Corsa Rally 4.
Detta gör man som uppladdning inför ERC-deltävlingen Royal Rally som går på hemmaplan två veckor senare.

"Det ska bli jättekul att köra i Sverige igen. Jag ...

Publicerad: 2024-05-19 21:49


Hägg och Grahn, båda på pallen i danska Yokohama mästerskapets andra deltävling.
© emotorsport.seYokohama Mesterskabet Øst körde andra deltävlingen för säsongen, nu från Nakskov och även denna gång med Svenskt i startledet. I topp totalt var det Danskt med Kenneth Madsen i Citroen C3 Rally2 som vinnare efter 21 minuters körning där fyra vändor kördes på en asfaltsträcka. Segermarginalen 52 seku...

Publicerad: 2024-05-19 21:45


Foto från Violenrallyt.
© emotorsport.seFlens MS med Violenrallyt öppnade Svenska RallyCupen 2024, från Malmköping utgick rallyt med sex sträckor runt orten. På plats fanns också tävlande för DM serier i Östergötlands, Stockholms och Södermanland / Västmanlands distrikt. Snabbast för tävlingen var Kalle Gustafsson som toppade totalt, trea...

Publicerad: 2024-05-19 20:55


Internationellt meriterat startfält när Rally-SM kommer till Uppland.
© emotorsport.seDen 31 maj till 1 juni körs den fjärde deltävlingen i årets Rally-SM, när mästerskapet för första gången kommer till Tierp genom Rally Uppland. Närmare 80 bilar kommer till start i SM-klasserna, med stora internationella meriter.

Klassen Internationella 4WD leds av Hudiksvallsföraren Patrik Flodi...

Publicerad: 2024-05-19 19:59


Så gick det i Hällefors MK´s Vårsprint.
Hällefors MK körde tredje deltävlingen i egna HMK´s Sprintserie under söndagen, Vårsprinten var rallyt. Snabbast runt banan, en sträcka tre gånger var Mikael Ljungström som med tiden 3:57,8 sekunder vann B-förare 4wd före Sören Svensson. För A-förarna vann Daniel Hultberg före Robert Persson med Åke...

Publicerad: 2024-05-19 19:37


Kroatisk EM åkare och Junior EM ledande Mille kör Rally Uppland.
© emotorsport.seIkväll stänger anmälan till Rally Uppland, just nu ett 90-tal ekipage i listan som väntas slå en bit över 100 innan anmälan stänger hos MK Tierp - rallyt med start och mål på Tierp Arena.

65 av ekipagen går i de fyra Rally SM klasserna, bland dem ses tre internationella ekipage i Nationella 4wd. ...

Publicerad: 2024-05-19 14:32


Fyra svenska vinnare när Volvo Euro Cup körde Finska Ikaalinen Spa Ralli.
© emotorsport.seStort svensk deltagande i helgens Ikaalinen Spa Ralli, på plats fanns 40 ekipage tävlande i Volvo Euro Cup. I år körs cupen med fyra klasser, två för Standard Volvobilar med A/B-förare respektive C-förare. Två klasser Appendix K där "gamla" och "nyare" bilar tävlar - i den nyare är det Volvo 240 som...

Publicerad: 2024-05-19 12:02


Kalle körde hem premiären av Svenska RallyCupen, Violenrallyt.
© emotorsport.seSex utmanande sträckor hos arrangerande Flens MS inledde Svenska RallyCupen 2024 under lördagen, 130-talet ekipage kom till starten av Violenrallyt med start, mål och service mitt i Malmköping.

Kalle Gustafsson, för helgen med John Stigh i högerstolen öppnade bäst, sex sekunder före Kenny Stavbom...

Publicerad: 2024-05-19 10:16


Tidigare nyheter:
Holmgren snabbast totalt i Engh Mek-rallyt.
Violenrallyt bjöd på högt tempo i sommarsol, Kalle snabbast totalt.
Tre söndagsrallyn med Svenskt intresse.
'Fluppe' snabbast totalt i Zabra Rallyt, Eriksson bäst av Appendix K.
Närmare 30 åkare i söndagens Svedala Runt.
Följ lördagens rally, Violenrallyt, Zabra Rallyt, Engh Mek Rallyt, Tractice Racet & Ikaalinen Spa Ralli.
Söndagsrally, Vårsprinten tar vid i HMK Sprintserie.
Klart med tre nya år för Rally Sweden i Umeå.
Zabra-Rallyt störst i helgen, fyra sträckor väntar för BRC, Klassiker & 1300-gänget.
140-talet åkare för lördagens Violenrally.
Stort svensk intresse i helgens finska Ikaalinen Spa Ralli, Volvo Euro Cup på plats.
Zabra Rallyt på lördag, klubben beskriver sträckorna.
60-talet åkare kör lördagens Engh Mek-rallyt.
Dubbelhelg med Tractive Race i Borlänge.
Här säljs Karta & Program till Violenrallyt!
Tufft och händelserikt South Swedish Rally för VOC’s SverigeSerie.

Rally Uppland närmar sig, MK Tierp ser fram emot starten.
Årspremiär för Svenska RallyCupen på lördag, Violenrallyt i Malmköping.
Stor rallyhelg väntar, 566 svenska rallyekipage ute och tävlar.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Rally Uppland 31-01/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 30-02/06


Svenska RallyCupen:
Kolsvarundan 08/06
Foto:
Violen Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.