Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER




© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Rapport från EVO Challenge, deltävling 3.
PRESSRELEASE

* South Swedish Rally – 15-16 maj 2009.
* Jocke Nyman tog sin första seger i Evo Challenge.
* Andreas Magnusson blev tvåa efter att ha förlorat tid på de sista sträckorna.
* Joachim Carlström trea.
* Utan oljetryck tvingades Jimmy Joge bryta bara två sträckor från mål.
* Endast sekunder skilde Mitsubishi-teamen åt under tävlingen.


Jocke Nyman med kartläsare Bo Holmstrand tog sin första seger i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge den gångna helgen i South Swedish Rally. De tog ledningen i den enda märkesserien för standardproducerade Mitsubishi när endast två sträckor återstod. Det verkliga slaget stod på sträcka nio, då ledande Andreas Magnusson/Henrik Hulterskog kom för snabbt in i ett vägbyte och Jimmy Joge/Mikael Johansson tvingades ge upp då motorn tappade oljetrycket.

Sveriges största rally för året började på fredagseftermiddagen med en ceremoniell start i centrala Ljungby. De tävlande körde först norrut, med två rundor på en 7,2 kilometer lång sträcka. Magnusson/Hulterskog blev lätt förvånade över att vara snabbaste Evo Challenge-team. De hade skaffat nya delar till motorn för att komma till rätta med att den misstände, och med den nya mappningen av motorn fick de ändra körstil. Ändå gick det riktigt fort.

Efter att ha snurrat i lösgruset strax efter start på SS1, satsade Nyman/Holmstrand på att förbättra sin tid på andra rundan. Det gick vägen, för de noterades för bästa Mitsubishi-tid. Visserligen var differensen bara 0,6 sekund, men det förde upp duon till tredje plats så långt.

Inför nattvilan ledde Magnusson/Hulterskog före Joge/Johansson och Nyman/Holmstrand trea. Fyra var Hans-Erik Weing/Anders Fredriksson, med Joachim Carlström/Jörgen Norman femma och Markus Hällbo/Lars Gustafsson sexa. Hällbo sinkades därför att han tvingades hålla i växelspaken för att inte fyrans växel skulle hoppa ur.
Joachim Grahn/Rikard Nilsson slutade dagen på sjunde plats, bara 18 sekunder efter ledande Magnusson/Hulterskog. Ordentligt tätt mellan Mitsubishi-bilarna!

En molnfri himmel välkomnade de tävlande på lördag morgon. Nio sträckor väntade, och eftersom det var torrt och dammigt skulle de gå fort i skogen. Vilket visades sig direkt på tre första sträckorna då Joge/Johansson, Magnusson/Hulterskog och Nyman/Holmstrand alla satte snabbaste klasstider, bara med någon ynka sekund mellan sig.

Faktum är att när bilarna återvände till Ljungby för första service, hade Magnusson/Hulterskog klättrat upp till tredje plats totalt i tävlingen.
Nyman/Holmstrand hade klämt sig förbi Joge/Johansson som – liksom många andra ekipage – var missnöjda med underlaget som bestod av lösgrus för de som seedats tidigt i startfältet. Många av teamen ägnade servicen åt att ändra på stötdämpare och utväxling inför de kommande tre sträckorna söder om stan.

Joge/Johansson hade nu växlat upp och var inte bara snabbast i Evo Challenge, utan snabbast totalt på sträcka sju. Med den farten tog de också ledningen i cupen på sträcka åtta, och nådde andra servicen med en ledning på 1,2 sekund före Magnusson/Hulterskog. Weng/Fredriksson var nöjda med att inte vara långt efter ledartrion på fjärde plats. Men en punktering på slutet av SS8 stal tid från dem, och det var bara fyra sekunder ner till Carlström/Norman.

Hällbo/Gustafsson hade vid det här laget insett att växellådan inte skulle bli bättre, och Gran/Nilsson blev mer och mer frustrerade över att motorn tappade i effekt vartefter dagen led. Båda teamen fick inrikta sig på att nå slutmålet.

De tre avslutande sträckorna blev omtumlande för de ledande i Mitsubishi Evo Challenge. Efter en ny kanontid på SS9 fick Joge/Johansson en ilsken varning – från oljelampan. Enda alternativet var att bryta för att inte riskera motorhaveri.
Sedan var det dags för Magnusson/Hulterskog att få missflyt. De missade ett vägbyte, och förlorade 17 sekunder och vips var Nyman/Holmstrand i ledning!

På nästa sträcka svarade Weng/Fredriksson för dramatiken. De slog i en chikan gjord av däck, och skadade styrningen på bilen – förutom en del plåt – och vid målet på sträckan gav de upp tävlingen.

För att visa sig värdiga ledningen, var Nyman/Holmstrand snabbaste Evo Challenge-ekipage på de två sista sträckorna. Glada och nöjda kunde de ta sig till Ljungby och hedras för sin första seger i Mitsubishicupen.
”Det har varit ett fantastiskt rally för oss”, sa Nyman. ”När vi gjorde några små förändringar i bilens set-up blev den perfekt. Då vi förstod att vi hade en liten chans att ta ledningen tog vi i ordentligt för att hålla avståndet. Jag är så glad över att bli tvåa i Grupp N, femma totalt i tävlingen med många viktiga SM-poäng.”

Nyman är årets tredje vinnare av en deltävling i Swedish Evo Challenge, av tre möjliga. Han leder också serien totalt, med fem poäng före Hällbo. De tävlande gör sig nu redo för deltävling fyra, Dackefejden den 27 juni i Växjö.

South Swedish Rally totalvanns av förre WRC-föraren PG Andersson, också han i en Mitsubishi Evo IX Grupp N.

2009 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sponsras av: Pirelli däck, Sunoco bränslen, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, Öhlins stötdämpare, PIAA strålkastare, Sparco racekläder, MPart and Mitsubishi Motors Sweden. Även Mitsubishi Center Malmö supportade serien i helgen.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden
Resultat deltävling 3:
1 Jocke Nyman (Östersund)/Bo Holmstrand (Herrljunga) 53:24.6
2 Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön) 53:46.7
3 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås) 54:43.6
4 Markus Hällbo (Stora Skedvi)/Lars Gustafsson (Hofors) 55:11.0
5 Joachim Grahn (Yngsjö)/Rickard Nilsson (Kristianstad) 56:11.9

Brutna
SS9 Jimmy Joge (Tjällmo)/Mikael Johansson (Vansbro) - oljetryck
SS9 Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng) – avåkning då styrningen skadades

Serieresultat efter tre deltävlingar:

Förare
1 Jocke Nyman 30
2 Markus Hällbo 25
3 Joachim Carlström 21
4 Joachim Grahn 14
5 Jimmy Joge 12
6= Hans-Erik Weng 10
6= Andreas Mugnusson 10
8 Peter Eriksson 7

Co-drivers
1 Lars Gustafsson 25
2 Bo Holmstrand 22
3 Jörgen Norman 21
4 Rikard Nilsson 14
5 Mikael Johansson 12
6= Anders Fredriksson 10
6= Henrik Hulterskog 10
8 Pär Almkvist 8
9 Per-Erik Svensson 7


» Pressrelease från Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2009-05-18 20:40






Hansen körde hem Göhlins Skilling 500, tvåa i SM med Nybe Fiestan!
© emotorsport.seSkilling 500 var finaltävling för årets Rally-SM. Tävlingen avgjordes över totalt 15 sträckor. Fyra sträckor kördes på fredagskvällen i mörker och resterande kördes under lördagen.
Förutsättningarna för Victor Hansen och Victor Johansson var att man hade chansen att ta SM-guldet, men då behövdes li...

Publicerad: 2021-09-27 21:26


Foto från Göhlins Skilling 500, från start till mål!
© emotorsport.seEtt tredje galleri med bilder från årets Rally SM avslutning, nu två av eftermiddagens specialsträckor och den avslutande prisutdelningen i Klevshult när Göhlins Skilling 500 tog målgång. Häng med på foto från serviceplatsen inför start på fredagen, två av fredagens specialsträckor och kvällens serv...

Publicerad: 2021-09-27 21:19


Mikkelsen favorit i Portugal, tre Svenskar i startlistan till helgens EM.
© Jorge Cunha / DPPI.Till helgen avgörs sjätte deltävlingen i årets EM serie, Portugisiska Rally Serras de Fafe e Felgueiras står på agendan för knappt 60 bilar varav 40 går i Internationella klasser.

Andreas Mikkelsen går för att utöka ledningen i mästerskapet inför avslutningen på året ihop med Skoda Motorsport och...

Publicerad: 2021-09-27 20:18


Händelserik sista sträcka i Laxå bäddar för spännande final i SverigeSerien.
Det blev precis så tufft och händelserikt som vi det bollades upp för inför helgens deltävling i Laxå. I synnerhet en riktigt tuff, lång och händelserik sista sträcka bäddar för att finalen i Örebro kommande helg blir en riktig nagelbitare. Ingenting är avgjort i någon klass i VOC Mekonomen Rallys ä...

Publicerad: 2021-09-26 22:49


SVT sänder sex sträckor live från Rally Finland, här är tablån.
© emotorsport.seRally Finland som höst tävling, från sommar till höst ger en ny dimension på det Finska VM Rallyt när det startar den 1:a oktober.

Sveriges Television sänder sex specialsträckor live, två per dag och inleder med första sträckan strax efter lunch på fredagen. Ässämäki på sena eftermiddagen fullfö...

Publicerad: 2021-09-26 22:45


Foto från Göhlins Skilling 500, lördag del 1.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 fortsatte under lördagen, där väntade totalt 11 sträckor på de tävlande och vädret hade övergått från fredagens duggregn till solsken, något som värmde både tävlande, funktionärer och publik.

Efter fredagens galleri med blder fylls nu ett nytt med två av lördagens sträckor un...

Publicerad: 2021-09-26 22:41


Carlberg, Jakobsson och Arvidsson, 2021 års Svenska Mästare i 2wd.
© emotorsport.seÅrets Rally SM serie bjöd på tre 2wd klasser, ny för året var Standard där grupp F bilar har chans att tävla om medaljer - precis som övriga har de kört samtliga fyra deltävlingar. Internationella och Nationella har setts sedan tidigare i SM.

Internationella 2wd med nya bilar.
Internation...

Publicerad: 2021-09-26 22:13


PG och Carlström mästare, här är SM medaljörerna i 4wd klasserna 2021!
© emotorsport.seRally SM final i Klevshult, Göhlins Skilling 500 med 11 mil avgjordes säsongen, en kort och intensiv säsong som startade i mitten av augusti i Kil, fortsatte till Älmhult, Hässleholm och avslutning hos Skillingaryds MK!

Inget avgjort inför finalen.
I Internationella 4wd - klassen för Rall...

Publicerad: 2021-09-26 21:37


Pettersson snabbast i Ekratten.
Asarums MS körde Ekratten under lördagen, en sträcka på dryga milen kördes tre gånger. Första varvet var David Pettersson i Toyota Starlet snabbast, 8,6 sekunder bakom på sträckan var Håkan Rönnebring. På andra varvet var det ombytta roller, Rönnebring snabbast och Pettersson var 7,8 sekunder bakom....

Publicerad: 2021-09-26 19:28


Foto från Göhlins Skilling 500, fredag.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 avslutade Rally SM serien 2021, tävlingen med basen i Klevshult kördes över 11 mil och 15 specialsträckor. De fyra första sträckorna kördes i mörker under fredagskvällen.
Snabbast från start var Per-Gunnar "PG" Andersson och Anders Fredriksson som tog kommandot om ledningen på ...

Publicerad: 2021-09-26 15:37


Tidigare nyheter:
Ludvikaruschen ska köras, anmälan förlängd.
B-förarna snabba i Laxå Rallyt, Gårdman snabbast totalt.
Holmgren körde hem DK LBC Racet.
Olsson snabbast i Bäckeforssnurren.
Silvermedalj i Rally-SM för Mattias Adielsson.
PG snabbast i Skilling 500, spännande sekundfighter i skogen.
Så gick det i Gnestas Mjölkpallen Pokalen.
Andraplats för Tidemand i SM-finalen.
P-G Andersson och Anders Fredriksson försvarade SM-guldet.
Patrik Flodin och Göran Bergsten bröt – missar därmed fjärde raka SM-guldet!
Följ avslutningen på Skilling 500, sex sträckor kvar.
Häng med på rallyfylld lördag - Nyheter, Resultat och Radio länkar!
PG leder totalt, Flodin i diket och bryter Skilling 500.
Storfavoriten P-G Andersson – leder SM-finalen i Rally
Laxå inleder det spännande upploppet i årets tajta SverigeSerie.
Finsk fartfest för Oliver Solberg.
Följ kvällens inledning på Rally SM finalen, resultat & radio.
Fyra mil och 100-talet bilar till lördagens Laxårally.
Upplagt för Småländsk SM final, 70-talet startande i Skilling 500.
Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!



Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]





Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/




Foto från:
Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.