GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Mekonomen Rallycup 2009, en succé som nu är avgjord!
PRESSRELEASE

Ett stort GRATTIS till Pelle Wilén, Mattias Lundqvist, Tobias Ytterbring, Fredrik Jarefalk, Henrik Oscarson, Niklas Östmark, Oscar Johansson, Marcus Fors och Casper Uddberg. Där har ni alla segrarna i MEKONOMEN Rallycup 2009.

När Eskilstuna MK i Lördags körde finaltävlingen i cupen, EMK-Finalen, på sitt motorsportområde i Ekeby, blev det som väntat en riktigt tuff och hård uppgörelse, många ville ha ett ord med i laget när de totala pallplatserna i cupen skulle utdelas. Det märktes att förarna var laddade redan innan start och det blev ännu mera uppenbart när tävlingen kom igång och det var maxattack ute på tävlingssträckan som skulle köras två gånger. Några klassfavoriter försvann redan efter en halv sträcka med tekniska problem efter att ha laddad allt för hårt på den krävande banan.

När så tävlingen sumerades, ja efter ett antal rullningar, tvåhjulsåka i den högre skolan och en hel del "plåtarbete" på tävlingsbilarna, då fick vi ta till hela regelverkets resultatsärskiljning för att kunna kora vinnarna och pallplatser då det var osannolikt jämnt i många klasser trots att vi nu hade kört 7 deltävlingar.

Nå hur gick det då? Den som klarast höll för favorittrycket var Eskilstunas UngdomsRallyförare Pelle Wilén som både vann finalracet och Ungdomsrallyklassen i cupen i överlägsen stil, men det blev faktiskt Eskilstuna på alla pallplatserna då Micke Wallon knep 2:a platsen och Andreas Johansson körde hem 3:e platsen.

I tävlingens 4WD-klass blev det Skepptunaseger genom Daniel Lundberg, men det var mellan Gnestas Mattias Lundqvist och Huddinges Göran Lindström som cupsegern stod, även Mälaröarnas Johnny Eriksson hade chans på topplacering. Nu körde Göran Lindström sönder sin bil efter en hård landning och blev stående och Johnny Eriksson fick inte till sin åkning, ja då tackade Mattias Lundqvist och knep en 3:e plats i tävlingen samt en populär cupseger. Lundqvist är bara C-förare men har imponerat stort hela detta år.

I A-förarnas 2WD var det en cupkamp mellan Kolsva och Gotland... Och det blev även en tvekamp mellan Gotlandsföraren Johan Holmberg, och Kolsvas Tobias Ytterbring i finaltävlingen. Holmberg vann men Ytterbring blev 2:a och knep därmed cupsegern med 2 poängs marginal just före Holmberg.

B-förare 2WD var den klass det var tuffast att kora en cupsegrare, Fagerstas Nisse Strömgren hade en 7 poängsledning inför finalen, men drabbades av tekniska bilproblem redan efter en halv sträcka och fick tråkigt nog bryta tävlingen. I finaltävlingen var det Johan Carlsson Degerfors som imponerade stort med grymt snabb körning, så snabbt att han var bästa 2WD-åkare denna dag, men Carlsson hade inget med toppstriden att göra när pallplatserna skulle avgöras i cupen, där stod det istället mellan nämnde Strömgren som då fick bryta, Fredrik Jarefalk Taxinge och Gnestas Tomas Ingberg.
Nu blev resultatet att Ingberg blev 3:a i tävlingen och Jarefalk 4:a, och för 4:e platsen fick Jarefalk exakt de 7 poäng som det var upp till Strömgren, och när så 7:e deltävlingen räknades i första hand vid lika slutpoäng, ja då gick cupsegern till Taxinge och Fredrik Jarefalk, och 3:e platsen till Ingberg, en upplösning i bästa thrillerstil.

Även i C-2WD fick vi ta till särskiljning när vi skulle kora cupens pallplatser. Inför tävlingen ledde Norrköpings Hasse Söderlund, men även han laddade kanske väl hårt och kraschade sin styrning efter en halv sträcka i finalen och lämnade kampen öppen mellan Jonas Mylläri Norberg, Mattias Adielsson Göteborg och Henrik Oscarson Västerås. Segern i finaltävlingen gick till en brutalt satsande Janne Onkamo MSK Hammaren men bara 4 tiondelar före Adielsson som därmed missade 2:a platsen i cupklassen med dessa tiondelar. 2:a i cupen blir istället Söderlund trots att han fick bryta finaltävlingen, och cupsegern går istället till en stabilt åkande Henrik Oscarson som med en 3:e plats i finalen kniper cupsegern med 3 poängs marginal.

I A/B-förare Std. stod kampen helt mellan Fagerstas Niklas Östmark och Katrineholms Fredrik Egeland. Förutsättningarna var att Egeland var tvungen att vara före Östmark med en bil i mellan sig. Och visst stod även kampen i finaltävlingen i mellan dessa två förare som tog i för kung och fosterland. Östmark sätter en kanontid på första sträckan som inte Egeland kan matcha och kampen är nästan över där, men på 2:a sträckan gör Östmark en miss och tvåhjular rejält och är nära att lägga bilen på taket som hela tre andra förare gjort i den kurvan, men Östmark lyckas få till det och kan köra vidare mot segern både i finalen och cupen före Egeland.

C-förare Std. var redan Nyköpings Oscar Johansson klar mästare, men de övriga pallplatserna kom kampen att bli stenhård, i första hand mellan Robin Wallon Kungsör och Andreas Guillemot Eskilstuna. Finalsegern gick dock till Järfälla och Fredrik Spångberg före Eskilstunas Pär Johansson som är 2 tiondelar före Wallon, 2 tiondelar som skulle vissa sig avgörande till Wallons nackdel då Guillemot kniper cupens 2:a plats med sin 5:e plats i finaltävlingen och Wallon får nöja sig med att bli 3:a i cupen. Så himla tight efter en hel säsongs tävlande!

A/B/C-förare klass GrE var 1:an och 2:an, Marcus Fors Hälsinge och Pierre Andersson Skänninge inte på plats för finalen men då ingen annan kunde hota topplaceringarna, så stod kampen och sista pallplatsen och i första hand mellan Mickael Glans Västerås och Katrineholms Esbjörn Fälth. I finalen var det bröderna Nensén från Gnesta som glänste. Max knep segern och Felix blev 3:a strax efter Niklas Albinsson Fredriksberg. Och kampen om cupens 3:e plats, ja den kampen vann Glans dubbelt upp, både i finalen så som i cupen blev det Glans före Fälth, men även här krävdes det särskiljningsregler för att fastställa cupresultatet.

Slutligen då till våra Klassiker/Veteraner där en kamp mellan SAAB och Volvo stod att vänta, och då mellan Eskilstunas Danne Andersson och Gnestas Casper Uddberg. Men kampen kom av sig redan på första sträckan där Andersson frihjulsfunktion havererar och han tvingas bryta. Redan då står det klart att cupsegern hamnar i Gnesta. I finalen är det dock två andra förare som glänser, Katrineholms Gunnar Fredriksson och Christer Adolfsson Haninge. Fredriksson sätter upp ett våldsamt tempo men drabbas av att växellådan låser sig på 2:ans växel en bra stund på första sträckan, och då räckte det inte med en kanontid på sträcka två, utan Adolfsson vinner finalen med ynka 1,2 sekunder. Och i cupen blir det då Uddberg före Andersson.

Så nu kan vi titta tillbaka på ett riktigt härligt rallyår med MEKONOMEN Rallycup, en år som innehållit det mesta och som bjudit på fantastiskt rallyunderhållning och spännande fighter under alla 7 deltävlingarna. Men nu laddar vi upp igen! Det är dax för prisutdelningen och festen i Eskilstuna den 14 November, missa inte den!!


» Pressrelease från Mekonomen RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2009-11-03 20:58


Ingen start i SM-Finalen för Dennis Rådström och Johan Johansson.
© Content Unify.Efter sin krasch i SM-deltävlingen South Swedish Rally i Älmhult i augusti fick Dennis Rådström och Johan Johansson stå över den senaste tävlingen i Rally-SM, Snapphanerallyt i Hässleholm förra veckan. Kraschen tog hårt på både bil och besättning, och ännu är alla inte tillräckligt återhämtade för a...

Publicerad: 2021-09-17 14:43


Pontus Tidemand efteranmäld, tre världsmästare till finalen.
Tre världsmästare på startlinjen i finalen i Rally-SM! Det står klart sedan Pontus Tidemand efteranmält sig till Göhlins Skilling 500 i Skillingaryd.

– Det är ju en dröm som uppfylls! Tre världsmästare hos oss, plus alla andra i den svenska rallyeliten, säger tävlingsledare Mats Bergman.
Redan t...

Publicerad: 2021-09-17 14:40


Fem deltävlingar, så körs MAS Cupen 2022.
© emotorsport.se Kalendern för MAS Cupen 2022 är här!
- Vi ser att premiären blir Tierprundan första helgen i februari. För att två veckor senare styra mot Sandviken den 19/2.

Grus premiären blir ute på Gotland 22-23/4. Sen blir det ett uppehåll fram till 20/8 då vi besöker Hässleholm och Snapphanerallyt. Seda...

Publicerad: 2021-09-17 09:19


Gryazin, Kaur och López i Finska mästerskapets final.
© Gregory Lenormand / DPPIKokkolan UA 60-v ralli, final i Finska Mästerskapet nästa helg, när anmälan stängde visades 100-talet ekipage i listan. Arrangören drog en vinstlott när Finska VM helgen flyttades till kommande månadsskiftet, flera meriterade Rally2 chaufförer värmer upp i Kokkolan UA 60-v ralli.

Ryske Nikolay Gr...

Publicerad: 2021-09-17 06:04


MAS Cupen debuterar i lördagens East Sweden Rally, 70-talet tävlande.
© emotorsport.seUtan SM går årets East Sweden Rally med Västra Östergötlands MK bland klubbarna som arrangerar i en mindre upplaga. Tävlingen går nu i nya MAS Cupen som första och samtidigt näst sista deltävling. Knappt 80 anmälda inkluderat fyra föråkare.

Lördagens rally utgår från Boxholm, tre sträckor på komp...

Publicerad: 2021-09-17 05:54


Co-driver karusell, Solberg byter co-driver inför Finska VM Rallyt.
© Oliver Solberg Media Office.Byte av co-drivers har blivit populärt, senast i raden är Oliver Solberg som efter tre säsonger lämnar samarbetet med Aaron Johnston. De har ihop radat upp framgångar men nu får samarbetet ett slut, det bekräftade Oliver under torsdagen. Något besked om varför de båda valde att avsluta samarbetet ha...

Publicerad: 2021-09-16 23:05


60-talet åkare redo för Karlskronapokalen.
© emotorsport.seTredje och näst sista deltävling i Bilsport Rally Cup är Karlskronapokalen, lördagsrally hos Karlskrona AK där en sträcka på 7km körs tre gånger.
60 tävlande ses i listan, 12 ekipage för grupp E med Kurt Ekelund och Marcus Johansson som ena halvan i A/B-klassen. Kevin Gustavsson, Thomas Olofsson

...

Publicerad: 2021-09-16 22:50


Tidemand kör Skilling 500, årets SM final nästa helg.
© emotorsport.seIkväll fylldes anmälningslistan till Skilling 500 på, årets Rally SM final på, nu 80 anmälda varav fem föråkare - men blir det än fler?

Senaste ekipaget att anmäla sig är Pontus Tidemand som ihop med Patrik Barth kör Skoda Fabia Rally2 från EKS teamet, precis som i Värmländska premiären i Rally K...

Publicerad: 2021-09-16 22:29


Inget Tabergshopp, finalen för E-Cupen ställs in.
© emotorsport.seDet blev bara tre deltävlingar i E-Cupen 2021, detta sedan Jönköpings MK väljer att inte köra sista deltävlingen Tabergshoppet som var planerat till den 9:e oktober.

Fjolårets säsong försvann helt, i år blev alltså tre av åtta tilltänkta tävlingar genomförda. Efter Nässjörundan, Lill-Eken och för...

Publicerad: 2021-09-16 18:51


Vallentuna MK laddade för söndagens YRC sprinten.
© emotorsport.seYRC sprinten laddar med 70 anmälda till Söndagens Rallysprint 19 september i Markim beläget i norra Vallentuna

Trots att det duggar tätt med tävlingar får vi ihop 70 anmälda vilket är ett perfekt antal säger tävlingsledare Stefan Jägerhult.

Flera intressanta anmälningar finns i startlistan sås...

Publicerad: 2021-09-16 17:31


Tidigare nyheter:
40-talet ekipage till Films LMBAB-sprint.
Försäljning av Karta & Program för East Sweden Rally har startat, här handlar du.
Välkomna till Karlskronapokalen, lördagens deltävling i Bilsport Rally Cup.
20 mil special på Azorerna väntar med Mikkelsen som favorit - Lukas ende Svensk i tävlingen.
Brynildsen spetsar NM finalen i Rally Hedemarken, Andersson ende Svensk.
WRC finalen klar, för andra året med ACI Rally Monza.
Jätteutmanande och mycket händelserikt när VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie gästade Eskilstuna.
Lyckad Rally & Konsthelg vid Skogshyddan, Westlunds Opel Crossflow drog blickarna till sig.
Hansen summerar Snapphanerallyts tredjeplats i Internationella 2wd.
74 anmälda till SM-finalen, öppet i alla rallyklasser.
Suninen till Hyundai Motorsport, gör WRC2 start i Spanien.
Oliver Solberg får en ny WRC, kör i20 WRC i Spanska VM rally.
Rutgersson i M3:an bäste Svensk i Danska Yokohamamesterskabet Øst.
WRC tabellen efter Acropolis Rallyt!
Så gick det i söndagens EVB Sprint.
70 ekipage till Rally SM finalen, Skilling 500.
Åkesson, Liiten, Carlberg, Karlsson och Arvidsson var SM vinnare i Snapphanerallyt.
Foto från lördagens EMK-Kannan.
Rovanperä vinner Acropolis Rallyt, tät medaljkamp bakom Ogier.
Så gick det i Polkatrofén.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.