MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Mekonomen Rallycup 2009, en succé som nu är avgjord!
PRESSRELEASE

Ett stort GRATTIS till Pelle Wilén, Mattias Lundqvist, Tobias Ytterbring, Fredrik Jarefalk, Henrik Oscarson, Niklas Östmark, Oscar Johansson, Marcus Fors och Casper Uddberg. Där har ni alla segrarna i MEKONOMEN Rallycup 2009.

När Eskilstuna MK i Lördags körde finaltävlingen i cupen, EMK-Finalen, på sitt motorsportområde i Ekeby, blev det som väntat en riktigt tuff och hård uppgörelse, många ville ha ett ord med i laget när de totala pallplatserna i cupen skulle utdelas. Det märktes att förarna var laddade redan innan start och det blev ännu mera uppenbart när tävlingen kom igång och det var maxattack ute på tävlingssträckan som skulle köras två gånger. Några klassfavoriter försvann redan efter en halv sträcka med tekniska problem efter att ha laddad allt för hårt på den krävande banan.

När så tävlingen sumerades, ja efter ett antal rullningar, tvåhjulsåka i den högre skolan och en hel del "plåtarbete" på tävlingsbilarna, då fick vi ta till hela regelverkets resultatsärskiljning för att kunna kora vinnarna och pallplatser då det var osannolikt jämnt i många klasser trots att vi nu hade kört 7 deltävlingar.

Nå hur gick det då? Den som klarast höll för favorittrycket var Eskilstunas UngdomsRallyförare Pelle Wilén som både vann finalracet och Ungdomsrallyklassen i cupen i överlägsen stil, men det blev faktiskt Eskilstuna på alla pallplatserna då Micke Wallon knep 2:a platsen och Andreas Johansson körde hem 3:e platsen.

I tävlingens 4WD-klass blev det Skepptunaseger genom Daniel Lundberg, men det var mellan Gnestas Mattias Lundqvist och Huddinges Göran Lindström som cupsegern stod, även Mälaröarnas Johnny Eriksson hade chans på topplacering. Nu körde Göran Lindström sönder sin bil efter en hård landning och blev stående och Johnny Eriksson fick inte till sin åkning, ja då tackade Mattias Lundqvist och knep en 3:e plats i tävlingen samt en populär cupseger. Lundqvist är bara C-förare men har imponerat stort hela detta år.

I A-förarnas 2WD var det en cupkamp mellan Kolsva och Gotland... Och det blev även en tvekamp mellan Gotlandsföraren Johan Holmberg, och Kolsvas Tobias Ytterbring i finaltävlingen. Holmberg vann men Ytterbring blev 2:a och knep därmed cupsegern med 2 poängs marginal just före Holmberg.

B-förare 2WD var den klass det var tuffast att kora en cupsegrare, Fagerstas Nisse Strömgren hade en 7 poängsledning inför finalen, men drabbades av tekniska bilproblem redan efter en halv sträcka och fick tråkigt nog bryta tävlingen. I finaltävlingen var det Johan Carlsson Degerfors som imponerade stort med grymt snabb körning, så snabbt att han var bästa 2WD-åkare denna dag, men Carlsson hade inget med toppstriden att göra när pallplatserna skulle avgöras i cupen, där stod det istället mellan nämnde Strömgren som då fick bryta, Fredrik Jarefalk Taxinge och Gnestas Tomas Ingberg.
Nu blev resultatet att Ingberg blev 3:a i tävlingen och Jarefalk 4:a, och för 4:e platsen fick Jarefalk exakt de 7 poäng som det var upp till Strömgren, och när så 7:e deltävlingen räknades i första hand vid lika slutpoäng, ja då gick cupsegern till Taxinge och Fredrik Jarefalk, och 3:e platsen till Ingberg, en upplösning i bästa thrillerstil.

Även i C-2WD fick vi ta till särskiljning när vi skulle kora cupens pallplatser. Inför tävlingen ledde Norrköpings Hasse Söderlund, men även han laddade kanske väl hårt och kraschade sin styrning efter en halv sträcka i finalen och lämnade kampen öppen mellan Jonas Mylläri Norberg, Mattias Adielsson Göteborg och Henrik Oscarson Västerås. Segern i finaltävlingen gick till en brutalt satsande Janne Onkamo MSK Hammaren men bara 4 tiondelar före Adielsson som därmed missade 2:a platsen i cupklassen med dessa tiondelar. 2:a i cupen blir istället Söderlund trots att han fick bryta finaltävlingen, och cupsegern går istället till en stabilt åkande Henrik Oscarson som med en 3:e plats i finalen kniper cupsegern med 3 poängs marginal.

I A/B-förare Std. stod kampen helt mellan Fagerstas Niklas Östmark och Katrineholms Fredrik Egeland. Förutsättningarna var att Egeland var tvungen att vara före Östmark med en bil i mellan sig. Och visst stod även kampen i finaltävlingen i mellan dessa två förare som tog i för kung och fosterland. Östmark sätter en kanontid på första sträckan som inte Egeland kan matcha och kampen är nästan över där, men på 2:a sträckan gör Östmark en miss och tvåhjular rejält och är nära att lägga bilen på taket som hela tre andra förare gjort i den kurvan, men Östmark lyckas få till det och kan köra vidare mot segern både i finalen och cupen före Egeland.

C-förare Std. var redan Nyköpings Oscar Johansson klar mästare, men de övriga pallplatserna kom kampen att bli stenhård, i första hand mellan Robin Wallon Kungsör och Andreas Guillemot Eskilstuna. Finalsegern gick dock till Järfälla och Fredrik Spångberg före Eskilstunas Pär Johansson som är 2 tiondelar före Wallon, 2 tiondelar som skulle vissa sig avgörande till Wallons nackdel då Guillemot kniper cupens 2:a plats med sin 5:e plats i finaltävlingen och Wallon får nöja sig med att bli 3:a i cupen. Så himla tight efter en hel säsongs tävlande!

A/B/C-förare klass GrE var 1:an och 2:an, Marcus Fors Hälsinge och Pierre Andersson Skänninge inte på plats för finalen men då ingen annan kunde hota topplaceringarna, så stod kampen och sista pallplatsen och i första hand mellan Mickael Glans Västerås och Katrineholms Esbjörn Fälth. I finalen var det bröderna Nensén från Gnesta som glänste. Max knep segern och Felix blev 3:a strax efter Niklas Albinsson Fredriksberg. Och kampen om cupens 3:e plats, ja den kampen vann Glans dubbelt upp, både i finalen så som i cupen blev det Glans före Fälth, men även här krävdes det särskiljningsregler för att fastställa cupresultatet.

Slutligen då till våra Klassiker/Veteraner där en kamp mellan SAAB och Volvo stod att vänta, och då mellan Eskilstunas Danne Andersson och Gnestas Casper Uddberg. Men kampen kom av sig redan på första sträckan där Andersson frihjulsfunktion havererar och han tvingas bryta. Redan då står det klart att cupsegern hamnar i Gnesta. I finalen är det dock två andra förare som glänser, Katrineholms Gunnar Fredriksson och Christer Adolfsson Haninge. Fredriksson sätter upp ett våldsamt tempo men drabbas av att växellådan låser sig på 2:ans växel en bra stund på första sträckan, och då räckte det inte med en kanontid på sträcka två, utan Adolfsson vinner finalen med ynka 1,2 sekunder. Och i cupen blir det då Uddberg före Andersson.

Så nu kan vi titta tillbaka på ett riktigt härligt rallyår med MEKONOMEN Rallycup, en år som innehållit det mesta och som bjudit på fantastiskt rallyunderhållning och spännande fighter under alla 7 deltävlingarna. Men nu laddar vi upp igen! Det är dax för prisutdelningen och festen i Eskilstuna den 14 November, missa inte den!!


» Pressrelease från Mekonomen RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2009-11-03 20:58






Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.