Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© David Lindström.
© David Lindström.
Honda Civic R3 passar nu enligt nya JVM reglerna.
Rallynyheter; Prodrive & Mini, Honda R3 och rallytokiga Formel 1 förare.

* Att Prodrive letar partner för en återkomst i Rally VM är sedan länge känt, allt sedan kontrakten med Subaru revs upp för ett år sedan. Nu perkar allt mer åt BMW ägda Mini som bilpartner för de Brittiska bilbyggarna. Prodrive ska enligt Motorsport News ha kommit långt med designen av bilen och att man snart ska ha en första kaross att sätta vinkelsliparna i. Kanske blir Prodrive och Mini ett team till nypremiären av WRC 2011.

* Junior VM serien får tillökning, efter vissa regeljusteringar släpper man nu in även lite större bilar. Honda Civic R3 får där med chansen, bilen har enligt tidigare bestämmelser varit för lång för att delta, nu är minimåttet ökat och bilen som är riktigt konkurrenskraftig redo för VM debut på allvar. Bilen som utvecklats av Hondatrimmarna JAS har redan visat god form, Guy Wilks och Urmo Aava är två förare som kört fort i bilen.

* Marcus Grönholm har varit från rallysporten, längtar nu tillbaka och siktar på en form av comeback 2010. Svenska Rallyt är av intresse enligt Finska tidningar och det kan handla om en andrabil i team med Petter Solberg, den sistnämnde säger dock till Brittiska media att han själv är långt från klar med sin budget för 2010.

* Formel 1 förare rankar rallysporten högt, många är de som vill men också testar rallybilar. Kimi Räikkonen har kört flera tävlingar med fina resultat, även tidigare F1 mästaren Mika Häkkinen har tävlar i rally. Näste man är Heikki Kovalainen som i och med att hans avtal med McLaren går ut väntar på att få sätta sig i en rallybil - mest troligt är att vi får se finländaren i Arctic Lapland Rally där säkert också Kimi och Fords VM stjärnor väntas till start. Heikki säger också till de inhemska tidningarna att han i ett nytt Formel 1 avtal ska göra klart att han får göra inhopp i rallysporten.

* Även Robert Kubica siktar på rally, han är redan anmäld till Rallye du Var i slutet av november. Med det nya Renault kontraktet är det klart för styrning i en Renault Clio R3. Men innan dess är det dags för start i Italienska Rally Taormina-Messina som träning. Robert har sedan tidigare visat sitt rallyintresse, äger bl.a. en Skoda Fabia WRC.

* Till just Rallye du Var väntas världsmästaren Sebastien Loeb åter till start, förra året gjorde han och frun Severine en start med Citroen C2 R2 Max, självklart en fenomenal körning. I år kör paret Loeb en Citroen C4 WRC i det soliga Saint Maxime baserade rallyt. Även Loebs ordinarie kartläsare, Daniel Elena ställer sig till start, likt förra året med en Citroen C2 super1600.

* Skoda Motorsport har gjort stort intryck med sin nya Fabia super2000, bilen som i år debuterade på allvar har visats sig riktigt snabb. De har tillhört både toppen av Rally VM med privatåkare och IRC serien som eget team. 13 bilar har under året sålts till privata team och man räknar med ytterligare en handfull innan nästa säsong. Som eget team fortsätter man siktet mot IRC toppen, kör nästa år ett större program med fler deltävlingar för att på allvar slå sig in i serien och öka sin marknad för privatbilar.

* Bridegestone lämnar Formel 1, nu väntas WRC´s däckleverantör Pirelli göra det samma, d.v.s. lämna sin serie. När Pirellis kontrakt löper ut i samband med säsongsavslutningen 2010 väntas de inte förlänga sitt avtal. Möjligen ser vi istället BF Goodrich som ny däckleverantör till VM serien 2011 då man också debuterar med helt nya VM bilar!

* Gigi Galli är på väg tillbaka! Gigi tillsammans med Italienska Bilsportförbundet och Citroen Italien kan bilda en spännande VM satsning 2010. Bilen blir en Citroen C4 WRC och möjligen får han också med sig sin tidigare långvariga partner, Pirelli i satsningen. Enligt tyska tidningar väntas en satsning presenteras inom kort, då med slutligt bilval, samarbetspartners och tävlingsprogram.

Publicerad: 2009-11-10 21:56


Hansen körde hem Göhlins Skilling 500, tvåa i SM med Nybe Fiestan!
© emotorsport.seSkilling 500 var finaltävling för årets Rally-SM. Tävlingen avgjordes över totalt 15 sträckor. Fyra sträckor kördes på fredagskvällen i mörker och resterande kördes under lördagen.
Förutsättningarna för Victor Hansen och Victor Johansson var att man hade chansen att ta SM-guldet, men då behövdes li...

Publicerad: 2021-09-27 21:26


Foto från Göhlins Skilling 500, från start till mål!
© emotorsport.seEtt tredje galleri med bilder från årets Rally SM avslutning, nu två av eftermiddagens specialsträckor och den avslutande prisutdelningen i Klevshult när Göhlins Skilling 500 tog målgång. Häng med på foto från serviceplatsen inför start på fredagen, två av fredagens specialsträckor och kvällens serv...

Publicerad: 2021-09-27 21:19


Mikkelsen favorit i Portugal, tre Svenskar i startlistan till helgens EM.
© Jorge Cunha / DPPI.Till helgen avgörs sjätte deltävlingen i årets EM serie, Portugisiska Rally Serras de Fafe e Felgueiras står på agendan för knappt 60 bilar varav 40 går i Internationella klasser.

Andreas Mikkelsen går för att utöka ledningen i mästerskapet inför avslutningen på året ihop med Skoda Motorsport och...

Publicerad: 2021-09-27 20:18


Händelserik sista sträcka i Laxå bäddar för spännande final i SverigeSerien.
Det blev precis så tufft och händelserikt som vi det bollades upp för inför helgens deltävling i Laxå. I synnerhet en riktigt tuff, lång och händelserik sista sträcka bäddar för att finalen i Örebro kommande helg blir en riktig nagelbitare. Ingenting är avgjort i någon klass i VOC Mekonomen Rallys ä...

Publicerad: 2021-09-26 22:49


SVT sänder sex sträckor live från Rally Finland, här är tablån.
© emotorsport.seRally Finland som höst tävling, från sommar till höst ger en ny dimension på det Finska VM Rallyt när det startar den 1:a oktober.

Sveriges Television sänder sex specialsträckor live, två per dag och inleder med första sträckan strax efter lunch på fredagen. Ässämäki på sena eftermiddagen fullfö...

Publicerad: 2021-09-26 22:45


Foto från Göhlins Skilling 500, lördag del 1.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 fortsatte under lördagen, där väntade totalt 11 sträckor på de tävlande och vädret hade övergått från fredagens duggregn till solsken, något som värmde både tävlande, funktionärer och publik.

Efter fredagens galleri med blder fylls nu ett nytt med två av lördagens sträckor un...

Publicerad: 2021-09-26 22:41


Carlberg, Jakobsson och Arvidsson, 2021 års Svenska Mästare i 2wd.
© emotorsport.seÅrets Rally SM serie bjöd på tre 2wd klasser, ny för året var Standard där grupp F bilar har chans att tävla om medaljer - precis som övriga har de kört samtliga fyra deltävlingar. Internationella och Nationella har setts sedan tidigare i SM.

Internationella 2wd med nya bilar.
Internation...

Publicerad: 2021-09-26 22:13


PG och Carlström mästare, här är SM medaljörerna i 4wd klasserna 2021!
© emotorsport.seRally SM final i Klevshult, Göhlins Skilling 500 med 11 mil avgjordes säsongen, en kort och intensiv säsong som startade i mitten av augusti i Kil, fortsatte till Älmhult, Hässleholm och avslutning hos Skillingaryds MK!

Inget avgjort inför finalen.
I Internationella 4wd - klassen för Rall...

Publicerad: 2021-09-26 21:37


Pettersson snabbast i Ekratten.
Asarums MS körde Ekratten under lördagen, en sträcka på dryga milen kördes tre gånger. Första varvet var David Pettersson i Toyota Starlet snabbast, 8,6 sekunder bakom på sträckan var Håkan Rönnebring. På andra varvet var det ombytta roller, Rönnebring snabbast och Pettersson var 7,8 sekunder bakom....

Publicerad: 2021-09-26 19:28


Foto från Göhlins Skilling 500, fredag.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 avslutade Rally SM serien 2021, tävlingen med basen i Klevshult kördes över 11 mil och 15 specialsträckor. De fyra första sträckorna kördes i mörker under fredagskvällen.
Snabbast från start var Per-Gunnar "PG" Andersson och Anders Fredriksson som tog kommandot om ledningen på ...

Publicerad: 2021-09-26 15:37


Tidigare nyheter:
Ludvikaruschen ska köras, anmälan förlängd.
B-förarna snabba i Laxå Rallyt, Gårdman snabbast totalt.
Holmgren körde hem DK LBC Racet.
Olsson snabbast i Bäckeforssnurren.
Silvermedalj i Rally-SM för Mattias Adielsson.
PG snabbast i Skilling 500, spännande sekundfighter i skogen.
Så gick det i Gnestas Mjölkpallen Pokalen.
Andraplats för Tidemand i SM-finalen.
P-G Andersson och Anders Fredriksson försvarade SM-guldet.
Patrik Flodin och Göran Bergsten bröt – missar därmed fjärde raka SM-guldet!
Följ avslutningen på Skilling 500, sex sträckor kvar.
Häng med på rallyfylld lördag - Nyheter, Resultat och Radio länkar!
PG leder totalt, Flodin i diket och bryter Skilling 500.
Storfavoriten P-G Andersson – leder SM-finalen i Rally
Laxå inleder det spännande upploppet i årets tajta SverigeSerie.
Finsk fartfest för Oliver Solberg.
Följ kvällens inledning på Rally SM finalen, resultat & radio.
Fyra mil och 100-talet bilar till lördagens Laxårally.
Upplagt för Småländsk SM final, 70-talet startande i Skilling 500.
Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.