Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Trots växellådsproblem tog sig Markus Hällbo till mål i South Swedish Rally, prisad av EVO-Challenge.
Vem kör vad i rallyskogen 2010, del2!

Den alltid lika glade Markus Hällbo jobbar och står i.
- Jadå, det är fullt med jobb, cirka 14 timmar om dagen även lördag och söndagar skrattar han.
Men det ser ut som att vi är skapligt klara med Mitsubishin faktiskt. Klauss var här i början av december och mappade om motorn för den nya 33mm restriktorn och det ser väl skapligt ut, fick lite längre effektkurva! I övrigt har dämparna varit till Värmland och vänt, tillbaka i nyskick med en dyr faktura. Annars tycker jag att pojkarna har skött sig under säsongen med service, så mig veterligen är det bara bakdiffen kvar att serva.
Så då är ni redo för tävling nu?
- Lådan och framdiffen fick service senast så allt är nog under kontroll.
Då är det bara att peta navelludd och invänta en riktig vintern så det kan bli åka av?
- Japp, själv då, har fotofingret börjat darra än, replikeras snabbt tillbaka?
Var så säker Markus, abstinensen är här!

Planerna för 2010 är väl ungefär som i år hälsar Vimmerbys Kjell Fransson som alltså rattar vidare sin Volvo 940.
- Har man tur och det håller och går som det ska kommer vi att åka så mycket som möjligt. Företaget tar mycket tid så det hinns nämligen inte med så mycket skruvande. Vi satsar i första hand på SydSvenska RallyCupen och våran DM serie. Det har ju varit två fantastisk trevliga serier i år. Det ser väl minst lika bra ut till 2010. Finns det tid, och som sagt att bilen håller åker jag nog lite BilsportBörsen RallyCup samt en del i Energicupen också.
Bilen är redan redo för ny säsong?
- Nja, den får sig just nu en genomgång både vad gäller det tekniska och kaross, men bara renoveringar, i övrigt lika som i år.
Förberedelser i övrigt?
- Jag har lite problem med co-driver, Mikaela Lindblad har inte tid att åka så mycket längre, vilket är synd, vi har trivts bra ihop. Men hon och Jörgen Lindahl skall försöka dela på jobbet. Och det vet jag kommer att bli jättebra.
Jörgen och jag har kamperat ihop tidigare, med gott resultat. Han tillhör ju den absoluta toppen vad gäller codriver. I dom mindre onotade tävlingarna har jag ett par gamla kompisar som har lovat att ställa upp.
Vad det gäller förberedelser är det bästa att vila sig i form i min ålder skrattar Kjell!
Jag måste också få rikta ett stort tack till alla sponsorer och servicegubbar som gjort det möjligt att tävla så mycket, utan dem fungerar det inte avslutar Kjell!

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seJohan Rudengren, dig har vi bara sett sporadiskt under året!
- Jag körde året med reducerad budget och 2010 ser ut ungefär på samma sätt. Jag har därför bestämt mig för att använda 2010 till att jobba in mer pengar. Jag köper inom kort en Mitsubishi Lancer EVO IX som kommer att hyras ut under 2010 på samma sätt som vi gjort med EVO 7:an.
Men vad tror du ni kommer åka för tävlingar?
- Vi kommer att åka enstaka tävlingar i SM serien samt fristående tävlingar inom och utom Sverige.
Och WRC Mitsubishin är redo för race?
- I dagsläget håller vi också på att färdigställa vår Grupp A Mitsubishi EVO VI till försäljning. Förutsatt denna försäljning löper som vi tänkt tittar vi på andra bilar av nyare slag. Vi har kontakter i England och Holland, men vi väntar med att köpa tills vi fått koll på försäljningen av den nuvarande bilen. Alternativt kommer vi att hyra bil men inget är klart.

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seLångt namn på teamet, tja - Team Hjälmeby & Sixtensson Racing satsar vidare på sin framfart i Volvo Original.
- Teamets plan är att köra Sverige Serien i Volvo Original även 2010, där vi nu kommer att tävla som A-förare, tävlingar som South Swedish Rally och Dackefejden kommer att ingå i serien säger Anders Hjälmeby som sköter ratt och pedal i bilen.
Och målsättningen?
- Våran målsättning är att komma topp fem i denna mycket jämna serie. Utöver Sverige Serien kommer vi även att åka några DM och SydSvenska Mästerskapet tävlingar.
Er säsong drar snart igång, långresa med dubbeltävling i Vännäs väntar!
- Ja vårt tävlande med Sverige Serien börjar med en dubbeltävling redan 23-24 januari då vi åker 100 mil norrut till Vännäs, dit kommer vi med en nybyggd bil som vi håller på att färdigställa just nu. Någon förberedelse med tester blir det inte innan, utan vi hoppas att farten sitter i från säsongen 2009 som gick bra med serie vinst i Volvo Original Elit B.

Från Vimmerby hittar vi Johan Berg, året har gått riktigt bra i Volvo Original för c-föraren som visat bra tider även mot a-förare.
- Säsongen 2010 för mig ser ut att bli lite lugnare då min sambo Hanna och jag väntar barn till våren. Därför har jag bestämt mig för att inte planera något mer till säsongen än att åka mina hemmatävlingar i Vimmerby. Sen får vi se hur det blir med tiden, passar det så kommer jag försöka åka Energicupen men det är svårt att säga innan hur det blir.
Så det blir i alla fall samma bil vi ser dig i?
- Jag kommer att ha kvar samma bil som jag har kört under året, bilen är för tillfället bara tvättad och genomgången och det finns inga planer på någon större renovering.

Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2010":
* Del 1, se
"Vem kör vad i rallyskogen 2010, del1!".

Publicerad: 2009-12-30 10:33


Hansen körde hem Göhlins Skilling 500, tvåa i SM med Nybe Fiestan!
© emotorsport.seSkilling 500 var finaltävling för årets Rally-SM. Tävlingen avgjordes över totalt 15 sträckor. Fyra sträckor kördes på fredagskvällen i mörker och resterande kördes under lördagen.
Förutsättningarna för Victor Hansen och Victor Johansson var att man hade chansen att ta SM-guldet, men då behövdes li...

Publicerad: 2021-09-27 21:26


Foto från Göhlins Skilling 500, från start till mål!
© emotorsport.seEtt tredje galleri med bilder från årets Rally SM avslutning, nu två av eftermiddagens specialsträckor och den avslutande prisutdelningen i Klevshult när Göhlins Skilling 500 tog målgång. Häng med på foto från serviceplatsen inför start på fredagen, två av fredagens specialsträckor och kvällens serv...

Publicerad: 2021-09-27 21:19


Mikkelsen favorit i Portugal, tre Svenskar i startlistan till helgens EM.
© Jorge Cunha / DPPI.Till helgen avgörs sjätte deltävlingen i årets EM serie, Portugisiska Rally Serras de Fafe e Felgueiras står på agendan för knappt 60 bilar varav 40 går i Internationella klasser.

Andreas Mikkelsen går för att utöka ledningen i mästerskapet inför avslutningen på året ihop med Skoda Motorsport och...

Publicerad: 2021-09-27 20:18


Händelserik sista sträcka i Laxå bäddar för spännande final i SverigeSerien.
Det blev precis så tufft och händelserikt som vi det bollades upp för inför helgens deltävling i Laxå. I synnerhet en riktigt tuff, lång och händelserik sista sträcka bäddar för att finalen i Örebro kommande helg blir en riktig nagelbitare. Ingenting är avgjort i någon klass i VOC Mekonomen Rallys ä...

Publicerad: 2021-09-26 22:49


SVT sänder sex sträckor live från Rally Finland, här är tablån.
© emotorsport.seRally Finland som höst tävling, från sommar till höst ger en ny dimension på det Finska VM Rallyt när det startar den 1:a oktober.

Sveriges Television sänder sex specialsträckor live, två per dag och inleder med första sträckan strax efter lunch på fredagen. Ässämäki på sena eftermiddagen fullfö...

Publicerad: 2021-09-26 22:45


Foto från Göhlins Skilling 500, lördag del 1.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 fortsatte under lördagen, där väntade totalt 11 sträckor på de tävlande och vädret hade övergått från fredagens duggregn till solsken, något som värmde både tävlande, funktionärer och publik.

Efter fredagens galleri med blder fylls nu ett nytt med två av lördagens sträckor un...

Publicerad: 2021-09-26 22:41


Carlberg, Jakobsson och Arvidsson, 2021 års Svenska Mästare i 2wd.
© emotorsport.seÅrets Rally SM serie bjöd på tre 2wd klasser, ny för året var Standard där grupp F bilar har chans att tävla om medaljer - precis som övriga har de kört samtliga fyra deltävlingar. Internationella och Nationella har setts sedan tidigare i SM.

Internationella 2wd med nya bilar.
Internation...

Publicerad: 2021-09-26 22:13


PG och Carlström mästare, här är SM medaljörerna i 4wd klasserna 2021!
© emotorsport.seRally SM final i Klevshult, Göhlins Skilling 500 med 11 mil avgjordes säsongen, en kort och intensiv säsong som startade i mitten av augusti i Kil, fortsatte till Älmhult, Hässleholm och avslutning hos Skillingaryds MK!

Inget avgjort inför finalen.
I Internationella 4wd - klassen för Rall...

Publicerad: 2021-09-26 21:37


Pettersson snabbast i Ekratten.
Asarums MS körde Ekratten under lördagen, en sträcka på dryga milen kördes tre gånger. Första varvet var David Pettersson i Toyota Starlet snabbast, 8,6 sekunder bakom på sträckan var Håkan Rönnebring. På andra varvet var det ombytta roller, Rönnebring snabbast och Pettersson var 7,8 sekunder bakom....

Publicerad: 2021-09-26 19:28


Foto från Göhlins Skilling 500, fredag.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 avslutade Rally SM serien 2021, tävlingen med basen i Klevshult kördes över 11 mil och 15 specialsträckor. De fyra första sträckorna kördes i mörker under fredagskvällen.
Snabbast från start var Per-Gunnar "PG" Andersson och Anders Fredriksson som tog kommandot om ledningen på ...

Publicerad: 2021-09-26 15:37


Tidigare nyheter:
Ludvikaruschen ska köras, anmälan förlängd.
B-förarna snabba i Laxå Rallyt, Gårdman snabbast totalt.
Holmgren körde hem DK LBC Racet.
Olsson snabbast i Bäckeforssnurren.
Silvermedalj i Rally-SM för Mattias Adielsson.
PG snabbast i Skilling 500, spännande sekundfighter i skogen.
Så gick det i Gnestas Mjölkpallen Pokalen.
Andraplats för Tidemand i SM-finalen.
P-G Andersson och Anders Fredriksson försvarade SM-guldet.
Patrik Flodin och Göran Bergsten bröt – missar därmed fjärde raka SM-guldet!
Följ avslutningen på Skilling 500, sex sträckor kvar.
Häng med på rallyfylld lördag - Nyheter, Resultat och Radio länkar!
PG leder totalt, Flodin i diket och bryter Skilling 500.
Storfavoriten P-G Andersson – leder SM-finalen i Rally
Laxå inleder det spännande upploppet i årets tajta SverigeSerie.
Finsk fartfest för Oliver Solberg.
Följ kvällens inledning på Rally SM finalen, resultat & radio.
Fyra mil och 100-talet bilar till lördagens Laxårally.
Upplagt för Småländsk SM final, 70-talet startande i Skilling 500.
Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.