Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Janne Pettersson fortsätter med Golfen.
Vem kör vad i rallyskogen 2011, del5!

Nu är det dags för sista delen i "årets" Vem kör vad i rallyskogen 2011 serie. Längst ned hittar ni de fyra tidigare publicerade delarna.

Bilbyte hos Jan Johansson, Fryksdalens MK?
- Efter flera säsonger i Volvo 940 så var jag bara tvungen att stilla min nyfikenhet på att köra framhjulsdrivet. Sagt och gjort så såldes Volvon och Patrik Westerlunds Toyota Corolla inhandlades.
Bilen är renoverad och klar för en ny säsong?
- Ja bilen har nu gåtts igenom och gjorts klar till kommande säsong.
Vilka tävlingar kommer vi ser er i?
- Under 2011 skall jag försöka lära mig köra framhjulsdrivet först och främst. Har också en ny kartläsare för året som heter Krister Gull.
Vilka tävlingar som skall åkas, ja det är inte riktigt planerat men favorit tävlingen Rally Sweden vill vi inte missa.

Janne Pettersson i Nyköping, vad händer 2011?
- Jag har tänkt att fortsätta ett tag till med Golfen, bilen har ju visat sig både snabb och tillförlitlig.
Motorn är i skrivande stund på genomgång och renovering hos "Nille". I övrigt går jag igenom allt och byter det som är slitet.
Vilka tävlingar hittar vi dig i?
- Någon SM satsning är det inte tal om, då det tar alldeles för mycket tid och pengar. Konkurrensen i DM för Södermanland/Västmanland har ju dessutom visat sig minst lika tuff, såväl Ytterbring, jag som Fredrik Eriksson var före SM-åkarna i Katrineholm. Tanken är att åka när plånboken tillåter och andan faller på. Dock skall jag försöka bevaka DM-segern från 2010.
Hur förbereder ni er?
Några tester finns det inte utrymme för, men några mindre vinterrallyn, som jag älskar, innan DM-säsongen drar igång, hoppas jag hinna med.

Det är mest i racing vi ser Tony Ring, men några somrar har vi också hittat honom i Midnattssolsrallyt. Vad händer 2011?
- Ja, jag är ju betydligt mer racingåkare än rallyförare, men lite kort. Planerna är att tävla med Ferraris nya GT bil, Ferrari 458. På önskelistan finns ett antal stora internationella lopp bl.a. 24 timmars på Le Mans.
Får vi se dig något i rally Sabben?
- Vad det gäller rally så är det förståss Midnattssolsrallyt som gäller om vi får en plats. Som vanligt är det bara på skoj även om vi förra året lyckades bli sjua i regularityklassen så sakta men säkert börjar vi lära oss hur det går till. Ska tilläggas att jag för att göra det lite svårare hade en kartläsare från Holland förra året så all navigation körde vi på holländska.
Många undrar varför vi inte kör fullfartsklassen men för mig är Midnattssolsrallyt min sommarsemester och jag vill bara garva och ha kul, kör jag fullfart blir det bara ytterligare en tävlingshelg där man måste förbereda sig och fokusera.
Om du åker i år, vad blir det då för bil?
- Vad det blir för bil är inte klart men risken är stor att det som vanligt blir en Saab, inte minst på grund av den holländska inblandningen, nye kartläsaren är bästis med Victor Muller som jag också känner från mina år i Holland.

I en ylandes svart Saab V4 brukar vi se Kjell Svensson, blir det så även i år?
- Inför 2011 så ser det i dagsläget väldigt mörkt ut. Vi har näst intill ingen finansiering klar för året, förutom Midnattssolsrallyt som kanske löser sig. Vi jobbar hårt för att kunna få ihop en ekonomi men skulle det inte lyckas så får bilarna annars stå i år.
Och året som gick var motigt?
- Ja 2010 var ett strul år som startade med en trädkrash som följdes upp med motorras. Den nya motorn fick vi inte att fungera förrän till hösten. Vi brukar lägga på nya däck en gång om året och det till Marknadsnatta och då brukar tiderna och resultaten komma, så även i år.
Tyvärr fick bilen åter stryk i sista tävlingen Novemberskölden då vi med flera lyckades träffa en sten i vägkanten på ss 1. Motivationen är väl i dagsläget inte på topp men vi får se vart den hamnar.
Men det blir i Saaben vi ser er om det blir tävlande?
- Vi fortsätter i så fall med den svarta V4:an så länge den orkar med. Den skulle behöva ett karossbyte då inget längre sitter där det ska. Mycket svetstråd har gått åt för att laga utmattnings sprickor. Men så länge bilen rullar och tak med mera är helt så får den hänga med.
Och det gula står kvar?
- Den gula V4:an som vi har kvar görs i ordning så den är startklar när den tiden kommer.

Växjöåkaren Oskar Nilsson har vi sett vilt gasandes med en liten Toyota Starlet, vad blir det nu?
- Starleten såldes i höstas så det blir en del förändringar. Planen är att lära sig den ny bilen så fort som möjligt, så vi kan vara med och slåss om topplaceringar i B-Grp.H. Det kommer bli riktigt kämpigt eftersom motståndet är väldigt tufft.
Men vad är det för ny bil?
- Det blir en nybyggd 940 Grupp H som jag och min kartläsare Stefan Fransson jobbar för fullt med. Vi hoppas och tror att den är klar i mitten på mars, så det kommer bli rätt tufft att hinna testa bilen ordentligt innan första tävlingen.
Vilka tävlingar, cuper, mästerskap ska du åka när bilen blir klar?
- Vi har tänkt åka Smålands DM och SydSvenskaRallyCupen.

Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2011:"
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2011, del1!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del2!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del3!".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2011, del4!".


Publicerad: 2011-01-16 19:43






Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
© emotorsport.seSöndagsrally när Skänningeknixen hos Västra Östergötlands MK avgörs ingående i Östergötlands RS-DM. Det är varvlopp på 4,4km som körs tre gånger vilket ger drygt 13km special. Svalt intresse för det tidigare populära RS serien, nu kom man precis upp på minimala 40 startande - om de två föråkarna räk...

Publicerad: 2024-04-19 19:58


Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
© emotorsport.seAspgren Bygg sprinten hos Sigtuna RC går som deltävling i Upplands DM serie med tre sträckor över 17km, resultaten förväntas gå live under dagen.

Hos Vimmerby MS kör Svenska Sprintserien sin första deltävling för året på lördagen. Det är en sträcka som inleds på klubbens bana och fö...

Publicerad: 2024-04-19 19:54


Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville gick direkt till ledning när Croatia Rally startade under fredagens förmidag, tog på ss1 ledningen med 6,6 sekunder till Elfyn Evans, in som trea Sebastien Ogier trots en smygande punktering och 14,5 tappade sekunder. In till service, eller snarare däckbytet, i halvtid på etappen ko...

Publicerad: 2024-04-19 19:43


90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
© emotorsport.se Svenska Sprintserien inleder sin säsong hos Vimmerby MS i Gnagaredalen, där körs två deltävlingar, en per dag under helgen. Rally och rallycrossbilar kör sträckan som går både inne och utanför klubbens anläggning. Anmälningslistan var överfull tidigt men har nu krympt, 90 bilar totalt för lördagen ...

Publicerad: 2024-04-18 20:00


100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
© emotorsport.seSigtuna RC kör Aspgren Bygg sprinten som deltävling i Upplands DM, 17km special fördelat på tre sträckor väntar för de närmare 100 ekipagen över sex klasser!
Som mellanåkare och lite träning inför kommande SM ses Kalle Gustafsson som går på grus med Fiestan för säsongen. 15 åkare i 4wd klassen där ...

Publicerad: 2024-04-18 19:56


Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
© Toyota Gazoo Racing.Fyra sträckor dubbelt, upplägget för Croatia Rallys första etapp. Arrangören har ingen inledande publiksträcka, här går man direkt på fredagens sträckor. Första sträckan är också rallyts längsta, 23,63km väntar omgående.

08:28 rullar Thierry Neuville ut på första sträckan, vid 12-tiden rullar han...

Publicerad: 2024-04-18 19:44


Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Tävlingsledare Linda Telehagen tillsammans med övriga organisationen önskar alla välkomna till årets Dackefejd.
- Vi fortsätter med vårt samarbete med Destination Kosta, vilket varit väldigt lyckat och uppskattat av både tävlande, publik och organisation. Denna gången utökar vi till 2 sträckor som...

Publicerad: 2024-04-18 09:28


Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Shakedown ännu inte helt avslutad inför Croatia Rally, snabbast med tre åk, även om flertalet i Rally1 klassen fick sina tredje rundor strukna då de stoppades.

Rallypensionären Sebastien Ogier slog till med snabbaste tid i sitt andra åk, 0,7 sekunder bakom Elfyn Evans. Thierry Neuville går in m...

Publicerad: 2024-04-17 21:54


Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
© emotorsport.se Till sommaren får ni se Patrik Hallberg i en R5 igen, denna gången blir det under SM-Veckan i Västerås där han fått chansen att köra Christer Hedlunds VW Polo GTI R5.

- Detta ska bli riktigt skoj! Jag har längtat sedan vi gick i mål på Gotland att få chansen igen och är otroligt tacksam för möj...

Publicerad: 2024-04-17 21:42


Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Tidigare nyheter:
Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.