Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

En sommar fylld av motoraktiviteter i Västerås.
PRESSRELEASE

Midnattssolsrallyt 2011 avlöser i år en serie motoraktiviteter i Mälarstaden Västerås. Staden har redan klarat av damrallyt som arrangerats sedan flera år. Där är inte bara fordonet viktigt utan även besättningarnas outfit bedöms. Kommande helg arrangeras Big Power Meet som lockar deltagare och åskådare från hela världen med sin kultur av amerikanska bilar. Sedan är det Midnattssolsrallyts tur att ta över stadsbilden. Även här gäller det gamla bilar, men nu rallybilar. Allt som händer i Västerås är koncentrerat till Rocklundaområdet inte långt från stadens centrum.

Shakedown på tisdagen
Redan på tisdagen dagen innan start inbjuder den lokala medarrangören Västerås MS till frivillig shakedown på Västerås Motorstadion. Där ges de tävlande chansen att göra en sista koll att allt fungerar och att få testa bilen i fullt tävlingstempo. Shakedown pågår mellan kl 16 och 20.

Aktiviteter på Rocklunda hela onsdagen
Klockan nio onsdagen den 13 juli startar aktiviteterna i Midnattssolsrallyt på Rocklunda. Då börjar besiktningen av samtliga deltagande fordon och den pågår till kl 15. Svenska Bilsportförbundets 75-årsfirande drar igång kl 15 och kl 17 ska alla tävlingsbilar stå uppställda inför tävlingen. Tävlingens invigning sker kl 17.30 och första bil startar på SS 1 kl 18.30. Starten på den sträckan sker på armlängds avstånd från invigningsscenen.

Publiksträcka centralt
Den första sträckan är en perfekt publiksträcka. Det är en kort men spektakulär sträcka med utmärkta publikplatser. Här finns chansen att få se de äldsta fordonen som tävlar i klassen regularity, de kommer först, och därefter bilarna som tävlar i den historiska rallyklassen. Då kommer det att gå undan för i den klassen går det ut på att vara först till mål, alltså på kortast möjliga tid.

Torsdagen är bergslagsdagen
Kl 7 rullar första bil iväg från Rocklunda på torsdagsmorgonen och kl 8.10 är det dags för SS2, den klassiska sträckan Bockhammar utanför Skinnskatteberg. Kl 9.40 är det dags för SS3 i närheten av Kopparberg och kl 10.50 når första bil SS4 som körs nära Hällefors. Just i Hällefors blir det lunchuppehåll i en timme och återfärden går via SS5 Järle öster om Nora och åter till klassikern Bockhammar utanför Skinnskatteberg. Men den här gången i andra riktningen. Dagens avslutande sträcka är SS7, Djupebo i närheten av Surahammar. Sedan blir det nattvila i Västerås.

Roslagen besöks på fredagen
Första bil lämnar Rocklunda kl 7.00. Kl 9.00 når den SS8 Flymyra söder om Österbybruk. I snabb följd avklaras SS9 Gubbo kl 9.40 och SS10 Berkinge som ligger mellan Österbybruk och Östhammar. Där i Östhammar är det dags för lunchuppehåll i en timma och första bil anländer dit kl 11.10. Nästa sträcka ligger inte långt söder om Östhammar, SS11 Kolarmora, och dit kommer första bil kl 12.30. Dagens två återstående sträckor ligger strax öster om Uppsala. SS12 Vadet, kl 13.50 och SS13 Älvgärde. Efter en service vid Gränby Centrum i Uppsala med första bil kl 15.15 återstår bara transporten till Västerås för nattvila. Dit beräknas första bil återvända kl 17.15.

Sörmlandsdagen på lördag
Den avslutande dagen rullar första bil iväg kl 7.30 från Rocklunda för att ta sig an fem sträckor innan målgång. Kl 9.00 är det dags för SS14 Bie strax norr om Katrineholm och sedan SS15 Brevens Bruk kl 10.25. Sedan är det dags för lunchuppehåll i just Brevens Bruk kl 11.10. SS16 Svalboviken når första bil kl 13.30 och kl 14.40 är det dags att ta sig an klassikern Skeppsta-Öllösa som SS17. Sedan återstår transporten tillbaka till Rocklunda för den avslutande publiksträckan SS18 och efter det blir det målrampen som gäller. Klockan 16.50 beräknas första ekipage rulla upp på rampen.

Webbradio
Med start onsdagen kl 16 kommer rallyt att sändas via webbradio. Under 32 timmar kommer rallyt att kommenteras via webben. Midnattssolsrallyt samarbetar med Trucknet Radio som kommer att ha en studio på Rocklunda med Lasse Jonsson som expertkommentator och ute på fältet opererar två team med intervjuer av deltagare och publik.

Två fembilsteam baserade i Västerås
Alla rallyteam innehåller inte tidigare mästare, men man kan ändå göra en gemensam satsning. Västerås har blivit en het stad för gamla rallybilar. Mest uppmärksammat är Team Tidö som är teamet med mästarna. Världsmästarna Björn Waldegård och Stig Blomqvist, mästare 1979 respektive 1984. Åke ”Bryggarn” Andersson, segrare i Svenska Rallyt 1966, Dakardrottningen Annie Seel och teamchefen David von Schinkel. Alla kör i år Porsche, en häftig satsning av teamet.
Man kan även samla lokal entusiasm i ett team. Det är vad Nils Bergquist gör i sitt Carfix Rallyteam. Han är själv den mest rutinerade i teamet, men har samlat en antal lokala entusiaster med historiska rallybilar runt sig.
Staffan Jansson är den ende som kör i klassen regularity och det gör ha tillsammans med Stefan Jansson i en Ford 15 m RS Coupé från 1969. Teamchefen Bergquist åker tillsammans med Karl-Erik Magnusson i en Volvo Amazon 122 S från 1965. Alf Öberg och Göran Liljeros åker också i en Amazon från 1965. Ola Eklund och Micke Söderberg åker även de Volvo men en PV 544 Sport från 1964. En Saab får också plats i teamet, en Saab Sport tvåtaktare från 1965 med Kjell Andersson och Anders Jonsson.


» Pressrelease från Midnattssolsrallyt.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2011-07-06 15:20






Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
© Anders Johnsen.Andra deltävlingen i FIA European Historic Rally Championship, EM serien för historiska bilar. Tjeckien med Historic Vltava Rallye från Klatovy den 19-20:e april. Anmälningarna har börjat trilla in och bland de 40-talet för historiska rallyt finns två Svenska ekipage.

Anders och Ingrid Johnsen gö...

Publicerad: 2024-03-26 19:57


Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
© emotorsport.sePå skärtorsdagen, som är helgdag i Danmark, inleds danska Yokohama Mästerskapet, avdelning öst med tävling hos Brøndby Motor Club. Det är kortare sprintar på asfalt som gäller och allt som oftast med Svenska deltagare, så även i Påskens premiär med totalt 60-talet bilar. Det blir cirka 4 mil totalt,...

Publicerad: 2024-03-26 19:48


WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
© Oliver Solberg Rally.Onsdag morgon klockan 08:01 Svensk tid inleds Safari Rally Kenya med shakedown, det är 5,4km långa Loldia som körs där de tävlande får testa gränserna mot den Kenyanska tuffa naturen.

Tre rundor för Rally1 ekipagen och fritt för övriga väntar, resultaten går live, lika så sänder WRC Promotorn liv...

Publicerad: 2024-03-26 19:44


Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
© Skoda Motorsport. Upplägget för Safari Rally Kenya är lite justerat mot standard, här med shakedown redan onsdag morgon. Lokal tid klockan 10, svensk tid klockan 8 rullar Thierry Neuville ut för start på 5,4km långa sträckan Loldia.

Han följs bakåt i VM tabellens ordning under första rundan där Rally1 och Rally2 ...

Publicerad: 2024-03-26 17:48


Tidigare nyheter:
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.
Följ Hansen, Andervang och Brittiska Mästerskapet.
Andervang segerfavorit i tyska Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Hansen ses i lördagens Holländska Zuiderzee Rally.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.