Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jerker Axelsson satsar på SM med Mitsubishi Lancer WRC.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Christer satsar på nytt år i Asconan.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
David Lindström fortsätter med Volvo 240.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Markus Theorin siktar seger bland b-förarna i Sverigeserien för ''Volvo Original''.
Vem kör vad i rallyskogen 2013, del 4.

Hos motorcykelhandlaren i Västsverige, Jerker Axelsson jobbas det med årets säsong.
- Målet är att vinna SM i trimmat 4WD, det blir inte lätt men någon ska ju vinna, säger Jerker. Dessutom blir det lite "träningstävlingar" och så ska vi åka Sprint SM i Falun och där är målet att nå pallen. Vid notblocket sitter som vanligt Mattias Andersson!
Och bilen blir den samma som 2012?
- Vi kommer att köra samma Mitsubishi Lancer EVO 6,5 - en riktig grupp A bil med alla de bästa bitarna i, den bil jag körde med när SM gick i Trollhättan 2012. Per Johansson sköter det tekniska och jag har samma mekaniker som tidigare. Vi kommer att börja testa under veckan och Pontus Tidemand kommer att även nu hjälpa till med inställningarna på tester, så det är upp till han som håller i ratten att visa resultat efter det. Vi på Bike Motorsport har även köpt en Skoda Fabia R2 som Pontus kommer att köra med en del 2013, mer om det kommer senare i år avslutar Jerker!


Hos Motalas Christer Carlsson är det fortsatt historiskt tävlande som gäller.
- Jag ska försöka åka alla sommartävlingar i Klassiska RallyCupen samt några andra bra och roliga tävlingar. Jag har dock just nu ingen fast kartläsare men hoppas att det löser sig innan säsongen rullar igång. Jag kommer åka lite mer tävlingar 2013 med min Appendix-K Asconan nu när båda sönerna är klara som ungdomsförare. Motorn är just nu på renovering hos Kenneths Motor här i Motala och resten ser vi över inför säsongen.
Och för sonen Rasmus blir det fortsatt Volvo Original?
- Ja han ser fram mot säsongen 2013 med att fortsätta åka med den Volvo Original 240 som inköptes under hösten efter att han sålt sin Suzuki.
Kartläsare blir samma som 2012, Sebastian Holmberg.
- Jag ska försöka åka de tävlingar i Sverige Serien som går på grus om pengarna räcker till. Dessutom siktar jag på andra roliga tävlingar som inte är så långa resor till, fortsätter Rasmus.

Och bilen är redo?
- Ja, bilen är i stort sett startklar. Så fanns bara pengarna till lite vinterdäck så skulle jag gärna test på någon vintertävling också!


Det är väl lite svårt att toppa 2012. Seger i Energicupen för tredje året i rad och andra plats i Bilsport Rallycup för A2wd, dem orden kommer från David Lindström.
- Jag fortsätter med min Volvo 240 i Gr H. Underhållet och uppdateringen pågår för fullt i verkstaden i Plombo. Egentligen så sitter väl begränsningen mellan ratten och ryggstödet i min bil, men jag har handlat upp mig på en sekventiell växellåda så får vi se om det går fortare. Sedan finns det väl inte mycket mer att köpa till bilen som är fullproppad med godsaker. Tyvärr så verkar det nya grupp H-reglementet mest inriktat på framhjulsdrivna bilar så om inget revolutionerande händer så fortsätter jag nog på Volvo-spåret. När denna karossen tar slut så ligger det väl närmast med en 940, men det kan lika gärna bli ytterligare en 240. Jag är lite kräsen när det gäller väghållningen så jag bygger helst själv säger David.
Och besättningen blir den samma?
- Nja, på förarsidan, men 2013 ska jag prova att åka lite notade tävlingar igen och min klubbkamrat Sara Mejving ska läsa noterna. När det är onotad delar också Aki Eronen och Frida Lindström kartläsarstolen. Vi åker allt som finns till att börja med, DM/SSRC, Energicupen och Bilsport-RallyCup och sedan får vi se lite var det går bra så siktar vi in oss på den/de serierna. Vi var några smålänningar som var på Åland i somras och åkte Eckerö-linjen Rallysprint och det var så trevligt att det blir en repris 2013 om jag bara har bil att åka med.
Inga vintertävlingar?
- Jo, jag har köpt på mig några vinterdäck så blir det vinter så försöker jag nog testa den nya växellådan ett par gånger innan barmarkssäsongen drar igång. Energicupen drar igång redan den första april och eftersom jag jobbar i däckbranschen så blir det nog inte många helger lediga innan Påsk för tester.


En frisk fläkt i VOC klassen har Markus Theorin varit - ett fantastikt år?
- Jag debuterade i juni 2012 och har haft med mig två duktiga kartläsare med SM nivå, Christian Larsson och Stefan Ohlson. 2012 visade sig bli ett fantastiskt år med uppklassningspoäng som nästan räckte till att bli A-förare och Stefan åkte det mesta i högerstolen. Med höga totalplaceringar i t.ex. Sverige Serien så kunde man ju inte annat än att besluta sig om att satsa än hårdare för 2013.
Så vad väntar nu?
- 2013 gör vi allt för att åka Sverige Serien samt Västras DM-serie i min Volvo 940 VOC, utöver det så blir det nog lite "bonustävlingar". Stefan Ohlson fortsätter i högerstolen. Han är en stabil och lugn kartläsare som jag kanske behöver, tror kanske att jag är lite världsmästare ibland, säger Markus nöjt.
Det blir samma fräsh bil som förra året?
- Volvon såg lite "hängig och sliten ut" efter säsongen så den fick sig lite nya prylar samt en hellackering. Som det ser ut just nu så har jag 2 uppklassnings poäng kvar för att bli A-förare men vi fortsätter hela 2013 som B-förare för att försöka placera sig bra i VOC B i Sverigeserien.
Testat har ni redan gjort inför årspremiären i Finnskogsvalsen?
- Vi har försökt att föreberada oss inför Torsby genom att köra ett vintertest i Anttila på enormt fina vägar, det var riktigt nyttigt då jag aldrig tidigare hade kört på snö och is. Vintern verkar rolig men mycket mer teknisk än gruset.
Och vad avslutar du nu med?
- Målet med 2013 är att vinna VOC B-förare i Sverige Serien och att avsluta året som A-förare!


Tidigare delar i serien "Vem kör vad":
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2013, del 3".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2013, del 2".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2013, del 1".

Publicerad: 2013-01-14 21:41


Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
© Hyundai Motorsport.Tre timmar avverkade på shakedown inför WRC Tet Rally Latvia, för Rally1 klassen är minst tre åk gjorda, om än att fler inte genomfört sträckan i full fart. Dubbelt Hyundai Motorsport i topp där Ott Tänak är 0,3 sekund före Thierry Neuville, bakom bäste Toyota med Takamoto Katsuta. En sen fjärde run...

Publicerad: 2024-07-18 09:41


Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
© Toyota Gazoo Racing.Finska HYA Center Ralli körs helgen före Secto Rally Finland, ett perfekt genrep för den Finska WRC deltävlingen. Som vi tidigare berättat finns det flera Svenska intressen i rallyt, Isak Reiersen och Lucas Karlsson likt Fredrik Grahn och Jonas Magnér samt Jonas Andersson bredvid Gus Greensmith.

...

Publicerad: 2024-07-17 21:27


Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing. Tidig uppstigning för både tävlande, publik och rallyfans när shakedown inför Tet Rally Latvia inleds, sträckan med namnet Cimdenieki och en längd på 3,58km ska avverkas under morgonen, tre gånger av WRC-klassen.

Redan klockan 06:31 svensk tid är det dags för dem tävlande att sitta i bilen redo ...

Publicerad: 2024-07-17 21:11


Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
© Hyundai Motorsport.Torsdag morgon, redan klockan 06:31 svensk tid är det dags för dem tävlande att sitta i bilen redo för start på shakedown. VM ledande Thierry Neuville först ut på sträckan Cimdenieki som mäter 3,58km.

En första och sista chans att känna av bilen inför rallyt start som sker under kvällen. Tre åk g...

Publicerad: 2024-07-17 20:57


Solberg jagar en historisk uppföljare.
© Oliver Solberg Rally.Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling ska Oliver Solberg försöka vinna den första VM-tävlingen någonsin på samma plats i Lettland.

Lettland är värd för landets första tävling någonsin i World Rally Championship denna vecka.

2019 vann 17-åriga Oliver Sol...

Publicerad: 2024-07-17 13:55


Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
© Nils-Brage Pettersson.Hällefors nästa! Den vi ska träffa nu är killen som alldeles nyss gift sig och är tvåbarnsfar. Med en väl kontrollerad sladd och vänster framhjulslyft, bäddade han för seger totalt i HMK:s sprintserie 2024 i B-2WD. Hans namn är Rasmus Holm och kör för Hällefors MK i en koboltblå Volvo 940 grupp H.
...

Publicerad: 2024-07-16 18:39


Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTET Rally Latvia drar igång på torsdag, tidig morgon svensk tid ses shakedown följt av rallyts första sträckan vid 19-tiden på kvällen, Bikernieki Track på 11km. Fredagen på 12 mil special med tre sträckor dubbelt följt av en ny sträcka på kvällen. 10 mil på lördagen med totalt åtta sträckor varav e...

Publicerad: 2024-07-16 18:26


Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm en månad körs Lahti Historic Rally som deltävling i FIA Historic Sporting Rally Championship med totalt 12 sträckor på 14 mil väntar under dagarna två jämt fördelat mellan dagarna.

10-talet anmälda hittills varav få registrerade för EM serien, Norske Petter Fausko i Opel Kadett är en av få EM-...

Publicerad: 2024-07-16 14:08


Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
© emotorsport.seTill helgen är det dags för Rally Isla de Los Volcanes på Lanzarote, det handlar om sex olika sträckor som nyttjas flera gånger, totalt 12 sträckor körs under fredag och lördag på nio mil.

Förra årets vinnare Mads Östberg återvänder, men den här gången tar han rollen som föråkare med lokale David...

Publicerad: 2024-07-15 21:57


TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTill helgens körs årets åttonde WRC deltävling av totalt 13 för säsongen, det Lettiska Tet Rally Latvia körs över 20 specialsträckor på 30 mil från torsdag till söndag.

Shakedown kan ses i vår WebTV & Video avdelning tidigt på torsdag morgon. När rallyt drar igång är det sedan TV4 gruppen med TV4...

Publicerad: 2024-07-15 21:44


Tidigare nyheter:
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.
De var snabbast uppför Vårdkasbacken i Härnösand.
Foto från Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
Fyra svenskar anmälda till KOMO Rallysprint, anmälan stänger vid midnatt.
Inställda deltävlingar ersätts ej i Svenska Sprintrallycupen.
Andervang sexa totalt i GTC Rally.
Sex prickade chicaner, Lappi ändå ohotad vinnare i Orlen Lietuva Rally.
Hästkrafternas dag på på Arena Hagmyren, 20-talet rallyåkare kör uppvisning under måndagen.
Mille kungen av somrig Slottssprint, Nygren bäst med 2wd.
Hälsingeserien uppför Vårdkasbacken under söndagen.
Följ Slottssprinten, resultat, radio och WebTV från sommarklassikern.
Tidemand och Levin snabbast uppför Marknadsbacken.
Tobias Johansson snabbast i Slottssprintens fredagsrally.
Följ fredagen med Hästkraftshelgens rallysprint, klassisk Slottssprint och GTC Rally.
185 ekipage för lördagens Slottssprint, fem sträckor väntar runt Ericsbergs Slott.
40 klassiker kör fredagsrally runt Eriksbergs Slott.
Enhetsdäck i Rally SM, Svensk Bilsport ingår avtal med Hankook för säsongerna 2025-27.
Lappi testar i helgens Orlen Lietuva Rally.
Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
TET Rally Latvia 18-21/07


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.