Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Händelserik final i VOC SverigeSerie.
PRESSRELEASE

Med bara tre av VOC Rallys totalt tolv pallplatser klara innan finaltävlingen var avgjord, så var laddningen på topp. Det blev också en tuff och händelserik final när klassen avslutade årets SverigeSerie Rally Rikspokalen i Örebro.

Ett talessätt i rally är att inget är klart förrän seriens sista rallys sista sträcka är avgjord. I en så tät och tuff klass som VOC Mekonomen Rally så är det mer än bara ett talesätt, det är en ren sanning.

Årets finaltävling i SverigeSerien, Rikspokalen i Örebro, bjöd på några speciella utmaningar. Den största bestod i att tävlingens första sträcka var väldigt lång och spelade därför en avgörande roll. En tuff utmaning att direkt på dagens första sträcka hitta det rätta tempot.

Redan klara SverigeSeriesegrarna Emil och Sofie tog ytterligare seger

Hela den här säsongen har varit unge supertalangen Emil Bergkvists i VOC Mekonomen Rallys högsta elitklass, och senare på säsongen också i SM i otrimmat tvåhjulsdrivet.

– Men den här helgen var det nära att det gick fel redan på dagens första sträcka. Det var en ladugård som någon byggt på ett lite dumt ställe, skrattar Emil. Men, Volvobilarna är tåliga och smällen blev inte så hård så det var bara att fortsätta. Vi lyckades faktiskt ändå vinna sträckan.

Emil med CoDriver Sofie Lundmark vann den här dagen med ”bara” 14 sekunder och det före en sällan sedd gäst i SverigeSerien, Magnus Olsson från Järbo, som för övrigt också hade en närkontakt med samma vägg.

– Det är faktiskt så länge sedan jag senast körde SverigeSerien att jag inte kommer ihåg vilket år det var. Men det här gav mersmak. Jag ska försöka att få ihop en satsning på full säsong redan nästa år, säger Magnus.

Sista pallplatsen i Elit A tog den alltid lika glade värmlänningen Pär Nordahl och han hann faktiskt med en sträckseger på dagens andra sträcka på vägen.

Tuffare blev dagen för Kristoffer Karlsson. Han åkte av ordentligt på SS1, slog i en brunn så illa att det tråkigt nog blev ambulansfärd för Kristoffer och CoDriver Albin Timell. De klarade sig dock bra och fick åka hem efter observation men en fraktur hos Kristoffer hindrar honom från att åka rallybil i några veckor.

Extra surt är detta för paret som inte bara tappade en säker pallplats i SverigeSeriens Elit A i smällen utan som med detta med största sannolikhet är tvungna att avstå finalen i Nordic West Euro Cup i Österrike om tre veckor, och därmed riskerar att tappa en tämligen säker seger i den serien.

– I totaltabellen för 2013 så var Emil Bergkvist och Sofie Lundmark redan klara segrare. Andraplatsen knep fjolårssegraren Arne Rådström med CoDriver Thomas Nilsson. Och den sista pallplatsen tog en annan av klassens unga jättetalanger, Anton Brorsson som har David Arhusiander i sin högerstol, sammanfattar klassansvarig Roger Fransson.


Victor Karlsson tog ytterligare en seger i Elit B

I SverigeSeriens lägre elitklass, Elit B har Patrik Adolfsson dominerat den här säsongen. Men i Örebro fick han nöja sig med en andraplats. Namnet för dagen var Victor Karlsson.

– Victor hade det tufft i början av säsongen men har avslutat jättebra. Själv var han orolig att det ändå skulle spricka. Då Victor kom till Kristoffer Karlssons avåkning så hade precis personskadeflaggorna kommit upp. Han gjorde precis som man ska och stannade för att hjälpa till. Med detta så fick Victor en konstruerad tid på sträckan enligt rallys regelverk. Nu visade det sig att Victor med den tiden vann med god marginal så helt klart är att placeringarna ändå blev korrekta, bra jobbat av tävlingsledningen, och ett välförtjänt grattis till Victor.

Bakom Victor så hade Patrik Adolfsson och Jonas Thorsell en raffinerad tiondelsstrid.

– Den minnesgode kommer ihåg att Jonas vann en annan otrolig tiondelsstrid i Finland för några veckor sedan, då med Robert Blomberg. Den här gången drog Jonas det korta strået och förlorade med ynka 0,6 sekunder striden om silverplatsen till Adolfsson.

Flera hade problem i klassen

– Per Allo som låg tvåa innan finalen drogs med en jobbig förkylning och kunde inte göra sig själv rättvisa den här dagen. Till råga på allt så körde han dubbelpunka på dagens sista sträcka och tvingades bryta. Dennis Askling som också var inblandad i striden om pallplatserna körde sönder ett bromsok och tappade tid redan på första sträckan. Vilken dramatik.

När dramat var över kunde vi summera årets SverigeSerie också i Elit B. Det blev en klar seger för Patrik Adolfsson med pappa Fredrik ”X-et” Erixsson i högerstolen. Victor Karlsson med CoDriver Jonas Sandberg tar andraplatsen och den sista eftertraktade pallplatsen kniper Dennis Askling med bisittare Jonas Arvidsson.

Westerberg vann Cupklassen

VOC Mekonomen Rallys Cupklass vanns i Örebro av Patrik Westerberg. Patrik tog kommandot redan på dagens första långa sträcka och lyckades att utöka den ledningen på andrasträckan. Till följd av den försening som blev av ambulanstransporten på SS1 så var arrangörerna tvungna att stryka dagens sista sträcka för klassens Cuptävlande, den tid man hade godkänt att hålla vägen stängd för rallyt hann helt enkelt ta slut.

– Mycket det här året har handlat om Andreas Broberg, Eddie Lundqvist och Mikael Bodén. Men sedan Patrik Westerberg och Kent-Ola Björklund anslöt till serien under andra halvan av säsongen så har de också i högsta grad varit med i handlingen.

I Örebro var det Westerberg som vann före Broberg med Björklund på tredje plats.

– När vi summerar SverigeSerietabellen VOC Mekonomen Cup för säsongen så var Andreas Broberg med CoDriver Tobias Lis klara vinnare innan finaltävlingen. Andraplatsen tog Eddie Lundqvist med Tim Joons i högerstolen. Och den sista pallplatsen tar Mikael Bodén vägledd av Dennis Rådström.

Ny prestation av Pontus Lönnström i juniorklassen

Bland juniorerna har Pontus Lönnström dominerat hela året, och det på fantastiska tider. Vi får inte glömma att våra juniorer inte får köra på noter och därför har ett rejält handikapp mot seniorklasserna.

Bakom Pontus så bärgade Dennis Persson andraplatsen och Tobias Petterson gjorde prispallen komplett.

Med segern i Örebro så var Lönnström med kartläsare Mikael Lönnström ytterst nära att landa säsongen i VOC Mekonomen Junior Cup på en drömserie, 150 poäng, fem segrar på fem räknade resultat. Nu stannade Pontus på 147.

På andra plats landade ett intressant namn, Lina Björklund med pappa Patrik Lindberg till höger om sig, en riktigt lovande ung tjej i en rallysport som verkligen behöver fler kvinnliga förare. Med sin framfart så vinner hon också ohotad VOC Mekonomen Rallys tjejserie.

Tredjeplatsen i serien tar Simon Andersson med Krister Gladh som kartläsare.

En sak är säker, med så här duktiga tävlande i ungdomsrally så ser framtiden för VOC Mekonomen Rally och för svenskt rally i stort väldigt lovande ut.

Ohlson vann stenhård avslutning bland våra Old Boys

VOC Mekonomen Old Boys Cup utvecklas även den till en allt tuffare serie. Med SverigeSeriens vänliga regler där man kan tävla som Old Boy redan från det år man fyller 50 så fylls klassen på löpande med riktigt vassa förare.

De senaste åren har Brage Lundmark prenumererat på segrar men i år har Brage på riktigt blivit utmanad av Lars Ohlson. Och en avåkning i Finland, tillsammans med en punktering i Örebro, det har man inte råd med om man ska lyckas vinna en tuff serie.

Lars Ohlson vann i Örebro före nestor Ingvar Nilsson med Tommy Ohlsson på tredje plats.

I SverigeSeriens Old Boy Cup vinner därmed Lars Ohlson med CoDriver Göran Widell ynka 1,5 poäng före paret Brage Lundmark och Greger Hägg. Och med Ingvar Nilsson med CoDriver Mikael Schuster på tredje plats.


Vi kan se tillbaka på en fantastisk säsong i VOC Mekonomen Rally

Säsongen 2013 blev något ganska extra i VOC Mekonomen Rally

• Vi har landat samarbetet med en ny huvudpartner för klassen som vi så länge har behövt och jobbat för. Och den partnern är inte vem som helst, utan Mekonomen, nordens största bolag för reservdelar och tillbehör. Med detta har vi också lagt grunden för fler samarbeten till nytta för klassens tävlande framöver.

• Vi har kunnat ta bort alla avgifter för förarna och istället ersätta dessa med rabatter på allt och för alla i klassen, oavsett om du kör SverigeSerie eller ej, och oavsett om inköpen gäller din privata bil eller rallybilen.

• Vi har fått nya sponsorer speciellt till SverigeSerie och har med detta kunnat införa en prispott till ett värde av hela 100 000 kronor i klassens SverigeSerie.

• Vi har kört ett antal fantastiskt fina rallyn i klassens SverigeSerie där säsongen startade på värmländska vinter-VM-vägar och också hann med ett besök på legendariska finska VM-vägar. Och där skrev vi också svensk rallyhistoria med det att vi var det största svenska rallystartfält som någonsin startat utanför landets gränser.

• Klassen har ”levererat” fyra nya förare till juniorrallylandslaget. Emil Bergkvist, Philip Haag, Niklas ”Värmdö” Karlsson och Mattias Ohlsson – alla har de sina rötter i VOC, och alla körde de i klassen till för lite sedan… somliga varvar fortfarande andra klasser med VOC Mekonomen Rally.

• Vi har fått en till världsmästare med rötter i klassen: Jättestort och senkommet grattis till Pontus Tidemand för segern i Junior VM.

Men viktigast är ändå alla fantastiska prestationer som klassen, här kan jag inte lista för då blir det här en uppsats. Och alla fantastiska personligheter och den sköna sammanhållningen i den här klassen som lyckas kombinera tävlande i stenhård konkurrens med ett kamratskap i absolut toppklass, det är unikt!

Vi kan se fram emot ett 2014 som kommer att bli minst lika spännande.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2013-11-21 18:59


Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
© Hyundai Motorsport.Tre timmar avverkade på shakedown inför WRC Tet Rally Latvia, för Rally1 klassen är minst tre åk gjorda, om än att fler inte genomfört sträckan i full fart. Dubbelt Hyundai Motorsport i topp där Ott Tänak är 0,3 sekund före Thierry Neuville, bakom bäste Toyota med Takamoto Katsuta. En sen fjärde run...

Publicerad: 2024-07-18 09:41


Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
© Toyota Gazoo Racing.Finska HYA Center Ralli körs helgen före Secto Rally Finland, ett perfekt genrep för den Finska WRC deltävlingen. Som vi tidigare berättat finns det flera Svenska intressen i rallyt, Isak Reiersen och Lucas Karlsson likt Fredrik Grahn och Jonas Magnér samt Jonas Andersson bredvid Gus Greensmith.

...

Publicerad: 2024-07-17 21:27


Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing. Tidig uppstigning för både tävlande, publik och rallyfans när shakedown inför Tet Rally Latvia inleds, sträckan med namnet Cimdenieki och en längd på 3,58km ska avverkas under morgonen, tre gånger av WRC-klassen.

Redan klockan 06:31 svensk tid är det dags för dem tävlande att sitta i bilen redo ...

Publicerad: 2024-07-17 21:11


Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
© Hyundai Motorsport.Torsdag morgon, redan klockan 06:31 svensk tid är det dags för dem tävlande att sitta i bilen redo för start på shakedown. VM ledande Thierry Neuville först ut på sträckan Cimdenieki som mäter 3,58km.

En första och sista chans att känna av bilen inför rallyt start som sker under kvällen. Tre åk g...

Publicerad: 2024-07-17 20:57


Solberg jagar en historisk uppföljare.
© Oliver Solberg Rally.Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling ska Oliver Solberg försöka vinna den första VM-tävlingen någonsin på samma plats i Lettland.

Lettland är värd för landets första tävling någonsin i World Rally Championship denna vecka.

2019 vann 17-åriga Oliver Sol...

Publicerad: 2024-07-17 13:55


Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
© Nils-Brage Pettersson.Hällefors nästa! Den vi ska träffa nu är killen som alldeles nyss gift sig och är tvåbarnsfar. Med en väl kontrollerad sladd och vänster framhjulslyft, bäddade han för seger totalt i HMK:s sprintserie 2024 i B-2WD. Hans namn är Rasmus Holm och kör för Hällefors MK i en koboltblå Volvo 940 grupp H.
...

Publicerad: 2024-07-16 18:39


Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTET Rally Latvia drar igång på torsdag, tidig morgon svensk tid ses shakedown följt av rallyts första sträckan vid 19-tiden på kvällen, Bikernieki Track på 11km. Fredagen på 12 mil special med tre sträckor dubbelt följt av en ny sträcka på kvällen. 10 mil på lördagen med totalt åtta sträckor varav e...

Publicerad: 2024-07-16 18:26


Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm en månad körs Lahti Historic Rally som deltävling i FIA Historic Sporting Rally Championship med totalt 12 sträckor på 14 mil väntar under dagarna två jämt fördelat mellan dagarna.

10-talet anmälda hittills varav få registrerade för EM serien, Norske Petter Fausko i Opel Kadett är en av få EM-...

Publicerad: 2024-07-16 14:08


Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
© emotorsport.seTill helgen är det dags för Rally Isla de Los Volcanes på Lanzarote, det handlar om sex olika sträckor som nyttjas flera gånger, totalt 12 sträckor körs under fredag och lördag på nio mil.

Förra årets vinnare Mads Östberg återvänder, men den här gången tar han rollen som föråkare med lokale David...

Publicerad: 2024-07-15 21:57


TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
© emotorsport.seTill helgens körs årets åttonde WRC deltävling av totalt 13 för säsongen, det Lettiska Tet Rally Latvia körs över 20 specialsträckor på 30 mil från torsdag till söndag.

Shakedown kan ses i vår WebTV & Video avdelning tidigt på torsdag morgon. När rallyt drar igång är det sedan TV4 gruppen med TV4...

Publicerad: 2024-07-15 21:44


Tidigare nyheter:
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.
De var snabbast uppför Vårdkasbacken i Härnösand.
Foto från Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
Fyra svenskar anmälda till KOMO Rallysprint, anmälan stänger vid midnatt.
Inställda deltävlingar ersätts ej i Svenska Sprintrallycupen.
Andervang sexa totalt i GTC Rally.
Sex prickade chicaner, Lappi ändå ohotad vinnare i Orlen Lietuva Rally.
Hästkrafternas dag på på Arena Hagmyren, 20-talet rallyåkare kör uppvisning under måndagen.
Mille kungen av somrig Slottssprint, Nygren bäst med 2wd.
Hälsingeserien uppför Vårdkasbacken under söndagen.
Följ Slottssprinten, resultat, radio och WebTV från sommarklassikern.
Tidemand och Levin snabbast uppför Marknadsbacken.
Tobias Johansson snabbast i Slottssprintens fredagsrally.
Följ fredagen med Hästkraftshelgens rallysprint, klassisk Slottssprint och GTC Rally.
185 ekipage för lördagens Slottssprint, fem sträckor väntar runt Ericsbergs Slott.
40 klassiker kör fredagsrally runt Eriksbergs Slott.
Enhetsdäck i Rally SM, Svensk Bilsport ingår avtal med Hankook för säsongerna 2025-27.
Lappi testar i helgens Orlen Lietuva Rally.
Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
TET Rally Latvia 18-21/07


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.