Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mats Adielsson snabbast i Västrallyt 2014.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Peter Zachrisson slutade dagen som vinnare i trimmat 2wd.
Adielsson och Zachrisson - Västrallyts vinnare i 4wd och 2wd.

Västrallyt var fjärde deltävling i Svenska RallyCupen, samtidigt fanns Västras FM, Mega Rally Cup och Grupp E Cupen som sällskap, det gav ett maxat startfält med 178 bilar till start för SMK Trollhättan som ihop med Stenungsunds MS och Älvbygdens MK arrangerade. Sju sträckor blev sex sedan arrangören tvingades styrka en sträcka, säkert var det många som också önskat att den avslutande folkracebanan skulle strukits, särskilt de 11 som bestraffades för felaktig körning och förlorade alla chanser till placering i övre delen av sina klasser, en respektive fem minuter delades ut!

Rydholm inledde bäst.
Joakim Rydholm var piggast på morgonen, två sträcksegrar innan Mats Adielsson och Peter Kurten smet förbi på sträcka tre - Adielsson var dock den som synligast hade värst attack på inledningen, något som kunde gått över styr, med två nya sträcksegrar där efter stod Adielsson som vinnare i tävlingen, det med 3,7 sekunds marginal före Joakim och Roger Rydholm. Ljusdalsåkaren Patrik Åkerman kom in i tempot allt mer under dagen, slutar trea med knappt 20 sekunder till seger. Femma totalt och fyra i 4wd slutar Robert Blomberg, bäste hemmaåkare som nu bytt Subarun mot en Mitsubishi Lancer EVO X. I B/C klassen var Magnus Johansson vinnare före Philip Ahlstrand.

Olsson snabbast - Zachrisson vinnare.
Jimmy Olsson och co-driver Conny Sundqvist startade den trimmade 2wd klassen med bäst fart, även där var det två raka sträcksegrar innan Peter Zachrisson tog över som snabbast på sträcka tre, Säffleföraren tog ännu en sträckseger innan Jimmy lyckades slå tillbaka, inför avgörande sträckan på Hedeängs motorbana skiljde 14 sekunder mellan Jimmy och Peter - elva tappade sekunder på "felkörning" pekade trots allt mot segern för den vinstrike Volvoåkaren - men fem straffminuter sänkte dagen och en blygsam bottennotering. Istället var det Peter Zachrisson och Christina Cebers som fick ta segerpokalen, det med 14,5 sekunds marginal på Kristian Johansson. Max Svensson, Jonas Johansson, Fredrik Eriksson, Johan Svensson och Kristoffer Karlsson skuggade i klassen, då halvminuten bakåt men samtidigt fem man inom 10 sekunder! Men de var samtidigt besegrade av såväl b-vinnaren som snabbaste Appendix K i totallistan!

Lönnström med vinnartempo!
Med flertalet av sträcksegrarna i klassen för b-förare var det Pontus Lönnström som styrde mot segern, ihop med co-driver Mikael Lönnström tar man sjundeplats totalt och tredje snabbaste 2wd åkare i tävlingen, en grym prestation för Nora´s nya fortåkare! Där bakom var det Niklas Blomkvist som körde in, andraplatsen med 26,5 sekunds marginal framåt, samtidigt tio sekunder bakåt till Emil Karlsson. För c-förarna blev det Norsk seger, Kim Johansen och Lene Mari Aaserud i en Ford Escort MK2 tog med bred marginal hem segerpokalen till grannlandet, 53 sekunder före Roger Hallengren och med Conny Andersson som trea.

Hemmaåkare snabb i Appendix K.
Som åtta totalt efter de sex körda sträckorna tar Tomas Norqvist målflagg, hemmaåkaren i en Volvo 240 för appendix K klassen körde snabbt, var minuten före Claes Molin i en Porsche 911 och ännu en halvminut till Bosse Sundin. I den äldre klassen var det Roy Kall i en Volvo PV som var flera minuter före Anders Forsberg med en Saab 96.

Anton förhandsfavorit - vann grupp F.
De båda B-förarna i grupp F och VOC, Anton Janson och Henrik Johansson var de som på förhand nämndes i täten av klassen för A/B förare - men det var Christoffer Gunnarsson som öppnade bäst på ss1. Henrik gick förbi på andrasträckan, efter den tredje var det Anton i topp. Kindsföraren Anton med co-driver John Hedlund släppte aldrig greppet där efter, även om kampen var hård in till mål de båda emellan - segern tas slutligen 0,9 sekund före Henrik. Det var B-förarna som regerade i klassen då såväl trean som fyran också körde på samma, just b-licens, klubbkamraterna i Kullings MS - Henrik Nellis och Erik Stenberg hade emellan sig en tuff kamp. Henrik Enner och Ingvar Nilsson tog platserna bakom som bästa A-förare.
Det var fem olika sträckvinnare i c-förarklassen, den ende som lyckades ta en dubbel var slutligen vinnaren Jesper Simonsson ihop med Tobias Johansson - ingen av de andra tillhörde toppen när målgång togs. För Jesper var Pontus Jardstedt största hotet, de följdes åt jämt på sträckorna och till mål skiljde bara fem sekunder - trean Johan Eriksson var ännu 14 sekunder bakom.
Trots en minuts tidstillägg vann Jan Wigertson halvminuten före Roger Ohlsson i grupp F FWD.

Isaksson och Lind bäst i grupp E.
Grupp E var stor - mycket tack vare Grupp E Cupen som lockar allt större startfält, det brukar också innebära jämna kamper i klasserna - i A/B förarna körde Tobias Isaksson till seger, ihop med co-driver Per Hansson var Golfåkarna 26 sekunder före Hampus Böe. Minuten bakom slutar Mattias Engvall samtidigt som femman David Roos var bäste b-förare. Inte så jämt som väntat, även i c-klassen var marginalen större än vanligt, Jimmy Lind och Emil Olsson tog segern 50 sekunder före Joel Lindberg, tredjeplatsen till Robin Wallberg.

Kindgren i topp av Ungdomsrally.
I sist startande Ungdomsrally körde Lukas Kindgren till sig ännu en seger, Åtvidabergsåkaren släppte bara ett par av sträcksegrarna under dagen, segermarginalen tillsammans med Peo Kindgren vart 46 sekunder före Rasmus Holm och med Göran Boström som trea.

» Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2014-08-31 09:59






Sydsvenska Mästerskapet tillbaka i Sydsverige.
Behövs det verkligen en cup till i Småland och Södra 2024? Det är en fullt berättigad fråga! De två distrikten som har en femtedel av klubbarna i Sverige har också nästan en tredjedel av planerade rallytävlingar. Nästan alla cuper och serier i Sverige har också en eller flera deltävlingar i dessa di...

Publicerad: 2024-04-23 21:48


PG Andersson kör DRIVE VXOs BMW i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.Tvåfaldige Juniorvärldsmästaren och flerfaldige Svenske Mästaren PG Andersson kommer till start i Rally-SM:s gruspremiär den 10-11 maj i Nyköping. PG kommer att tävla tillsammans med sin rutinerade codriver Anders Fredriksson i DRIVE VXOs BMW 1M i den tvåhjulsdrivna klassen.

Bilen, byggd av svens...

Publicerad: 2024-04-23 20:31


48 ERC ekipage till Rally Islas Canarias, tre Svenska ekipage.
© Torbjörn Carlberg.48 av de 80-talet anmälda för Rally Islas Canarias, årets andra EM deltävling kör om poäng i EM klasserna - resterande i nationella klasser och serier.

Jakten kan börja för Östberg och Barth.
29 ekipage går för Rally2 i EM tävlingen som inleds med Hayden Paddon och följer med Efren Llaren...

Publicerad: 2024-04-23 20:23


90 bilar totalt, 18 ekipage från Norge, Finland och Danmark nu i listan för Rally Nyköping.
© emotorsport.se90 ekipage ses nu i listan för Rally Nyköping, den kommande Rally SM deltävlingen men också deltävling i Nordiska Mästerskapet, något som denna gång lockats startande från Norge, Finland och Danmark. Anmälan stänger på söndag kväll och än väntas ett antal ekipage fylla på.

Fler namn väntas för SM...

Publicerad: 2024-04-23 18:53


Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
© Ryds MK.Sträckinformation och programförsäljning till helgens Vilda Ryd Racet.

SS1 ONE Nordic AB, 8,51 km:
Startar på en krokig byväg, som efter ett par kilometer övergår till en mindre väg med mycket sten i kanterna i ett par kilometer. För att efter ca halva sträckan återgå till byväg igen, som är någ...

Publicerad: 2024-04-22 21:10


Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
© emotorsport.seUnder söndagen körde SMK Eksjö en test och träningsdag för framför allt klubbens medlemmar men också ett par gästande ekipage. De tävlande fick chansen att känna på bilarna efter vinteruppehållet och se att allt fungerar innan tävlandet drar igång under våren.
Åtta ekipage tog chansen att köra strä...

Publicerad: 2024-04-22 17:56


Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Fiesta Rally1.
© M-Sport.24-årige Lettländaren Martins Sesks får en drömchans, han kommer köra Ford Puma Rally1. Starterna sker med stöd av WRC Promotorn och i samarbete med M-Sport, där kommer Martins göra två starter.

Han inleder i Polen i slutet på juni med en Ford Puma Rally1 utan hybrid för att se och lära och att s...

Publicerad: 2024-04-22 09:22


WRC tabellerna efter Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing.WRC tabellerna summerade efter Croatia Rally, fyra deltävlingar som kan ge en fingervisning om hur året kan sluta. Thierry Neuville hade en tung söndag, samlade bra med poäng från första två dagarna och körde hem 19 poäng precis som jagande Elfyn Evans, fortsatt sex poäng mellan dem. Adrien Fourmaux...

Publicerad: 2024-04-21 21:19


Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde sin säsong hos Vimmerby MS, fem tävlingshelger och två deltävlingar per arrangör är upplägget för säsongen. Första gången i Vimmerby för de 90-talet åkarna som kom för start - så här gick det i rallyklasserna.

"Lången" på pallen båda dagarna i trimmat 2wd.
Stö...

Publicerad: 2024-04-21 20:45


Tidigare nyheter:
Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.