Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Smygdebut i Citroen Xsara WRC till helgen.
PRESSRELEASE

Det är full fart för Daniel Carlsson i dagarna. Förvisso inte på rallysträckorna, men inför säsongsstarten i Uddeholm Swedish Rally i början på februari finns ingen tid för vila. Fysisk träning och uppladdning ska kombineras med arbetet för att hitta partners till den ambitiösa VM-satsningen och kampanjen mot rattfylleri som Daniel driver, World Rally Against Drunk Driving. I slutet av veckan gör Daniel sitt första test i bilen, men teamet har han redan hunnit träffa på plats i det belgiska teamhögkvarteret.

Daniel berättar själv om mötet med teamet:
- Jag bekantade mig med teamet och gick igenom praktiska detaljer inför säsongen. Vi pratade om upplägg, kontrakt och annat som måste göras helt klart innan det är dags för start på allvar om några veckor. Jag fick mycket god kontakt med alla, inte minst teamchefen Marc van Dalen och ägaren Jean-Pierre Mondron. Hela teamet andas professionalism och det ska bli kul att se vad vi kan prestera i VM.

Efter Daniels besök i högkvarteret drog ingenjörer, mekaniker och förarkollegan Manfred Stohl vidare till Valence och Monte Carlo där rally-VMs säsongspremiär ägde rum i helgen. Med tydligt WRADD-stripad bil gjorde Manfred mycket lovande sträcktider fram tills han fick bromsproblem och fick slå av på takten:

- Monte Carlo är verkligen ett av de sista ställen i världen du vill ha bromsproblem på, så det måste ha varit en mardröm för Manfred. Jag tycker ändå att säsongspremiären var bra och det var fantastiskt roligt att se en succécomeback av Citroën med nya bilen, C4. Det finns alla förutsättningar för ett spännande VM-år i rally, säger Daniel.

För delar av teamet bär det nu av hemåt igen, men Daniels ingenjör i teamet och staben kring honom beger sig istället mot Paris och Citroën Sports högkvarter. Där håller bilen som Daniel kommer att köra i VM på att byggas under veckan. Själv åker Daniel ner på torsdag kväll:

- Jag åker till Paris för att bekanta mig med bilen, ingenjörer och mekaniker. På plats blir det seat-fitting [ inställning av säte och andra detaljer i bilen ] och även någon eller några testrundor med bilen. Jag ser fram emot att äntligen få ratta världsmästarbilen, även om det första riktiga testet blir i Sverige i början på rallyveckan, säger Daniel.

Ju mer det drar ihop sig mot Uddeholm Swedish Rally - ju mer ser också alla svenskar resultatet av det stenhårda arbete Daniel gjort under lång tid. Manfred Stohls bil var smyckad med WRADD redan i Monte Carlo, TV-sändningarna från rally-VM i SVT, med premiär under söndagen, hade WRADD-kampanjen som samarbetspartner - och på tisdag (23 jan) lanseras också kampanjsajten, WRADD.com:

- WRADD.com blir själva hjärtat i kampanjen. På tävlingsbilar, servicefordon och i alla tänkbara medier är det WRADD.com som kommer att marknadsföras. Redan idag har WRADD och WRADD.com blivit prestigefyllda namn som möts med stor respekt när man pratar om dem. WRADD har blivit välkänt för de flesta i Värmland och Sverige, men i rallykretsar är kampanjen redan världskänd, säger Daniel, inte utan viss stolthet i rösten.

WRADD.com lanseras den 23 januari. Daniels besök i Paris sker den 25-27 januari. Testet i Sverige är inplanerat måndagen den 5 februari. Uddeholm Swedish Rally går av stapeln den 8-11 februari. Full fart framåt!


» Pressrelease från Daniel Carlsson.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2007-01-22 17:22


Första bilderna på nya Hyundai i20 Rally1, från tester i Frankrike.
© Hyundai Motorsport.I södra Frankrike gjort Hyundai Motorsport i veckan första testerna med helt nya Hyundai i20 Rally1, nästa års utmanare i hybridklassen Rally1.

Företaget var sist ut med tester utanför fabrikens område, på de erkänt tuffa vägarna i södra Frankrike, där allt som oftast nya WRC bilar gör sina först...

Publicerad: 2021-05-16 10:08


Östberg fyra efter första dagen i Ózd Eger Rallye, växellådsbyte ska ge mer fart.
© Tagai Racing Technology.Mads Östberg var favorit om segern inför Ungerska Ózd Eger Rallye, men norrmannen med störst erfarenhet i fältet och backad av Citroen i satsningen ligger bara fyra inför söndagens sträckor. Sex sträckor avverkade och de fyra första vanns av hemmaförare, dagens två avslutande körde Jan Kopecky hem.
...

Publicerad: 2021-05-15 18:57


58 ekipage till Rally Italia Sardegna, Solberg och Andersson är Svenskarna.
© Oliver Solberg Media Office.58 ekipage går för start i Rally Italia Sardegna som avgörs 3-6 juni, 12 deltagare i WRC klassen där Hyundai ses med fem bilar. Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo går för fabrikens team. I privata 2c Competition ses inhoppande Oliver Solberg ihop med ordinarie Pierre-Louis Loubet.

Suni...

Publicerad: 2021-05-15 10:36


WRC Promotorn kan ta över EM serien från Eurosport.
© FIA ERC.WRC Promoter GmbH fick i år ett systerbolag i Rallycross Promoter GmbH. Det handlar om fleråriga WRC promotorn med RedBull Media House bakom och The Sportsman Media Group som fortsätter erövra världen, senast Rallycross och nu kan EM serien i rally vänta.

Från säsongen 2013 har bolaget drivit WRC...

Publicerad: 2021-05-14 21:49


Östberg favorit i helgens Ozd Eger Rallye.
© Tagai Racing Technology.Ozd Eger Rallye är andra deltävling för Ungerska Mästerskapet 2021, sex sträckor på 76km under lördagen. Avslutningen sker under söndagen med åtta sträckor över 78km.

Inleder startlistan gör Mads Östberg och Torstein Eriksen, de kör Citroen C3 Rally2 före Citroën Rally Team Hungary, ny chans för ...

Publicerad: 2021-05-14 21:18


Nya omkastningar i Rally EM kalendern, Azorerna tillbaka i september.
© Mattias Adielsson Motorsport.Eurosport Events som driver EM serien tillsammans med FIA har än en gång möblerat om i kalendern. Nu är det de båda Portugisiska deltävlingarna som flyttas om. Tredje försöket med Azores Rally blir nu den 16-18 september, samtidigt flyttas Rally Serras de Fafe e Felgueiras till den 1-3 oktober.

...

Publicerad: 2021-05-14 17:41


Positiva restriktionsbeslut för Rally Sverige att vänta.
© emotorsport.seNya restriktioner är att vänta från och med första juni. Och det blir positiva lättnader för rally när det för tävling inom idrotter på väg, vatten och i skog tillåts för 150 personer.

- Jag har varit besviken länge på att vi inte kommit längre i arbetet för oss som tävlar på väg, vatten och skog...

Publicerad: 2021-05-14 11:39


Solbergs WRC2 debut väntar, Oliver inför Rallye de Portugal.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg kommer att göra sin WRC2-mästerskapsdebut nästa vecka i en Hyundai i20 R5 i en av rally-VMs mest populära tävlingar: Vodafone Rally de Portugal.

Oliver har precis börjat sin andra säsong i Rally-VM och Rally de Portugal kommer att vara 19-åringens tionde tävling på denna mästersk...

Publicerad: 2021-05-14 11:11


Hansen nöjd med tjeckiska rallydebuten, tvåa i Rallye Sumava Klatovi.
© Vladislav MaschlEfter ett långt ofrivilligt uppehåll på grund av pandemin var det nu åter dags för tävling för Victor Hansen och Victor Johansson. Resan gick nu till den anrika tävlingen Rallye Sumava Klatovi i Tjeckien.

Tävlingen som kördes på asfalt erbjöd väldigt omväxlande sträckor med allt från snabba breda...

Publicerad: 2021-05-13 21:38


Stort intresse för nya Fiesta Rally3, 20 första bilarna levererade.
© M-Sport.Av de 21 första tillverkade bilarna av Ford Fiesta Rally3 har nu de flesta hämtats av sina nya ägare, från M-Sport Polen lämnas bilarna ut samtidigt som produktionen av nästa omgång är i full gång.

Den nya klassen har blivit en succé och då har EM serien inte ens inletts, Ungerska Topp-Cars Rally...

Publicerad: 2021-05-12 22:04


Tidigare nyheter:
Så ser WRC kontrakten ut efter 2021.
Toyota satsar hårt på Safari Rallyt.
Foto från Uddevalla City Race, från start till mål.
Tredjeplats för Carlberg i Asfalt-SM debuten.
Robin och Henrik totalvann premiären av nya Asfalts-SM.
Foto från Uddevalla City Race, del 1.
Hansen tvåa efter hård R2-kamp i Rallye Sumava Klatovy.
Veiby & Andersson snabba i i20 WRC, hängde på Neuville i Targa Florio.
Johnsens EM trea i Historic Vltava Rallye, klasseger i EM!
Svensson premiärvinnare i Asfalt SM, körde hem Uddevalla City Race.
Följ lördagens rallyn, bland andra Uddevalla City Race & Vltava Historic Rally.
Johnsens trea i Tjeckiska EM rallyt efter etapp 1.
Johnsens trea totalt efter tre sträckor i Historic Vltava Rallye.
Midnattssolsrallyt skjuts upp, siktar på 2022.
64 ekipage inleder Asfalt SM med Uddevalla City Race.
Johnsens redo för Historic Vltava Rallye, årets andra EM deltävling!
Drive VXO Motorsport gör årspremiär i Rally-SM Asfalt i helgen.
Neuville och Tänak förlänger med Hyundai efter 2021.
WRC körning för Veiby & Andersson i helgens Italienska Targa Florio.
Hansen i helgens Tjeckiska Rallye Sumava Klatovy.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 22/05


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 18-19/06


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 20-23/05


Svenska RallyCupen:
Gästabudstrofén 29/05
Foto från:
Uddevalla City Race, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Uddevalla City Race.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.