MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER




© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Björn Kallin.
© Björn Kallin.
Magnus Lindqvist och Sara Ridde tog ännu en seger i Elit B och bäddar maximalt för sig inför finalen.
Det hettar till i SverigeSerien efter Eskilstuna.

Alla höga förväntningar på tävlingen möttes med råge när VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie besökte Finess EMK Kannan. Jättefint organiserat och fantastiska sträckor. Heder åt hela det rutinerade gänget i Eskilstuna. Tävlingen blev som vanligt tuff och när dammet till slut lagt sig så fick Patrik Fredriksson, Magnus Lindqvist och Linus Flodin kliva högst upp på pallarna i VOC förarklass A, B och C.

Eskilstuna och EMK Kannan tillsammans med SRC har näst intill blivit ett fast inslag i SverigeSerien. Och Eskilstuna MK bjuder alltid på lika fina tävlingar på utmanande sörmländska rallyvägar.

Låt mig börja med att uttrycka hur otroligt imponerad jag är över den här klassen och hur stolt jag är över att få leda den. Vi håller ställningarna hyfsat sett till antal startande även om säsongsavslutningen i SverigeSerien som allt utvecklade sig detta speciella år i bakvatten av Coronapandemin blev mycket tajtare tidsmässigt än vad vi önskade oss, helt enkelt för många serietävlingar på kort tid. Men två saker kan vi slå fast med eftertryck efter helgen. VOC dominerar totalt över Grupp F trots den klassens friare och dyrare reglemente. Återigen var ”mina” VOC åkare ungefär en minut snabbare än motsvarande GrF och det trots en betydligt kortare tävling än senast i Trollhättan. En annan sak vi har slagit fast med lika stort emfas är att SverigeSerien håller sin ställning som klar nummer ett för våra riktigt framgångsrika VOC kombatanter. Precis som det brukar vara när vi samkör med andra stora rallyserier så är det SverigeSerie-åkare i toppen av alla förarklasser, konstaterar en stolt klassansvarig Roger Fransson.

Nu har det släppt för Patrik Fredriksson i Elit A.
Patrik Fredriksson har genom åren varit killen med massor av stolpe ut. Men nu har det släppt på riktigt. Första segern i Trollhättan följdes direkt av en till i Eskilstuna.
Det är märkligt men precis detta ser man relativt ofta. Drömgränser slås bara för att sedan passeras mer eller mindre i strömhopp. Och det är bara att ge ett stort grattis till sedan länge kämpande Patrik Fredriksson och CoDriver Per Wiksten som nu definitivt brutit igenom barriären. Patrik hade koll på detta redan tidigt i rallyt och trots lite mer safe körning på slutet så plockar han en säker seger.

Hur gick det då bakom Patrik?
Bakom Patrik så slog sig Andreas Hultström med CoDriver Lisa Jonasson in på en andraplats. Andreas har i år fokus på SRC men det här är ett namn som vi gärna skulle se mycket mer av i SverigeSerien, den serie som vi vet har mest ögon på sig även i internationella kretsar. Stabil körning rakt igenom. Bakom honom ständigt snabba Dennis Askling med Alan Karlsson i högerstolen. Tredje pallplats till Dennis och Alan trots ett lite stökigt rally om rapporterna talar sanning. Lite längre ner på femte plats måste jag också nämna Dennis Persson. Han har situationen i år att ett bröllop i nära kretsen gjorde att han missade Nora. Samtidigt tvingades han bryta i Trollhättan. Här i Eskilstuna talas det om en punktering och jag vet att han så gärna hade haft med sig mer än en femteplats in mot finalen i Örebro om två veckor. Tufft läge. Men långt ifrån avgjort.

Magnus Lindqvist tillbaka högst upp i Elit B
Linkan har en smått fantastisk resultatrad i år, idel segrar och andraplatser.
Nu kom Magnus Lindqvist med Sara Ridde i högerstolen igen och det med besked. Seger och fina poäng även från dagens avslutande PowerStage, om jag inte ser fel i listan så fyra pinnar. Bakom Linkan duon Niklas Berglund och Henrik Pedersen. Här är också en förare vi vill se mer av i VOC´s toppserie. När han visar sig är det alltid med besked. Daniel Jonsson med Emma Hägg vid sin sida in på sista pallplatsen.

Linus Flodin från klarhet till klarhet i Cupklassen
I Cupklassen är det Linus Flodin som hittat det där lilla extra och går från seger till seger.
Linus Flodin med Tobias Fredriksson imponerade från första till sista meter i Finess EMK Kannan. Loggade med det in ytterligare en kassaskåpssäker seger i den tajta C-klassen med nästan 45 sekunder. Och toppade detta med att ta full pott på dagens PowerStage. Bara att buga och lyfta på kepsen för ett kommande toppnamn i klassen och kanske också i Svenskt Rally i stort. På andra plats för dagen hittar vi Willy Klarén med Martin Stålby vid sin sida. Den här duon hittar vi normalt i SRC men jag tror att deras framtida karriär skulle må bra av att också tänka SverigeSerie, farten har dom. Tobias Petterson Nordwall med Peter Nordwall i Co-Driver sitsen hade inte sin starkaste dag den här lördagen i Eskilstuna, måhända ett taktiskt val med sikte på SverigeSerien som helhet efter att Noah Grönkvist som är en ev de som Tobias fajtas allra hårdast med i totalen bröt och Jonas Karlsson valde att lämna walk-over och helt fokusera på finalen om två veckor. Oavsett detta. Lägg alla dessa namn på minnet. De är den nära framtiden i svenskt rally.

Vi tackar Eskilstuna och hela det rutinerade teamet i Eskilstuna MK för en fantastiskt fin tävling. Vi ser redan fram emot nästa år. Nu återstår bara den som alltid lika spännande finalen av årets SverigeSerie i Örebro redan 1 oktober.

Publicerad: 2022-09-18 19:08






Oliver Solberg petas från Hyundai-teamet inför 2023.
© Hyundai Motorsport.Rallyföraren Oliver Solberg (21) får inget nytt kontrakt med Hyundai Motorsport kommande säsong.

Det tvååriga kontraktet med fabriksteamet går ut i slutet av året och kommer inte att förnyas.
Jag är så klart besviken över situationen, men jag måste respektera teamets beslut och deras nya pl...

Publicerad: 2022-10-05 21:44


Åtta deltävlingar när Bilsport Rally Cup presenterar kalendern för 2023.
© emotorsport.seBilsport Rally Cup har sakta men säkert fyllt på sin kalender för 2023, sedan tidigare har sju deltävlingar varit klarar och nu stänger man kalendern med att Gullabo RC adderar Gullaboknixen den 21:e oktober.

Säsongen innebär åtta deltävlingar, och med dagens regelverk innebär det att vid åtta ge...

Publicerad: 2022-10-05 21:38


Örebro bjöd på händelserik final i årets SverigeSerie.
SverigeSerien i VOC Mekonomen Rally är tuff och bjuder stenhård konkurrens. Obligatoriskt räknad finaltävling toppar som extra tuff säsongsavslutning. Att vinna en deltävling i någon av klasserna är svårt, att hålla ihop och vinna finalen ännu svårare. Och att vinna serien totalt är självklart en jä...

Publicerad: 2022-10-05 18:34


Stefan Djerf blir ansvarig för Rally Sweden.
© Svenska Rallyt.Nu står det klart att det blir Stefan Djerf som blir lokalt operativt ansvarig i rollen som Projektledare/Event Director för Rally Sweden med start nu i oktober.
Jag känner mig verkligen ödmjuk inför uppgiften. Men det ska bli väldigt roligt att få arbete med ett event som betyder så mycket f...

Publicerad: 2022-10-05 18:18


Victor vinner igen och igen och igen...
Sydsvenska Rallycupen avslutades med sin sjätte och sista tävling i skogarna runt Vetlanda. Drygt 65 utmanande kilometrar på åtta specialsträckor utmanade de drygt 110 anmälda ekipagen. Vägkvalitén i trakten är tidigare bekräftad efter tidigare SAPA-rally, SSR, Smålandsrally och nu Rally Småland.
...

Publicerad: 2022-10-05 18:06


Två Svenska besättningar anmälda för tyska Lausitz Rallye.
© emotorsport.seFörsta helgen i november körs den klassiska tyska höst tävlingen Int. ADMV Lausitz Rallye, rallyt som körs för 25:e gången. Redan nu ses 65 anmälda ekipage där två helsvenska besättningar siktar mot tävlingen som är gemensam FIA European Rally Trophy final.

Bland de sex anmälda i Rally2 klassen f...

Publicerad: 2022-10-04 22:14


Höghöjdsrally när lördagens Norska Rally Tron körs.
© emotorsport.seNorska Rally Tron med KNA Fjellregionen som arrangör kör testtävling inför nästa års NM final, det handlar om tävlande på en av Norges högst belägna bilvägar som avslutar tävlingen! Klart unikt rally som dock inte lockats stort i år när flertalet tävlat klart efter årets nationella mästerskap. Total...

Publicerad: 2022-10-04 22:02


Östberg och Barth i helgens Ungerska Rally Ozd.
© Tagai Racing Technology.I helgens körs näst sista deltävling i Ungerska Mästerskapet, på plats mästerskapsledaren Mads Östberg med Patrik Barth i högerstolen på importörens Citroen C3 Rally2. Rally Ozd är tävlingen där närmare 11 mil special ska köras, tre sträckor går tre gånger under lördagen.

Mads och Patrik toppar m...

Publicerad: 2022-10-04 21:57


PG Andersson i Audi S1 RX möter bl.a. Rovanperä, Röhrl, Alén och Latvala i höstens Rally Legend i San Marino.
© emotorsport.seSan Marino bjuder åter på fullskaligt Rally Legend, efter ett par mindre upplagor i spåren av pandemin lockar årets uppvisning ett spännande start fält med Svenska inslag. Det är en uppsjö av spännande bilar och besättningar som möter upp för tre dagars underhållning och rallyfest.

Det delas upp ...

Publicerad: 2022-10-03 22:10


Ida Lidebjer Granberg åker Holländsk Skoda Fabia R5 i helgens TER-final, Rally Terra Sarda.
© Stefan Helin.I helgen tar TER-Series, Tour European Rally final med Italienska Rally Terra Sarda, det blir sjätte tävlingen för säsongen sedan Rally Georgia i mitten av augusti tvingades ställa in.

Tävlingen körs från Tempio Pausania på Sardinien och inleds med shakedown på lördag morgon. Rallyt inleds med fe...

Publicerad: 2022-10-03 21:07


Tidigare nyheter:
Ida Lidebjer Granberg åker Holländsk Skoda Fabia R5 i helgens TER-final, Rally Terra Sarda.
Kristiansson körde hem Kanonen.
Totalseger för Drive VXO Motorsport i Rally Småland.
Tom Kristensson vann sin första asfalttävling i utklassningsstil.
Kalle Rovanperä säkrade WRC titeln, VM tabellerna efter Repco Rally New Zealand.
Racepart Sweden 1300 Rallycup 2022 avslutad.
Så gick det i söndagens Hedin Bil Rallysprint.
Femteplats och Power Stage-poäng för Solberg.
Foto från Rally Småland.
Andervang snabbast genom Light On Sprinten.
Adolfsson körde hem Rally Småland.
Rovanperä snabbast på powerstage, yngste mästaren genom tiderna.
Sekundfight om totalsegern i Rikspokalen, Grahn strax före Enlund.
Helin klasstrea i tyska Cimbern Rally.
Kristensson överlägsen i Rajd Wisly, drog ifrån hemmaåkarna under lördagen.
Rovanperä mot VM titeln - powerstage kan avgöra på Nya Zeeland.
Söndagsrally i Borås när Hedin Bils Rallysprint avgörs.
Eslövs Kanon på söndag, asfaltsprint med 40-talet åkare.
Resultat från bland annat Rally Småland & Rikspokalen, följ lördagens rallyn.
Tom leder i Polen och Helin klasstvåa i Tyskland.



Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]





Nyheter; Norsk-Rally:
»
Seier til Ola Jr. Nore i England
»
Nore Jr og Östberg med internasjonale seire
»
Frank Tore Larsen med seier i Hurumsprinten
»
Rally Kroatia: Rovanperä raskest på shakedown
»
Motorproblemer ödela for Östberg i Italia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» PG Andersson i Audi S1 RX möter bl.a. Rovanperä, Röhrl, Alén och Latvala i höstens Rally Legend i San Marino.
» Sekundfight om totalsegern i Rikspokalen, Grahn strax före Enlund.
» Rovanperä mot VM titeln - powerstage kan avgöra på Nya Zeeland.
» Rovanperä snabbast på powerstage, yngste mästaren genom tiderna.
» Adolfsson körde hem Rally Småland.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.