Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tommy Vestlund summerar Karlskronapokalen.
PRESSRELEASE

När sista specialsträckan (SS) i årets andra SM-deltävling i rally körts så rullar Tommy och Fredrik över målrampen som 5:a i klassen Otrimmat 4WD. Man hade då över 9 specialsträckor kört ca 6 mil på extremt krokiga vägar runt Karlskrona. Tommy tyckte det varsvårt att hitta någon rytm i körningen på SS1 och man fick även nästan stanna på sträckan då Säters Marcus Hällbo rullat och stod tvärs över vägen.
-Man måste genast släppa det man sett och fokusera på vägen och körningen till 110% annars hamnar man där själv. Det gick väldigt kantigt hela sträckan. Vi var ändå snabbast av dom som blev hindrade av Hällbo, men vi hade inte räckt mot Andreas tid ändå tror jag, säger Tommy.

SS2 gick lite bättre och Tommy hade 4e bästa tid i klassen, men berättar att han har svårt att få till det med arrangörsnoter. Har helt enkelt åkt för lite med sådana och är mer van att skriva egna.

På SS3 hade Oskar åkt av och vi fick krypa förbi då den stod tvärs över och tappar rytm igen och åker kantigt. I slutet på sträckan blir det bättre. Men slagna av Andreas Magnussons kanontid med över 12 sekunder.
-Jag kände att Andreas var bara att glömma och vi sa att få se om det kommer att hålla hela vägen. Jag kände att vi hade inte allt för stor marginal för att kunna öka så mycket mera. Sedan hade Robin Sandberg och Jimmy Joge ”klarat” sig från att bli hindrade 2ggr och det gjorde ju inte saken lättare.

På SS4 körde Tommy på en sten mitt på sträckan men hade tur att det blev en pyspunka som höll ända till ca 2km från mål.
-Ja det blev onödigt spännande då däcket släppte från fälgen i en vänster över krön och vi for rakt ut i det gröna och åkte nästan in i en stenmur. Där hade jag jättetur att det inte var färdigt åkt där.

Tommy tappar ca 30 sekunder och rasar i listan.

På SS5 är Tommy riktigt på hugget och känner att nu har flytet infunnit sig. Här hade Andreas Magnusson åkt av och rivit uppenstor sten på vägen . Tommy är här lite över 4 sekunder efter Jimmy Joge i klassen trots att man blev hindrade, vilket Jimmy och Robininte blev. Ett steg i rätt riktning helt enkelt.
-Ja det är den största stenen jag sett mitt på en väg någonsin., det måste ha varit en jäkla smäll för Andreas. Vi fick åka slalom mellan stenarna för att komma förbi, säger Tommy.

På SS6 är Tommy 2:a efter Jimmy och börjar hitta rätt mellan stenar och träd som står som staket efter sträckorna. Endast 2,1 sekunder efter men för långt bakom 1 & 2 plats för att kunna ha en chans att åka in det. Man sitter och tittar inför SS7 att en ev. 3:e plats är inte omöjlig att köra till sig.
-Ja åkte för allt vad tygen höll och vi tog ca 4 sekunder av Hasse Gustavsson som låg 3:a och Joakim Carlström på 4:e. Bara någon tiondel från Robin som var snabbast så det kändes gött, säger Tommy.

Inför SS 8 så var Hasse och Joakim ca 6 sekunder bort och det var spänt värre. Tommy körde för allt vad han orkade, vilket även Hasse och Joakim gjorde och här delade alla tre sträckseger på exakt samma tiondel.
-Det är ganska lustigt att man kan åka så lika. Gjorde någon småmiss bara men inget stort, säger Tommy.

Inför sista sträckan kändes det att chansen fanns men ändå ganska liten, men Tommy gjorde vad han kunde och fick här se sig slagen av Joakim som var ca 3 sekunder snabbare och slutade iom det 3 i otrimmat 4WD. Hasse som sinkades något av ett något för lågt turbotryck slutade 4 i klassen.
-Vi gjorde vad vi kunde, men kanske jag körde lite för mycket på ”säkerhet” på sista sträckan då det kändes lite för långt bort.

Teamet är ändå väldigt nöjda att komma i mål då över 30 bilar bröt i den mycket svårkörda tävlingen. Många har fått smaka på rejält av den tuffa karaktären i Blekinge. Nu laddar Tommy och teamet sina batterier under sommaren och kör nästa SM-tävling i Augusti.


» Pressrelease från Team Slirej - Tommy Vestlund.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2008-06-08 22:12


Följ Solberg över lördagens nio sträckor i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
© Hyundai Motorsport.Sju sträckor och 11,7 mil special väntar lördagen i det Spanska VM Rallyt, 8:44 lördag morgon kör första bil igång på Savallà sträckan, följs av 19km Querol - Les Pobles och så tävlingens längsta sträcka, den 24,4km långa El Montmell innan service.

Precis som för fredagen innebär det 40 minuters ...

Publicerad: 2021-10-15 20:04


13 WRC deltävlingar 2022, här är kalendern!
© emotorsport.seDet blir 13 deltävlingar i WRC serien 2022, det bekräftade arrangören av nästa års sjunde deltävling i ett pressutskick, där bekräftar Rally Estonias ledning kalendern för 2022 - något som senare även presenterats av FIA och WRC promotorn. Inledningen med Rallye Monte Carlo och Rally Sweden har vari...

Publicerad: 2021-10-15 19:42


Neuville snabbast, Solberg åtta efter fredagen i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
© Hyundai Motorsport.Sebastien Ogier har inte riktigt hängt med i slaget om sträcksegrarna, istället har han hållit sig strax bakom och bevakat trots första bil ut på sträckorna utan grus och sten. Istället är det Elfyn Evans och Thierry Neuville som hållit takten.

Efter första tre sträckorna toppade Britten 7,9 seku...

Publicerad: 2021-10-15 18:14


Söndagsrally med Lelles Rallysprint.
© emotorsport.seSöndagsrally med Lelles Rallysprint hos Kristianstads MK, varvlopp med 1km per varv som körs tre gånger och i tre omgångar på mestadels asfalt. Totalt 16 klasser inbjudna varav sex bemannade av de 34 deltagarna.

Trimmat 2wd med 20 deltagare med Kristian Johansson, Tommy Andersson, Skawomir Bronk,...

Publicerad: 2021-10-14 21:01


70-talet åkare gör upp i Sviestaträffen.
© emotorsport.seDen första maj brukar Sviestaträffen avgöras, i år blir det försenat och istället 16:e oktober hos Linköpings MS. Final för RS serien i Östergötland. Det handlar om sträcka på grus och asfalt på Sviesta där en sträcka på 3,3km körs 3 gånger för 70 startande.
Flitigt tävlande Mille Johansson möter L...

Publicerad: 2021-10-14 20:56


Häng med under fredagen i Spanska WRC deltävlingen.
© Hyundai Motorsport.Sex sträckor på 11,2 mil under fredagen, två av tävlingens längre sträckor inleder, 20km långa Vilaplana följs av 22km La Granadella. Tredje sträckan för förmiddagen är 14km Riba-roja innan man går till service.

Efter 40 minuters skruvande och lunch så körs sträckorna en andra gång, med start vid...

Publicerad: 2021-10-14 20:51


Ogier snabbast, stabil shakedown för Solberg i Spanien.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Toyota före trippel Hyundai på shakedown inför RallyRACC Catalunya - Costa Daurada, under förmiddagen avgjordes 4,31km långa sträckan som en sista test. Sebastien Ogier tryckte på värst över sträckan, då två tiondelar före Elfyn Evans.

Två tiondelar var konceptet, det skiljde vidare till ...

Publicerad: 2021-10-14 18:47


Finalsprint i Eskilstunas Sprintcup på lördag.
© emotorsport.seFinal i Eskilstuna Sprintcup med Höstsprinten hos Eskilstuna MK, en sträcka på 2,2km körs tre gånger innan pokaler och poäng fördelas. Finalen väntar 60-talet åkare.

30 bilar genom de tre Trimmade 2wd klasserna med Elias Lundberg och Robert Eriksson bland A-förarna. Lucas Widnemark, Martin Brober...

Publicerad: 2021-10-13 21:20


WebTV live från shakedown inför RallyRACC Catalunya – Rally de Espana.
© Toyota Gazoo Racing.Vid klockan 9:01 startar Coll de la Teixeta,den 4,3 km långa sträckan går som shakedown inför helgens Spanska VM rally, RallyRACC Catalunya – Rally de Espana.

Tävlingen är årets näst sista och i flera VM klasser närmar sig slutstriden, Sebastien Ogier kan säkra sitt åttonde VM guld och i WRC2 kan...

Publicerad: 2021-10-13 21:12


Shakedown inför RallyRACC Catalunya torsdag morgon, följ resultat och WebTV.
© Oliver Solberg Media Office.Klockan 9:01 rullar Sebastien Ogier iväg på 4,3km långa sträckan Coll de la Teixeta som agerar shakedown inför RallyRACC Catalunya – Rally de Espana.

I huvudklassen ses den här helgen Oliver Solberg som fått nytt förtroende i WRC klassen, test och träning inför 2022 års program där Hyundai Motor...

Publicerad: 2021-10-13 21:07


Tidigare nyheter:
30-talet åkare till Bengtsfors Västfrakt rallysprint.
Startfält, sträckor och länkar inför RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
Mats Carlbom Memorial i Kolsva till helgen.
30-talet bilar till East African Mini Classic Rally, inga Svenskar till höstens tävling.
Mikkelsen och Östberg möts i Ungerska EM rallyt, 50 EM ekipage till start.
Så sänder SVT från helgens Spanska WRC Rally!
100-talet rallytävlingar i 2022 års kalender!
Ciamin i Alpine A110 Rally RGT tog hem Rallye d´Antibes - Côte d´Azur.
Full fart i lördagens Granatlopp.
Sebastian snabbast på hemmaplan, körde hem JR Motorsport Pokalen.
Så gick det i Stieg Ekströms Minne.
Pettersson snabbast i Enköpings Bredsladd.
Ekman, Helin, Thorsell och Sandgren vinnare i Klevasprinten Light.
Följ lördagens JR Motorsports Pokalen och Bredsladden - radio från Gotland.
Solans tar WRC plats i Spanska VM Rallyt - ersätter skadad Loubet.
WRC-redo Solberg på spansk asfalt.
Enköpings MK bjuder på Bredsladden - åtta sträckor och 90 bilar.
30-talet rallyåkare kör uppför i Klevasprinten Light.
30-talet bilar till lördagens Stieg Ekströms Minne.
Nio WRC förare klara för 2022, Hyundai och Toyota klara.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
RallyRACC Catalunya – Rally de Espana 14-17/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.