Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tätt i cupen inför finalen i Askersund.
PRESSRELEASE

* Hans-Erik Weng tog sin andra seger för säsongen i Evo Challenge och tätade till toppstriden.
* Bara en poäng skiljer mellan de två främsta.
* Titelstriden kommer att avgöras i Askersund.

Genom att ta sin andra seger för säsongen i den femte deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige – Bilam-Trofén – har Hans-Erik Weng med co-driver Anders Fredriksson stängt igen det gap som tidigare fanns till toppen. Bara en poängs skillnad mellan de två främsta, och endast en deltävling återstår.

Efter en strid med den tidigare ledaren Tobias Gustavsson/Fredrik Leiert, kunde Andreas Magnusson/Henrik Hulterskog gå till nattvila i Norrköping i ledning. Sedan råkade de ut för en punktering på sträcka sju. De var fast beslutna att köra in den förlorade tiden, och hann nästa ikapp Weng/Fredriksson. Endast fyra sekunder skiljde de två Mitsubishiteamen åt vid målgång.

Den gångna helgens tävling i Norrköping ersatte augustitävlingen Killingen. Grusvägarna i Kil med omnejd var så mjuka efter all nederbörd, att tävlingen måste ställas in. Istället klev Norrköping in som arrangör av den femte omgången i Mitsubishiserien. Bilam-Trofén ingick också i Rally-SM, med totalt 80 km specialsträckor. Fem av dessa kördes på fredagskvällen, resterande sex på lördagen.

Gustavsson/Leierth startade snabbast, men innan nattvilan hade de tvingats släppa förbi sig Magnusson/Hulterskog som ökat tempot vartefter.
Även Joachim Carlström/Jörgen Norman startade bra, och efter en serie jämna tider låg de trea efter fredagen. Weng/Fredriksson var fyra, sex sekunder efter, sedan de råkat ut för bränsleproblem.

Magnusson/Hulterskog drygade ut sitt försprång på SS6, den första sträckan på lördagsmorgonen. Men en punktering på sträckan efter fick de att tappa 50 sekunder. På samma sträcka försökte Gustavsson/Leierth ta in på täten, men istället klippte de en sten. Bilen slungades upp i luften, och rullade utefter vägen innan den stannade mot ett träd. Lyckligtvis gjorde ingen i besättningen illa sig, men detsamma kan inte sägas om deras Mitsubishi.

Efter att ha fått bränslepumpen lagad på servicen kunde Weng/Fredriksson öka tempot, och till sin egen förvåning hade de efter sträcka sju tagit täten. Inte helt på egen hand, men de andras problem hade kostat än mer tid än bränslepumpens krånglande.

Hur som helst, Magnusson/Hulterskog hade inte givit upp. Tvärtom försökte de ta igen det de förlorat på de återstående sträckorna – och de lyckades nästan. Inför sista sträckan var avståndet fram till ledande Weng/Fredriksson bara tio sekunder, men de lyckades hålla undan och kunde ta sin andra seger den här säsongen i Evolution Challenge.

Carlström/Norman var nära att göra sitt bästa resultat för säsongen, men oturligt nog grusades förhoppningarna på den sista sträckan. De fick en bredsladd och bakänden på bilen slog i en vall, knäckte bakfjädringen och en drivaxel. Det var färdigåkt, och därmed kunde Mikael Gustafsson/Ola Persson bevisa att om du klarar dig utan problem ger det ofta goda resultat.

– ”Jag är väldigt nöjd med att ha vunnit ännu en deltävling i Mitsubishi-mästerskapet, och resultatet gör att det är tätt i tabellen inför finalen”, sa Weng.
– ”Jag ser fram mot kommande helg, då vi ska kämpa hårt för att ta mästartiteln”.

Så med bara en poäng som skiljer de två ekipagen i topp blir den sjätte och sista omgången, Rejmeknixen i Askersund, en spännande upplösning på den allra första svenska säsongen av Evolution Challenge.

2008 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige sponsras av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli tyres, Sunoco fuel, Performance Friction Brakes, Speedline Corse wheels (www.ppe.com), PIAA lights, Sparco racewear, Mpart and RPM Promotions.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige – Deltävling 5
Resultat
1 Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng) 50:58.4
2 Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön) 51:02.7
3 Mikael Gustafsson (Ludvika)/Ola Persson (Uppsala) 56:43.7

Brutna
SS7 Tobias Gustavsson (Finspång) /Fredrik Leierth (Kolmården)
SS11 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås)

Mästerskapsställning efter fem deltävlingar

Förare
1 Andreas Magnusson 51
2 Hans-Erik Weng 50
3 Joachim Carlström 27
4 Jonas Ericsson 23
5 Jimmy Joge 18
6 Mikael Gustafsson 16
7 Tobias Gustavsson 10
8 Joachim Borg 6
9 Kenneth Jonsrød 5

Co-drivers
1 Henrik Hulterskog 51
2 Anders Fredriksson 50
3 Jörgen Norman 27
4 John Stigh 23
5 Ola Persson 17
6 Mikael Johansson 12
7 Fredrik Leierth 10
8 Lill-Erik Gustafsson 6

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige – Deltävling 6
Startande i nummerordning
10 Mikael Gustafsson (Ludvika)/Ola Persson (Uppsala)
11 Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng)
12 Tobias Gustavsson (Finspång) /Fredrik Leierth (Kolmården)
13 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås)
14 Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön)


» Pressrelease från Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2008-09-17 17:00


Följ Solberg över lördagens nio sträckor i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
© Hyundai Motorsport.Sju sträckor och 11,7 mil special väntar lördagen i det Spanska VM Rallyt, 8:44 lördag morgon kör första bil igång på Savallà sträckan, följs av 19km Querol - Les Pobles och så tävlingens längsta sträcka, den 24,4km långa El Montmell innan service.

Precis som för fredagen innebär det 40 minuters ...

Publicerad: 2021-10-15 20:04


13 WRC deltävlingar 2022, här är kalendern!
© emotorsport.seDet blir 13 deltävlingar i WRC serien 2022, det bekräftade arrangören av nästa års sjunde deltävling i ett pressutskick, där bekräftar Rally Estonias ledning kalendern för 2022 - något som senare även presenterats av FIA och WRC promotorn. Inledningen med Rallye Monte Carlo och Rally Sweden har vari...

Publicerad: 2021-10-15 19:42


Neuville snabbast, Solberg åtta efter fredagen i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
© Hyundai Motorsport.Sebastien Ogier har inte riktigt hängt med i slaget om sträcksegrarna, istället har han hållit sig strax bakom och bevakat trots första bil ut på sträckorna utan grus och sten. Istället är det Elfyn Evans och Thierry Neuville som hållit takten.

Efter första tre sträckorna toppade Britten 7,9 seku...

Publicerad: 2021-10-15 18:14


Söndagsrally med Lelles Rallysprint.
© emotorsport.seSöndagsrally med Lelles Rallysprint hos Kristianstads MK, varvlopp med 1km per varv som körs tre gånger och i tre omgångar på mestadels asfalt. Totalt 16 klasser inbjudna varav sex bemannade av de 34 deltagarna.

Trimmat 2wd med 20 deltagare med Kristian Johansson, Tommy Andersson, Skawomir Bronk,...

Publicerad: 2021-10-14 21:01


70-talet åkare gör upp i Sviestaträffen.
© emotorsport.seDen första maj brukar Sviestaträffen avgöras, i år blir det försenat och istället 16:e oktober hos Linköpings MS. Final för RS serien i Östergötland. Det handlar om sträcka på grus och asfalt på Sviesta där en sträcka på 3,3km körs 3 gånger för 70 startande.
Flitigt tävlande Mille Johansson möter L...

Publicerad: 2021-10-14 20:56


Häng med under fredagen i Spanska WRC deltävlingen.
© Hyundai Motorsport.Sex sträckor på 11,2 mil under fredagen, två av tävlingens längre sträckor inleder, 20km långa Vilaplana följs av 22km La Granadella. Tredje sträckan för förmiddagen är 14km Riba-roja innan man går till service.

Efter 40 minuters skruvande och lunch så körs sträckorna en andra gång, med start vid...

Publicerad: 2021-10-14 20:51


Ogier snabbast, stabil shakedown för Solberg i Spanien.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Toyota före trippel Hyundai på shakedown inför RallyRACC Catalunya - Costa Daurada, under förmiddagen avgjordes 4,31km långa sträckan som en sista test. Sebastien Ogier tryckte på värst över sträckan, då två tiondelar före Elfyn Evans.

Två tiondelar var konceptet, det skiljde vidare till ...

Publicerad: 2021-10-14 18:47


Finalsprint i Eskilstunas Sprintcup på lördag.
© emotorsport.seFinal i Eskilstuna Sprintcup med Höstsprinten hos Eskilstuna MK, en sträcka på 2,2km körs tre gånger innan pokaler och poäng fördelas. Finalen väntar 60-talet åkare.

30 bilar genom de tre Trimmade 2wd klasserna med Elias Lundberg och Robert Eriksson bland A-förarna. Lucas Widnemark, Martin Brober...

Publicerad: 2021-10-13 21:20


WebTV live från shakedown inför RallyRACC Catalunya – Rally de Espana.
© Toyota Gazoo Racing.Vid klockan 9:01 startar Coll de la Teixeta,den 4,3 km långa sträckan går som shakedown inför helgens Spanska VM rally, RallyRACC Catalunya – Rally de Espana.

Tävlingen är årets näst sista och i flera VM klasser närmar sig slutstriden, Sebastien Ogier kan säkra sitt åttonde VM guld och i WRC2 kan...

Publicerad: 2021-10-13 21:12


Shakedown inför RallyRACC Catalunya torsdag morgon, följ resultat och WebTV.
© Oliver Solberg Media Office.Klockan 9:01 rullar Sebastien Ogier iväg på 4,3km långa sträckan Coll de la Teixeta som agerar shakedown inför RallyRACC Catalunya – Rally de Espana.

I huvudklassen ses den här helgen Oliver Solberg som fått nytt förtroende i WRC klassen, test och träning inför 2022 års program där Hyundai Motor...

Publicerad: 2021-10-13 21:07


Tidigare nyheter:
30-talet åkare till Bengtsfors Västfrakt rallysprint.
Startfält, sträckor och länkar inför RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
Mats Carlbom Memorial i Kolsva till helgen.
30-talet bilar till East African Mini Classic Rally, inga Svenskar till höstens tävling.
Mikkelsen och Östberg möts i Ungerska EM rallyt, 50 EM ekipage till start.
Så sänder SVT från helgens Spanska WRC Rally!
100-talet rallytävlingar i 2022 års kalender!
Ciamin i Alpine A110 Rally RGT tog hem Rallye d´Antibes - Côte d´Azur.
Full fart i lördagens Granatlopp.
Sebastian snabbast på hemmaplan, körde hem JR Motorsport Pokalen.
Så gick det i Stieg Ekströms Minne.
Pettersson snabbast i Enköpings Bredsladd.
Ekman, Helin, Thorsell och Sandgren vinnare i Klevasprinten Light.
Följ lördagens JR Motorsports Pokalen och Bredsladden - radio från Gotland.
Solans tar WRC plats i Spanska VM Rallyt - ersätter skadad Loubet.
WRC-redo Solberg på spansk asfalt.
Enköpings MK bjuder på Bredsladden - åtta sträckor och 90 bilar.
30-talet rallyåkare kör uppför i Klevasprinten Light.
30-talet bilar till lördagens Stieg Ekströms Minne.
Nio WRC förare klara för 2022, Hyundai och Toyota klara.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
RallyRACC Catalunya – Rally de Espana 14-17/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.