Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Kristoffer Karlsson totalsegrare i årets upplaga av VOC Nordic West Euro Cup
PRESSRELEASE

Trots att Kristoffer Karlsson med CoDriver Albin Timell inte kunde ställa upp i finaltävlingen i Österrike efter sin avåkning i VOC Rallys SverigeSeriefinal härom veckan, lyckades de ändå bärga den ärofyllda totalsegern i VOC klassens Europaserie, Nordic West Euro Cup.

Årets VOC Nordic West Euro Cup 2013 har haft ett lite annorlunda upplägg än normalt. SverigeSeriens utvidgning med en deltävling i Finland öppnade för att samköra hela tre tävlingar mellan VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie och Europaserie. Ambitionen har varit att öppna för fler av det mycket stora antalet VOC team i Sverige att också satsa på klassens Europaserie där tävlingarna i Tyskland och Österrike i huvudsak avgörs på asfalt. Detta i sig ett led i klassens övergripande ambition att fostra och utveckla Sveriges framtida rallystjärnor och förbereda dem på en internationell karriär, där asfalt är en vanligt förekommande underlag. Satsningen har lett till att sju av topp-tio i cupen i år är svenska förare.

Med Kristoffer Karlsson skadad efter sin avåkningen i SverigeSerie finalen hade Emil Bergkvist med CoDriver Sofie Lundmark möjligheten att kröna en rallysäsong då det mesta gått deras väg med att vinna även årets VOC Nordic West Euro Cup. Men, då krävdes en seger i finaltävlingen i Österrike, detta skulle i så fall ta Emil till seger med en enda poäng.

Emil inledde rallyt i stor stil, dominerade totalt och åkte på samma eller till och med bättre tider som de klasser som har bilar med högre prestanda. På sträcka tre tog dock äventyret ett hastigt men mindre lustigt slut. En sten i en innerkant slog sönder höger framhjulupphängning och Emil och Sofie tvingades bryta.

Teamet reparerade på natten och de kom till start igen under rallyts andra dag, fortsatte att leverera övertygande sträcktider men i totallistan var man förstås borta.

Vann rally gjorde istället rutinerade tysken Jochen Walther, före hemmaåkaren Marcus Stachl och med Siggi Mayer, också han från Tyskland, på den tredje och sista pallplatsen.

Grattis Kristoffer Karlsson, ”Europamästare” i VOC 2013

Mästare ”i kavaj” blev med det resultatet i finaltävlingen därför Trollhätteföraren Kristoffer Karlsson med CoDriver Albin Timell.

– Kristoffer och Albin har alltid varit jättesnabba, men i år har de definitivt tagit ett steg till i utvecklingen och gått från klarhet till klarhet. I synnerhet gäller det Nordic West Euro Cup men också i SverigeSerie och i lokala tävlingar berättar klassansvarig Roger Fransson.

Men det höll på att gå riktigt fel redan från början av säsongen. Kristoffer tvingades bryta första dagen i Sundsvall som var deltävling både i SverigeSerien och i Nordic West Euro Cup.

– Man kan med fog säga att det var början och slutet på säsongen som strulade för Kristoffer, däremellan gick det som på räls. Att Kristoffer är en väldigt värdig vinnare det råder det inga som helst tvivel om.

Tvåa i serien totalt blir Marcus Stachl, Österrike med Emil Bergkvist bara två poäng bakom på den sista pallplatsen.

Prisutdelning och evenemang i Berlin 30 november

Sista helgen i november är det priscermoni och fest för alla som tävlat i årets Nordic West Euro Cup på Groß Dölln Driving Center norr om Berlin. För den som vill bjuds det på heldag med tillgång till racing-, teknik, och halkbana. Och på kvällen övergår evenemanget till fest i bästa tyska stil.

Ytterligare en fantastiskt tuff och trevlig säsong i VOC klassens Europaserie är till ända. I skrivande stund jobbas det för fullt med 2014 års serieupplägg och vi ber att få återkommer om detta så snart det är klart.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2013-11-21 18:23


Grybb snabbast i Lelles Rallysprint.
© emotorsport.seLelles Rallysprint hos Kristianstads MK med en sträcka på 3km som gick tre gånger under söndagen, Rolf Grybb i Citroen Ds3 R5 var snabbast i samtliga tre åk.

Grybb tog totalsegern, tvåa genom hela dagen var Kristian Johansson i Ford Puma KitCar, till mål 5,6 sekunder bakom 4wd åkaren. Trimmat i g...

Publicerad: 2021-10-17 18:29


Perfekt asfaltdebut för Oliver Solberg.
© Oliver Solberg Media Office.Utmaningen var att köra felfritt från start till mål i asfaltdebuten i värstingklassen. Oliver Solberg utförde jobbet perfekt och slutade på en sjundeplats i Rally Spanien i helgen.

20-åringen var aldrig utanför topp tio under de 17 specialsträckorna. Erfarenheten är guld värd att ta med sig in i...

Publicerad: 2021-10-17 17:31


Mikkelsen och Pajari klara WRC mästare.
© FIA ERC / Jorge Cunha.När poängen summerats visar det sig att inte bara Sami Pajari i Junior WRC klassen har säkrat guldet, även Andreas Mikkelsen i WRC2 är klar mästare redan innan finalen. Norrmannen kan därmed i lugn och ro säkra även EM guldet - något han troligen gör redan i kommande Rally Hungary - EM seriens näst ...

Publicerad: 2021-10-17 14:55


Neuville kör hem Spanska VM Rallyt - Solberg sjua totalt.
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville säkrar segern i det Spanska VM Rallyt, RallyRACC Catalunya - Costa Daurada, årets nästa sista deltävling. Helgens resultat innebär att kampen om medaljerna fortsatt är öppen i två av tre klasser som tar avslut i Italien.

Neuville kör hem segern 20-talet sekunder före Elfyn Evans ...

Publicerad: 2021-10-17 12:51


Hugo Johansson vann Västfraktsprinten.
© Bengt-Åce GustavssonBengtsfors MotorClub anordnade en rallysprinttävling i Gapungebyns grusgrop. 24 bilar deltog. 3 fina grussträckor á 3.5 km erbjöds i det fina höstvädret.

Hemmaföraren Hugo Johansson med kartläsaren Tommy Svensson vann klassen för 2-hjulsdrivna bilar (A/B-förare) och han vann även tävlingen totalt...

Publicerad: 2021-10-17 11:46


Häng med på söndagens avslutning av RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
© Toyota Gazoo Racing.Santa Marina och Riudecanyes på 9km respektive 16km ska avverkas på söndagen i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada, de båda sträckorna körs dubbelt. Start på dagen klockan 7 och start på sista livesända specialsträckan klockan 12:18 - en sträcka som kan avgöra mycket inför WRC finalen i Japan om en ...

Publicerad: 2021-10-16 20:16


Neuville flyger mot seger, Solberg sjua efter kopplingsproblem.
© Hyundai Motorsport.Den korta publiksträckan i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada som avslutade lördagens etapp blev kostsam för Oliver Solberg, halvminuten tappad i tid när kopplingen gav upp.

Svensken fick hanka sig igenom utan att riskera motorstopp och behöva bryta, nu blev det 30 tappade sekunder och en placer...

Publicerad: 2021-10-16 20:09


Rallypodden, rallyradion och SMK Nyköpings 'starke man' Hampus Juteryd gör Rallypremiär i Marknadsnatta!
© Rallyvännerna.30-årige Hampus Juteryd från SMK Nyköping gör till kommande helg sin rally premiär och han är laddad som aldrig förr.
- Jag går för seger direkt, säger Hampus Juteryd.

Hampus har i ungdoms åren en gedigen go-cart karriär att luta sig emot och han har kört en folkrace tävling som sluta "så...

Publicerad: 2021-10-16 17:49


Solberg sexa totalt i Spanien, Neuville drygar ut ledningen.
© Hyundai Motorsport.En kort publiksträcka återstår av lördagens etapp i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada, Thierry Neuville har utökat ledningen från några tiondelar till 14,2 sekunder före Elfyn Evans. 18 sekunder bakom är Sebastien Ogier som på avslutningen tog första sträcksegern i tävlingen efter en tung start ut...

Publicerad: 2021-10-16 17:39


Eklöf snabbast genom Sviestaträffen.
Sviestaträffen i oktober, så blev det när restriktionerna satte stopp för vårens tävling - nu var det arrangörsklubben, Linköpings MS, Johan Eklöf i en Mitsubishi Lancer EVO X som körde hem segern totalt, R5 åkande Janne Pettersson var sju sekunder bakom och som trea i klassen Jonny Karlsson.

Mik...

Publicerad: 2021-10-16 16:13


Tidigare nyheter:
Solberg sexa totalt i Spanien, Neuville drygar ut ledningen.
Eklöf snabbast genom Sviestaträffen.
Jacobson snabbast i Höstsprinten.
Enkel match för M-Sport, Fiesta Rally3 ny JWRC bil 2022-2024.
Följ Finalsprinten, Sviestaträffen och Spanska WRC rallyt.
Följ Solberg över lördagens nio sträckor i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
13 WRC deltävlingar 2022, här är kalendern!
Neuville snabbast, Solberg åtta efter fredagen i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
Söndagsrally med Lelles Rallysprint.
70-talet åkare gör upp i Sviestaträffen.
Häng med under fredagen i Spanska WRC deltävlingen.
Ogier snabbast, stabil shakedown för Solberg i Spanien.
Finalsprint i Eskilstunas Sprintcup på lördag.
WebTV live från shakedown inför RallyRACC Catalunya – Rally de Espana.
Shakedown inför RallyRACC Catalunya torsdag morgon, följ resultat och WebTV.
30-talet åkare till Bengtsfors Västfrakt rallysprint.
Startfält, sträckor och länkar inför RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
Mats Carlbom Memorial i Kolsva till helgen.
30-talet bilar till East African Mini Classic Rally, inga Svenskar till höstens tävling.
Mikkelsen och Östberg möts i Ungerska EM rallyt, 50 EM ekipage till start.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rally Japan 11-14/11


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.