Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Patrik försvarade SM-guldet - nu summerar han året.
PRESSRELEASE

Patrik och Jeppe säkrade sitt andra raka SM-guld med Champagne redan på målrampen i Linköping.

Säsongen började lite tveksamt med en femteplats i Östersund efter en punktering. Till Sandviken hade Patrik programmerat om diffarna och genast var mästartempot tillbaks med klasseger.
I samband med Wäxjö MS årsmöte förärades Patrik med en inteckning i S-skölden, av många ansett som den finaste utmärkelsen i klubben.

South Swedish Rally blev en nervös historia när vi insåg att den nya motorn höll på att rasa. Med sänkt turbotryck lyckades Patrik ta bilen i mål i en tuff kamp med Brynildsen som också kämpade med en sjuk bil. Tvåa totalt 2,4 sekunder efter Brynildsen och klasseger med en rasande motor var en stor framgång, här flankerade av klasstvåan Martin Berglund med kartläsare Joakim Gevert.

En ny motor gjorde ett stort hål i budgeten så tyvärr tvingades vi ransonera tävlandet under sommaren.
Med ny motor, gott mod och stora förväntningar styrde vi mot Hässleholm och årets fjärde SM-tävling. Efter en problemfri resa säkrade Patrik och Jeppe ännu en klasseger och plötsligt såg inte SM-guldet omöjligt ut även om det var en lång väg kvar.

Väl förberedda inför femte tävlingen i Linköping fanns en teoretisk chans att säkra SM-guldet men vi räknade mer på vad som krävdes för att säkra guldet i avslutningen i Uppsala. Redan på första dagens tredje sträcka började problemen med växellådsstrul, det gick inte att växla. Felet lokaliserades till en axel i växelföraren. Turligt nog hittade vi den felande länken hos en konkurrent som välvilligt lånade ut den. Tyvärr missade vi SS4 och fick starta om på lördagen under SM-reglerna men med 3 minuters tidstillägg. Nu gällde det att plocka så många poäng som möjligt. Efter byte av en bärarm på lördagen blev det till slut en femteplats i klassen. Det var inte bara Patrik och Jeppe som råkade ut för problem så plötsligt var SM-guldet säkrat och igen champagne på målrampen.

Nu kunde vi åka till Uppsala och året sista SM-tävling utan någon press. Patrik gick igenom bilen lika grundligt inför Uppsala som alltid, notskrivningen var lika noggrann som alla övriga SM-tävlingar. Hårt arbete och noggranna förberedelser är en viktig förklaring till framgångarna - ”there are no free lunches” i rallyvärlden. Inte nog med att de avslutade säsongen med klasseger dessutom var Patrik och Jeppe totalsnabbast före alla värstingbilarna på rallyts avslutningssträcka.

Med Tina Thörners hjälp fick guldmedaljerna sin rätta plats runt halsen på mästarna.

Efter fyra säsonger med Mitsubishin är det dags för förändring. Mitsun har fungerat oklanderligt frånsett motorproblemen i SSR, alla Patriks timmar i garaget mellan tävlingarna lönar sig. Fyra säsonger, fyra pallplatser varav två guld och Mitsun har aldrig varit smälld, ett fantastiskt gott betyg åt Patrik.

Två raka SM-guld visar att en väl underhållen Evo IX fortfarande är att räkna med. 

Säsongen avlutades med att Patriks Rallyteam bjöd medarbetare och sponsorer – ett femtiotal gäster - på ett mycket uppskattat julbord på restaurang Ladan i Urshult, god mat i mysig atmosfär och med busstransport tur & retur.

Familjen Flood, trogna supporters och sponsorer, uppmärksammade Patrik och Jeppes framgångar med varsin ”rallyblomma”. Patrik kontrade med ett tacktal till familjer, medarbetare, supporters och inte minst alla sponsorer som gjort det möjligt att försvara SM-guldet.

Ett stort TACK till alla supporters och sponsorer för ert stöd, utan er hade SM-guldet inte varit vårt.


» Pressrelease från Patriks RallyTeam.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2013-12-19 18:48


Grybb snabbast i Lelles Rallysprint.
© emotorsport.seLelles Rallysprint hos Kristianstads MK med en sträcka på 3km som gick tre gånger under söndagen, Rolf Grybb i Citroen Ds3 R5 var snabbast i samtliga tre åk.

Grybb tog totalsegern, tvåa genom hela dagen var Kristian Johansson i Ford Puma KitCar, till mål 5,6 sekunder bakom 4wd åkaren. Trimmat i g...

Publicerad: 2021-10-17 18:29


Perfekt asfaltdebut för Oliver Solberg.
© Oliver Solberg Media Office.Utmaningen var att köra felfritt från start till mål i asfaltdebuten i värstingklassen. Oliver Solberg utförde jobbet perfekt och slutade på en sjundeplats i Rally Spanien i helgen.

20-åringen var aldrig utanför topp tio under de 17 specialsträckorna. Erfarenheten är guld värd att ta med sig in i...

Publicerad: 2021-10-17 17:31


Mikkelsen och Pajari klara WRC mästare.
© FIA ERC / Jorge Cunha.När poängen summerats visar det sig att inte bara Sami Pajari i Junior WRC klassen har säkrat guldet, även Andreas Mikkelsen i WRC2 är klar mästare redan innan finalen. Norrmannen kan därmed i lugn och ro säkra även EM guldet - något han troligen gör redan i kommande Rally Hungary - EM seriens näst ...

Publicerad: 2021-10-17 14:55


Neuville kör hem Spanska VM Rallyt - Solberg sjua totalt.
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville säkrar segern i det Spanska VM Rallyt, RallyRACC Catalunya - Costa Daurada, årets nästa sista deltävling. Helgens resultat innebär att kampen om medaljerna fortsatt är öppen i två av tre klasser som tar avslut i Italien.

Neuville kör hem segern 20-talet sekunder före Elfyn Evans ...

Publicerad: 2021-10-17 12:51


Hugo Johansson vann Västfraktsprinten.
© Bengt-Åce GustavssonBengtsfors MotorClub anordnade en rallysprinttävling i Gapungebyns grusgrop. 24 bilar deltog. 3 fina grussträckor á 3.5 km erbjöds i det fina höstvädret.

Hemmaföraren Hugo Johansson med kartläsaren Tommy Svensson vann klassen för 2-hjulsdrivna bilar (A/B-förare) och han vann även tävlingen totalt...

Publicerad: 2021-10-17 11:46


Häng med på söndagens avslutning av RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
© Toyota Gazoo Racing.Santa Marina och Riudecanyes på 9km respektive 16km ska avverkas på söndagen i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada, de båda sträckorna körs dubbelt. Start på dagen klockan 7 och start på sista livesända specialsträckan klockan 12:18 - en sträcka som kan avgöra mycket inför WRC finalen i Japan om en ...

Publicerad: 2021-10-16 20:16


Neuville flyger mot seger, Solberg sjua efter kopplingsproblem.
© Hyundai Motorsport.Den korta publiksträckan i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada som avslutade lördagens etapp blev kostsam för Oliver Solberg, halvminuten tappad i tid när kopplingen gav upp.

Svensken fick hanka sig igenom utan att riskera motorstopp och behöva bryta, nu blev det 30 tappade sekunder och en placer...

Publicerad: 2021-10-16 20:09


Rallypodden, rallyradion och SMK Nyköpings 'starke man' Hampus Juteryd gör Rallypremiär i Marknadsnatta!
© Rallyvännerna.30-årige Hampus Juteryd från SMK Nyköping gör till kommande helg sin rally premiär och han är laddad som aldrig förr.
- Jag går för seger direkt, säger Hampus Juteryd.

Hampus har i ungdoms åren en gedigen go-cart karriär att luta sig emot och han har kört en folkrace tävling som sluta "så...

Publicerad: 2021-10-16 17:49


Solberg sexa totalt i Spanien, Neuville drygar ut ledningen.
© Hyundai Motorsport.En kort publiksträcka återstår av lördagens etapp i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada, Thierry Neuville har utökat ledningen från några tiondelar till 14,2 sekunder före Elfyn Evans. 18 sekunder bakom är Sebastien Ogier som på avslutningen tog första sträcksegern i tävlingen efter en tung start ut...

Publicerad: 2021-10-16 17:39


Eklöf snabbast genom Sviestaträffen.
Sviestaträffen i oktober, så blev det när restriktionerna satte stopp för vårens tävling - nu var det arrangörsklubben, Linköpings MS, Johan Eklöf i en Mitsubishi Lancer EVO X som körde hem segern totalt, R5 åkande Janne Pettersson var sju sekunder bakom och som trea i klassen Jonny Karlsson.

Mik...

Publicerad: 2021-10-16 16:13


Tidigare nyheter:
Solberg sexa totalt i Spanien, Neuville drygar ut ledningen.
Eklöf snabbast genom Sviestaträffen.
Jacobson snabbast i Höstsprinten.
Enkel match för M-Sport, Fiesta Rally3 ny JWRC bil 2022-2024.
Följ Finalsprinten, Sviestaträffen och Spanska WRC rallyt.
Följ Solberg över lördagens nio sträckor i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
13 WRC deltävlingar 2022, här är kalendern!
Neuville snabbast, Solberg åtta efter fredagen i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
Söndagsrally med Lelles Rallysprint.
70-talet åkare gör upp i Sviestaträffen.
Häng med under fredagen i Spanska WRC deltävlingen.
Ogier snabbast, stabil shakedown för Solberg i Spanien.
Finalsprint i Eskilstunas Sprintcup på lördag.
WebTV live från shakedown inför RallyRACC Catalunya – Rally de Espana.
Shakedown inför RallyRACC Catalunya torsdag morgon, följ resultat och WebTV.
30-talet åkare till Bengtsfors Västfrakt rallysprint.
Startfält, sträckor och länkar inför RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
Mats Carlbom Memorial i Kolsva till helgen.
30-talet bilar till East African Mini Classic Rally, inga Svenskar till höstens tävling.
Mikkelsen och Östberg möts i Ungerska EM rallyt, 50 EM ekipage till start.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rally Japan 11-14/11


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.