MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Sydsvenska Mästerskapet i Rally summerar Dackefejden.
PRESSRELEASE

När Dackefejden nu kördes i helgen inleddes Sydsvenska Mästerskapets återkomst. Med Kosta som bas hade Wäxjö MS bjudit in till en bana med två specialsträckor som kördes två gånger, sammanlagt nästa fyra mil SS. Spännande kamper i alla klasser och i vissa fall med oväntad utgång.

Sydsvenska Mästerskapet är ett samarbete mellan Smålands och Södras bilsportförbund och omfattar två stycken distriktstävlingar vardera. Mästerskapet är tänkt att köras i tre år och 2024 ingår alltså fyra tävlingar där alla räknas.

Mästerskapet körs i fyra klasser: 4WD, 2WD, en Standard och en för Ungdom. Alla förarklasser ingår i respektive bilklass.

Med fyra sträcksegrar kunde Mattis Olsson/Jesper Johansson, Älmhults MK vinna både klassen och totalt drygt nitton sekunder före hemmaklubbens Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo. Förra gången SSM gästade Kosta 2019 var också Mattis ohotad segrare, så favorit i repris och årets andra seger.
Efter att hälften av sträckorna körts var även Arvid Johansson/Magnus Gad med och utmanade om de främsta placeringarna men sen kom det upp ”Kullerbytta” i resultatgivningen och dagen var förstörd. Trea blev nu den långväga gästen Christer Hedlund/Johan Johansson från Lycksele MK. Dagens absolut bästa och mest överraskande prestation hittar vi i Standardklassen. På tredje plats i det mycket meriterade fältet kör en C-förare in i sin tredje!! tävling. Dessutom utan att använda noter.

Men vem är Moltas Olofsson från Asarum? Det är väl lika bra att fråga!
- Jag är 21 år och nyutexaminerad Fältservicetekniker från skolan i Ljungby. Har nu börjat jobba på Linde och är för tillfällte placerad på Volvos verksamhet i Olofström, berättar Moltas. Jag har kört väldigt mycket folkrace sedan jag var femton år med många segrar i Juniorklassen och en tredje plats i NM i Danmark.

Än en gång kan vi konstatera att folkrace är en alldeles utmärkt plantskola för rallyförare och i Moltas fall är det kompletterat med en hel del genetisk påverkan då pappa Jonas Olofsson tillsammans med bland andra Kalle Lexe hade en rallykarriär, i Golf I och II, som avslutades i mitten av 90-talet. Som så många rallypappor är han nu mycket mer nervös när sonen tävlar än han själv var när han vara aktiv. Med Åkeholm strax utanför Svängsta som bas är Asarum den naturliga klubben och grannen Hannes Håkansson kunde förse Moltas med en bra bil när han själv växlade över till trimmat.
Denna framgångrika dag åkte Tilda Arnesson med men i de två tidigare har det varit Ludvig Björn.

Så efter tre tävlingar har jag faktiskt poäng för att bli B-förare, avslutar en nöjd Moltas Olofsson. I täten i standardklassen var det en brödrakamp från Karlskrona. Robin Liljegren/Nathalie Nilsson vann varje sträcka över broder Tim Liljegren/Björn Johansson. Tim gästspelade denna dag i standardklassen bara en vecka efter SM-vinsten i 2WD i Tierp men hade egentligen ingen chans mot Robin som vinner med 17 sekunder.

Av tre startande i Ungdomsklassen är det bara Emil Karlsson/Patrik Berglund från Södra Sunnerbo som tar sig i mål men på en tid som hade gett en sjunde plats i Standardklassen. Riktigt bra gjort! Som vanligt var den största klassen trimmat 2WD. Tom Kristensson/Joakim Sjöberg gästspelade i DriveVXO:s BMW och gjorde ingen besviken. Alla sträcksegrar och snabbast totalt på sista sträckan imponerar även om vi vet att Tom är en Sveriges bästa chaufförer. Det visade han i SM-tävlingen i Tierp föregående helg då han kom två i 4WD, en (1) sekund bakom Patrik Flodin.

Bakom Tom landar junioren Will Gad/Henrik Edberg, Älmhult, även han med bra känsla efter Tierp då han låg delad etta i klassen efter första dagen. Efter dessa två kommer det riktiga getingboet. Placeringarna tre till fem ligger inom 1,4 sekunder. Pontus Berglund/Dennis Kullberg, Hörby och Emil Friman/Tom Törngren, Vetlanda växlade placeringar hela dagen och samtidigt avancerade Victor Hansen/Victor Johansson upp bakifrån. Så med en lite sämre tid av Emil på sista sträckan sattes den slutliga ordningen med Pontus trea, Victor fyra och Emil femma.

Nästa tävling i SSM är Skilling 500 med tävlingscentra i Gislaved den 29 juni. Denna tävling körs enligt ett annat koncept. Fyra unika sträckor på 39 km utan rekning och bara 60 km transport


» Pressrelease från Sydsvenska Mästerskapet.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2024-06-09 21:45


Mille kungen av somrig Slottssprint, Nygren bäst med 2wd.
© emotorsport.se181 glada rallyekipage kastade loss från huvudstarten vid Ericsbergs Slott under lördagens tidiga förmiddag när Slottssprinten 2024 skulle inledas. 6,2km över Vedbo inledde rallyt där hemmaföraren Mille Johansson öppnade klart snabbast, var 7,1 sekunder före Jari Liiten.

Mille snabbast på fler...

Publicerad: 2024-07-13 21:35


Hälsingeserien uppför Vårdkasbacken under söndagen.
© emotorsport.sePå söndagen är det backtävling hos Örnsköldsviks Rallyklubb när backtävlingen uppför Vårdkasbacken i Härnösand ska köras som deltävling i Hälsingeserien. Sträckan mäter 900 meter och körs två gånger.

30-talet anmälda för rallyklasserna, Tomas Bergman, Roger Westin, Gerhard Sjökvist och Sören Hägg...

Publicerad: 2024-07-12 21:37


Följ Slottssprinten, resultat, radio och WebTV från sommarklassikern.
© emotorsport.seStörst för helgen och hittills i år är Slottssprinten, 100-års jubilerande Katrineholms MK kör sin sommarklassiker med full startfält om 180 åkare med fem sträckor. Ingående serier är Volvo Euro Cup, Östergötlands DM och Stockholms DM.

»
Länkar...

Publicerad: 2024-07-12 21:35


Tidemand och Levin snabbast uppför Marknadsbacken.
© Anders Fredriksson.I samband med Hästkraftshelgen i Årjäng arrangerar Årjängs MK på fredagen en rallysprint, start och service inne i centrum på gatorna. Sträckan körs över 1km uppför Marknadsbacken. Sista biten på grus in till mål, som vanligt bra med publik när rallyt bjuder på stjärntätt startfält och breda sladdar...

Publicerad: 2024-07-12 21:33


Tobias Johansson snabbast i Slottssprintens fredagsrally.
© emotorsport.seSlottssprinten körde uppvisningsrally under fredagen i strålande högsommarväder, stekande hett och bra med publik runt Eriksbergs Slott när 39 klassiker körde en sträcka två gånger.

Sträckan tog målgång vid "hoppet" efter en liten extra hårnål upp mot stallbacken, Tobias Johansson och Jenny Stran...

Publicerad: 2024-07-12 21:30


Följ fredagen med Hästkraftshelgens rallysprint, klassisk Slottssprint och GTC Rally.
© emotorsport.seFredag och rally, mitt på dagen startar Hästkraftshelgens rallysprint uppför Marknadsbacken i Årjäng. Ett 30-tal åkare gör upp med prispengar för fredagen där tre åk upp för backen på 1km körs, enskilt bästa tid räknas.

Anders Fredriksson och Årjängs MK fixar som alltid ett späckat startfält med ...

Publicerad: 2024-07-11 19:32


185 ekipage för lördagens Slottssprint, fem sträckor väntar runt Ericsbergs Slott.
© emotorsport.seIntresset för Slottssprinten har inte svalnat, Katrineholms MK som i år firar 100 år har haft ett högt tryck på anmälningarna. Man lät 185 ekipage ta plats till startlistan, totalt under resans gång sedan anmälan öppnat har 260-talet ekipage funnits anmälda men som sedan avanmält sig eller gallrats ...

Publicerad: 2024-07-11 18:39


40 klassiker kör fredagsrally runt Eriksbergs Slott.
© emotorsport.seFredag kväll vid Ericsbergs Slott, uppvisning med gamla bilar, det är Appendix K klassen som i år bjuder på uppvisning. Det höga intresset gjorde att 25 bilar och tre åk ändrades till 40 bilar och två åk.
Vid klockan 18 drar kvällen igång, det är en specialsträcka med målgång uppe vid Ericsbergs S...

Publicerad: 2024-07-11 18:11


Enhetsdäck i Rally SM, Svensk Bilsport ingår avtal med Hankook för säsongerna 2025-27.
© Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content PoolSvensk Bilsport har tecknat avtal med den sydkoreanska däcktillverkaren Hankook för leverans av enhetsdäck till Rally-SM säsongerna 2025 till och med 2027.

Samarbetet sammanfaller med ett annat stort internationellt avtal för Hankook, med en specifik produktportfölj som är framtagen för att möta ...

Publicerad: 2024-07-11 16:58


Lappi testar i helgens Orlen Lietuva Rally.
© emotorsport.seFörra helgen körde Ott Tänak Delfi Rally Estonia som träning inför kommande WRC deltävling i Lettland, testet blev kort när Estländaren redan på ss2 gjorde en ordentlig avåkning som stoppade vidare tävlande.

Kommande helg är det dags för näste Hyundaiförare att inför Lettiska VM-rallyt träna, Or...

Publicerad: 2024-07-11 14:10


Tidigare nyheter:
Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.
Slottssprint på gång, programförsäljning och TV/Radio tider.
Sydsvenska Mästerskapet i Rally efter Skilling 500.
Andervang i helgens Holländska GTC Rally.
Toyota förlänger samarbetet med Rally Sweden, 3-årigt avtal klart.
Reiersen och Grahn, två av Svenskarna till Finska HYA Center Rally.
Mille Johansson drygar ut mästerskapsledning med ny pallplats i Rally-EM.
Rally Vetlanda med 5 sträckor, 46km special, rallyradio och rekognosering.
Zoombara kartor över sträckorna för WRC Secto Rally Finland.
”Konst & Rally” i Järnboås 2024, Östlund först ut av rallyutställarna.
ERC tabellerna efter Rally Estonia - många Svenskar på medaljplats!
Tidsplan och info inför Hästkraftshelgens rallysprint.
Linnamäe satte allt på ett kort, vann Rally Estonia - Calle tvåa och Mille trea i Junior EM.
Två sträckor kvar i Rally Estonia, nu dubbelt Svenskt topp tre i Junior EM.
WRC Promotorn söker kvinnliga rallytalanger, delar ut Junior WRC plats till 2025.
Följ Mille, Calle, Adam och de andra i sista dagen av Rally Estonia.
Virves och Linnamäe i kamp om Rally Estonia - Mille och Carlberg bra med i Junior EM.
Saarinen snabbast totalt i Sommarsprinten.
Hemmaförarna snabbast i Rally Estonia - Svenskarna på pallen i JERC klassen.
Kristoffersson snabbast i Höljes, Johansson vann Historic i Rally Magic.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Kristoffersson snabbast i Höljes, Johansson vann Historic i Rally Magic.
» Upplagt för rallykamp på Höljesbanan, Rally Magic ikväll.
» Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.
» TV-tablå för helgens Estniska ERC deltävling, Rally Estonia.
» Mycket Svenskt och Finskt i tyska Eifel Rally Festival.
» Två sträckor kvar i Rally Estonia, nu dubbelt Svenskt topp tre i Junior EM.
» Följ Slottssprinten, resultat, radio och WebTV från sommarklassikern.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.