Carless Racing Fuels.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Ny tuff utmanare i grupp H, en Toyota GT86 byggd av Andersers och Mikael Gustafsson på Tech Pro i Kil.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Isak Reiersen och Lucas Karlsson utmanar i Internationella 4wd i nästa års Rally SM serie.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Jakobsson Motorsport laddar för ny rallysäsong med många tävlingar, många ville ta chansen att träffa teamet på plats.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Bauhaus Royal Rally of Scandinavia tog plats och berättade om årets och kommande tävling!
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.

Lördag morgon slogs portarna upp på Nöjesfabriken för MotorsportSalongen och det blev omgående en succé, publik vällde in och fyllde lokalen. Första stoppet för dem flesta blev hos JC Raceteknik som visade upp både den Rallycross Audi S1 som Johan Kristoffersson showade med i Rallylegends, Mikaela Åhlin-Kottulinskys racing Porsche och strax efter öppnandet drogs skynket från den Skoda Fabia RS Rally2 teamet köpt.

Reiersen i SM satsning med Skoda i JC Raceteknik.
De som drog av skynket var Isak Reiersen och Lucas Karlsson, de ska åka Rally SM och Bauhaus Royal Rally of Scandinavia samt kanske också några mer tävlingar med bilen under året, för Isak blir det kliv från Ford Fiesta Rally4 till nyaste modellen av Rally2-bil.
- Ska bli riktigt spännande, vi ska köra något test med bilen i december, sa Isak. Tidigare erfarenheter av den fyrhjulsdrivna klassen var backtävling i Årjäng och att ha åkt med Oliver Solberg på test. Direkt efter pressvisningen rensades bilen och gänget började foliera bilen som under eftermiddagen visades upp i en grå kostym.

Ny tuff grupp H utmanare i TechPro´s monter - Toyota GT86.
Strax bortanför stod nästa spännande nyhet, en vit Toyota GT86 av 2017 års modell ombyggd som rallybil stod i TechPro´s monter ihop med Kils MK.
- Kul bygge för nya grupp H med mycket kul detaljer både ut och invändigt sa Mikael Gustafsson på TechPro AB i Kil som lagt många timmar på bilen, men mycket har också ägare Johan Andersers själva gjort. Självklart sitter det Reiger grejer på bilen som ska fixa väghållningen och på ratten satt paddelväxel - några av detaljerna.
En riktigt häftig modell för rallyskogen, lång, låg och bakhjulsdriven och nog ska bilen med rätt förare bli en utmanare mot Volvo 940 när den ställts in.
Bakom bygget står Andersers, nog känns rallynamnet igen sedan Patrik Flodin körde för teamet i SM, både med BMW och Skoda Fabia R5, och nog har Svenske mästaren redan testa bilen och vi vänta se honom utvärdera bilen i tävlingar utanför SM-serien under 2024.

Jakobsson Motorsport visade 2024 års Fiesta.
Mitt i hallen för motorsport på fyra hjul stod Jakobsson Motorsport och visade upp designen på 2024 års bilar, silver och svart var färgerna för Hannahs Ford Fiesta R5.
- 29 tävlingar blev det i år, förklarar Hannah när hon summerar året med R5:an och om nästa år.
- Ska försöka åka så mycket vi hinner och kan, på planen finns SM tävlingar och annat, fortsatte Hannah och teamets där många nyfikna var på plats för att träffa teamet och se bilen.

Stort prisbord i Kolsvarundan.
Självklart blir hemmatävlingen Kolsvarundan hos Kolsva MS ett givet inslag i kalendern, hastigt från idé till beslut landade rallyt som andra deltävling i Svenska RallyCupen och säkrade den säsongen.
- Vi kommer ha det största prisbordet, förklarade teamchef Ronnie Jakobsson.

Rallysprint under Hästkraftshelgen i Årjäng.
Årjängs MK fanns på plats, där snackades det bland annat Hästkraftshelgen som växt sig allt starkare för varje år, rallysprint uppför Marknadsbacken i centrala Årjäng som lockars stort i rallyts båda klasser, 12:e juli kan bokas in kommande år ihop med stora travhelgen.

Populärt med ERC på hemmaplan.
Med officiellt tävlingsdatum presenterat i torsdags fanns många representanter för Bauhaus Royal Rally of Scandinavia på plats och pratade om årets tävling och om den kommande,
- För att få en plats i årets kalender var det att ta vad som fanns ledigt, inför 2024 var vi med från början och kunde påverka mer. Att ligga innan Midsommar hjälper mycket på flera plan med publik, funktionärer och företagsaktiviteter, menar arrangören.

Oilcenter Sweden i foajén.
Vid entrén sågs Oilcenter Sweden som visade upp sitt sortiment med bland annat Jesper Samuelsson och Jim Hjerpe i montern som träffade nya och gamla kunder som var intresserade av sortimentet.

Stor succé med MotorsportSalongen.
- Över förväntan, sa Suzanne Walfridson när hon möttes i vimlet, hon är initiativtagaren som drog igång projektet som blev en stor succé.
- Nu ska vi utvärdera och se vad som händer, menade hon och idéer inför framtiden är det nog inte brist på.
Fri entré gjorde att alla kunde komma, motorsportfolket sågs vandra runt stora delar av dagen medans många kom och gick och tog bara ett eller ett par varv.


Oilcenter Sweden på plats och träffar kunder i foajén & kända ansikten pratade rally och om den nya häftiga grupp H utmanaren.


Mer från MotorsportSalongen:
»
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
» Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
» Läs mer om MotorsportSalongen här.

Publicerad: 2023-11-26 09:58


Westin körde hem Örnskölden 2.
Klubbarna i norr kämpar verkligen i motvind med rallyarrangemang, tunna startfält men trots det kämpar klubbarna på och arrangerar. I och med vintern är jobbet med vägar redan gjort när man inser att startfältet är tunt och då kör man.

Örnsköldsviks RK med Örnskölden 2 under lördagen var ett såda...

Publicerad: 2024-03-03 19:10


Dramatisk målgång och sjätteplats för Annie Seel i tufft VM i Abu Dhabi.
© X-raid/MCH Photo.Det blev en dramatisk sista etapp för Annie Seel i VM-deltävlingen Abu Dhabi Desert Challenge, som brukar kallas "lilla Dakar" då den anses vara mycket tuff körmässigt i sanddynerna.

De kvinnliga teamet med Annie Seel och tyskan Annett Quandt hade stabilt klättrat upp till en femteplats inför de...

Publicerad: 2024-03-03 11:44


Resultatlistan fastställd, blev Svenska pallplatser i Numedalsrallyt.
© emotorsport.seKlockan 02:15 natten till söndag kunde resultaten för Numedalsrallyt fastställas, det var främst i de nationella klasserna som resultaten kom att ändras i takt med att tider justerats. Stopp på sträckor sedan ekipage kört av och strukna sträckor ställde till det innan tiderna slutligen blev korriger...

Publicerad: 2024-03-03 10:55


Hektiskt mellanår för Rovanperä, där väntar WRC, 24-timmars, Porsche och Drifting.
© Toyota Gazoo Racing. Efter två VM titlar valde Kalle Rovanperä att ta lite paus, inte från motorsport men väl från WRC serien. Den nu 23-årige finländaren har rallytävlat sedan 2011 och vill nu testa lite nytt, tävlar på halvtid i Toyota Gazoo Racing och komma tillbaka 2025. Han har hittills gjort Rally Sweden och som ...

Publicerad: 2024-03-03 09:13


Brynildsen i GK Door Team Sweden vann Numedalsrallyt, Larsen och Solberg bakom på pallen.
© Svein Bredesen, Norges Bilsportforbund.Fyra av sex sträcksegrar i Numedalsrallyt tog Eyvind Brynildsen och Jörn Listerud. De två övriga sträckorna vanns av Frank Tore Larsen och Torstein Eriksen som tog en andraplats totalt, 8,3 sekunder bakom vinnarna i svårkörda förhållande över ett varmt fjällandskap.

Vinnande Brynildsen körde Denn...

Publicerad: 2024-03-02 18:33


Antti berättar om nya Finess Onotade Rallyserie, en serie i Mälardalen för de som åker onotat.
© emotorsport.seFiness Onotade Rallyserie dök upp under hösten, under vintern har det jobbats i det tysta men nu är upplägget allt mer klart, snart kommer också en tävlingskalender förklarar Antti Johannesson som är initiativtagare till cupen. Men vad handlar det om?
- Vi är ett gäng förare i Sverige som mer än...

Publicerad: 2024-03-02 11:10


Numedalsrally med Resultat och Radio.
© Norsk Bilsport.På Svensk mark Örnskölden 2 hos Örnsköldsviks RK med tunt startfält, 10-talet bilar som kör 35km special på fyra sträckor som deltävling i Mellan Norrlands DM.

Flera svenska ekipage i norska Numedalsrallyt, NMK Nore og Uvdal står som arrangör där tio mil special på ishala vintervägar väntar för d...

Publicerad: 2024-03-01 18:49


Rally-RM Historic, Sveriges nya serie för Appendix K upp t.o.m. 1975.
© emotorsport.seVälkomna till Rally-RM Historic, Sveriges nya serie för Appendix K bilar upp till och med 1975, eller ”Period H1” som det heter inom Historisk Bilsport.

Historiska utskottet har en målsättning att försöka öka intresset för Historiskt Rally och Historiska Rallybilar, speciellt dom äldre bilarna so...

Publicerad: 2024-03-01 16:34


McRae tar plats i M-Sport för Brittiska Mästerskapet.
© emotorsport.seProbite British Rally Championship statar den 22:e mars med Legend Fires North West Stages, ännu ett omtag för att lyfta det brittiska mästerskapet. Även om anmälningslistan till rallyt med flera lokala och regionala mästerskap och cuper är välfylld ser det ändå inte ut att bli någon fullträff vad d...

Publicerad: 2024-03-01 14:57


Jemba Notsystem även i Södra Sverige, Åberg har en av Coralba Arnes lådor.
© Anders Åberg. - Idag är en stor dag! Nu är äntligen samarbetet med Arne Johansson officiellt inlett och min väg mot att bli licensierad arrangörsnotskrivare startad på allvar, förklarar Anders Åberg, välkänd rallyprofil och motorföretagare.

Arne och jag kommer jobba tillsammans under 2024 för att utvär...

Publicerad: 2024-03-01 14:45


Tidigare nyheter:
Jemba Notsystem även i Södra Sverige, Åberg har en av Coralba Arnes lådor.
Landslaget blir ännu snabbare, Bilsportlandslaget växer, 14 rallynamn i listan.
Många Svenskar i lördagens norska vinterfinal, Numedalsrally.
35km special för tio åkare i Örnskölden 2.
Tre tävlingar i SSR Weekend.
Rally2 & 4 på både grus och asfalt i FIA Motorsport Games 2024!
WRC teamen ges 10 extra testdagar i år ihop med Hankook.
Pernilla Solberg blir president i FIA´s World Rally Championship Commission.
WRC förändringar, friare längd, inga servicebyggnader och service på fältet.
Rally1 fortsätter i två år, men utan hybrid från 2025, Rally2 ska få vässas i WRC tävlingar.
110-talet till SM Tuuri Ralli, Finsk vinterfinal, Grönholm i ny Skoda och Latvala med Celica.
Skoda Motorsport satsar hårt på ERC serien, prischeckar väntar i deltävlingarna.
36 ekipage till start, nöjda vinnare när Volvo Euro Cup rivstartade i Hassela.
Teknisk spännande sträcka i Midsommardansen.
Töväder stoppar helgens Bavariasprint.
Nordic Rally Championship rullar vidare, startar med Rally Nyköping.
Franceschi, Mabellini och Pirelli - heta namn för ERC serien.
Sex deltävlingar för Brittiska Rally Mästerskapet 2024.
Oväntat stort intresse för att ta rallylicens i sydöstra Sverige.
Från överlägsen förare till bas för SM-Veckan.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Antti berättar om nya Finess Onotade Rallyserie, en serie i Mälardalen för de som åker onotat.
» Landslaget blir ännu snabbare, Bilsportlandslaget växer, 14 rallynamn i listan.
» Rally-RM Historic, Sveriges nya serie för Appendix K upp t.o.m. 1975.
» McRae tar plats i M-Sport för Brittiska Mästerskapet.
» Brynildsen i GK Door Team Sweden vann Numedalsrallyt, Larsen och Solberg bakom på pallen.
» Numedalsrally med Resultat och Radio.
» Resultatlistan fastställd, blev Svenska pallplatser i Numedalsrallyt.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.